• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu ile yalnız yaşayan bekar anneler...

İşte o harika bir his kısmını bende yaşamak istiyorum. :)
Faturalar hiç sıkıntı değil onları internetten ben hallediyorum canım ama alışveriş kısmı düşündürüyor. Ama kızımla haftasonu çıkıp hallederiz diye düşünüyorum.
Fiziksel olarak zaten hiçbiri yorucu değil alışveriş zevkli bile oluyor hatta, sadece bazen her ayrıntıyı düşünmesi her işin bana bakması mental olarak beni yoruyor ama geçici bir his bu. Onun dışında market alışverişi yaparken eve birşey alırken bile mutlu oluyorum canım evim diye, yani ev küçük canlı bir organizma olsa sürekli sarılırdım :KK53: biraz da evini güvenli sığınağı olarak gören bir insanım ondan herhalde. İnsan kendi düzeni olunca daha mutlu oluyor, boşandıktan sonra bu yüzden ayrı ev diye tutturmuştum bizimkilere. Ayrı ev tutmanı öneririm, hem ailen için de iyi olur belki, yine de uzak olmayın ki akılları sizde kalmasın

Empati yapınca ayrı daha iyi diye düşünüyorum. Çünkü herkesin bir düzeni var. Ne kadar da anne baba olsa ben kendi düzenimi ararım belli yaştan sonra. Belki kendi arkadaşlarımı davet edeceğim rahat olamayacaklar baba evde. Belki onların misafiri gelecek siz rahat edemeyeceksiniz ya da yorgunsunuz yatmak isteyeceksiniz olmayacak. Tutarsınız iki oda bir salon ev. Çocuğunuza özel bir oda size özel bir oda olması çok güzel olur ikiniz açısından da. Ama sizin anne babanız toruna çok bağlanmışlarsa onlar için zor olabilir. Ya da ne gerek var masraf olmasın aynı evde aynı tencere kaynar yeriz de diyebilirler. Ama ben yakın fakat ayrı olmasını tercih ederim. Yine siz bir kar zarar hesabı yaparsınız.

Tabi ufaklık kaç yaşında, kreş ya da okul saatleri nedir siz işteyken o nerede olacak bunları tamamen göz ardı ederek yazdım ki aslında en önemli hususlar

simdi uyudu milos :)

kuzum brn ailemle hic yasamadim , onlar bana teklif etmislerdi istiyorsan kendini toparlayana kadar bizimle kalabilirsin diye ama ben hayir deyip onlara cok yakin ev tutup yerlestim

2 senr oglan krese baslayana kadar annem bakmisti , ben aksam is cikisi oglani alip eve gecerdim ve o uyuyana kadar 2.5-3 saat basbasa vakit gecirirdik

bi kere inanilmaz seyler paylasiyosun cocukla evde baska insan yokken , birbirine olan bagin cok kuvvetli oluyor , birbirinizin en yakin sirdasi oluyorsunuz , evdeki o anlar cok ozel ve cok unutulmaz oluyor , tonla ani biriktiriyorsun

yani ben evlendikten sonra o buyulu iliskimiz maalesef sona erdi oglumla , bunu kelimelere dokmek cok zor ama ikinize ait bir ev oldugunda hayat bambaska oluyor , sizin kurallariniz , sizin cilginliklariniz tamamen size ozel bir hayat

ben simdi bazen odasina cikiyorum hadi anne ogul takilalim diyorum ama yine de o sihri yakalayamiyorum :KK43:

Bence ayri eve cikin , drde ve anneanneye yakin oturun ama eviniz ayri olsun mutlaka
İşte bu. Bitmeden bu şansı yakalamak istiyorum bende.
Peki sence bu sonradan evlendiğinde ilişkinizi olumlu etkiledi mi? Yani seni daha iyi anladığını düşünüyor musun canım?(son soru konu dışı:) )

Ben kalabalık sofraları, ailece sohbet edilenevleri seviyorum.
Ölümlü dünya sevdiklerinle ne kadar zaman geçirirsen o kadar iyi bence.
Ben olsam ayrı eve çıkmazdım.
Dede ve anane de size alışmışlardır onlar içinde üzücü bir durum.
Hem hayat çok pahalı ayrı ev, aidat, elektrik, su faturası ne gerek var.
Anne ve babanızla daha geniş yada dublex bi eve taşınabilirsiniz.

Valla kanka isbasvurusu sorusu gibi yazmisim :) Yani yeni eve tasinma isteme sebeplerin nelerdir, neden daha mutlu olacagini dusunuyorsun?
:)
Kızımla yalnız kalma isteği. Beraberken daha farklı oluyoruz ama böyle olunca çok bölünüyorum. Ayrıca otorite benim ama yinede bazen evde farklı sesler çıkabiliyor. Dede daha yumuşak bazı konularda.
Mesela annem babam belli bir yaşa gelmişler geç yatıp ge kalkıyorlar oysa ben erken yatıp etken kalkmak istiyorum. Ama böyle olunca geç yatıp erken kalkıyorum :) enerjim bitik oluyor. Onun için kuralları ben koyayım istiyorum.

