• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu ile yalnız yaşayan bekar anneler...

Bekar anneyim. Ayrı evim var. Çok şükür ki durumum müsait. Yoksa kendi annemle aynı evde yapamazdım.
Bazen gelip kalıyor 2-3 hafta. O zaman bile hem bana hem çocuklara karışıyor.
Haftada sadece 1 gün Nutella yemelerine izin varken annem geldiğinde hemen her gün yiyorlar. Anneeee bu ne dediğimde “e krep yapmıştım, krep nutellasız olmaz” cevabı alıyorum.
İyi de ertesi gün de yumurtalı ekmek nutellasız olmuyor. Sonraki gün başka şey...

Bir de en ufak sesi yükselse ben çok bozuluyorum.

Gelince sayesinde tüm dizileri öğreniyor küçük kızım. O yokken tv kapalı zaten.

Anne-çocuk kendi düzeniniz, kendi kurallarınız, kendi eşyalarınız, kendi programlarınız.

Alışveriş işi de kolay. İnternetten siparişle kapıma geliyor her şey. Faturalar otomatik bankacılık. Tamir işi için bir ustam var, her şeyi hallediyor, etmese de tanıdığı tavsiye ediyor, yeter ki paran olsun.

Çocuğunuz için de kendi evi, odası, düzeni çok daha iyi olur bence. Sizin de kendi arkadaşınız, komşunuz olur. Yarın öbür gün erkek arkadaşınız olur, evinize kahve içmeye davet etmek istersiniz. Kız arkadaşınızı yatıya davet etmek istersiniz.

Maddi imkanınız müsaitse ayrı ev kesinlikle.
Maddi anlamda hiç sıkıntım yok. Çok şükür.
Evet işte kurallar konusunda ben koyuyorum ama 2 gün sonra değişebiliyor. Annem ve babamda rahat etsin istiyorum. Bu şekilde 2 çocuklu gibiler. Anneme ne kadar ben yemek hazırlayacağım desemde sürekli sorumluluk alıyor ve yoruluyor.

Neden peki?Benim de bir gorusmem var suan oyuzden ayrintili yazarsan sevinirim.Yaninda iki cocugu var ve hoslaniyorum malesef.Eski is arkadasim.Meslektasim
Yani ben ilgisiz olduğunu düşündüm. Arada denk geliyoruz iyi biliyorum ama belki biz uymuyoruz bilmiyorum canım. Ama çok çok tatlı bir kızı var hala arıyor görüşüyoruz .

Fiziksel olarak zaten hiçbiri yorucu değil alışveriş zevkli bile oluyor hatta, sadece bazen her ayrıntıyı düşünmesi her işin bana bakması mental olarak beni yoruyor ama geçici bir his bu. Onun dışında market alışverişi yaparken eve birşey alırken bile mutlu oluyorum canım evim diye, yani ev küçük canlı bir organizma olsa sürekli sarılırdım :KK53: biraz da evini güvenli sığınağı olarak gören bir insanım ondan herhalde. İnsan kendi düzeni olunca daha mutlu oluyor, boşandıktan sonra bu yüzden ayrı ev diye tutturmuştum bizimkilere. Ayrı ev tutmanı öneririm, hem ailen için de iyi olur belki, yine de uzak olmayın ki akılları sizde kalmasın
Benim icin de oyleydi tek yasarken..Ben ilcede calisirken yalnizdim.Markette evime birseyler almak cok guzeldi
.Son zamanlar sıkıcıydı ruh halim yuzunden..Sonra ile ailemin yanina geldim

İşte canım tam olarak istediğim bu inşalah. Çok teşekkürler paylaşımın için.
hakkınızda hayırlısı olsun vallahi Maddi manevi her anlamda tek başına ve yapayalnız bir insan olarak ev kira çocuk yuvada olmasına rağmen kısıtlı bütçemize rağmen hayatımın en huzurlu en mutlu en dingin günlerini yaşıyorum ne kadar kötü bir gün geçirmiş olursam olayım oğlumu gördüğüm anda her şey harika oluyor Hele bir de sen neden bu kadar tatlısın dediğimde Çünkü sen beni çok seviyorsun �yi ki benim annemsin dediği anda her şey toz pembe oluyor inşallah evladınız ile birlikte yalnızca İkinize ait güzel bir eviniz olur bol şans

Yani ben ilgisiz olduğunu düşündüm. Arada denk geliyoruz iyi biliyorum ama belki biz uymuyoruz bilmiyorum canım. Ama çok çok tatlı bir kızı var hala arıyor görüşüyoruz .
Kizi yaninda mi?

