Çocuğu uyumadan büyütenler..

Bukadar yipranacaginiza yatak alacaginiza uyku danismanligi alsaydiniz coktan sorununuz çözülürdü. Kendiniz yapamamis olabilirsiniz cogu insan kendisi veremiyor ama uyku danismaniyla kesin cozum oluyor bence en iyiside baldan anne
Baldan anne🤔 bir araştıracağım teşekkür ederim

Benim oğlum da uykuyu sevmezdi. 1 yasına kadar böyle devam etti. Sabahlara kadar uyutmaya çalışırdık uyumazdı. Arabayla gezdirirdik yine uyumazdı. Doktora götürdük hiç bir sorun yok , bazı cocuklar uykuyu sevmez dedi doktorumuz. Suan 6 yasında hala uykuya hemen dalamaz . Allah yardımcınız olsun.
Ahhh cümlemizin rabbim yardımcısı olsun. Sanırım benim evladımda böyle gidecek uykuyu sevmeyecek

İnstagramda baldan anne diye bir kadın var uyku danışmanı ona bi baksanız profesyonel bir yardım alabilirsiniz .oğlum sürekli meme de uyuyordu gündüzleri bıraktıktan 15 dk sonra uyanıyordu küçükken . Sonra meme olayı bitti kendisi yanına uzanırdım pış pış yaparak uyutmaya alıştırdım ama kısa uyuyordu 20 dk filan baldan anneyi takip ettim uyku saatlerini filan rutine soktum baya uğraştım ama oldu çok şükür 🙏🏻 sizde bi bakın isterseniz ben seviyorum onu
Hemen araştıracağım çok teşekkür ederim 🤗

Malesef beni emmeyi 3ay sonra bıraktı çok çabaladım devam etmedi sağdım verdim o yüzden ten tene teması sağlayamadık bir kerecik bile kucağımda koynumda uyutamadım bebeğimi hiç sevmiyor kucağı ahhh içimde kanayan yaradır annesinin kucağında uyuyan bebek 😢 gündüz bir şekilde geçiyor aslında uyku düzeni var ama asla dalamıyor geceleri en büyük sıkıntımız bu. Ama sabırla sevgiyle devam edeceğim onun sevdiği yöntemi bulmak için
Öyle düşünmeyin. Emzirmesiz bir rutin de bulunur. Mesela banyo rahatlatıyor. Bebe yağı gibi bir yağ ile masaj da gevşetiyor. Belki dokunsal bebek değildir temas sevmiyordur. Siz başka bir rutin bulursunuz. Bebekler rutini seviyorlar. Bir iki hafta sonra banyo yaparken bile sonunda uyku olacağını anlayacak daha kolay dalacak uykuya.

Bebeğinizin günlük bir rutini var mı? İlk 4 ay ben de çok zorlanmıştım ama 4. Ay bebeğe beslenme, oyun, uyku saatleri yaptım ve bir hafta içinde tüm uykuları düzene girmişti. Öyle ki 7. Aya, ilk dişe kadar akşam 7- sabah 7 deliksiz uyumaya başlamıştı. Ara ara regresyonlar olsa da şu an akşam 8.30 uyur sabah 8.30-9’a kadar. Oğlum 22 aylık oldu. Ama düzene oturtmadan önce tüm günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyordu. Yılmadan, zorlansanız da erken uyanıp günlük bir rutin oturtun. Hem uyku saatleri, aktivite ve beslenmek saatleri belli olan bebek güvende hisseder; daha rahat uykuya geçer. Hem de aynı saatlerde uyuduğu için de zor uyumaz.
Uyku eğitiminin birinci şarı benim bu saydıklarımı yapmaktır. Bunları yapmadan çocuğa uyku eğitimi verilmez zaten.
Böyle bir düzeniniz var mı?
Mesele benim oğlum 5 aylıkken rutinimiz şöyleydi:
7 kalkış
Ardından yarım saat emerdi/ siz mama vereceksiniz.
Kahvaltı yapardım o ana kucağındayken
Saat 9–1. Uyku yarım saat yeterli. KAçta uyursa uyusun 10’da kaldırırdım.
Sonra gezmeye çıkardık hava almaya 1 saat.
11’de yine yarım saat emme/ siz mama vereceksiniz.
12.30-2 arası öğle uykusu. Bu hep destekli olurdu. Oğlum yarım saat uyur uyanırdı ama hep uzattım.
2’de uyanıp tekrar emme
Oyun halısına koyardım
Yanıma alıp iş yapardım
4.30’ta 3. Uyku—- o da yarım saat yeterli. Kaçta uyursa uyusun 5’te kalkacak.
Sonra banyo, babayla vakit, emme hop 7 tamamen yatış.
Uyansa da karanlıkta onu tekrar uyutmaya çalışın.
1 hafta 10 güne alışır bu rutine. Benim oğlum emdiği için tokluğunu takip etmek daha güçtü. Aralarda da emerdi mesela. Sizin bu yönden işiniz daha kolay.

