Merhaba hanımlar, benim bal oğlum şu an 18 aylık nerdeyse . 4 aylıktan beridir de kreşe gidiyor ben çalıştığım için. Kreş normalde whatsapp dan aile grubu kurar ve duyuruları ordan yaparlar. Bundan 20 gün önce kreşten gelen aktivite görüntülerinde oğlumun öğretmen yardımıyla , diğer çocukların ise kendi başlarına aktiviteyi gerçekleştirdiklerini gördüm. Öğretmenine sordum. Biz yardımcı olunca yapıyoruz ama tek başına yapamıyor dediler .peki dedim arkadaşları ile ilgisi ne durumda , bana onlarla oynamıyor daha çok büyüklerle vakit geçirmek istiyor dediler. Sonra ben bu olayı kafaya taktım ve araştırmaya başladım. Araştırma esnasında otizm karşıma çıktı. Belirtilerine odaklandım. İsmini çağırınca bazen bakıyor bazen bakmıyor, ama yere düşen bir nesneyi gözleriyle takip ediyor , ayni göz hizasındaysan göz kontağı oluyor ama başka bir yerdeysen çok oralı olmuyor . Ya da odaya biri girince kaldırıp kafasını bakıp takip ediyor ne yapıyor diye. Tekerleklerle oynamayı seviyor, sevinince ya da istediği olmayınca kolllarını kanat çırpar gibi sallıyor, onun dışında sallamıyor, oyuncaklarla oynamıyor , önüne koyunca eliyle vurup dağıtıyor, şarkı dinlemeyi çok seviyor ve en önemlisi de 18 aylık oldu ama hala yürüyemiyor ve konuşamıyor . Arada anlamsız sesler çıkarıyor . Gıdıklayınca gülüyor, meme emerken kollarımı okşuyor, bana çok düşkün ama her sabah okuluna da gidiyor. Bu aralar ısırmaya da başladı. Bu veriler ışığında büyük korkularla önce çocuk doktorumuza gittik. Öyle olduğunu sanmıyorum göz kontağı ve takibi var ama istersek psikiyatr önerebileceğini söyledi. Biz gittik bize sorular sordular cevapladık sonra değerlendirelim yine gelin dediler 3 gün sonra tekrar gittik , söylediği ilk şey hemen özel eğitim alması gerekir dedi. Ben de dedim ki eee yani teşhisiniz nedir ? Niye en kötüyü düşünüyorsun hemen dedi ve kızdı. O açıkça söylemedi ama ben hissediyorum bir sorun var ama adını bana söylemedi. Pazartesi randevum var bir özel eğitim merkeziyle onlar da çocuğu değerlendirecek ve eğitime başlayacağız. Benim sorum şu sizlere ; benzer durumda olup ; iyileşen veya düzelen veya hiç düzelmeyen çocuğunuz var mı ? Ben çok korkuyorum o benim ballı katmerim. Ailemden kimseye laf anlatacak dermanda olmadığımdan söylemedik. Ben 2 günde üzüntüden 3 kilo verdim. Evde durup durup ağlıyorum o derece. Ne olur iyi veya kötü bir bilgisi örneği olan varsa paylaşsın çok ihtiyacım var