Ben bunu hep bekledim aslinda.Ama ailem arkadaslarim, is ciddiye binince ,suan hep olumsuz konusuyor, buyuzden mutsuz olacagimi dusunup etkileniyorum.

Empati yapınca ayrı daha iyi diye düşünüyorum. Çünkü herkesin bir düzeni var. Ne kadar da anne baba olsa ben kendi düzenimi ararım belli yaştan sonra. Belki kendi arkadaşlarımı davet edeceğim rahat olamayacaklar baba evde. Belki onların misafiri gelecek siz rahat edemeyeceksiniz ya da yorgunsunuz yatmak isteyeceksiniz olmayacak. Tutarsınız iki oda bir salon ev. Çocuğunuza özel bir oda size özel bir oda olması çok güzel olur ikiniz açısından da. Ama sizin anne babanız toruna çok bağlanmışlarsa onlar için zor olabilir. Ya da ne gerek var masraf olmasın aynı evde aynı tencere kaynar yeriz de diyebilirler. Ama ben yakın fakat ayrı olmasını tercih ederim. Yine siz bir kar zarar hesabı yaparsınız.
Canım çok teşekkürler. Açıkçası maddi açıdan çok şükür çok ince düşünmem gerekmiyor. Ama çok güzel özetlemişsin. Çok çok teşekkürler

Calisiyorsun degil mi?Masrafli olmuyor mu?Ev sizin mi yada. Sıkılmıyor musun?Ben yalniz yasarken son donemler cok sıkıldım.Belki de o siralar ayrilik acisi cektigimden
Yoksa kendi duzenin de iyi oluyor aslinda.Ama aileyle daha iyi bana gore.Annemi yakindan gormeden rahat edemiyorum zaten kadin yasli.
Canım masraf sıkıntım yok. Çünkü ailemin o konuda bana ihtiyaçları yok. Benimde kazancım iyi çok şükür. Ailemden çok uzak olmayacağım. Aynı bine yada aynı sokak gibi.

hakkınızda hayırlısı olsun vallahi Maddi manevi her anlamda tek başına ve yapayalnız bir insan olarak ev kira çocuk yuvada olmasına rağmen kısıtlı bütçemize rağmen hayatımın en huzurlu en mutlu en dingin günlerini yaşıyorum ne kadar kötü bir gün geçirmiş olursam olayım oğlumu gördüğüm anda her şey harika oluyor Hele bir de sen neden bu kadar tatlısın dediğimde Çünkü sen beni çok seviyorsun �yi ki benim annemsin dediği anda her şey toz pembe oluyor inşallah evladınız ile birlikte yalnızca İkinize ait güzel bir eviniz olur bol şans
Harikasınız çok teşekkürler. İnşalalh hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

elbette
birbirimizle o kadar iyi dost olmustuk ki , benim hislerimi gozlerime bakip anliyordu sipa :)
birde soyle bir durum vardi , etrafa bakiyor arkadaslarinin ailelerini goruyor , her evde anne baba cocuk var , bizim evde sadece anne ile cocuk var
kendisi zaten cok istiyordu arkadaslarininki gibi bi aile olmayi
ben esimle cikarken surekli bize gelmesini istiyordu , adam her aksam bize geliyodu oglan icin , anne bak ne guzel bizde tam aile gibi olduk diyordu :)
zaten ben hep soylerim oglum istedigi icin 5 ay gibi bor surede evlendim ben
evlenince onun istedigi aile olduk ama iste bizim ozel anlarimiz gitti ama o senelerde yasadiklarimoz sayesinde cocugum cok hizurlu ve uyumlu bir cocuk
su anda cok hatirlamiyor o gunleri ama o gunlerdeki mutluluk simdiki zamana olumlu olarak yansiyor
bilmiyorum anlatabildim mi?
Esinin cocugu var mi varsa yaninda mi milena.

