çocuğum hep hasta.

makmakk

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
27
0
16
Tunceli
arkadaşlar çocuğum doğduğundan beri sürekli hasta konuşuncaya kadar sürekli ağlıyordu ve yemek yemiyordu.doktor doktor gezdik gazı var dediler ancak 2 yıl sonra reflü teşhisi koydular sonra yavaş yavaş ağlamayı bıraktı sonra en ufak birşeyde üşütme boğaz ağrısı günlerce geçmeye n boğmaca tarzı bi öksürükle uğraşmaya başladık kortizonlu ilaçlarla ancak günler sonra kaesebiliyoruz öksürüğü zayıflıyor hastalıktan azıcık soğuk görse perişan oluyoruz doktorlar larenjit teşhisi koydu ne olur bişey söyleyin daha az hastalanması için ne yapılabilir

canım olacagı varsa onune gecılmıyor benım de yedı aylık kızım sureklı ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyor bobrek reflusu supesıvar senınkı ne reflusu bıde astımı var evde hava verıyorum ne evden cıkarım hasta olmasın dıye bazen ev ısı bıle yapmıyorum ılgım sureklı uzerınde beslenmesıne çok onem verıyorum ama yınede hasta yanı yapıla bılecek herseyı zaten yapıyoruz ıc gudusel senın su yazıyı yazman bıle elınden geldıgını yaptıgın bellı hasta kısılerle temas ettırme sebze çorbaları yap yeter

sizin çocuğunuz mide reflüsü doğrumu anladım. eğer öyle ise mide reflüsü olan çocuklarda bogaz problemi çok oluyor mideden yükselen asit boğazını tahriş ediyor laranjit faratjit çok geçiriyor mide asitini bastıran ilaçlar kullanıyormusunuz.

arkada$im çok geçmi$ olsun , annelik çok zor , yavrularimizin tirnagina diken batsa biz bizden geçiyoz

oncelikle bagi$iklik iki turku kazanilir
ya a$iyla yada o hastaligi ya$ayaraak .. maalesef gunumuzde her kusan yemeyen çocuga reflu , her oksurenede astim te$hisi koyyolar :( verilen kortizonlarda geçici iyilik yaaratip bi hafta sonra daha beter hale sokuyor çocugu .. verilen soguk alginligi ilaçlarindan bahsetmiyorum bile, Amerikada Avrupada hepsi yasaklandi yillalrdir, bizimkiler daha yeni uyaniyor ..

hangi $ehirdesiniz bilmiyorum, oncelikle kendinize reçeteye gerekli gereksiz bi dunya ilaç yazmayi sevmeyen, bagi$ikligin vucudun o mikropla sava$arak kazanildigini du$unen tecrubeli iyi bi pediatre bulun ..
ate$i var diye telefon ettiginizde , bekleyelim arkasindan ne gelecek desin mesela, gel ant yazcam demesin ..

ilaçlarin esiri olmu$sunuz gibi duruyor..
u$utmekle hasta olunmaz , soguk ortamda vucudun direnci du$er dogru ama hastaligi mikroplar yapar
bu mikroplardan nerden gelir
1 çocugunuz yada abla abisi okuldaysa(kre$deyse)
2 kalabalik bi aylesiniz ve gelen giden çcougu opup mincikliyorsa
3 ve ba$ka kalabalik ortamalrda çok bulunuyorsa , buralardan hastaligi kapar

ssofi'ninde dediği gibi mide reflüsü olan bebeklerde sürekli boğaz şikayetleri oluyor.O yüzden önce reflü tedavi edilmeli.Benim bebeğimde de reflü var 3 aylıkken de akut bronşiloit oldu.Şuan evde hava veriyoruz 3 ay devam edeceğiz bu havaya.Reflü teşhisini dr koymadı ben bebeğimi gözlemleyerek bu kanıya vardım.Sürekli ağzına su geliyor,durup dururken bu gelen sudan tıkanıyor yutkunamıyor,su geldikce öksürüyor emerken yüzünü ekşitiyor vs vs. araştırdığım kadarıyla bunlar reflü belirtisiydi.Bende reflü için ne yapmak gerekiyorsa (ilaçsız)yaptım şu an boğaz şikayetlerimiz geçti çok şükür.Size tavsiyem reflüyü önemseyin kendiliğinden geçer diye beklemeyin ;) Allah bebeklerimize sağlık versin..

Arkadasim uzulme Allah baska dert vermesinBenim ilk kizim da ayni anlattigin gibiydi.Buyudukce azaliyor.Bunyeleri hassas krese gidiyorsa alabiliyorsan biraz buyuyene kadar evde kalmasi iyi gelebilir.Gecmis olsun

ilaçları kullandıkca çocuk kendine geldi ama bu seferde alerji çıktı okul bi ay gönderdim bidaha göndermedim çok yoruldum o bitmez öksürüklerden ilaç kullanmayı azaltmak için bitkisel çareler aramaya çalışıyorum ama aptal gibi hissediyorum kendimi sürekli onun peşinde koşmaktan ,herkes yemeğini yedirip otururken hiç durmadan bişeyler pişirip bi kaşık yedirmeye çalışmaktan ..en acısı da insan kendini unutuyor bazen ...acaba bi gün bana da sıra gelecek mi,kendime vakit ayırma sırası..

Back