• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum neden böyle

merhababen e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2019
35
113
43
arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum

arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
Ben oğlumu 25 aylıkken alıştırdım ama kendisi istedi yaz di kaşıntıyı diyip durdu 10 günde falan alıştı karşı komşunun oğlu aynı sizin ki gibi problem yarattı pedogogtan yardim aldılar ki biliyorum tanıyorum çok iyi anne babalar hiç üstüne düşmediler bu konuda 3 4 ay sormadılar bile yaz gelince kendisi rahatsiz olmaya basladi annesi cisi geldoginde yap oglum bezine diyodu hayir wc diye agladi bi sure bu pedogog tavsiyesi yani demem o ki acele etmeyin her çocuğun farklı takıntıları oluyo buda kızınızın bir takıntısı

Benimkiler tuvalette oturup şarkı söylemeyip hikaye anlatırlardı
Biri 4 diğeri 2 yaşında tuvaleti oyun alanı yapmışlardı
Bugün anlatıyorum utanıyorlar
Bence farklı olaylara alışkanlıklar edinmeye alışık bir çocuk yetiştirmemişsiniz
Yeni olan herşeye tepki veriyor gibi geldi bana bunu aşmanın en iyi yolu kendinizden uzaklaştırıp bağımsız olmayı yeniliğe alışık hale getirmeniz olacaktır
Tabi bunu yaparken çocuğun psikolojisine zararda vermemelisiniz
İşte kitapla çocuk büyütülmüyor malesef

Benimkiler tuvalette oturup şarkı söylemeyip hikaye anlatırlardı
Biri 4 diğeri 2 yaşında tuvaleti oyun alanı yapmışlardı
Bugün anlatıyorum utanıyorlar
Bence farklı olaylara alışkanlıklar edinmeye alışık bir çocuk yetiştirmemişsiniz
Yeni olan herşeye tepki veriyor gibi geldi bana bunu aşmanın en iyi yolu kendinizden uzaklaştırıp bağımsız olmayı yeniliğe alışık hale getirmeniz olacaktır
Tabi bunu yaparken çocuğun psikolojisine zararda vermemelisiniz
İşte kitapla çocuk büyütülmüyor malesef

hanımefendi kitaplarla büyütmedim çocucuğumu hassas konularda yardım almak istediğim durumlar oldu bunun neresi yanlış her durum her çocuğa uymuyor sanırım her çocuğun karakteri farlı oluyor teşekkürler

Ben oğlumu 25 aylıkken alıştırdım ama kendisi istedi yaz di kaşıntıyı diyip durdu 10 günde falan alıştı karşı komşunun oğlu aynı sizin ki gibi problem yarattı pedogogtan yardim aldılar ki biliyorum tanıyorum çok iyi anne babalar hiç üstüne düşmediler bu konuda 3 4 ay sormadılar bile yaz gelince kendisi rahatsiz olmaya basladi annesi cisi geldoginde yap oglum bezine diyodu hayir wc diye agladi bi sure bu pedogog tavsiyesi yani demem o ki acele etmeyin her çocuğun farklı takıntıları oluyo buda kızınızın bir takıntısı

evet eşimle pedagog konusunu bizde konuştuk bugün sanırım öyle yapıcaz

Destek almalısınız.
Tek başınıza halledebilseydiniz dört yaşa kadar olurdu. İyi bir çocuk doktoru sizi çocuklarla çalışan psikoloğa yönlendirecektir.
Ben tuvalet eğitiminde çok katı değildim. Teonun kaka kitabı çok etkili oldu. Klozetten korkmuştu ama lazımlık sevdi. Her kaka çiş doğru yere yapıldığında duvara sticker yapıştırdık. Bir duvarımız doldu ama halloldu.
Okula da aşama aşama başladım. Önce oyun cafeleri, sonra oyun grupları, keyif aldıkça kendi istemeye başladı. Sonra da yarım günkreş. İlk bir hafta ağlasa da yapılması gereken bir durum olduğunu anlattım. Mecbur olduğunu biliyorsu ve benim kapıda beklediğimi de.
İşin özü ben genelde kurallarımızın olduğunu bazı şeyleri yapmak durumunda olduğumuzu anlatıyorum.

