Konuşma Problemleri Çocuğum konuşmuyor diye korkma tecrübeli anne burda

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

esmeraldammm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
6
8
86
35
Merhaba güzel anne korkularının gece uykusuz kalıp sürekli araştırma yapmalarının içinin cayır cayır yanmasının sebebini biliyorum yaşadım en şiddetli haliyle. Babası 4 yaşında konuşmaya başlamış oğlum 2bucuk yaşına geldi sadece komutları alıyordu bana nene diyordu. Toplamda 5 kelimesi bile yoktu o kadar kafama taktım ki test yaptım göz teması vardı isimini söyleyince bakıyordu ışığı kapat kapıyı kapat anlıyordu ama konuşamıyordu. İşaret ediyordu her istedigine. Onu amlamazsak ağlıyordu heran ağlıyordu aklımızı yitirir gibi oluyorduk artık çocuğu anlamiyrduk. Eğer seninde çocuğunda böyle bir durum varsa göz teması kuriyorsa kendini işaretle anlatiyorsa ismine bakıyorsa RAHATLA NEFES AL OH DE zira ben hep kötü şeyler okudum ve kafama taktım yeme içmeden kesilmist bir ayda 8kilo verdim. Sonraya geliyorum okul öncesi öğretmeniyim ve oğlumu okula getirmeye başladım şuan oğlum tam 3 yasinda sanki bir ay önce hiç konusmayan o değil sanki meğer her söyleneni hafızasına alıyormuş anında açıldı ve maşallah şuan konuşuyor 5 kelimeye ciktik. Söyleyeceğim su bu donemldr göz teması isime bakıyor mu işaretlerle kendini anlatiyormu test et.sorun yoksa komutları öğretmen gerek iş yaotir eline bez ver sil de ve silmeyi öğret isiginkapatsin kapıyı kapatsın birşeyleri getirsin. Kitap al kitaptaki bezleri göster bu ne kedi bune ağaç bune köpek gibi ve korkma 3 yaş sinir 3 yaşına gelince seninle sohbet ediyor olacak hadi artık için rahat bir şekilde uyuyabilirsin.

Umarım dediğiniz gibi olur aşırı derecede takıntı yapmaya başladım. 27 aylık oldu ama sanki hiç konuşmayacak hep böyle olacak moduna bile giriyorum yeri geliyor.. Malum pandemi den dolayı kreşe de gönderemiyorum. Sanırım bu da bizim sınavımız gerçekten çok üzülüyorum. Çok klasik ve basit şeyleri ancak söyleyebiliyor. Göz teması komut VS Allaha çok şükür hiç prımlem yok. Anne baba teyze birkaç hayvan sesi ve tek heceleri şeyler anlayamadığımız şeyler söylüyor. Ama işaretle tüm hayvanları gösterir vücudunun her yerini bilir. Ama yok yok konuşma sanki hevesi de çocuğun işin içinden çıkamadım

Ben de naçizane anneleri rahatlatmak istiyorum. 14 aylık otizm şüphesi başladı adına donmemisti parkta o akşam hemen acile çocuk Dr gittik başka bı sebeble orda anlattım Dr a Dr seslendi kızım adına bakmıştı. Göz teması hep istediğinde kurdu hala da öyle ev de bizimle çok iyiyken dışarda ki uyaranlar dikkatini dağıtıyordu. Bazen çok güzel 3-5 saniye kurarken bazen gözlerini kaciriyodu hiç bakamiyodu 2-3 yaşında çevreyi herşeyi çok merak ediyorlar bu da iletişimi az gibi görünebiliyor. Konuşma 2 yaşında 2 li cümle 3 yaşında 3 li cumle şeklindeydi ama hep yavaş gitti konuşması bunda benim payım büyük bizde geç konuşma genetik ben çok ugrastigim için biraz daha erken başladı. Hasılı o göz teması işine gelince kurması ortamda ki olayları her an fark edememe geç konuşma bunlar hep dikkat dağınıklığndan kaynaklandığını öğrendik. Dehb de 3 farklı tür şeklinde olabiliyor kızımda ki alt tıp pasif dikkat eksikliği halk dilinde dikkat dağınıklığı. Sonuç şu an otizm sınırları içinde değil dikkat dağınıklığinin verdiği farklılıklar var. Gerçekten otizmle dehb birbiriyle karistirila biliyor yaş ilerledikçe belli oluyor. Yani kısaca 2-3 yaşında hemen otizm mi veya konusmuyo diye hemen panik yapmayın 3 buçuk yaşından sonra belli olmaya başladı kizimdaki otizm olmadığı.. şu an cümleleri bazen çok karistirabiliyor bunu da pedagog düşünceleri dağınık olduğu için dedi.. günden güne toparliyo ama dikkat dağınıklığı hiç ummadigimiz anlarda ben de de kızım da da ortaya çıkıyor.

Oğlum 22 aylık yaşıtları papağan gibi konuşuyor fakat oğlum hiç konuşmuyor tüm komutları 1 yaşına girmeden yapıyordu kapıyı aç terlik getir fln 9.-10.ayda 5 kelimesi vardı 18.aydan sonra hiç konuşmadı oysaki sabah 7 akşam 10 trt sipikeri gibi düzgün bastıra bastıra konuşuyorum amma velakin konuşmak istemiyor konuşma arasında geçen cümleleri anlıyor hemen yapıyor çok üzülüyorum

Ne kadar çok ya geç konuşma problllemi artık,benim oğlum da 24 aylık oldu hala cümle kurmuyor çok sinirli istediği olmasın ya elini ısırıyor ya az kafasını yere vuruyor çok üzülüyorum bu duruma vazgeçirmedim,bayramdan sonra Ankara’ya ailemizin yanına gitcez o zaman bir götürcem psikoloğa,Birden mi açılıyorlar bilmiyorum da bekliyorum sabırsızlıkla ve duayla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…