• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum odasından

Bakıcı bunu bir ay öncesinden mi yapmaya başladı sanki böyle bir tarzı varsa hep bu tarzdır
Ve sadece kendı odasından mı korkuyor
Eğer öyleyse odada bir olay mı yaşandı
Küçücük çocuk ne kabusu goruyor olabilir bu odayla bağlantılı mı

hiç mi bir şey demiyor
Çocuklar bazen böyle durumları çizdikleri resimlerde bile ifade edebilir

Butun uyeler bende dahil havaya merhaba demısız gibi gorunuyor konu yazıldıktan sonra, izolasyonun delirttiklerı gibi gorunecegız konunun ilk halini bilmeyenler ıcın.

Konu sahıbı sorunuza gelince fikrim yok, ınsallah arkadaslar yardımcın olur.

Bakıcı bunu bir ay öncesinden mi yapmaya başladı sanki böyle bir tarzı varsa hep bu tarzdır
Ve sadece kendı odasından mı korkuyor
Eğer öyleyse odada bir olay mı yaşandı
Küçücük çocuk ne kabusu goruyor olabilir bu odayla bağlantılı mı

hiç mi bir şey demiyor
Çocuklar bazen böyle durumları çizdikleri resimlerde bile ifade edebilir
Bi gece çok ağlayarak uyandı sabah beşiğini gösterdi ve altından canavar çıktı yeşil ve kocamandı gözleri dedi
Bakıcıya bağlama nedenim de şu,ben veya babası onları korkutacak tehdit edici hiçbir cümle kurmayız kendim okul öncesi öğretmeniyim dikkat ederim eşim de en az benim kadar çocuk konusunda yumuşaktır.Yani bakıcı dışında ilgilenen gelen giden olmadığı için o söylemiş olabilir diyoruz,Çünkü onları uyuturken yukarda bebek var uyuyun demiş,bunu da kızlarım ben robot çalıştırırken söyledi,”Anne gürültü yapma bebek uyanacak Gül abla söyledi” dediler :(
Yukarda bebek yok bunu bakıcı biliyor ama uyutmak için söylemiş ve bunu demişse başka yöntemler de denemiş olabilir diyoruz bilmiyorum :(

Bi gece çok ağlayarak uyandı sabah beşiğini gösterdi ve altından canavar çıktı yeşil ve kocamandı gözleri dedi
Ben doktor değilim ama gece terörü diye bir kavram var çocuklar çığlık çığlığa uyanıyor
Uyku bozukluğu olarak geçiyor
Bakıcının böyle bir etkısı olsaydı ikisinde de olurdu

keşke bir ay öncesinde heme doktors gitseydiniz
Basit kabuslar olmayabilir

Karanlıkta nesneleri farklı görüyor olabilir ya da tv de korkunç birşey görmüş olabilir
Odada şekil değişikliği ve renkli bir gece lambası iyi gelir yatağının etrafında boşluk olmasın yan tarafı ve baş kısmında duvar olsun bu ona güven verebilir. Çabucak atlatirsiniz insallaj

Evet konu yazıldığına göre eğlenen ben ve eğlenen sizler pilav bitti Dağılın :D

Ben doktor değilim ama gece terörü diye bir kavram var çocuklar çığlık çığlığa uyanıyor
Uyku bozukluğu olarak geçiyor
Bakıcının böyle bir etkısı olsaydı ikisinde de olurdu

keşke bir ay öncesinde heme doktors gitseydiniz
Basit kabuslar olmayabilir
Aaa sizinki hatırlıyormuş ne oldugunu o dedıgım kavramda hatırlanmıyor doktora gitmezde fayda var diyecem de malum korona

Tam da bu yaşlarda korkmaya başlıyorlar böyle şeylerden.
Siz telkin edin, sakinleştirin mümkün olduğunca.
Oglumun taaa aylar aylar önce aldığımız korsan ve kuru kafa stickerlari vardı, kendi seçtiği.
Şimdi onları görünce korkuyorum diyor 😁
Dolabından söküp çöpe atıyor.

Sık sık canavar var mı, hayalet var mı doye sorup duruyor.
Karanlıga elini tutup beraber giriyoruz.
Biraz rahatlıyor bişey olmadığını görünce.

En azından bir süre gece lambası alın odasına, zifiri karanlık olmasın.

Takıntı yapmadan önünü almaya calisin 😊

Oğlum şubatta 3 yaşına girdi.
2,5 ay biz bu sorunu çektik.
bakıcım felan da yok tamamen sürekli beraberiz.

odasında büyük değişiklikler yaptım.
duvarlara sticker falan yapıştırdık beraber. 5-6 tane değişik gece lambaları aldık. Gece yatağı giderken kendisi basıyor düğmelerine.
spiderman çok seviyor.
2-3 takım gecelik seçtik beraber.

