Çocuğu olup 2. evliliğini yapanlar ?

nilo58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2019
9
2
1
27
Öncelikle herkeze hayırlı günler diliyorum..

Ben erken yaş ta yapmamam gereken yanlış bir evlilik yaptım fakat konu bu değil. Çoktan kapattım o defteri boşandık bir kızımız var. 10 ay gibi bir süre hayatıma kimseyi almak istemedim , yanlış kararlar vermek istemedim açıkçası ..
Şuan hayatımda biri var. Seviyorum seviliyorum. 5 ay gibi bir suredir berberiz. Cok saygili kibar bir adam lakin aramizda 14 yaş var. Oda evlenmiş boşanmış ama çocuğu yok. İste asil mesele burda başlıyor. Çocukları cok seven biri benimle ciddi düşündüğünü beni asla bırakamacagini söylüyor surekli..
Sevmek icin illa baba olmanin gerekmedigini vurguluyor. Hareketlerinden tavirlarindan da bu guveni bana hissettirdi ama ben tabi daha onu taniyacagimi tekrar bir hata yapamayacağımı kesin bir ifadeyle belirtiyorum.
Kızımın babasiyla hamileyken ayrildik. Hamileyken siddete ugradim ve kestim attim annemle yaşıyoruz. Kızım 2 yaşına girecek az kaldi. Babası sorumsuz ilgisiz bir kisilik zaten. Oyuzden aranizda boyle evlilik yapmış olan ablalarımdan tecrubelerini aktarmalarini istiyorum..

Not: Kizim kucuk cevremdeki insanlar ileride hayatima girecek insani daha cabuk kabullenebilecegini soyluyorlar.

Bana göre biriyle evlenmeye karar vermek için 5 ay çok kısa bir süre hele ki 2 yaşında kızım olsaydı defalarca düşünür daha uzun süre tanımak isterdim.

Kendinden olmayan bir çocuğa ebeveynlik yapabilmek büyük bir sorumluluk ve bu sorumluluğu alabilecek bir insanın 5 ayda tanınabileceğini sanmıyorum.

Kızınızla tanıştırdınız mı?
Beraber vakit geçiriyor musunuz?
Kızınıza karşı davranışları, konuşma üslubu nasıl?
Kızınızın öfke krizlerinde, yaramazlık anlarında yüz ifadesi, hareketleri nasıl eş adayının?

Çok iyi bir gözlem yapmanız gerekmekte, zira kendi öz babasının söyleceği sözler yapacağı hareketler göze batmaz ama üvey babasının en ufak göz devirmesi bile sizi ya da kızınızı yaralayabilir.

Tabiki tabiki oyle.
İkimizde hep bu görüşteyiz.
Kesinlikle 1-2 sene icerisinde evlenmeyi falan düşünmüyorum. Aramızdaki yaş farkı benim çocuğumun olup onun olmaması yani ilerisi için endişeleniyorum..
Bunun için boyle evililik yapan veya çevresinde şahit olmuş kişilerden olumlu olumsuz yanlarını öğrenmek istiyorum. çünkü kafam karışık belki de dengim olan çocuklu biriyle ciddi düşünmem daha dogrusudur. Boşuna kimsenin zamanindan çalmak istemiyorum

Adamın çocuk sahibi olmak için engeli var mı? eğer ortak çocuğunuz olursa, sizinkini dışlayabilir.iyi tahlil etmelisiniz.5 ay kısa evlilik kararı için.

