• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olup 2. evliliğini yapanlar ?

Yanlış anlamayın ama daha 21 yaşındasınız,zaten kendiniz diyorsunuz yanlış bir evlilik yaptım diye kızınızda daha 2 yaşına bile girmemiş. yeni boşanmışsınız belli ki. adam birde sizden 14 yaş büyük siz 21 adam 35 yaşında. beklentileriniz hayata bakış açınız vs aynı mı olacak? Aşk meşk işlerine biraz ara verip kızınızı büyütüp bekarlığın tadını çıkarsanız daha iyi ama siz bilirsiniz yinede. Sırf aman çocuğum yüzünden ileride tekrar evlenemem o yüzden hazır kızım küçükken evleneym deyip acele etmeyin.

Senin yaşın, aradaki yaş farkınız vs. bunlara takılmadım ben.. Sadece şunu söyleyebilirim.. Evet kızın daha çok küçük, alışması açısından daha kolay olur.. atıyorum 7-8 yaşına geldiğinde kabullenmesi daha zor olur.. Güven meselesine gelince onu çok çok iyi düşün derim.. Benim de eşiminde 2. evliliğimiz.. tanışmamız ve evlenmemiz sadece 3,5 ayda oldu.. Benim çocuğum yok eşimin bir oğlu var.. Biz evlendiğimizde oğlu 7 yaşındaydı.. Çocuğun beni kabullenmesi benim çocuğu kabullenmem gerçekten zaman aldı.. Ama bizde her şeye müdahil olmaya çalışan anne vardı.. Çok şükür evlendi de kurtulduk.. Şimdi aramız maşallah subanallah çok iyi çocukla.. Bu arada çocuk diyorum ama yanlış anlaşılmasın, evimizin neşesi :) Annesi de hiç evlenmemiş biriyle evlendi, 2. doğurdu..

Allaha şükür durumumuz iyi çalışmıyorum cocugumla vakit geçiriyorum bir süre çalışmayı düşünmüyorum da. Meslegim var kuaförüm 15 yaşında iken atıldım çalışma hayatına. Annemin durumu da iyi ihtiyacım yok yani anlayacağınız. Hayatimdaki insanın da durumu iyi sevilen sayılan biri O korkmamam gerektigini cocuk konusunda aklimda bir suphe dahi kalmamasi gerektigini soylesede ben endiseleniyorum. Ona karsi davranisi degisirmi acaba ileride diye. Benim gorusum şöyle ben evlenmek icin bir yola cikacaksam cocugum küçük olmali ki evlenecegim insanla birbirlerini benimsesinler. Buyudugunde cocuk kabul etmiyor birtakim sıkıntılar çıkıyor vs vs buna cok sahit oldum. bizaat tanidiklarim var. Yani çocuğum icin mutlu bir ortam olusturmak istiyorum. Belki bir babasi olamaz ama onu kendi evladi gibi goren koruyup kollayan bir insan olur hayatinda babasinin yerine koyar. Cocuk ya kuccukken yada evlendirdikten sonra evlenilmesi gorusundeyim..

durumunuz iyi ise 15 yaşında ne işiniz vardı işte güçte? neden okulda değildiniz?
hayata her anlamda erken atılmışsınız.
çok genç annesiniz. 19 yaşında doğum yapmışsınız.
15 yaşında çalışarak, 19 yaşında anne olarak gençliğinizi hatta çocukluğunuzu yaşayamamış bir genç kadınsınız.
şimdi de kendinizden 14 yaş büyük biri ile evlilik yoluna gireceksiniz. istekleriniz, beklentileriniz yine farklı olacak...

madem maddi gücünüz var, çocuğunuzla birlikte büyüyün... kötü örneklere takılmayın. doğru insanla birlikte olduğunuzda çocuğunuzun yaşının önemi olmayacak. çocuğunuz da sağlıklı bir ortamda mutlu büyüyen bir çocuksa annesinin mutluluğu ile kendisini seven bir adamı kabul edecektir.

bence işin oluru yok...hayat 1 tane. koştur koştur 35 yaşından başlamayın.

