• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum neden böyle

bizimki henuz kuru kalkmiyor 1 kez yapmis oluyor birde gece beslenmeside kesilmedi
Biz şu sıralamada gittik.
Önce odasını ayırdık. Odaya alışınca gece beslemesini kestik. Aynanda iki şeye hiç alışmasını beklemedik hiç bir zaman.
Sonra emzirmeyi sonlandırdık. Bundan nerdeyse bir yıl sonra bezi bıraktık. Bez konusunda çocuk da sinyal yoksa ikinizi de boşuna yıpratmayın. Biraz da kaslarına hakşm olmasıyla alakalı çocuğun da hazır olması lazım. Çocuk hazırsa bir haftada çözersiniz değilse yıpranırsınız.
Ben olsam yazı beklerdim sinyal yoksa

Biz şu sıralamada gittik.
Önce odasını ayırdık. Odaya alışınca gece beslemesini kestik. Aynanda iki şeye hiç alışmasını beklemedik hiç bir zaman.
Sonra emzirmeyi sonlandırdık. Bundan nerdeyse bir yıl sonra bezi bıraktık. Bez konusunda çocuk da sinyal yoksa ikinizi de boşuna yıpratmayın. Biraz da kaslarına hakşm olmasıyla alakalı çocuğun da hazır olması lazım. Çocuk hazırsa bir haftada çözersiniz değilse yıpranırsınız.
Ben olsam yazı beklerdim sinyal yoksa
bende yazi beklemeyi dusunuyorum ama vu arada en azindan bezi bir gun birakmasi gerektigini anlamasi icin alttan alttan yavas yavas isliyorum.
odasini 6 aylikken ayirmistim zaten ama gece beslenmesini inatla birakmiyo sanki sirf onun icin uyaniyo yani.
bir iki kez tamam getiriyorum sen yat diyip bir kac dk goturmedim belki geri dalar diye yok inatla mama mama diye bagiriyo acikiyo sanirim

bende yazi beklemeyi dusunuyorum ama vu arada en azindan bezi bir gun birakmasi gerektigini anlamasi icin alttan alttan yavas yavas isliyorum.
odasini 6 aylikken ayirmistim zaten ama gece beslenmesini inatla birakmiyo sanki sirf onun icin uyaniyo yani.
bir iki kez tamam getiriyorum sen yat diyip bir kac dk goturmedim belki geri dalar diye yok inatla mama mama diye bagiriyo acikiyo sanirim

Eninde sonunda bırakacak. Şimdiden bunu işlemenize gerek yok ki. Böyle de çocuk kendini baskı altında hissedebilir.
Biz öncesinde hiç ne lazımlık almıştık ne tuvalet aparatı. Sinyali alınca gittik beraber aldık geldik, konuştuk.
Teoya ek tavşancan ile faresunun da var tuvalet kitabı, bu ikisinden olayı biliyordu. İlla söylemek yada eğitime başlamadan alıp göstermek gerekmiyor.
Bilmiyorum eğitime başlamayacaksak bu tip şeylere alıştırmak çocuğa stres yükler gibi geldi bana. Bu nedenle tam 32 aylıkken başladık. Öncesinde lafı bile geçmedi

peki tuvalet egitim zamani geldigini nasil anladiniz
netten okuyorum falan ama bizimkinde hic oyle belirtiler yok

beninki a101 gibi bir markette geserken lazimlik görüp onu aldırmıştı. o zaman anladik yavas yavas baslamak istedigini. daha 2 yasinda degildi. 2 yasindan sonra otur kaldir yontemi ile ogrettik. her cpcugun motivasyonu farkli, benimkininsi buyumekti, anne gibi yapmak

beninki a101 gibi bir markette geserken lazimlik görüp onu aldırmıştı. o zaman anladik yavas yavas baslamak istedigini. daha 2 yasinda degildi. 2 yasindan sonra otur kaldir yontemi ile ogrettik. her cpcugun motivasyonu farkli, benimkininsi buyumekti, anne gibi yapmak
bizimkide gecen bi markette gorup aldirdi ses etmedik aldik ama gidip kiyafetleriyle oturuyo

arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
Bez için psikolojik destek alması lazım. Sizin evde uğraşınızda olacak aralığı geçmişsiniz

bizimkide gecen bi markette gorup aldirdi ses etmedik aldik ama gidip kiyafetleriyle oturuyo
aynen biz de oyle basladik. 16-18 aylik falandi sanirim. baya bir sure oyuncek oldu o lazimlik ama hic ses etmedik. bence çocuğun kafasi o surecte fikre alıştı. sonra 26 aylikken hic zorlanmadan tuvalete yapmaya başladı.

Destek alın bir psikologdan. O kitaba göre yetiştirdi diyenleri de takmayın. Çocuksa da insan değil mi? Bir kişiliği fıtratı var.

ya bu kitaba göre yetismez diyen yoruma neden bu kadar taktiniz anlamadim. kadin sadece kitaba gore yetismez, tecrube ve cocugu da gozlemlemek lazim dedi kac defa. hakli. sadece kitap okuyarak oluyor mu? her kitap hepimizin derdine care buluyor mu? okuyup cocugumuza gore yorumlayıp, ona gore uyguluyoruz. neden bu kadar uzadi ki bu mevzu, kitap okumayin demiyor, okudugunuz kitaplari cocuga uygun hayatiniza katin diyor.

İki kelimeyi değiştirsem hiç sorun olmayacak
Yorumumu inceledim
Çok doğru bir yorum ama şu var yanlış kelimelet kullanmışım
Ne demişim bağamsız bir çocuk yetiştirememişsiniz
Bu doğru sonuçta çocuğu onlar yetiştirmişler
Ama itham var tepki aldı
Bu çocuk bağamsız değil desem rahatsızlık olmayacaktı
İkinci rahatsız eden kısım ise
Kitapla çocuk büyütülmüyor
Tecrübeler malesef kitaptan daha verimli oluyor demeliydim
Aslında kötü niyetle yazdığım birşey değildi dikkat etmemişim bu ayrıntılara
Çocuk çok stabil düz bir çizgide büyümüş