Çocuğu olmayanlara, düşünmeyenlere 'bire ikiye az, çocuk yapın, güzel şey" diyen dış minnaklara verilebilecek alternatif cevaplar...

Keşke uzak durabilsek dünya daha güzel bir yer olurdu ama her yerdeler ne yazık ki

Arkadaş görümce olan benim. Gelinler bana gorumcelik yapiyor ya
Gelmis abla cocuk düşünmüyormusun diyor haspam
Düşünmüyorum dedim. Kızın yanliz kalmasın diyor sanki 3.su kiz olacağı garanti. Kiz gelmis 14 yasina
Ben dusunuyorum diyor sorduk mu? Senin rahatlığında olsam bende düşünürüm demedim diyemedim
Bene yardımcı bir kocam yok bu 1
Senin aksama kadar yaptığın işleri ben isten gelince 5ten sonra yapiyorum dedim bu 2
Allah bakana yapana isteyene versin benden bu kaaa diyorum
Arkadaş cocuk düşünmüyorum diyince sebep aramayin ya. gelmisim kac yasima ben dusunemiyormuyum ya bıktım hayırlısıyla menopoz olaydık bi
Cok doluyum kusura bakmayin

Herkeste genel problem
Olursa zaten haberiniz olur bu kadar merak etmeyin diyorum genelde

Ben de tüp bebek tedavisiyle meleğime hamileyim rabbime binlerce kez şükür olsun. Allahim isteyen bu yolda emek veren herkese sağlıklı salih bir evlat nasip etsin.

Bana da sorduklarında ayni hisler geciryodu içimden cok iyi anlıyorum ki daha 2 yil.bile olmamıştı evleneli. Ben de henüz düşünmüyoruz daha yeni evlendik covid oldu eve tıkıldık evljligimizi yaşayamadık diyordum.

Denediğimiz halde olmadığını ve bir kaç sorun olduğunu bilen bir kac aile büyüğüde siz de amma tembel çıktınız demisti kan beynime sıçramıstı.....

Hemen alternatif cevapları söylüyorum;
-Ya sizin Bekir amcayla şey hayatınız nasıl gidiyor?
-Canım senin borcun vardı kapatabildin mi?
-Tatlım sen baya bir kilo almışsın bende senin gibi olmaktan korkuyorum
(Açık ve net bu sorular direkt SANA NE cevabını hakeden sorular.

Ne kadar güzel demişsin çocuk düşünmüyorum diye sebep aramayın ben düşünemiyor muyum

Geçen kapıda komşu annemle beni gördü geçip gitmek için elimden geleni yaptım ama yok sen evleneli kaç sene oldu
Kaç tane çocugun var
Baya da oldu evleneli
Çocuk yok mu yani
He var saklıom diyemedim

Bende soruyu onlara sormayı düşünüyorum siz bilmem kacinciyi ne zaman yapacaksınız diye bu soruyu soran onu da düşünmüştür kesin anlatsın bakalım mevzu benden çıksın

Geçen kapıda komşu annemle beni gördü geçip gitmek için elimden geleni yaptım ama yok sen evleneli kaç sene oldu
Kaç tane çocugun var
Baya da oldu evleneli
Çocuk yok mu yani
He var saklıom diyemedim
Dertlenecek başka şey mi bulamadıniz ya sanki bir Einstein getireceğiz dünyaya ne kadar çok istiyorlar sana ne faydası var yahu

Sahika kocarslanli usulü Sanane beeeeaaaa deseydin

Dertlenecek başka şey mi bulamadıniz ya sanki bir Einstein getireceğiz dünyaya ne kadar çok istiyorlar sana ne faydası var yahu
Dahası venim kızda nişanlandı diyerek alakasız bi şekilde konuşmaya devam etti keşke diyorum deseydi senin kızda dünyaya geleli kaç sene pldu daha yeni mi nişanlandı ben evleneli çok sene olmuş ya hadi sneleri kapıştıralım

Pandemiyi bekliyoruz ne olacagi belli degil riske atamam ne kwndimi ne cocugy. Ekonomi de belirsiz su sartlar altinda dogru bulmuyorm. Yoksa cocuk dedign dusunmeden 3-5 yapilir Allah da isterse tabi ama etrafimdakiler daha cok istiyor herkesin bir dusundugu var dersin.

Valla ben evlide değilim ama bana kimse çocuk evlilik konusunu tanıyanlar özellikle kolay kolay açamıyor konuşurken iki kez düşünürler hepsinin haddini çok güzel bildirdiğim için o korku dolu anları bir daha yaşamak istemezler diye umuyorum Hatta en son köyde remzi enişte diye bir cahille ( hoş hepsi cahilde ) tartıştım geç kalmışımda evlenecekmişimde çocuk yapacakmışımda sanki maaşa bağlayacak hepsini kendisine büyük katkısı olacakmış gibi konuşuyor. Onada lafını verdim kendi çocuklarından girdim sülalesinden çıktım tabi küfür olarak değilde asla susmamda yani Uzun bir tartışma olsa da kazanan ben oldum asdfgh en sonunda özür dileri abarttım diye bunu beklemiyordum tabi ama köyün delisi de olsa hayatıma müdehale etmelerine katlanamıyorum katlanmamda herkes yerini ve sınırını bilmeli. Ben sormam ya sorsamda kibar bir dille konuşurum ikilemem tamam merak ediyorsundur onu da anlarım ama çocuğu yapma aşamasında bile gelmek isteyecekler utanmasalar iyice bokunu çıkardılar bu çocuk işinin. Hepsininde birbirinden zibidi işe yaramaz çocuğu var keşke doğurmasaydım diyeceğiniz tiplerden ama ben onlara bile laf etmiyorum etmemde geliyorlar bizim doğurmadıklarımıza laf ediyorlar ruh hastaları Boşver ben çocuk istemiyorum ama olsa bile 1'i geçsin istemiyorum napalım hayırlısı olsun demek en güzeli :)

Bende soruyu onlara sormayı düşünüyorum siz bilmem kacinciyi ne zaman yapacaksınız diye bu soruyu soran onu da düşünmüştür kesin anlatsın bakalım mevzu benden çıksın
Bu açıkça milletin yatak odasına girmektir küçükken bende böyle sorular sorardım sonra beni karşılarına alıp konuştu ailem. Bu biraz da terbiye ile alakalı bir durum. En yakınıma bile soramam bu soruyu şimdi. O günden beridir milletin özel hayatına burnumu sokmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…