Reactions: 000
Çoğunuz yanlış anlamışsınız soruyu..
Benim korku ve endişemde bu yuzden zaten.
Evlilik suan icin düşündüğüm birsey degil kesinlikle fakat ikimizde ciddi bir ilişki yaşıyoruz. Yani çocuksuz bir beyle ciddi düşünmem dogru mu ? İlla cocuklu biriyle evlenmem mi gerekir. Boyle ciddi dusunup vakti zamani geldiginde evlenip mutlu olan var mi ? yada ne gibi sorunlar yaşadılar sorum buydu. Cevabiniz mantikli bende sizin gibi düşünmekteyim zaten

Yaş farkı her ilişkiye göre değişir aslında, bunun tek bir dogrusu olduğunu düşünmüyorum ve buna tanıyarak aranızdaki uyuma bakarak yine size karar verirsiniz.
İlla cocuk sahibi olmasına da gerek yok bence. Çocuk kadinin ilk evliliğinden olunca daha rahat denge kurabiliyor benim gördüğüm, erkekler çocuklu yasama daha rahat adapte oluyorlar çünkü çocukla siz ilgilenip öz bakımını siz yapacağınız icin. Ama iyice tanıyın acele etmeyin derim.

Öyle yapacağım teşekkür ederim..

hemen evlilik dusunmuyormussunuz zaten,
cocugunuzun tamamen hayatina bir aile uyesiolarak sokmadan once iyice tanirsiniz,
ancak su anda annesinin arkadasi olarak tanisabilir bence,

imkan varsa su durumlarda aile danismani gibi birinden destek almak guzel olabilir, herkes acisindan,
imkan yoksa da bu sekilde yasayan ailelerin deneyimlerini okuyabilir gozlemleyebilirsiniz.

cok cok mutlu olan aileler oldugu gibi yurutemeyenler de var,
umarim guzel gelisir her sey sizin icin.

Tam yerinde gercekten sorumu okumuş ve anlayıp yorum yapmışsınız teşekkür ederim..

21 yaşındaysan sana tavsiyem en az 27-28 yaşına kadar evlenme.
ne kadar olgun olursan ol, neyi tecrübe edersen et 21 yaş çok küçük...
üstelik bir de çocuğun var. işin var mı? eğitim durumun ne? daha hayatın başındasın.

adam belki iyi niyetli, belki de nasıl olsa genç, istediğim gibi yönetirim kafasında? sizden bunu saklayabilecek tecrübe ve yaşta.
bilemedim. eğitim-iş durumunuz yoksa bence evlilikten önce bunları çözün. anneniz hep yanınızda olamayabilir. kendinizi hayata hazırlayın

Kızınız kabullenebilir de çocuğunuz olsa kızınızı kendi çocuğundan ayırır mı ben olsam bunu düşünürdüm.
Çünkü kızınız sürekli sizinle olacak.
Sadece çok düşünün ve eğer bu riski almak istiyorsanız da hemen çocuk yapmayın.
Ama bu kişiyle evlenince, adam hemen çocuk isteyebilir çünkü yaş 34.
Yani çok çok risk.
Adamı tanıyan tarafsız birileriyle konuşun riski azaltmaya çalışın.
Ama bu profil çok çok risk bence.
Bir de neden boşanmış bunu araştırın, bu da önemli.

Allaha şükür durumumuz iyi çalışmıyorum cocugumla vakit geçiriyorum bir süre çalışmayı düşünmüyorum da. Meslegim var kuaförüm 15 yaşında iken atıldım çalışma hayatına. Annemin durumu da iyi ihtiyacım yok yani anlayacağınız. Hayatimdaki insanın da durumu iyi sevilen sayılan biri O korkmamam gerektigini cocuk konusunda aklimda bir suphe dahi kalmamasi gerektigini soylesede ben endiseleniyorum. Ona karsi davranisi degisirmi acaba ileride diye. Benim gorusum şöyle ben evlenmek icin bir yola cikacaksam cocugum küçük olmali ki evlenecegim insanla birbirlerini benimsesinler. Buyudugunde cocuk kabul etmiyor birtakim sıkıntılar çıkıyor vs vs buna cok sahit oldum. bizaat tanidiklarim var. Yani çocuğum icin mutlu bir ortam olusturmak istiyorum. Belki bir babasi olamaz ama onu kendi evladi gibi goren koruyup kollayan bir insan olur hayatinda babasinin yerine koyar. Cocuk ya kuccukken yada evlendirdikten sonra evlenilmesi gorusundeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…