5 ayda sevip sevildiğinden emin olmak :işsiz:
Yoğurdu üfleyerek yiyin tek tavsiyem bu.
Insanlar yıllarca birlikte olduğu adamların evlendikten sonra değiştiğini söylerken, sizin böyle gözü kör atlamanız pek mantıklı gelmedi.
En azından 1 -2 yıl tanıyın.
Evet tanıması gerekiyo ama bu iş biraz da şans işi güven ve his işi. Benim eşimden önce 4 yıllık ilişkim oldu ayrıldık. Eşimle tanıştıktan 7 ay sonra evlendik ve değişmedi gayette mutluyuz

Adamın çocuğu yokmuş egerki güvenilirse size herdaim deger verecegine inaniyorsaniz tabikide olur ama sana tavsiyem öncesinde kizin sen ve o biraz birlikte vakit gecirin gozlemleyin çocuğunuza tavrı davranisi nasıl sonrasinda daha sağlıklı karar verebilirsiniz insallah hakkinizda hayırlısı olur....:KK69:

Su an evlilik dusunmiyorum diyorsun ama bir yandan da cocuk kucukken evlenirsem daha iyi benimser adami diyorsun

Cocuk 2 yasinda olduguna gore hemen yarin olmasa da kisa vadede evlilik dusunuyorsun iste.

Ben olsam 21 yasinda 2.evliligimi yapmam.

Hadi simdi degil diyeceksin yine de 22_23 yasinda da yapmazdim.
Tabi nasip kismet bu isler.

Aranizda yas farki da var.
Acele etme diycem ama adam 35 yasinda 40 a kadar o da beklemez

Uzatabildigin kadar uzat diyim bari

Tepki çekeceğimi bile bile dile getireceğim normalde bu tür konularda yorum yapmam çünkü bakış açım bu şekilde evlilik yapmış insanları rahatsız edebilir.
Çocuğu olan kadın bana göre evlenmemeli anne olduktan sonraki eğilimler çocuk üzerine yada kendi kariyeri üzerine olmalı diye düşünüyorum, çünkü çok şahit oldum bu tür evliliklerde arada harcanan çocuklara bu konu da dar görüşlüyüm.
Düşüncemi de uyguluyorum sakın yanlış anlama kuzum bende 26 yaşında 9 aylık bir bebekle evliliğini bitiren bir anneyim. Şuan 38 yaşındayım,
Acele etme kendine müsade et lütfen. :KK200:

Bence romantik ilişki ve evlilik işlerine biraz ara verip, çocuğunuza odaklanın.
Yaş 21,başınızdan yanlış bir evlilik geçmiş,
elde bir çocuk var,üzerine sizden 14 yaş büyük ikinci bir eş adayı mevcut.
Hayatı fazla hızlı yaşamıyor musunuz sizce?
Bu kadar hızlı kararlar alıp uygulamak size tekrar hata yaptırır.
45 yaşında bir ablanız olarak, iyi niyetle uyarmak isterim.

5 ay çok çok yetersiz bir süre değilmi biriyle bir hayat geçirmeye karar vermek için? Kaldı ki zaten üzücü bir tecrübe yaşamışsınız ve artık hayatınızda bir bebek var. Bence çok çok iyi tanıyın.

Öncelikle herkeze hayırlı günler diliyorum..

Ben erken yaş ta yapmamam gereken yanlış bir evlilik yaptım fakat konu bu değil. Çoktan kapattım o defteri boşandık bir kızımız var. 10 ay gibi bir süre hayatıma kimseyi almak istemedim , yanlış kararlar vermek istemedim açıkçası ..
Şuan hayatımda biri var. Seviyorum seviliyorum. 5 ay gibi bir suredir berberiz. Cok saygili kibar bir adam lakin aramizda 14 yaş var. Oda evlenmiş boşanmış ama çocuğu yok. İste asil mesele burda başlıyor. Çocukları cok seven biri benimle ciddi düşündüğünü beni asla bırakamacagini söylüyor surekli..
Sevmek icin illa baba olmanin gerekmedigini vurguluyor. Hareketlerinden tavirlarindan da bu guveni bana hissettirdi ama ben tabi daha onu taniyacagimi tekrar bir hata yapamayacağımı kesin bir ifadeyle belirtiyorum.
Kızımın babasiyla hamileyken ayrildik. Hamileyken siddete ugradim ve kestim attim annemle yaşıyoruz. Kızım 2 yaşına girecek az kaldi. Babası sorumsuz ilgisiz bir kisilik zaten. Oyuzden aranizda boyle evlilik yapmış olan ablalarımdan tecrubelerini aktarmalarini istiyorum..

