Çocuğu uyumadan büyütenler..

Benim kızım sadece battaniyede sallayarak uyurdu o da gerçekten çok iyi oluyordu ama çok yorucuydu, tavana asılan hamaklardan aldım o çok işimi görüyor uyansa bile bi sallıyorsun o zaten 5 dk kendi kendine sallanıyor ve daha rahat uyku uyutuyor. Bir de kızım çoook zor bir bebekti aşırı gazlıydı ilk zamanlardan beri şarkılar elektrik süpürgesi sesi piş piş yağmur sesi piyanolu ninniler bunlarla bir de battaniyede sallayarak uyuttum. Hala elektrik süpürgesi sesiyle ve hamakta sallayarak uyur 10 aylık oldu. Eğer denemediyseniz belki işe yarar sizde de
Aynen bizdede şu an hamak var o hayat kurtarıcı gerçekten ama arttık o bile bizi kurtarmıyor 😔

Gündüz uyumayayım diyorum gece uyusun diye ama yokkk bana mısın demiyor zaten uyumadıkça hırçınlaşıyor nefesi kesilene kadar ağlıyor 5. 5 aylık çocuğu nasıl oyalayağuz bir yere kadar i. Gündüzde çok uyumuyor 2 kez yatıyor uykuya oda yarım saat sürüyor 🙄 bahar gelsede dışarı çukattsam en azından yorulur böyle evde kafayı sıyırmak üzereyiö😅
Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışın. Bebeğiniz uyudukça uyuyun sizde. Bivalla bazen yanıma yatırıp ben uyurdum kızım bakınır dururdu yarım saat uyusam dünyalar benim olurdu 😂 Bazen erkek kardeşim gelirdi kalmaya kızım gece uyanınca o bakardı bende koltukta uyurdum 😃
İnşallah uykusu düzelir biran önce bebeğinizin. Uykusuzluk çok zor. Sadece kabullenip sakin kalın yeter. Arada gelebilecel biri varsa gelip ilgilense sizde bikaç saat uyusanız sinirleriniz de yatışır en azından.

Kızım 1 aylıkken mukuslu kaka yapmaya başladı. Zaten uykusu hiç yoktu sürekli ağlardı aşırı gazı olurdu.Yaklaşık iki aylıkken de kaka da kan farkettim. Üç aylıkken de doktorumun yönlendirmesi ile tamamen süt ürünleri diyetine girdim. Zaten diyete girince hemen rahatlama yaşadı kızım uykuları normale döndü eskisi gibi aşırı ağlaması olmadı. Mukus yine devam etti ama kan olmadı sonrasında. Tabi bu dönemde özel mama kullandık aynı zamanda da anne sütü ile devam ettik. Ancak gıda alerjileri o kadar değişken oluyor ki illa kan olmasını beklemeyin. Kilo alımı iyi olan çocuklarda da alerji olabiliyor. Bağırsak tepkili alerjilerde genelde mukuslu kaka, huzursuzluk sürekli ağlama nöbetleri, özellikle ayaklarını karnına doğru çekerek ağlama ve geçmeyen ishal olabiliyor. Cilt tepkili olanlarda ise geçmeyen inatçı egzamalar olabiliyor. Tabi her ikisinde de inatçı pişikler olabiliyor. O yüzden aslında bebeğinizin doktoru siz olmalısınız siz bütün takibini yapıp ona göre davranmalısınız.
Cok tesekkur ederim kan, kizariklik kabarti, kilo alimi durmasi disindaki hemen hemen tum belirtiler var kizimda 😿 o zaman belkinde bagirsak tepkili benim kizimda da cunku cok gazi oluyor yedigim birseyden rahatsiz olunca. Cok tesekkur ederim tekrar🙏

Rica ederim. Eğer alerjik bir durum varsa inşallah çok kısa zamanda atlatırsınız. Ne kadar erken alerji tanısı konulup diyete başlanırsa vücudun alerjenleri unutması o kadar kısa olur. Çok geçmiş olsun.