Yanında canım. Senin çocuğun var mı?
Benim yok.Yas 40

Ve inanir misin ailemle bir sekilde yolunu ortayi bulduk olabildigince.Baska eve evlenerek de dahi olsa gidesim yok.Yani hersey kemiklesti galiba.Duzenim bile.

Peki cocuklar hakkinda ne konusmus nasil anlasmistiniz?

Benim yok.Yas 40

Ve inanir misin ailemle bir sekilde yolunu ortayi bulduk olabildigince.Baska eve evlenerek de dahi olsa gidesim yok.Yani hersey kemiklesti galiba.Duzenim bile.

Peki cocuklar hakkinda ne konusmus nasil anlasmistiniz?
Hep birlikte yaşarız diye düşündük sanırım hiç konusu olmadı canım çocukların. İkimizinde farklılığı düşündüğünü zannetmiyorum

Peki sen ne düşünüyorsun?
Mesaji duzenledim.

Ve benim gozum birseyi gormuyordu.Olur diyordum.Hep onu beklemistim.

.Ama kendisi mantiksal yaklasmaya calisiyor.Duygularinla degil mantiginla dusun dedi..Yemek temizlik elini opecek dedi. Ben ancak kendime yetiyorum maddi olarak birsey istediginde alamazsam kotu olur benim icin dedi.

Boyle diye diye duygularimi koreltti.Geri durmasi atlamamasi bende olumsuz oldu.
Ailem arkadaslar da korukledi.

Suan sehir dışında yogun calisiyor sinirda.Dondugunde daha duygusal bag kurarsa istekli olabilirim.Olumlu baslar kendimi doldurmazsam daha güzel olabilir hersey.

Cocuklar 10-15yasinda tam maddi ihtiyaclari artacak donem
Ve maasin bir kismi borcuna gidiyor.1200gibi.Borsa borcu 4 yili varmis bitmesine.Evlilik sirasinda esya mi alamam demek istedi bilmiyorum

Son düzenleme:
Mesaji duzenledim.

.Ama kendisi mantiksal yaklasmaya calisiyor.Duygularinla degil mantiginla dusun dedi..Yemek temizlik elini opecek dedi. Ben ancak kendime yetiyorum maddi olarak birsey istediginde alamazsam kotu olur benim icin dedi.

Boyle diye diye duygularimi koreltti.Geri durmasi atlamamasi bende olumsuz oldu.

Suan sehir dışında yogun calisiyor sinirda.Dondugunde daha duygusal bag kurarsa istekli olabilirim
Eşinden neden ayrılmış peki

cocugu var o annesiyle yasiyor istedigi zaman bize geliyor
bugun tum gun beraberdik onunla :)
cok guzel bi iliskisi var cocuklarin birbir8yle
Milana bunu sağlamak birazda anne ve babaya bağlı değil mi?
Herkes bir tarafa çekerse olmaz gibi.

Mesaji duzenledim.

Suan sehir dışında yogun calisiyor sinirda.Dondugunde daha duygusal bag kurarsa istekli olabilirim.Olumlu baslar kendimi doldurmazsam daha güzel olabilir hersey.

Cocuklar 10-15yasinda tam maddi ihtiyaclari artacak donem
Ve maasin bir kismi borcuna gidiyor.1200gibi.Borsa borcu 4 yili varmis bitmesine.Evlilik sirasinda esya mi alamam demek istedi bilmiyorum
Kimseden maddi bir beklentim yok ama benim geçindireceğim bir erkekle evlenmek istemem (evlendikten sonra işi bozulur sıkıntı olur o ayrı)

Eşinden neden ayrılmış peki
Onu bilmiyorum.Gorusmemiz cok yeni.Bir dahaki yuyuze gorusmelerde soracagim.O benim icin cok farkli
Vazgecersem uzulurum. Devam edersem mutsuz da olabilirim.Ama etrafin demesi modumu dusurdu.Yoksa benim ayaklar basmiyordu.

Onu bilmiyorum.Gorusmemiz cok yeni.Bir dahaki yuyuze gorusmelerde soracagim.O benim icin cok farkli
Vazgecersem uzulurum. Devam edersem mutsuz da olabilirim.Ama etrafin demesi modumu dusurdu.Yoksa benim ayaklar basmiyordu.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah

Back