- 11 Mayıs 2009
- 3.730
- 5.503
ama biz konuya göre yorum yapmıyor muyuz?
konu sahibi çalışmıyor
bir bebekten ayrılmak için uygun dönem ya 8-9 aya kadardır ya da 2.5-3 yaştan sonrasıdır
çünkü makalede de yazdığı gibi bu dönem bağlanma dönemidir, terkedilme duygusu yaşatır
yani konu sahibi, mecburiyet olmadığı için en azından Eylül'ü bekleyebilir
son olarak
bakılmaktan öte farklı sorunlar olabilir
mesela Türkiye'de bir çok yuvada, 2,5 yaş yani 30 ay grubu yok
30 aylar 36-40 aylarla aynı grupta oluyor ki çocuklar için 6-10 ay çok büyük fark!
bu da, mesela ingilizce dersinde, resim dersinde veya herhangi bir derste çocukta neden o yapabiliyor, ben yapamıyorum kaygısı oluşturabiliyor, çocuk hep aynı yaş grubuyla devam ettiği için aynı durumu sürekli yaşıyor
demem o ki bence düşünülmesi gereken detaylar var!
Kızım 2,5 aylıkken kv sçyledım.. annecım baglanırsak dönemem işime ücretsiz iznimi bağlamayı dusunmuyorum deıdm.. Eyvallah dedı ve başladım ıyıkı başlamısım yoksa mümkün olmazdı dediğin gibi..
babannemiz cok yoruluyor dıye 3 yasında krese verdım kı kadın yalvardı verme dıye sözünü dinlemedım 1,5 ay sonra geri aldım.. 4 yasına az kala yıne verdım 3 ay gitti geri aldım..
5 yasına girecegı sene yaz okuluyla acılıs yaptım sonra 2 yıl anaokulu ve ılkokula basladık..
sonuc şu ki; TR de kreş işi cok gelişi güzel yapılıyor.. El kadar bebek nasıl güveneceksiniz.. İmkanınız varsa az daha durun. gelsın 3,5-4 yasına ozaman verın kreşe.. Terkedılmışlik duygusuna kapılıyor yavrucaklar ve kreslerde hıcte öyle el bebek gül bebek değiller malesef..