Malesef beni emmeyi 3ay sonra bıraktı çok çabaladım devam etmedi sağdım verdim o yüzden ten tene teması sağlayamadık bir kerecik bile kucağımda koynumda uyutamadım bebeğimi hiç sevmiyor kucağı ahhh içimde kanayan yaradır annesinin kucağında uyuyan bebek 😢 gündüz bir şekilde geçiyor aslında uyku düzeni var ama asla dalamıyor geceleri en büyük sıkıntımız bu. Ama sabırla sevgiyle devam edeceğim onun sevdiği yöntemi bulmak için
Ah ah bizde oyleyiz bizimkide basta bi iki ay bizi baya zorladi sonra bi duzeldi ama sonra 4. Aydan sonra aşısından sonra hersey bir kerede alt üst oldu suan yeni 9 aylik ve hala bozuk büyüdükçe düzelir derlerdi hep yalan büyüdükçe bozuluyo gece uykusu cok az sık sık uyanigiz doktora gidiyoruz bisey yok diyilar üstten muayene ile tabi diş dönemidir falan diyip duruyorlar ve bizim elde carsafta uyuyor dogdu doğalı ellerimiz mahfoldu pisikolojimizd e. Bende hep ne zaman duzelecek diyip duruyorum

18 ay neredeyse gözümü kırpmadm. Kızım 5 yaşında şuan aklıma geldikçe hala kalbim hızlı çarpıyor.. çok zordu anlatamam gaz damlası o bu şu hiç bir şey geçirmiyor hiç bir damla ilaç etki etmiyor o dönem geçeceği zaman kendiliğinden geçiyor.. Memedeydi sürekli... 18 ay sonrası 4 saatlik kesntisiz uykular olmaya başladı. 3 yaşında memeden kestim vee o gün bugündür uyku diye bir problem kalmadı. Memeyi de kendi bıraktı aynı gün tuvalete de kendi alıştı (önceden bolca özendirmişliğim var tabi) sonra herşey çorap söküğü gibi geldi. Laf dinler bana çok güvenir çok akıllı kendini bilen bir çocuk oldu. Değiyor.... inanın kızım düzeldiyse her çocuk düzelir. Yemn ederim toplam yarım saat kesntisiz uyumadığım günler aylar oldu. Geçecek. Bu süreci ne kadar az stesle atlatırsanız, çocuğunuza ne kadar az yansıtırsanız da ileride o kadar ekmeğini yiyceksnz...
Şu düşünce beni çok rahatlatmıştı.. bi gün yine uyusun diye aldım odaya gittim 2 yaşa yakın bi noktadan sonra emzirmek ne kadar zor dişi olan çocuğu bilirsiniz böyle ruhunu emiyor sanki o an düşündüm uyumasın? 1 saati geçmiş burda çektiğime bak uyumak istemiyorsa uykusu gelince uyusun... uzun bir süre bu kafayla çok uykusu gelene kadar gitmedim odaya uyutmaya o kadar rahat etti ki kafam.. belki işinize yarar. Sabır diliyorum, sizi anlıyorum. Bu kadar zor olacağını eminim hiç kimse doğurmadan evvel tahmin etmemiştir

şuan kendi odasında kendi kendine uyuyor sabah uyanınca yanımıza geliyor. Rüya gibi hala inanamıyorum. 😂
Ah ahhhh bizde görürüz insallah bu gunleri yarabbim ya banada sadece hayal gibi geliyo bu günler

