- 30 Aralık 2009
- 22.743
- 88.534
- 40
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Malum bu sene pandemi süreciyle birlikte evlatlarımızın eğitim hayatı sekteye ugradı.
Bizimki tam olarak saldı demeyeyimde, bir türlü önerilerimi ciddiye almıyor.
Güzelce konusuyorum.
İngilizce ağırlıklı 7. sınıfa geçen 12 yasında bir kızım var.
Bu dönem regl de olduk..
Daha asi eskisine göre.
Konuşmalarımın etkisini en fazla 1 hafta görebiliyorum, sonra yine başa sarıyor.
Derslerini tekrar etmesi üzerinde duruyorum.
Maksimum günde temel derslerinden toplam 50 soru çözmesini istiyorum ( Her ders için 50 değil)
Lgs için işi baştan gevşek bırakırsak sonuçlarının güzel olmayacağının farkındayım, malum egitim sistemimiz sürekli yenileniyor diyerekten daha işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Elinde tableti sürekli arkadaşları ile görüntülü konuşma ve photosop benzeri bir programla çizgi karakterleri (daha çok anime) çizip birbirlerine atıyorlar.
Günlük 2 saatlik bir limit koydum. (tablet için)
Kitap okuma saatleri getirdim ama çok sıkılarak okuyor.
Kitaplarını kendisine aldırıyorum, begenip alıyor.
Ama aldıgı kitaplara bakıyorum saçma canavarlı, hayaletli macera diye adlandırılan kitaplardan ibaret.
Bir soruyu okuyup anlaması uzun sürüyor ona bunun sebebinin az kitap okumasından kaynaklı oldugunu desem de ''okuyorum ya anne'' diyor.
E kızım okuyorsun tamam da neyi okuyorsun ?
Bu kitapları okumak çizgi film izlemek ya da korku filmi izlemek gibi bir şey diyorum ama nafile.
Not ortalamamız iyi ama neye göre iyi ?
Bana sorsanız iyi değil.
Okulistik sonuçlarında 28 kişilik sınıfta sondan 3.
Şimdi diyeceksiniz ki çocugunuzun kapasitesi bu kadar lakin kapasitesinin de farkındayım.
Eşim sayısalcı matematik ve fen onda.
Metamatikten sınav sonuçları gayet güzel geldi ama sınavdan güzel almakla mı bitiyor bu iş ?
Eşimin bana dediği hala parmak hesabı yapıyor ve problem çözerken zorlanıyor.
İngilizce için ingilizce filmler, çizgi filmler, şarkılar dinletmeye ve izletmeye gayret ediyorum ama heves yok !
Nasıl aşarım bu durumu.
Bana önerileriniz nedir ?
Bizimki tam olarak saldı demeyeyimde, bir türlü önerilerimi ciddiye almıyor.
Güzelce konusuyorum.
İngilizce ağırlıklı 7. sınıfa geçen 12 yasında bir kızım var.
Bu dönem regl de olduk..
Daha asi eskisine göre.
Konuşmalarımın etkisini en fazla 1 hafta görebiliyorum, sonra yine başa sarıyor.
Derslerini tekrar etmesi üzerinde duruyorum.
Maksimum günde temel derslerinden toplam 50 soru çözmesini istiyorum ( Her ders için 50 değil)
Lgs için işi baştan gevşek bırakırsak sonuçlarının güzel olmayacağının farkındayım, malum egitim sistemimiz sürekli yenileniyor diyerekten daha işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Elinde tableti sürekli arkadaşları ile görüntülü konuşma ve photosop benzeri bir programla çizgi karakterleri (daha çok anime) çizip birbirlerine atıyorlar.
Günlük 2 saatlik bir limit koydum. (tablet için)
Kitap okuma saatleri getirdim ama çok sıkılarak okuyor.
Kitaplarını kendisine aldırıyorum, begenip alıyor.
Ama aldıgı kitaplara bakıyorum saçma canavarlı, hayaletli macera diye adlandırılan kitaplardan ibaret.
Bir soruyu okuyup anlaması uzun sürüyor ona bunun sebebinin az kitap okumasından kaynaklı oldugunu desem de ''okuyorum ya anne'' diyor.
E kızım okuyorsun tamam da neyi okuyorsun ?
Bu kitapları okumak çizgi film izlemek ya da korku filmi izlemek gibi bir şey diyorum ama nafile.
Not ortalamamız iyi ama neye göre iyi ?
Bana sorsanız iyi değil.
Okulistik sonuçlarında 28 kişilik sınıfta sondan 3.
Şimdi diyeceksiniz ki çocugunuzun kapasitesi bu kadar lakin kapasitesinin de farkındayım.
Eşim sayısalcı matematik ve fen onda.
Metamatikten sınav sonuçları gayet güzel geldi ama sınavdan güzel almakla mı bitiyor bu iş ?
Eşimin bana dediği hala parmak hesabı yapıyor ve problem çözerken zorlanıyor.
İngilizce için ingilizce filmler, çizgi filmler, şarkılar dinletmeye ve izletmeye gayret ediyorum ama heves yok !
Nasıl aşarım bu durumu.
Bana önerileriniz nedir ?