Not: Kizim kucuk cevremdeki insanlar ileride hayatima girecek insani daha cabuk kabullenebilecegini soyluyorlar.
Ah Allahim 1 kez evliligi hata yaptigini söylüyosun hemde 5 aylik sürede tanidigi adama evlilik hayalleri kuruyosun aceleniz ne?

10 ay hayatima kimseyi sokmadim diyorsunuz da 10 ay zaten bir bosanmanin ustunden gecen cok kisa bir sure bu bir

Bes ay ikinci evliliğe ikna olmak icim cok erken

Hepsini gectim kiz cocugunuz var üvey baba icin bir degil bin degil milyon kere dusunmeniz lazim Cocuk da cok küçük daha

Zaten soylenecek her sey soylenmis burda size, umarim cocuk icin doğru kararlar verirsiniz

Belki çok tepki alacağım ama ben çocuklu birisinin çocuğunu büyütüp kendini koruyabilecek yasa gelene kadar hayatına kimseyi sokmaması gerektiğine inanırım.evet evlenmek boşanmak normal şeyler.ama ortada çocuk varsa hele böyle kötü biz devirde kimseye güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.hergün ne haberler görüyoruz Allah korusun kimin sapık, kimin aklı dengesinin yerinde olup olmadığını anlamak mümkün değil.yasiniz çok küçük bu yüzden keşke çocuğunuzu büyütüp sonra evlilik veya ciddi bir ilişki düşünseniz.insan bu devirde akrabasına güvenemiyor elin adamına güvenmek çok zor geliyor bana.tabi bu genel düşüncem sizin görüştüğünüz kişi için söylemiyorum belki çok ahlaklı,iyi bir insan bilemeyiz ama çok temkinli olmak gerekiyor.

1 2 yil düşünmüyorum demissiniz. İlla cocukli biriyle olacaksiniz diye bir kural yok yeterki yeni es adayi size ve kiziniza iyi davransin. Ve siz ne olursa olsun kimseye tam olarak guvenmeyin kiziniza ve size iyi bir gelecek icin odaklanin

Öncelikle herkeze hayırlı günler diliyorum..

Ben erken yaş ta yapmamam gereken yanlış bir evlilik yaptım fakat konu bu değil. Çoktan kapattım o defteri boşandık bir kızımız var. 10 ay gibi bir süre hayatıma kimseyi almak istemedim , yanlış kararlar vermek istemedim açıkçası ..
Şuan hayatımda biri var. Seviyorum seviliyorum. 5 ay gibi bir suredir berberiz. Cok saygili kibar bir adam lakin aramizda 14 yaş var. Oda evlenmiş boşanmış ama çocuğu yok. İste asil mesele burda başlıyor. Çocukları cok seven biri benimle ciddi düşündüğünü beni asla bırakamacagini söylüyor surekli..
Sevmek icin illa baba olmanin gerekmedigini vurguluyor. Hareketlerinden tavirlarindan da bu guveni bana hissettirdi ama ben tabi daha onu taniyacagimi tekrar bir hata yapamayacağımı kesin bir ifadeyle belirtiyorum.
Kızımın babasiyla hamileyken ayrildik. Hamileyken siddete ugradim ve kestim attim annemle yaşıyoruz. Kızım 2 yaşına girecek az kaldi. Babası sorumsuz ilgisiz bir kisilik zaten. Oyuzden aranizda boyle evlilik yapmış olan ablalarımdan tecrubelerini aktarmalarini istiyorum..

Not: Kizim kucuk cevremdeki insanlar ileride hayatima girecek insani daha cabuk kabullenebilecegini soyluyorlar.
Neden evlenmek istiyorsunuz?