hanımefendi kitaplarla büyütmedim çocucuğumu hassas konularda yardım almak istediğim durumlar oldu bunun neresi yanlış her durum her çocuğa uymuyor sanırım her çocuğun karakteri farlı oluyor teşekkürler
Yanlış demedim celalenmeyin hemen
Tecrübe yaşanmışlık çocuk büyütmede daha verimli oluyor
Kitaplar ile olmuyor
Etrafınızda tecrübe sahibi insanların size tavsiyeleri bile işe yaramıyor
Bakın çocuk sahibi olan insanları dinleyin ikincisi raha eahat büyüdü diyecektir bu tecrübe ile alakalıdır
Ben burada anneliğinizi sorgulamıyorum
Ay ben neden bu kadar açıklama yaptım onuda bilmiyorum ya neyse

Siz genel olarak bu kadar alınganmısınız
Eğer olaylar karşısında tepkileriniz böyleyse
Çocuktan önce kendinize odaklanın diyeceğim

Bez neyse de kızınızın asosyal olması insanlardan kaçması hiç sağlıklı gelmedi bana. Keşke bu kadar bekleyeceğinize bi uzmana götürseydiniz.

Ayrıca şu anki zamanlama kardeş için pek doğru değil kızınızın ciddi bir iletişim problemi var farkındaysanız. İyice içine kapandırtmayın çocuğu. Normale dönene kadar çocuk fikrini erteleyin derim

Yanlış demedim celalenmeyin hemen
Tecrübe yaşanmışlık çocuk büyütmede daha verimli oluyor
Kitaplar ile olmuyor
Etrafınızda tecrübe sahibi insanların size tavsiyeleri bile işe yaramıyor
Bakın çocuk sahibi olan insanları dinleyin ikincisi raha eahat büyüdü diyecektir bu tecrübe ile alakalıdır
Ben burada anneliğinizi sorgulamıyorum
Ay ben neden bu kadar açıklama yaptım onuda bilmiyorum ya neyse

Siz genel olarak bu kadar alınganmısınız
Eğer olaylar karşısında tepkileriniz böyleyse
Çocuktan önce kendinize odaklanın diyeceğim

alınganlıkmı celallenmek mi :D mesajımı tekrar okudum ve hiç alınganlık yaptığımı düşünmüyorum bir sonuca vardınız ve bende açıklama yaptım seviyeli bi şekilde teşekkür bile ettim haklısınız aslında annelik içgüseldir kişiseldir

evet eşimle pedagog konusunu bizde konuştuk bugün sanırım öyle yapıcaz
Bizde yakında gidicez benim ki de 3 yasinda asla kendisi oynamiyo oyun kuramiyo surekli bize karsi bir baski ben tum bos vakitlerimde kendimi oyun oynarken buluyorum :)))
Haa bu arada benim oğlus 2 yaşında ac eğitimini atlattı son 4 ay önce kabız oldu o günden sonra asla yapmak istemedi kaka yapmak istemiyorum diye ağlıyip 4 gunde aglaya aglaya yapti ve 3 ay surdu ama evdeki krizi siz dusunun bu cocuklar bizim aklimizla oyun oyniyor bence :)
Buraya yazdığıniza göre dert etmissiniz diye düşünüyorum ama herşey zamanla geciyo üstüne düşmeyin bence yazın halelerdensiniz bu problemi haaa toplum da çocuğa bisi diyen yada size bisi diyen olursa verin cevabını geçin çünkü üstüne vazife olmayan herkez herşeye karışmayı çok sever