+++
Ben de kalabalik aile sevenlerdenim.

Fiziksel olarak zaten hiçbiri yorucu değil alışveriş zevkli bile oluyor hatta, sadece bazen her ayrıntıyı düşünmesi her işin bana bakması mental olarak beni yoruyor ama geçici bir his bu. Onun dışında market alışverişi yaparken eve birşey alırken bile mutlu oluyorum canım evim diye, yani ev küçük canlı bir organizma olsa sürekli sarılırdım :KK53: biraz da evini güvenli sığınağı olarak gören bir insanım ondan herhalde. İnsan kendi düzeni olunca daha mutlu oluyor, boşandıktan sonra bu yüzden ayrı ev diye tutturmuştum bizimkilere. Ayrı ev tutmanı öneririm, hem ailen için de iyi olur belki, yine de uzak olmayın ki akılları sizde kalmasın
Tamam canım çok teşekkür ederim.

Ailenle onemli bir sorun yoksa aileyle daha iyi bence.Daha guven dolu daha sicak.Etrafa karsi olsun sıkılmak olsun tek basina kalmak biraz urkutucu geliyor bana.Hem daha masrafli

Kizin kac yasinda?Gorustugun biri vardi o noldu?

Bekar anneyim. Ayrı evim var. Çok şükür ki durumum müsait. Yoksa kendi annemle aynı evde yapamazdım.
Bazen gelip kalıyor 2-3 hafta. O zaman bile hem bana hem çocuklara karışıyor.
Haftada sadece 1 gün Nutella yemelerine izin varken annem geldiğinde hemen her gün yiyorlar. Anneeee bu ne dediğimde “e krep yapmıştım, krep nutellasız olmaz” cevabı alıyorum.
İyi de ertesi gün de yumurtalı ekmek nutellasız olmuyor. Sonraki gün başka şey...

Bir de en ufak sesi yükselse ben çok bozuluyorum.

Gelince sayesinde tüm dizileri öğreniyor küçük kızım. O yokken tv kapalı zaten.

Anne-çocuk kendi düzeniniz, kendi kurallarınız, kendi eşyalarınız, kendi programlarınız.

Alışveriş işi de kolay. İnternetten siparişle kapıma geliyor her şey. Faturalar otomatik bankacılık. Tamir işi için bir ustam var, her şeyi hallediyor, etmese de tanıdığı tavsiye ediyor, yeter ki paran olsun.

Çocuğunuz için de kendi evi, odası, düzeni çok daha iyi olur bence. Sizin de kendi arkadaşınız, komşunuz olur. Yarın öbür gün erkek arkadaşınız olur, evinize kahve içmeye davet etmek istersiniz. Kız arkadaşınızı yatıya davet etmek istersiniz.

Maddi imkanınız müsaitse ayrı ev kesinlikle.

4 yaşındaki oğlumla 8 aydır yalnız yaşıyorum sabah yedide onu servise verip ben işe gidiyorum akşam yedide onu alıp eve geliyorum mesela bu akşam balık yemek istedi balık almaya gittiğimizde ise anne burada yiyelim mi dedi Eve yeni geldik her işi birlikte yapıyoruz akşam eve gelince yemeğimiz hazırlıyoruz Yemekten sonra bulaşıkları mızı yıkıyoruz sonra da ya film izliyoruz ya da resim yapıyoruz oyunlar oynuyoruz kitap okuyoruz bol bol her akşam yarım saat yüksek volüm ses ve dans gerçekten hayatımın en keyifli günleri çok zor ama bir o kadar da güzel sohbet ediyoruz birlikte Ben çayımı içerken o sıcak çikolatası içiyor hava iyisi sahile gidiyoruz yaz akşamları geç saate kadar dolaşıyoruz eğleniyoruz mutluyuz Eskiden sıkıntı yarattığı pek çok konuda şu an çok daha uyumlu çok sıkılırsak zaten dayımı ara gelsin diyor anneanne ve dede ile Bağları çok güçlü ise alışana kadar belki sıkıntı yaratabilir ama ikinizin daha keyifli bir yaşam olacağını düşünüyorum

Dubleks olabilir. Bende kalabalık seviyorum ve kızm kendisini yalnız hissetmesin diye ailemle yaşadım ama işte yani birde düzenimi kurma isteği kaçınılmaz.
Bizimkiler çok duygusal düşünmediler. Çok uzağa gitmeyeceğim zaten.
Çok teşekkürler:)

