- 17 Nisan 2019
- 487
- 529
- 33
- 38
- Konu Sahibi merhababen e
Aklıma nedense 'Let's talk about Kevin' romanı geldi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Uzman desteği alın gecikmeden derim.arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
neyle buyutuluyor cocuk merak ettimBenimkiler tuvalette oturup şarkı söylemeyip hikaye anlatırlardı
Biri 4 diğeri 2 yaşında tuvaleti oyun alanı yapmışlardı
Bugün anlatıyorum utanıyorlar
Bence farklı olaylara alışkanlıklar edinmeye alışık bir çocuk yetiştirmemişsiniz
Yeni olan herşeye tepki veriyor gibi geldi bana bunu aşmanın en iyi yolu kendinizden uzaklaştırıp bağımsız olmayı yeniliğe alışık hale getirmeniz olacaktır
Tabi bunu yaparken çocuğun psikolojisine zararda vermemelisiniz
İşte kitapla çocuk büyütülmüyor malesef
ya bu teonun kaka kitabi bizdede var lazimliga oturup resimlerine bakip cis yaptim diyip kalkiyor ama yapmiyor boylemi basliyor acaba bu isin egitimiDestek almalısınız.
Tek başınıza halledebilseydiniz dört yaşa kadar olurdu. İyi bir çocuk doktoru sizi çocuklarla çalışan psikoloğa yönlendirecektir.
Ben tuvalet eğitiminde çok katı değildim. Teonun kaka kitabı çok etkili oldu. Klozetten korkmuştu ama lazımlık sevdi. Her kaka çiş doğru yere yapıldığında duvara sticker yapıştırdık. Bir duvarımız doldu ama halloldu.
Okula da aşama aşama başladım. Önce oyun cafeleri, sonra oyun grupları, keyif aldıkça kendi istemeye başladı. Sonra da yarım günkreş. İlk bir hafta ağlasa da yapılması gereken bir durum olduğunu anlattım. Mecbur olduğunu biliyorsu ve benim kapıda beklediğimi de.
İşin özü ben genelde kurallarımızın olduğunu bazı şeyleri yapmak durumunda olduğumuzu anlatıyorum.
ya bu teonun kaka kitabi bizdede var lazimliga oturup resimlerine bakip cis yaptim diyip kalkiyor ama yapmiyor boylemi basliyor acaba bu isin egitimi![]()
arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
sopayla dayakla büyütlürneyle buyutuluyor cocuk merak ettim
ben kitapla büyütülmez demedim tecribe daha verimlidir dedimValla kitapla çocuk öyle de bir büyüyor ki...
2yal sendromunu dibine kadar yaşadığı dönemde bağırmayan anne baba olmak ve iyi aile yoktur kitapları olmasaydı aynı annemler gibi bağırabilirdim ben de.
Yada beni ödülle cezalandırma kitabı olmasaydı belki ceza ödül vermekle yaptığının sorumluluğunu almasının farklı olduğunu anlamazdıö. Aklıma bile gelmezdi. Dayardım rüşveti şartı şantajı.
bunu demek yada dememek sizin tercihiniz uygulayip uygulamamaktasopayla dayakla büyütlür
bunu mu demeliyim
peki tuvalet egitim zamani geldigini nasil anladinizÇocuktan çocuğa farklıdır mutlaka. Biz odasına çıkartma da yapıştırmıştık her seferinde. O ara şimşek mcqueene bayılıyordu onun çıkartması olunca çok sevinmişti biraz gaza gelmişti![]()
üsteki yorumu okuyun başka bişey demiyorumbunu demek yada dememek sizin tercihiniz uygulayip uygulamamakta
agresifliginizin sebebini çözemedim
ortaya kitapla cocuk buyutulmuyormus diye bir tez attiniz bende neyle buyutmemiz gerekiyor diye sordum
yonteminiz sopa ve dayak sanirim
ustteki yorum benim yorumum zatenüsteki yorumu okuyun başka bişey demiyorum
ben kitapla büyütülmez demedim tecribe daha verimlidir dedim
ikinci çocuğunuz varmı bilmiyorum ama ikincisini kucağınıza alınca bile fark ediyorsunuz daha iyi kavradığınızı
ağladığında panik plmamayı ateşlendiğinde ne yapmanız gerektiğini
ben bunlardan bahsediyorum
iki tane çocuk yetiştirdim ikincisi çok daha rahat büyüdü
ilk yarum (canım benim ) bütün tecrübesizliklerimi onda yaşadım
ikisinin tabiatıda çok farklı
görseniz bunlar kardeşmi dersiniz
16 yıldan sonra yeniden bir bebek bekliyorum
deli gibi endişeliyim hiçbişey bilmiyorum herşeyi unuttum
başka çarem yok kitaplara bakıyorum bende
peki tuvalet egitim zamani geldigini nasil anladiniz
netten okuyorum falan ama bizimkinde hic oyle belirtiler yok
İki kelimeyi değiştirsem hiç sorun olmayacak
Yorumumu inceledim
Çok doğru bir yorum ama şu var yanlış kelimelet kullanmışım
Ne demişim bağamsız bir çocuk yetiştirememişsiniz
Bu doğru sonuçta çocuğu onlar yetiştirmişler
Ama itham var tepki aldı
Bu çocuk bağamsız değil desem rahatsızlık olmayacaktı
İkinci rahatsız eden kısım ise
Kitapla çocuk büyütülmüyor
Tecrübeler malesef kitaptan daha verimli oluyor demeliydim
Aslında kötü niyetle yazdığım birşey değildi dikkat etmemişim bu ayrıntılara
Çocuk çok stabil düz bir çizgide büyümüş
Bunu değiştirmesi lazım annenin
Ben çocukta herhangi bir sorun alduğunu sanmıyorum
Kakasını yaparken haber verdiğinde başlamadım ben çişi bekledim. Sabahları kuru kalkıyordu. Bunu işaret aldım ben bir haftada da bittipeki tuvalet egitim zamani geldigini nasil anladiniz
netten okuyorum falan ama bizimkinde hic oyle belirtiler yok
bizimki henuz kuru kalkmiyor 1 kez yapmis oluyor birde gece beslenmeside kesilmediKakasını yaparken haber verdiğinde başlamadım ben çişi bekledim. Sabahları kuru kalkıyordu. Bunu işaret aldım ben bir haftada da bitti