İlk başta sokağa çıkma yasağı konulsaydi şimdiye kadar salgının bu kadar yayılması engellenebilir.
Şimdi kısım kısım yasaklar geliyor ama calisan anneler düşünülmesi.
ben baska konuya da yazdim, secenek birakmazlarsa ne yapilabilir ki, alip cocugu ise gidersin, sonucta cocuklar riskli grupta degiller, evet tasiyici olma ihtimalleri cok yuksek ama,
eger toplum sagligi icin kolktif bir sekilde calisilacaksa cocuklarin durumu da dusunulmeli, ebeveynlere secenek sunulmali, hanginiz masa basi calisiyorsaniz alip cocugu yaninizda goturun diyorum ben.
Bu da riskli ama
Demin okudum. Birisi demiş ki kızıma virüs arkadaşından bulaştı. Arkadaşı kızımla birlikte 20 kişiye daha bulaştırmış. Arkadaşında hiç semptom yok ama bulaştırdığı 20 kişiden 8ini solunum cihazına bağladılar.
Evet çare yok. Ama çocuklar ya taşıyıcıysa? Ya iş yerine götürdüğümüzde oradaki insanlara taşırsa hastalığı
Yıllık izin kullanabiliyorsaniz kullanin , kullanamiyorsaniz ihtiyaciniz yoksa , cocugu kimseye birakamiyacaginiz icin isten cikmaniz gerektigini soyleyin. ( Vicdanliysalar izin verirler)
İsten ayrilamiyorsaniz yaninizda goturmek icin kaymakamliktan izin isteyin ve cocukta mesafelere vs uyarsa bir sey olmaz insallah.
Şimdi hemen yazarlar çocuk evde bırakılır mı falan filan aman başına gelmeyen anlamaz.
Allah kimseyi darda birakmasin sizede yardım etsin.sakin kimse yap dediğimi sanmasın lafı çekmesin bir taraflara hiç cenenizi kaldıracak halim yok.hicbir anne keyfi çocuğunu bırakmaz.
Ben yavrumu eve bırakırdım haftada bir gün sadece cumartesileriydi.yarim gün calisiyorsuk bir hafta bir hafta tam gün.
Eve servisten inince servis eve kadar koşuyordun tüm hizimla kapıyı açıp yavrumu karşımda görünce ağlamadan kendimi tutup öpüyordum
Geçen başka bir konuda aynı buna yakın bir konu yazdım beni taslayacakalrdi
İkinci bebeğim olduğunda bir yaşındayken
Diğer büyük kızımı okuluna bırakıyordum sabah evim okula yakın anakucagina sabah bagliyorsdum yere halıya koyup tvyi aciyordum bakıyordu seslerine ilgisini çekiyordu
Ben o arada kızımı okuluna bırakıp eve ekmeğimi alıp hemen dönüyordum bazen kalmıyordu akşamdan.evim yakın 10 dk surmuyorzu bu yaptığım aman Allahım bana neler yazmışlar yahu
Sabahın ayazında kar kış buz bebeği yaninamami alayım kızımı okula bırakacağım kime ağız egeyim mirin kirin yapıyor herkes
Götürdüm yavrumu bıraktım okuluna bu şekilde hiçbir sıkıntıda yaşamadım Allah'a şükür.ne yapayım mecbursun basının çaresine bakıyorsun demediklerini bırakmadılar başına gelmeyen anlamaz .anne olmak heleki özel sektörde çalışmak dahada zor anlayışsız patronla
Cumartesileri soyledim kizimi eve bırakıyorum diye de bana diğer bayan arkadaşlar nasıl çalışıyor onlarında Cocugu var dediler.aman insan başına gelmeden hicbirseyi anlamaz
Mecbur kalınca neler yapıyorsun
Allah tüm özel çalışanlarına sabır versin yardım etsin.boyle patronlarida Allah bildiği gibi yapsın fırsat vermesin
Mecbura kalınca öyle yapıcaz da devamlı ordamı kalıcak gidince
Çocuklar zaten okullar kapalı olduğu için evde sıkılıyor birde böyle anneden ayrı durmak iyice psikolojisini alt üst edicek. Ne zormuş çalışmak
Tabi bem böyle karmaşık hayatı sevdiğim için karmaşık yaşıyorum
Tabi ki çocuğum kıymetli, ama ödenmesi gereken ev kredisi var. Ev alırken bir gün virüs olur diye hiç aklıma gelmemişti
Yada sizin maddi durumunuz çok iyi