İlköğretim Yorum ve Soruları çocuğum 2.sınıf yazısı çok çirkin ne yapsam düzelmiyor

Gunlukguneslik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
1.015
1
66
Aydın
var mı öneriniz güzel yazı uzmanı diye birşey gördüm nette bilgisi olan var mı ? neredeyse okunmuyor yani. o kadar kötü çizgileride takip etmiyor karman çorman.

var mı öneriniz güzel yazı uzmanı diye birşey gördüm nette bilgisi olan var mı ? neredeyse okunmuyor yani. o kadar kötü çizgileride takip etmiyor karman çorman.

benim kız da aynı bulursan bir çözüm banada haber ver yaaa öğretmeni çok takmış yazısına yoksa herşey süper:))

Benim yazımda ilk okuldayken ne kadar özensemde çirkindi şimdimi nasıl yine çirkin
Yani sanırım bu düzelmiyor.Öğretmenlerde yazının güzel olmasına çok önem veriyor.
Yazısı güzel olanlar hep takdir edilirken yazısı kötü olanları bazı öğretmenler sert bir dille uyarabiliyor.
Ama bu elinde değildir biraz düzelsede inci gibi yazamayacaktır diye düşünüyorum.Keşke bir çaresi olsa.

Şunuda eklemek isterimki başarılı bir öğrenciydim :)

Son düzenleme:
Evet bazı şeyler karakteristiktir.Ancak ağaç yaşken eğilir meselesi üzere birazcık çalışmakta fayda var,
Gerçi öğretmenin hızlı yazdırma gayreti,örnek öğretmen yazısının da çok iyi olmayışı,yada çocuğun bunu önemsemeyişi,yada rahat bir karakter sergilemesi bunlara sebep olabiliyor olsa da sonuçta yine de bir çözüm bulunmalı bence,
Bazı yardımcı kaynaklar var,bana örnek olarak gelmişti ve ben yazısı iyi olmayan bir öğrencime vermiştim çalışması için,kaynağın adı neydi hatırlamıyorum; bir yazı sayfasının üzerinde bir kopya kağıdı var,o kopya kağıdının üzerinden geçerek harflari yazıyor çocuk,kitap uzunlu-kısalı bu çalışmalarla dolu,şiir,noktalama işaretleri çalışmaları ile dolu,bir araştırayım,yayınevini bulursam paylaşırım yine..

bol bol yazmanın ve güzel yazmaya özendirmenin faydası olabilir. ama okuldaki yazı ile normal yazıyı bir tutmayın. mecburen yazı yazdığında çirkin ve özensiz olabilir ama ilerde düzelecektir. kendimden biliyorum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…