Belki çok tepki alacağım ama ben çocuklu birisinin çocuğunu büyütüp kendini koruyabilecek yasa gelene kadar hayatına kimseyi sokmaması gerektiğine inanırım.evet evlenmek boşanmak normal şeyler.ama ortada çocuk varsa hele böyle kötü biz devirde kimseye güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.hergün ne haberler görüyoruz Allah korusun kimin sapık, kimin aklı dengesinin yerinde olup olmadığını anlamak mümkün değil.yasiniz çok küçük bu yüzden keşke çocuğunuzu büyütüp sonra evlilik veya ciddi bir ilişki düşünseniz.insan bu devirde akrabasına güvenemiyor elin adamına güvenmek çok zor geliyor bana.tabi bu genel düşüncem sizin görüştüğünüz kişi için söylemiyorum belki çok ahlaklı,iyi bir insan bilemeyiz ama çok temkinli olmak gerekiyor.
Aynı dusuncedeyim.eve yabancı birini sokmak cok tehlikeli.ilişki pek ala bir şekilde yaşanır neden evlilik şart koşuyorlar . Çocuklara kendi canları zarar veriyor elin adamına kadınına ben güvenmiyorum.

Bence 5 ay çok kısa bir süre. Ben bekar halimde 2 yılda anca ikna oldum kaldı ki 2 yaşında bebekle.. Ki adamın niyeti evlenmek mi? Dul kadınlar genelde açık kapı diye bakılıyor bizim ülkede. Amaç cinsellik olabilir.

Ben olsam güvenmezdim. Daha önceki evliliğinizde de aceleci davrandıysanız aynı hatayı yapmayın.
Üstelik bebek 2 yaşında bile değil.
Siz bir ayaklarınız üzerinde durdunuz mu, çalışıyor musunuz, çocukla beraber ailenin üzerine yük olmayın çalışmıyorsanız.
Hem boşanma hem çocuk insan kafa dinlemek ister hemen evlenmeyi istemeyi anlayamadım

duruemu
durumunuz iyi ise 15 yaşında ne işiniz vardı işte güçte? neden okulda değildiniz?
hayata her anlamda erken atılmışsınız.
çok genç annesiniz. 19 yaşında doğum yapmışsınız.
15 yaşında çalışarak, 19 yaşında anne olarak gençliğinizi hatta çocukluğunuzu yaşayamamış bir genç kadınsınız.
şimdi de kendinizden 14 yaş büyük biri ile evlilik yoluna gireceksiniz. istekleriniz, beklentileriniz yine farklı olacak...

madem maddi gücünüz var, çocuğunuzla birlikte büyüyün... kötü örneklere takılmayın. doğru insanla birlikte olduğunuzda çocuğunuzun yaşının önemi olmayacak. çocuğunuz da sağlıklı bir ortamda mutlu büyüyen bir çocuksa annesinin mutluluğu ile kendisini seven bir adamı kabul edecektir.

bence işin oluru yok...hayat 1 tane. koştur koştur 35 yaşından başlamayın.

Okulu hic sevmedim ben durumumuz iyi diye de evde bitki gibi oturmadim. ailem meslek sahibi olmami kendimi yetistirmemi istedi ve sagolsunlar elimde bir altin bileziğim oldu. Bakin ben evlenme delisi meraklisi degilim sadece ileride ciddi düşüneceğim kisi oldu ki bu bey oldu cocugu yok yas olarak aramizdaki farki sorun etmiyorum zaten ama bir fark oldugu mechul ortada. yani ben çevrelerinden veyahut bizzat kendilerinin sahit olduklari zorlukları vs vs ogrenmek istedim merakti benimki. Evlilik icin hic hazir degilim ki aklimdan bile gecmiyor en az iki sene. Bazilari demiş ki evladin var vs vs ben evladimi düşündüğüm için burada birebir yaşayanların yorumlarını okumak istedim. Ki zaten iyice tanimadan etmeden kimseyi kizimla ayni ev içerisine sokmam. Ozaman kendi oz kocalarimiza da guvenmeyelim cunku kendi oz kizina taciz eden pis mahluklar da var . Allah kimsenin evladinin sacinin teline zeval vermesin. Babasi kizimla ilgilenmiyor ki ilgilenecek biri de degil. Hayatimdaki insanin da cocugu olur mu olmaz mi mechul zaten bana biraz da bundan bahsetmişti. Belkide çocuğum olmayacak benim kizina babalik yapmam yazilmistir nasibe ben cok hissediyorum diyor. Cocugu olmus eski karisindan fakat dogar dogmaz ölmüş.. Bilmiyorum kader kismet ben merakina bir soru sordun analiz etmek istedim hayirlisi

Back