Hemen araştıracağım çok teşekkür ederim 🤗
Rica ediyorum bak noram noram anlatmış düzeni benimki ile yaklaşık aynı çok sevdim . Oğlum 40 ı çıkınca düzen kurmaya başladı önce gece uykularını düzenledim sonra gündüzleri . Şimdi 1 yaşında tam rutinimiz şöyle artık 2uyku yapıyor
Sabah 07:00-07:15 uyanmak
Temizlenip pijama değişmek
07:45 kahvaltı
08:00 aktivite
09:00 1 . Uyku
10:00 uyanmak
Emzirmek
12:00-12:30 öğlen yemeği
13:00 uyku
14:30-15:00 uyanmak
Emzirmek
15:30 ara öğün
Aktiviteler
18:00 akşam yemeği
19:00 kefir içer
19:15 banyo kitap okumak kremlenmek masaj
19:45 uyku

Harika öneriler var. Gözü korkan bir hamile olarak takipteyim başlığı.En Büyük KK Deneyimim yok ama okuduğum kadarıyla kimi uyumak için de bebekler yakın temas istiyorlarmış. Bu nedenle uyumayan bebekleri ergonomik kanguruda uyutmayı öneriyorlar.

Seslere karşı çok hassas olabilir.
Benimki de uyumuyordu.
Artık uykusuzluktan yaşamıyor gibiydi halim..
7-8 aylığa kadar böyle gitti.
Gram gündüz uyku uyumadı desem.
Sonra uyutup odasına Kur'an açıp bıraktım.
Etrafı duymayinca uyudu.
İnancliysaniz böyle deneyebilirsiniz.
Ya da hafif bir müzik sizin tercihinize kalmış.
Böyle böyle bir buçuk yaşa doğru gündüz de bir defa uyumaya başladı.
Bende pış pış sesi açıyorum ritimli söz olmayan ninni seviyor sabaha kadar arka fonda pış pış sesi çalıyor😄 bi nebze daha iyi dediğiniz gibi ama yinede derin uykuya geçmiyor. İnsan bi yanlışlıkla fln geçer uykuya nebileyim uyudukça mayalanır mayışır fln yok yani😅