İşte bu. Bitmeden bu şansı yakalamak istiyorum bende.
Peki sence bu sonradan evlendiğinde ilişkinizi olumlu etkiledi mi? Yani seni daha iyi anladığını düşünüyor musun canım?(son soru konu dışı:) )
elbette
birbirimizle o kadar iyi dost olmustuk ki , benim hislerimi gozlerime bakip anliyordu sipa :)
birde soyle bir durum vardi , etrafa bakiyor arkadaslarinin ailelerini goruyor , her evde anne baba cocuk var , bizim evde sadece anne ile cocuk var
kendisi zaten cok istiyordu arkadaslarininki gibi bi aile olmayi
ben esimle cikarken surekli bize gelmesini istiyordu , adam her aksam bize geliyodu oglan icin , anne bak ne guzel bizde tam aile gibi olduk diyordu :)
zaten ben hep soylerim oglum istedigi icin 5 ay gibi bor surede evlendim ben
evlenince onun istedigi aile olduk ama iste bizim ozel anlarimiz gitti ama o senelerde yasadiklarimoz sayesinde cocugum cok hizurlu ve uyumlu bir cocuk
su anda cok hatirlamiyor o gunleri ama o gunlerdeki mutluluk simdiki zamana olumlu olarak yansiyor
bilmiyorum anlatabildim mi?

Ailenle onemli bir sorun yoksa aileyle daha iyi bence.Daha guven dolu daha sicak.Etrafa karsi olsun sıkılmak olsun tek basina kalmak biraz urkutucu geliyor bana.Hem daha masrafli

Kizin kac yasinda?Gorustugun biri vardi o noldu?
Görüşmüyoruz. Orda kaldı. :) 9 yaşında kızım canım.

elbette
birbirimizle o kadar iyi dost olmustuk ki , benim hislerimi gozlerime bakip anliyordu sipa :)
birde soyle bir durum vardi , etrafa bakiyor arkadaslarinin ailelerini goruyor , her evde anne baba cocuk var , bizim evde sadece anne ile cocuk var
kendisi zaten cok istiyordu arkadaslarininki gibi bi aile olmayi
ben esimle cikarken surekli bize gelmesini istiyordu , adam her aksam bize geliyodu oglan icin , anne bak ne guzel bizde tam aile gibi olduk diyordu :)
zaten ben hep soylerim oglum istedigi icin 5 ay gibi bor surede evlendim ben
evlenince onun istedigi aile olduk ama iste bizim ozel anlarimiz gitti ama o senelerde yasadiklarimoz sayesinde cocugum cok hizurlu ve uyumlu bir cocuk
su anda cok hatirlamiyor o gunleri ama o gunlerdeki mutluluk simdiki zamana olumlu olarak yansiyor
bilmiyorum anlatabildim mi?
Kesinlikle EVET.

Çocuğum yok ama ben de boşandıktan sonra ben de 6 ay kadar baba evinde kaldıktan sonra ayrı ev tuttuk, bizimkiler sürekli gelip gidiyor ben de sık giderim ama teorik olarak yalnız yaşıyorum diyebilirim :) benim en zorlandığım konu yemek ki iştahlı biri sayılmam, evi çekip çevirme alışverişe gitme fatura yatırma ıvır zıvırlarıyla tek başına ilgilenmek de zaman zaman yoruyor insanı, onun dışında zorlandığım bir konu yok. Sizi belki de çocuk sorumluluğunu tek başına üstlenmek extra yorabilir yemeği ilgilenmesi her ayrıntıyı düşünmesi (şu ara ruhum yorgun sanırım hep yorulmaktan söz ediyorum). Onun dışında bir zorluğu yok insanın kendi düzeninin olması harika bişey.
Calisiyorsun degil mi?Masrafli olmuyor mu?Ev sizin mi yada. Sıkılmıyor musun?Ben yalniz yasarken son donemler cok sıkıldım.Belki de o siralar ayrilik acisi cektigimden
Yoksa kendi duzenin de iyi oluyor aslinda.Ama aileyle daha iyi bana gore.Annemi yakindan gormeden rahat edemiyorum zaten kadin yasli.

4 yaşındaki oğlumla 8 aydır yalnız yaşıyorum sabah yedide onu servise verip ben işe gidiyorum akşam yedide onu alıp eve geliyorum mesela bu akşam balık yemek istedi balık almaya gittiğimizde ise anne burada yiyelim mi dedi Eve yeni geldik her işi birlikte yapıyoruz akşam eve gelince yemeğimiz hazırlıyoruz Yemekten sonra bulaşıkları mızı yıkıyoruz sonra da ya film izliyoruz ya da resim yapıyoruz oyunlar oynuyoruz kitap okuyoruz bol bol her akşam yarım saat yüksek volüm ses ve dans gerçekten hayatımın en keyifli günleri çok zor ama bir o kadar da güzel sohbet ediyoruz birlikte Ben çayımı içerken o sıcak çikolatası içiyor hava iyisi sahile gidiyoruz yaz akşamları geç saate kadar dolaşıyoruz eğleniyoruz mutluyuz Eskiden sıkıntı yarattığı pek çok konuda şu an çok daha uyumlu çok sıkılırsak zaten dayımı ara gelsin diyor anneanne ve dede ile Bağları çok güçlü ise alışana kadar belki sıkıntı yaratabilir ama ikinizin daha keyifli bir yaşam olacağını düşünüyorum
İşte canım tam olarak istediğim bu inşalah. Çok teşekkürler paylaşımın için.

Back