- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.311
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Bakın bir konuya yorum yaparken tüm olayın gelmiş geçmişini tüm muhteviyatını da ekleyemeyiz ki yoruma. Bunu belirtmekten hoşlanmasam da kızım özel bir çocuk. Üstün zekalı ve ben bunun zeka geriliği gibi önemsenmesi gereken bir sorun olduğunu düşünenlerdenim.
Evet çocuk bazı yönlerden mükemmel gibi görünse de ayakkabı bağlamayı öğrenemiyor mesela. Sınıfta dikkati dağılıyor. Dersi dinlemiyor. Odaklamıyor. Tüm bu sorunlarla 3 senedir uğraşıyoruz. Bazı sorunları spor + yoga sayesinde aştık. Ama diğerleri hala çözülemedi.
Ama konu sahibinin kızı için yaptığım yorumu kendi kızımı baz alarak yapmadım. Etrafında o yaşlardaki çocukların çalışma şekline göre tavsiyede bulundum. Beğenmedim deyip geçmek farklı işi hakarete getirmek farklı ama.
Ogretmen hanimcim,
Siz tavsiyenizi verdiniz, ve kızınızı anlatmaya basladiniz.
Ustun zekali oldugu bilgisi sonradan geldi.
Ustun zekanin, zeka geriligi gibi bir sorun oldugunu dusunen bir egitimcisiniz.
Zeka geriligi olan bir bireyle karşılaşmadığınızı düşünüyorum.
Ikisi de ozel egitim ve ilgi gerektirir.
Ama Sagladiginiz takdirde ustun zeka 'sorun ' değildir.
Ben sizin bazi seyleri abarttiginizi düşündüm. Iki farkli cocuk anlattiniz.
Yoga yapan, piyano calan, tenis oynayan, dans eden, kitap okuyan, mutlu, sosyal anlamda gelismis bir cocuk var.
Ama ayni cocuk kardesi ile uyumsuz, alingan, bir sey söyleyince gozleri doluyor, sinifta dikkati daginik, yemegini dokmeden yiyemiyor, ayakkabisini baglayamiyor.
Yerinizde olsam mutlu ve sosyal kısmını yeniden degerlendirirdim.
Bu arada egitimci degilim ama fizyoterapistim.
Duyu/duyusal butunlemeyi araştırmanızı tavsiye ederim. Ince motor becerileri ile ilgili ozellikle cok guzel cevap veriyor.