Bebeğinizin günlük bir rutini var mı? İlk 4 ay ben de çok zorlanmıştım ama 4. Ay bebeğe beslenme, oyun, uyku saatleri yaptım ve bir hafta içinde tüm uykuları düzene girmişti. Öyle ki 7. Aya, ilk dişe kadar akşam 7- sabah 7 deliksiz uyumaya başlamıştı. Ara ara regresyonlar olsa da şu an akşam 8.30 uyur sabah 8.30-9’a kadar. Oğlum 22 aylık oldu. Ama düzene oturtmadan önce tüm günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyordu. Yılmadan, zorlansanız da erken uyanıp günlük bir rutin oturtun. Hem uyku saatleri, aktivite ve beslenmek saatleri belli olan bebek güvende hisseder; daha rahat uykuya geçer. Hem de aynı saatlerde uyuduğu için de zor uyumaz.
Uyku eğitiminin birinci şarı benim bu saydıklarımı yapmaktır. Bunları yapmadan çocuğa uyku eğitimi verilmez zaten.
Böyle bir düzeniniz var mı?
Mesele benim oğlum 5 aylıkken rutinimiz şöyleydi:
7 kalkış
Ardından yarım saat emerdi/ siz mama vereceksiniz.
Kahvaltı yapardım o ana kucağındayken
Saat 9–1. Uyku yarım saat yeterli. KAçta uyursa uyusun 10’da kaldırırdım.
Sonra gezmeye çıkardık hava almaya 1 saat.
11’de yine yarım saat emme/ siz mama vereceksiniz.
12.30-2 arası öğle uykusu. Bu hep destekli olurdu. Oğlum yarım saat uyur uyanırdı ama hep uzattım.
2’de uyanıp tekrar emme
Oyun halısına koyardım
Yanıma alıp iş yapardım
4.30’ta 3. Uyku—- o da yarım saat yeterli. Kaçta uyursa uyusun 5’te kalkacak.
Sonra banyo, babayla vakit, emme hop 7 tamamen yatış.
Uyansa da karanlıkta onu tekrar uyutmaya çalışın.
1 hafta 10 güne alışır bu rutine. Benim oğlum emdiği için tokluğunu takip etmek daha güçtü. Aralarda da emerdi mesela. Sizin bu yönden işiniz daha kolay.
Aslında bir rutini var yani sürekli bebeğimi gözlemleyip ona göre rutin oluşturdum aynı aşağı yukarı bu şekilde sizin ki gibi yani sürekli yanındayım rutin devamlılığı için uykusu gelince uyutuyorum çok yormuyor ama dalmak yok resmen bi gözü açık uyuyor sürekli kıpırdanmalar uyanmalar kundak da hak getire icabına bakıyor onun da😅 yani bi uyuyunca uykuya dalma olayı yok nasıl böyle ona yetiyor derin uykusuz anlayamıyorum

Aylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildim 😔sarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Ee alın yanınıza beraber uyuyun. Emiyorsa uykuda verirsiniz memeyi hem bebeğiniz uykuya devam eder hem siz. Tabi güvenlik önlemlerini alarak birlikte uyuyun

8 ay boyunca günde 2 saat uykuyla ayakta kaldım. 9. Ayda dişlerden sonra ilk defa uzun uyku gördü gözüm. İnşallah sizinki o kadar sürmez

Benim kızım ne gece ne gündüz uyudu. 2 saatlik uykuyla okula gittim geldim. 3 yaşından sonra ise rahatladım. Geceleri uyuyor artık çok şükür . Gündüz yorgunluktan geberse de ağlaya ağlaya helak olur da ama yine de asla uyumazdı. Ben uyutmaya çalışmıyorum. Pes ettim. Çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. Ben yaşlandım hem bedenen hem psikolojik olarak çöktüm halen de tam kendime gelemedim. Yaşamayan da asla anlayamıyor. Yorgunluktan delirecek gibi oluyordum. Derdimi kimse anlamıyordu. Verebileceğim vir tavsiye yok. Allah dabir versin demek için yazdım.

