Çocuğum benden ayrılmıyor

Kumralad

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2013
4
0
6
34
İzmir
Arkadaşlar merhaba benim 21 aylık bir kızım var. Ben çalışmıyorum ve doğduğundan beri kızıma ben bakıyorum. Bu yüzden resmen yapışık ikiz gibi olduk. Kızım kimseye gitmiyor. Ne halasına ne babaannesine kimseye.... Ben ortadan kaybolunca kıyamet kopuyor. Eşimle başbaşa hiçbirşey yapamaz olduk. Kimseye bırakamıyoruz. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım , bu durum geçidimi bilmiyorum . Bana yardımcı olabilecek olan yada aynı durumda olan arkadaşlardan yorum bekliyorum lütfen bana yardımcı olun

merhaba kumralad,
bu konuda kademeli yaklaşımı deneseniz...mesela gündüz,kızınız sevdiği bi oyun aktivitesi ile 3 dk uğraşırsa ona ödül verin.daha sonra bunu 5 dakikaya çıkarın.en başta sürekli ödül vererek daha sonra da gerçekten istediğiniz şekilde olduğunda onu ödüllendirerek belki de bun u başarabilirsiniz.gece de odasını ayırın.ama yine kademeli olarak yani yavaş yavaş yanından ayrılacaksınız..mesela ilk gün gerekirse onun odasında yatın(çok ağlarsa uyandığında sizi bulamayıp ağlarsa falan)sonraki gün o uyuduktan sonra odadan ayrılın.o uyuyana kadar yatağında yanına yatın ama odasını muhakkak ayırın...uyandığında burdayım annecim ben seni hiç bırakmam ki falan diyin.çünkü 3 yaşına kadar çocuk güven duymal ister.umarım başarırısınız biliyorum kolay değil sizi anlıyorum benim kızımın da 2 yaş döneminde böyle bi sorunu oldu bu şekilde atlattık.

geçici bir durum canım sıkma canını,benimkilerde bağımlıydı bana aynı senin yaşadıklarını yaşadım zamanında,şimdi kızım 3.5 yaşında oğlum 4.5 ve ikiside benden bağımsız herkeze gidiyolar,ama ben yanlarındayken gidiyolar,fakat halada hala amca babaannesi gibi yerlerde kalmıyorlar kıyamet kopuyo,anneme bile bırakıcam zaman usuldan bırakıp kaçıyorum,geldiğimde anne biz ağlamadık seni bekledik diyolar,herşey yoluna girer merak etme,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…