Aynen dediğiniz gibi battaniye ile uyuttuk hemen uyuyor ama artık kilo aldıkça zorlaştı o iş birde hamaği bende aldım ondada uyuyor ama sürekli sallarsam öyle sallama durunca başa sarıyoruz birde artık hamak küçük geliyor eli kolu değdikçe çarptıkça hamağın kenarına uyanıyor yine de hala hamakta uyutuyorum çünkü büyük beşiğinde hiç uyumuyor belki de 5 aydır yatak odasında uyumadım diyebilirim oturma odasında koltuk üzerinde sabahlıyorum 😪 ne işe yarar olanı hamak...
Bizde carsafta elde salladik hala salliyoruz ve bizde dogdu dogali oturma odasindayiz odamda yatagimda uyumaya hasretim 😔

Rica ediyorum bak @noram anlatmış düzeni benimki ile yaklaşık aynı çok sevdim . Oğlum 40 ı çıkınca düzen kurmaya başladı önce gece uykularını düzenledim sonra gündüzleri . Şimdi 1 yaşında tam rutinimiz şöyle artık 2uyku yapıyor
Sabah 07:00-07:15 uyanmak
Temizlenip pijama değişmek
07:45 kahvaltı
08:00 aktivite
09:00 1 . Uyku
10:00 uyanmak
Emzirmek
12:00-12:30 öğlen yemeği
13:00 uyku
14:30-15:00 uyanmak
Emzirmek
15:30 ara öğün
Aktiviteler
18:00 akşam yemeği
19:00 kefir içer
19:15 banyo kitap okumak kremlenmek masaj
19:45 uyku
Nasıl başardınız bunu ya suan okurken bile bu gercekmi boyle bebekler var mi dedim burda yazdiginiz rutin cok çok güzel çünkü masallah. Bize hayal bunlar

Nasıl başardınız bunu ya suan okurken bile bu gercekmi boyle bebekler var mi dedim burda yazdiginiz rutin cok çok güzel çünkü masallah. Bize hayal bunlar
Valla 50 kere lohusalık depresyonu geçirdim ☹️ Neler neler birde tek başıma bakıyorum yaşadığımız şehirde kimsemiz yok

Valla 50 kere lohusalık depresyonu geçirdim ☹️ Neler neler birde tek başıma bakıyorum yaşadığımız şehirde kimsemiz yok
Çok geçmiş olsun Allah kolaylik versin gercekten yanliz olmakta cok zor . Ama en azindan bebeginizin uyku düzeni çok güzel siz hangi konuda sorun yasadiniz ve depresyon nasil gecirdiniz bende baya depresyon modundayim dogdu dogali ama bu lohusa depresyonumu o nasil bişey hiç bilmiyorum

Çok geçmiş olsun Allah kolaylik versin gercekten yanliz olmakta cok zor . Ama en azindan bebeginizin uyku düzeni çok güzel siz hangi konuda sorun yasadiniz ve depresyon nasil gecirdiniz bende baya depresyon modundayim dogdu dogali ama bu lohusa depresyonumu o nasil bişey hiç bilmiyorum
Beslenme ile ilgili sorun yaşadık . Oğlum ilk 35 gün çok güzel emiyordu bir gece sağ göğsümü emzirdim sonra aradan 1 saat geçti uyuyacaktı yine sağ tarafa yatırdım ve ağlamaya başladı o günden sonra korkunçtu emmek istemedi o tarafı çok panikledim zorladım . Sonra ben zorladıkça 4. Ayda tamamen bırakmaya çalıştı mama teklif ettik kg alımı yavaşladı diye kabul etmedi . Sonra ek gıdaya başladık ilk süperdi 1 ay sonra reddetmeye başladı oda korkunçtu . Annem 20 günlükken evine döndü ben istedim gitmesini çünkü Kv evine gitmişti annem kalsaydı Kv geri gelecekti en iyisi dönsünler dedim . Çünkü bebeğe şekerli su vermeye çalışıyordu. Ünv arkadaşlarım bana hediye yollayacaklardı eşimle görüşmüşler telefonda adres İban almak amacıyla. Kv bunu duyunca annemle ben varken dedi ki arkadaşının numarası niye kocanda var yuvan yıkılır dedi . Böyle şeyler olunca bende istemedim kadını . Annemi de böylece yolladım sonra depresyona girdim 8 ay böyle bir düzen yoktu . Uykuları çok kısaydı benim yanında oturup o uyandıkça gündüzleri uykuya döndürmem gerekiyordu. Bir teke gece düzeni kurmuştum . Onu da 40 çıkınca akşam 20:00 de yatak odasına götüre götüre kurdum . Uyku saatlerini baldan anneyi instagramda takip ederek kurdum . 9. Aydan sonra tam düzen oturdu depresyonum geçti tabi. Yemek yemiyorsa kabullendim zorlamadım . Depresyon hissi ilk dünya yıkılmış ben altında kalmışım gibi başladı . Sürekli annemleri arayıp ağlıyordum oğlum emmiyor sütüm azaldı diye . Sonra yemek yemiyor diye devam etti bu mevzu .