Aylardır çaba içerisindeyim ve gerçekten bunalmış bezmiş yavaştanda dış dünyaya kendimi kapatmaya başladım. Bebeğim asla derin uyku uyumuyor. Hiç bir problemim yok ne evliliğimde ne de kendimde. Bunu baştan belirtmek istedim işte yok bebek sende ki gerginliği hissediyordur yada evde ki huzursuzluğu hissediyordur gibi şeyler yazılmasın diye. Aksine isterek anne oldum çok şükür rabbim aratmadı... Bebeğim doğduğunda bir ay geçti ve uykusu çok az az dı yenidoğan dedik düzene girer... Bir ay sonra sık sık uyanmalara devam etti. Tabi uyumadıkça yavaştan sallayarak uyutmalar başladı sallarsak uyuyordu bırakırsak uyanıyordu klasik düzen bizdede hakimdi. Hatta bir hamak ve beşiğine otomatik sallama motoru aldık. Geceleri beşik yanı başımda yavaş yavaş tıkırdıyordu sallıyordu. Tamam dedik ohhh uyuyorrr hatta 3-4 saatte bir uyanıyor... Bu böyle bir ay sürdü sonra 4.aya gelince her şey alt üst oldu o dönemlerde sünnet oldu boğaz enfeksiyonu geçirdi derken sallamak bile işe yaramamaya başladı dedik acaba uyku gerilemesi mi yaşıyor ya da bir sıkıntısı mı var. Doktora götürdük hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dedi. Tamam dedik sağlıklı önemli olan o... Bu sırada kitaplar okumaya çoktan başlamıştım işte uyku eğitimi vs hiç bir işe yaramıyorduu sonra bir abla bana senin çocuğun yalnızlığı sevmiyor yanında birinin varlığını istiyor dedi biraz haklı buldum çünkü bebeğim uykusunda sürekli uyanıp yanında biri var mı kontrol eder gibi bakıp sonra gözünü kapatıyor eğer göremezse ağlamayı koyuyor. Eşim sağlık çalışanı bu yüzden sık sık nöbeti oluyor evde olduğu günler gece o bakıyor ben biraz uyuyorum sonra o uyuyor ben bakıyorum çünkü bu bebek uyumuyor ya... Hatta nöbet sık olduğu günler annemde kalıyorum uykusuzluğa en fazla 48 saat dayanabildim 😔sarılıyorum yok olmuyor kaç beşik aldık denedik verim alamadık. Koltukta biraz uyuyor gibi oldu sonra orayıda beğenmedi. Elini tutuyorum uyuturken onu istemedi. Benim kokumun sindiği kıyafeti koydum yanıma oda işe yaramadı bazen sallanmaktan da nefrer ediyor gece oldu mu ben artık korkmaya başlıyorum bu gece sabahlar olmayacak bana diye... 5 aylık olduk artık hala da derin uyku yok kuş uykusu tilki uykusu... Acaba diyorum gerçekten uykuyu mu sevmiyor normal mı bu? Çocuğu olan herkese sordum böyle uyku problemi yaşayan anneler hep 3 yaşından sonra rahat etmişler gözüm çok korkuyor böyle daha kaç gece geçireceğim dayanamıyorum gece bir saatcik bile uykuya dalmıyor... Böyle olupta çocuğu büyüyen anneler bana bi yazsa ya nolur.... Kaç yıl sürdü ne zaman uyumayı öğrendi.?
Tamda tarifiniz gibi bir kiz buyuttum suan 4.5yasinda 4yasindan beri deliksiz uyumayi ogrendi. 4 yasa kadar hala enaz 3 4 kere agliyordu . 10 aylikda oglum var ablasi gibi cikti .10 dk 15 dk arayla agliyor bagiriyor emiyor asla 1 saat bile deliksiz bir uykusu yok ... rutin kan baktirmiatik kani demiri cok dusuk cikti simdi tedavi goruyoruz kansizlilta uykusuzluk yapiyormus sizde bunu bir degerlendirin. .suan tedavideyiz 1 ay sinra kontrol var kani yuksekirse uykusuda duzelecekmi bakalim ufacik bir umudum var .Allah kolaylik versin

Her bebek farklıdır lütfen etraftan olumsuz şeyleri dinlemeyin. Benim bebeğim doğduğu zamandan beri uykusu çok düzenliydi akşam 9da uyur 4-5 saatte uyanırdı. Şimdi 17 aylık uyku düzeni hiç yok. Diş çıkarıyor. Ben uyumadığında ya da uykuya geçişte zorlandığında kanguruya koyup evin içinde turluyorduk ve öyle uyuyordu. Ya da bebek arabasında
Her gün aynı saatte böyle uyutmayı deneyebilirsiniz bir fikir olmuş olur ☺️

