- 28 Ağustos 2024
- 107
- 42
-
- Konu Sahibi hayatakusmek
Bir ara kaldı maalesef ama 6 aydır izletmiyorumEkrana maruz kaldı mı evetse ekranları evdennkaldırın
Bir ara kaldı maalesef ama 6 aydırEkrana maruz kaldı mı evetse ekranları evdennkaldırın
Çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi orda otizim testi yaptılar bir sürü soru sordular sonra 8 ay gerilik var denildiBurada anlattiginiz belirtiler otizme benziyor ama neden otizm yok 8 ay gerilik var dediler?
İnşallah dediğiniz gibidir ama abisinde hiç böyle seylerle karşılaşmadım tabi her çocuk aynı olmayabilirBen otizm olduğunu düşünmedim açıkça anlattıklarınızdan. Erkek çocukları anlattınız. Ama tabi yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. İyi yapmışsınız her tetkiki yapın tabi
VarEvde abi abla var mı
Çok sevindim sizin adınıza kreş için maalesef bütçem yok ergoterapi ilk kez duyuyorum hastanelerde mi var acaba nasıl goturebilirim orayaYa benim oğlum da yaşıtı çocukların çok bilinçsiz gözüküyordu ve hiç konuşmuyordu. Onların anladığı şeyleri bayağı anlayamıyordu ve ortak oyun oynayamıyordu onlar kavga ederken bile uzak duruyordu oyuncağını elinden alıyorlardı veriyordu. Kelimesi çok azdı. 25 aylık gibi biraz konuşma başladı ama 30 aylık kreş + ergoterapiye başladık. Şu an 3 yaşında ve bir anda çok öne geçti.
Bol bol kitap etkinlik dikkat setleri alın o sıkılıp gitsede pes etmeyin etrafımızda oyun grubu tarzı goturebileceginiz yerlere varsa haftada bir iki kez götürün kendi yaşıtlarıyla vakit gecirsinBir ara kaldı maalesef ama 6 aydır izletmiyorum
Tmm tavsiyeniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yapicamBol bol kitap etkinlik dikkat setleri alın o sıkılıp gitsede pes etmeyin etrafımızda oyun grubu tarzı goturebileceginiz yerlere varsa haftada bir iki kez götürün kendi yaşıtlarıyla vakit gecirsin
Normalde müzik falan actiginda oynamaya başlıyor ama yinede kbb doktoruna götüreceğim eskiden arada TV de çizgi aciyordum ama 6 aya yakındır açmıyorum telefon ve tablet hiç vermedim eline bnde aynen dediğiniz gibi yapıp vermiyordum ne istiyorsun su mu diye hep soruyordum ama hiç bir zaman bir şey söyleyemedi hep ağlayarak tepki koydu ısrarla sorduğumda vazgeçiyor su icmekten benimde çocuklarla oynamaması dikkatimi çekti ve çok göz kontağı kurmamasi büyük ablası da 2 buçuk yaşında konuşmaya başladı ama yaşıtlarıyla oynardı eliyle işaret ederdi oğlumda bunlardan suphelendigim için otizim olabilir mi diye düşündümKulaklarında da sorun olabilir . Kirlilik vs varsa o da duymayı etkiliyor diye biliyorum .
Bir de telefon tablet vs varsa mutlaka kaldırın . Sizden su istediğinde hemen vermeyin . Su mu istiyorsun diye sorun bi tepki vermesini bekleyin . Sonrasında da al bakalım bu su vs diyin . Bol bol konuşmanız gerekiyor . Yaşıtları veya abi ablasıyla oynamaması dikkatimi çekti . Otizm değilse duyusal hassasiyeti olabilir mi ?
Önerileriniz için çok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim inşallah toparlarİşitmede problem yoksa ve ekran yoksa hayatında bol bol etkinlik ve oyun öneririm. Boyama kalemleri, kinetik kum, oyun hamuru, evcil hayvan, cinsiyetine göre araba veya bebek oyuncaklar alıp oyun oynarken konuşursunuz. Dışarı çıkarıp bak bu ağaç bu yol bu araba gibi muhabbet edebilirsiniz. Kardeşleri de varmış evde. Onlarla beraber oynarsa zaten süper. Ben çay içerken bile sorduğunda bu ne diye anlatıyorum. Bu çay. Toprakta yetişmiş. Abiler toplamış. Pakete koymuş gibi gibi …