Teşekkür ederim bizde ninni açıyoruz aynı böyle bazende ben söylüyorum doyduğuna eminim zaten emmiyor formül mama veriyorum miktarını çoğaltıp verdiğim gecelerde derin uykuya geçmediya bakalım 🤷‍♀️
Gündüz de mi aynı şekilde uyumuyor. Anne karnındaki sesi attım o rahatlatıyor ninni değil. Deneyin bi bakalım inşallah uyur

Beslenme ile ilgili sorun yaşadık . Oğlum ilk 35 gün çok güzel emiyordu bir gece sağ göğsümü emzirdim sonra aradan 1 saat geçti uyuyacaktı yine sağ tarafa yatırdım ve ağlamaya başladı o günden sonra korkunçtu emmek istemedi o tarafı çok panikledim zorladım . Sonra ben zorladıkça 4. Ayda tamamen bırakmaya çalıştı mama teklif ettik kg alımı yavaşladı diye kabul etmedi . Sonra ek gıdaya başladık ilk süperdi 1 ay sonra reddetmeye başladı oda korkunçtu . Annem 20 günlükken evine döndü ben istedim gitmesini çünkü Kv evine gitmişti annem kalsaydı Kv geri gelecekti en iyisi dönsünler dedim . Çünkü bebeğe şekerli su vermeye çalışıyordu. Ünv arkadaşlarım bana hediye yollayacaklardı eşimle görüşmüşler telefonda adres İban almak amacıyla. Kv bunu duyunca annemle ben varken dedi ki arkadaşının numarası niye kocanda var yuvan yıkılır dedi . Böyle şeyler olunca bende istemedim kadını . Annemi de böylece yolladım sonra depresyona girdim 8 ay böyle bir düzen yoktu . Uykuları çok kısaydı benim yanında oturup o uyandıkça gündüzleri uykuya döndürmem gerekiyordu. Bir teke gece düzeni kurmuştum . Onu da 40 çıkınca akşam 20:00 de yatak odasına götüre götüre kurdum . Uyku saatlerini baldan anneyi instagramda takip ederek kurdum . 9. Aydan sonra tam düzen oturdu depresyonum geçti tabi. Yemek yemiyorsa kabullendim zorlamadım . Depresyon hissi ilk dünya yıkılmış ben altında kalmışım gibi başladı . Sürekli annemleri arayıp ağlıyordum oğlum emmiyor sütüm azaldı diye . Sonra yemek yemiyor diye devam etti bu mevzu .
Hii emmeyen cocukta zor yemeyen cocukta bende cekiyorum cektim az cok bunlari malesef suan benimde psikolojim artik sifir yani sosyallik sifir zaten pandemi dönemi yani ben 10 aydir insan görmüyorum elde carsafta uyuyor başka türlü uyumuyor kaka sorunu var hep gece uykusu bozuk yemek yemiyo düzgün hep miz miz napacaz bilmiyorum dünde yataktan düştü yüreğim agzima geldi. Sizin tabi ayrida sorunlar olmus ailevide malesef