Güzel bir pano aldık.
her gecenin sabahında,gece nasıl rahat mı uyudu felan diye smile almıştık,korku,gülümseme,kahkaha felan tarzında.
her sabah panoya astık derken,2.5 ay sonunda herşey düzeldi.
lambaları bile açmıyor artık. :)
Umarım ufakta olsa fikir olur.

Oğlum şubatta 3 yaşına girdi.
2,5 ay biz bu sorunu çektik.
bakıcım felan da yok tamamen sürekli beraberiz.

odasında büyük değişiklikler yaptım.
duvarlara sticker falan yapıştırdık beraber. 5-6 tane değişik gece lambaları aldık. Gece yatağı giderken kendisi basıyor düğmelerine.
spiderman çok seviyor.
2-3 takım gecelik seçtik beraber.

Güzel bir pano aldık.
her gecenin sabahında,gece nasıl rahat mı uyudu felan diye smile almıştık,korku,gülümseme,kahkaha felan tarzında.
her sabah panoya astık derken,2.5 ay sonunda herşey düzeldi.
lambaları bile açmıyor artık. :)
Umarım ufakta olsa fikir olur.
Çok sevindim darısı başımıza :) Dediklernizinizin çoğunu yaptık ancak sticker olayı aklıma nasıl gelmez 😆 yapmadık..Mutlaka deneyeceğim teşekkür ederim 😊

Bence bir seyi yapmamasini istemenizden kaynakli bir degisim olabilir.
Anlamadım biraz daha açsanız ? Yani onun istemediği bir değişiklik mi yaptık acaba ? Ya da ?
Bakıcı olayından çok mutsuz kardeşi gayet eğleniyor bakıcıyı istiyor seviyor ama o hiçbir zaman sevmedi istemedi.Bunun etkisi var eminim ama bakıcı 3 aydır var kızım yeni yeni değişti

Son düzenleme:
Merhaba herkese ikiz kızlarım var 3 yaşındalar.
İkizlerden biri son günlerde aşırı bir şekilde odasından karanlıktan sesten (gözlere yakından bakmaktan bile) korkuyor.:KK43: Çocuk 1 ay öncesine kadar da gayet rahat bi çocuktu karanlıkta oyuncağını gider odasından alır gelirdi..
Sebeplerinden biri bakıcı korkuttu mu acaba diyoruz,çok yumuşak biri aslında, kameramız da var ama geleneksel yöntemlerle (yemeğini yemezsen seni hastaneye götürür iğne yaptırırım ya da polis seni alır götürür vs) yedirmiş ya da uyutmuş bu da onu korkutmuş olabilir diyoruz veya gördüğü bir rüya,ki kabus çok görür ve çığlık çığlığa uyanır :KK43:
Bizi yeterince görmüyor güven sağlayamadık da diyoruz :KK43:
Bilmiyorum..
Yaşları-gelişim dönemleri (3-5 yaş karanlık ve hayvanlardan korkar) itibariyle de bazen normal de gelse benide babasını da korkutuyor bu durum.Ya kalıcı bi iz bırakırsa diye..
Bakıcımız vardı okullar ara verdiğinden beri ben evdeyim ilgileniyorum hem konuşarak hem kitap okuyarak hem farklı etkinlikler yaparak ama yine de hep tedirgin gibi :KK43:
biz de eşimle gece oturup ne yapabilirizi konuşuyoruz sürekli :KK43:
Aklımıza odalarındaki eşyaların yerini değiştirmek ya da komple odayı değiştirmekten başka bişey gelmedi.
Siz ne önerisiniz ne yapabiliriz ?
odalarında oyuncak resim ve suretli ne varsa kaldırın odayı sadeleştirin hiç bir şey bırakmayın. oyuncaklarıyla gündüz oynasınlar akşam yatmadan önce birlikte toplasınlar konuşarak anlaşabiliyorsanız sorun neden korkuyorsun diye söylerse ve anlıyorsa bende senin gibi küçükken korkuyordum ama bak geçti artık korkmuyorum diye rahatlatmaya çalışın bir pedegog bana bunu yapmamı önermişti oğlum 4.5 yaşındaydı bir süre uyuyana kadar yanlarında yattım tatlı masallar anlattım.

Çizgi film izliyor mu, benim kızım da çok korkuyor. En büyük sebebi çizgi filmler, bize basit gibi gelen şeyler onların hayal dünyasında çok ürkütücü olabiliyor. 5 yasında arı maya izlemekten korkuyor mesela. Gece uyanıp yanımıza koşuyor.

Back