Benim oglumda böyleydi. Gitmedigimiz doktor kalmadı. 5 yıl sonra ortaya çıktı tesadüf eseri. Ultrason bebekliginde çekilmesine ragmen cahil doktorlar göre memiş🙄 5 yıl sonra kaçıncı ultrasondan sonra at nalı böbrek oldugu enfeksiyon oldugu ortaya çıktı. Devamlı huzursuzluk uykusuzluk karın agrısı gibi. Belkide sizin de bebeğiniz konuşamıyor bir sıkıntısı nı saglık problemini öyle gösterirdir... baktırın böbregine bile bakılsın uykusuzluk yapar

Benim kızım ne gece ne gündüz uyudu. 2 saatlik uykuyla okula gittim geldim. 3 yaşından sonra ise rahatladım. Geceleri uyuyor artık çok şükür . Gündüz yorgunluktan geberse de ağlaya ağlaya helak olur da ama yine de asla uyumazdı. Ben uyutmaya çalışmıyorum. Pes ettim. Çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. Ben yaşlandım hem bedenen hem psikolojik olarak çöktüm halen de tam kendime gelemedim. Yaşamayan da asla anlayamıyor. Yorgunluktan delirecek gibi oluyordum. Derdimi kimse anlamıyordu. Verebileceğim vir tavsiye yok. Allah dabir versin demek için yazdım.

benim kızımda kolikti 6 ay hiç susmadan ağladı desem yeridir ve uykusuz geceler 6 ayın sonunda ağlama bitti uyku saat başı kalkıp emdi belki arada iki saat uyuyunca iki gün uyumuş gibi olurdum 2 yaşından sonra deliksiz uyudu o ilk uyuduğu gecenin sabahında şunu demiştim allahım uyumak ne güzel yaşadığımı anlamıştım evet geçiyor ama izleri bende de kaldı 6 yaşında artık ama şimdi ağlasa başıma ağrı giriyor ve hala zor bi çocuk şükür sağlıklı allahım başka dert vermesin

Bazı bebeklerde oluyormuş, bi arkadaşım 9 ay sadece göğsünde uyutmuş o da 2-3 saat gün içinde uyanıyordu diyo sürekli. Hala daha da uykusuz bebeği bi yaşını geçick. Benim ki de ilk iki ay öyleydi. Saatlerce sallardım 5dk uyur çok uyumuş gibi uyanırdı. Doktor bi derdi vardır mutlaka ddi sünnet ettirdim, gaz da biraz azalınca. Gece uykumuz oturdu. Şuan üç aylık şükür gece ne olursa olsun yatırınca uyuyor ama uyumaması gerçekten çok zor hele teksen.

8 ay boyunca günde 2 saat uykuyla ayakta kaldım. 9. Ayda dişlerden sonra ilk defa uzun uyku gördü gözüm. İnşallah sizinki o kadar sürmez
İnşallah😟

Tamda tarifiniz gibi bir kiz buyuttum suan 4.5yasinda 4yasindan beri deliksiz uyumayi ogrendi. 4 yasa kadar hala enaz 3 4 kere agliyordu . 10 aylikda oglum var ablasi gibi cikti .10 dk 15 dk arayla agliyor bagiriyor emiyor asla 1 saat bile deliksiz bir uykusu yok ... rutin kan baktirmiatik kani demiri cok dusuk cikti simdi tedavi goruyoruz kansizlilta uykusuzluk yapiyormus sizde bunu bir degerlendirin. .suan tedavideyiz 1 ay sinra kontrol var kani yuksekirse uykusuda duzelecekmi bakalim ufacik bir umudum var .Allah kolaylik versin
Bunu da duymuştum bende bi baktırayım değerlerine rabbim yardımcımız olsun çok zormuş 😴😴

4 ve 3 yaştan bildiriyorum, daha deliksiz uyku görmedim.
Ortalama 3 4 defa uyanırlar, abartıp 7 8 kede uyandıkları yani uyumadıkları da olur.
Bu yol uzun bir maraton, minnacık bebekten fazla mı beklenti içindesiniz, nedir?
😂

X