Ah ah bizde oyleyiz bizimkide basta bi iki ay bizi baya zorladi sonra bi duzeldi ama sonra 4. Aydan sonra aşısından sonra hersey bir kerede alt üst oldu suan yeni 9 aylik ve hala bozuk büyüdükçe düzelir derlerdi hep yalan büyüdükçe bozuluyo gece uykusu cok az sık sık uyanigiz doktora gidiyoruz bisey yok diyilar üstten muayene ile tabi diş dönemidir falan diyip duruyorlar ve bizim elde carsafta uyuyor dogdu doğalı ellerimiz mahfoldu pisikolojimizd e. Bende hep ne zaman duzelecek diyip duruyorum
Çarşafla sallamak git gide zorlaşıyor düzelir dedikleri şeyler bizde hiç düzelmedi malesef çok yıpratıcı bir süreç allahtan çevrem varda haftada bir günde olsa uyuyorum daha birde bizim diş çıkmadı o başlayacak ahggg🙄😒

Çarşafla sallamak git gide zorlaşıyor düzelir dedikleri şeyler bizde hiç düzelmedi malesef çok yıpratıcı bir süreç allahtan çevrem varda haftada bir günde olsa uyuyorum daha birde bizim diş çıkmadı o başlayacak ahggg🙄😒
Ah ah o carsafta sallamayi olsem unutmam artik bizimki onu yapmadan uyumuyor artık tükenmiş durumdayız diş te hiç demeyin ya bizim 9 aylik oldu daha cikmadi ama cok huzursuz her zaman mizmiz ve doktora gidiyoruz hep ve dedikleri dişten olabilir bize 5 aydır dişten olabilir diyolar bizimkinin kaka sorunuda var bagirsak sorunu var sanirim yani böyle herşey işkence gibi hayattan bıkmış durumdayız

Ah ah o carsafta sallamayi olsem unutmam artik bizimki onu yapmadan uyumuyor artık tükenmiş durumdayız diş te hiç demeyin ya bizim 9 aylik oldu daha cikmadi ama cok huzursuz her zaman mizmiz ve doktora gidiyoruz hep ve dedikleri dişten olabilir bize 5 aydır dişten olabilir diyolar bizimkinin kaka sorunuda var bagirsak sorunu var sanirim yani böyle herşey işkence gibi hayattan bıkmış durumdayız
Sürekli allahım sen 2.çocuktan koru beni bu bünye tekrar anneliği kaldıramaz diyorum bende yıldım 😅 minnoş bebek değiller yiyip içip uyusalar zaten aşırı ilgi sevgi oyun hepsi mevcut ama iş uykuya gelince karalar bağlıyorum. Bu zamanlar da geçer de nasıl geçer...

Sürekli allahım sen 2.çocuktan koru beni bu bünye tekrar anneliği kaldıramaz diyorum bende yıldım 😅 minnoş bebek değiller yiyip içip uyusalar zaten aşırı ilgi sevgi oyun hepsi mevcut ama iş uykuya gelince karalar bağlıyorum. Bu zamanlar da geçer de nasıl geçer...
Bizim gibisiniz ya gercekten bizde diyoruz bi cocuk yeter bize bize göre değilmiş 🤦😄 aynen malesef bu uyku varya bu uyku bitirdi bizi malesef . Yani gecer de iste aynen nasil gecer bizi tuketip kafayi yedirip gecmesinde 😔 ama allah saglik versinde bebislerimize yine bisekilde atlatacaz iste

Aylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildim 😔sarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Bire bir aynısını yaşıyoruz. 2. Ayda kolik,4. Ayda uyku regresyonu dedim. Ama yok hala saat başı ayaktayım. Çok yoruldum. Huyu bu dedim kabul ettim . Uyku eğitimi denemedim. Siz hangi metodu denediniz ?

X