Benim cocuklar okulu cok severlerdi,bezi birakmasi karsiliginda okula gidebiliceklerini anlatirdim,bu sayade bezi birakma konusunda cok istekli oldular lakin kiziniz okulu da sevmiyormus.Peki buyudugunu sik sik dile getirir mi?Buyuyen ablarin artik bez kullanmadiklarini ,onun yerine cok guzel kilotlar giydiklerini soyleyebiliriniz 🤭 Renkli kurdeleli cicekli kilotlar alin heveslenebilir. Okul kismina gelince bir okula gidip beraber gozlem yapabilirsiniz,belki cocuklari gorunce okul fikri daha guzel gelebilir.Guzel canta,renkli defterler,kalemler vs. onun gozunde okulu daha guzel gosterebilir.Hic arkadasi yokmu?butun gun sadece sizinle zaman geciriyorsa eger sizden ayrilma korkusu olabilir,akranlariyla nasil ilestisim kurucagini bilmediginden cekiniyor olabilir.

ben daha kötü olur düşüncesindeyim aslında işler daha fazla sarpa sarar gibime geliyor ama deniyoruz altı aydır bakalım ya tutarsa :confused:

Ben bu sorunları çözmeden bir de bebek eklemezdm.
Çocuğunuzun nasıl bir reaksiyon vereceği belli değil. Ya iyice kendini iletişime kaparsa? Ya bu kez sizinle de iletişim kurmazsa ne yapacaksınız?
Önce sorunu çözüp sonra kardeşe yönelin naçizane. Belli ki çocuğun bir derdi var.

ben daha kötü olur düşüncesindeyim aslında işler daha fazla sarpa sarar gibime geliyor ama deniyoruz altı aydır bakalım ya tutarsa :confused:
Kız ben dalgasına dedim onu.
Yani aslında çocuğunuz için değil sizin için önerdim.
Malum iki çocuk olunca ilgi dağılıyor.
Ben uzun süre tek çocuk olarak büyüdüm. Aynı davranışları gösterdiğim söyleniyor annem tarafından , hatırladığım kısımlarda da dışarıya karşı çekingen içeriye kendini gayet ifade eden bir dediğini iki ettirmeyen bir modeldim ailemin söylediğine göre çok "zeki" bilmem ne felan.
Kardeşim olunca normal insan olduğumu anladım bence ailemde anladı.
Meğersem sindirella felan değilmişim yani dumduk normal çocuk.
Sizde normal çocuk gibi davranın çünkü tuvalet eğitiminin altı çok deriiiiinnn kişilik hareketlerinin temeline dayanıyor.
Ve üstte yoruma cevap olarak kesinlikle kitap okumaya devam. :kahve:

Destek almalısınız.
Tek başınıza halledebilseydiniz dört yaşa kadar olurdu. İyi bir çocuk doktoru sizi çocuklarla çalışan psikoloğa yönlendirecektir.
Ben tuvalet eğitiminde çok katı değildim. Teonun kaka kitabı çok etkili oldu. Klozetten korkmuştu ama lazımlık sevdi. Her kaka çiş doğru yere yapıldığında duvara sticker yapıştırdık. Bir duvarımız doldu ama halloldu.
Okula da aşama aşama başladım. Önce oyun cafeleri, sonra oyun grupları, keyif aldıkça kendi istemeye başladı. Sonra da yarım günkreş. İlk bir hafta ağlasa da yapılması gereken bir durum olduğunu anlattım. Mecbur olduğunu biliyorsu ve benim kapıda beklediğimi de.
İşin özü ben genelde kurallarımızın olduğunu bazı şeyleri yapmak durumunda olduğumuzu anlatıyorum.

destek almak en mantıklısı haklısınız işte biz o aşamalara bi türlü geçemiyoruz asla kabul etmiyor teonun kaka kitabı güle güle kakalar gerçekten harika kitaplar hepsini aldık dediğiniz yöntemleride denedim nerdeyse 300 liralık lazımlık aldım asla bağırıp çağırmadım şarkılar söyledim ama kabullenmiyor

alınganlıkmı celallenmek mi :D mesajımı tekrar okudum ve hiç alınganlık yaptığımı düşünmüyorum bir sonuca vardınız ve bende açıklama yaptım seviyeli bi şekilde teşekkür bile ettim haklısınız aslında annelik içgüseldir kişiseldir
E hadi bakalım öyle olsun

Back