- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi 3gunlukdunya
evet ortopedist söyledi.film çektirerek ve elle muayene ile anladı.zaten kemik çıkıntısı var dizinde ağrı da yapıyor.dizlik kullanacak
aynen öyle, gitsin doktora sorsun forumlara değil o zaman
Kızım dört yaşına kadar hazır hiçbir şey tüketmedi. Organik yesin diye kendimiz tavuk alıp besledik, sadece onların yumurtasını yedi. Et olarak tavuk ise eve senede 3-4 kere girerdi. Patates bile kızartmadım ben çocuğa trans yağ vs diyerek. İlkokula başladıktan sonra arads bir kantinden bir şey almaya başladı. Yaşıtı kuzenimin çocuğu altı aylıkken elinde cips paketiyle otururdu, o girmedi ergenliğe benimki girdi. Doktorun spor dışında bir tavsiyesi olmadı çünkü onlar da yanlış bir şey görmediler, her şey gayet özenliydi yani.
Tabi bu olanlardan sonra ben saldım artık, şu an tavuk da yiyoruz, paketli gıda da tüketiyoruz. Mutfağı laboratuvar gibi kullanıyordum da ne oldu, şimdi kendimi rahat bıraktım.
Yok düzelmedi ya, nadiren geniş kalıplı ayakkabılarda 39, ama çoğunlukla 40 giyiyorum. Napalım canımız sağ olsunBen de 40 giyiyorum hamileyken 42 oldu
Ayakkabılarım olmuyordu eşim çekinme benimkileri giy diye dalga geçiyordu
Adam karısıyla aynı numara ayakkabı giyer mi ben giyiyorum derdikendi numarası44-45 nasıl aynı giyeceksek
Peki düzelmedi mi sonra
Ben 40 numaraya döndüm bazı modeller 41 oluyor ama genelde 40
Bu konuda kiloyu değil de boyu baz alıyor doktorlar. Evet hep fazlaydı. Kreşten itibaren sınıfın hep en uzun çocuğu oldu. Kilosu da fazlaydı aslında yaşıtlarına göre ama kilolu bir çocuk değildi gayet fit oldu hep.Yaşına göre boyu da kilosu da fazla mıydı hep
Evet gittik.Ben regl olmasini beklemiyordum gelisimine bakinca erkendi.Siz dr gittiniz mi
Ya ben kapinin ustune barfiks koydum, ilk denemede cocuk onla beraber yuzuztu uctu, ön 2 disi kirildi, hastanelik olduk, 2 sene sonra bi daha deneyelim dedik, nasi asiliyosa bu sefer cekic gibi kafasina indi, sen beni oldurmeye mi calisiyosun diye agliyo garibimbakma simdi gülüyorum ilkinde cok panik olmustum, babasi da cocugun boyunu uzatcam diye agzini burnunu kirdin diye söylenir bi yandan
benim kızda büyümeye bağlı bir hastalık var bu ay teşhiste kondu osgood schlatter adı.spor da yasak bir süre ağrısı var çünkü.büyüme durana dek sürebilirmiş.dizlik kullanacak devamlı
3 ayda 1 takıpte olması gerek demedi miBenim de 22 Mart'ta 9 yaşına girecek bir kızım var. Meme de sertlik hissettim. Genital bölge ve koltuk altında tüylenme yok. Boyu ve kilosu yaşıtlarına göre ortalamada.
Doktora götürdüm. Ultrason yapıldı, meme büyümesi başlamış denildi. Hormonlara bakıldı,normaldi.
Doktor sıkıntılı bir durum olmadığını söyledi. Sizce
başka bir doktora da götüreyim mi
Bu durumun normal olduğunu söyledi. Ben kaygılı davranınca isterseniz 3 ayda bir kontrole getirin dedi. Üniversite hastanesi ne götürmüştüm. Acaba bir de özelemi götürsem3 ayda 1 takıpte olması gerek demedi mi
3 ayda 1 takıpte olması gerek demedi mi
Kan tahlili yapilmadi mi? Biz bu belirltilerle, ayni yasta ki kizim icin 3 ayda bir tahlil veriyoruz .Benim de 8 yaşın içinde kızım var ter kokusunda değişme ve genital bölgede çok çok hafif tuylenme var. Doktor bunlar kiz çocuklarında tek basına ergenlik belirtisi degil takip edilmeli demişti.
Ben sizin olayınızı anlamadim, siz arastirma mi yapiyosunuz? Cocugunuz var mi ?Anladığım kadarıyla
Yaşına göre daha uzun ve kilolu olanlar ve tüylenme başlayanlar erken ergenlik için
Ya da daha kısa ve zayıf olanlar da büyüme açısından takibe alınıyor
Hayir gerekli görmedi. Goguslerde değişiklik varsa dikkate alınır tuylenme 5-9 yaş arası çoğu cocukta görülür dendi.Kan tahlili yapilmadi mi? Biz bu belirltilerle, ayni yasta ki kizim icin 3 ayda bir tahlil veriyoruz .
Yazdıklarınızı gorunce kendi çocukluğum aklima geldi. Boyum yaşıtlarımdan neredeyse 1 kafa uzundu , 10 yasimda regl oldum. Memelerim kiyafetlerimden belli oluyor diye dışarı cikmak istemiyordum. Çok zor zamanlar yaşadım. Doktora bile gitmedik bununla ilgili.Bu konuyla ilgili tek bir doktora dahi fikir sorulsa çocuğun yaşına ve boyuna bakarlar ilk olarak. Erlen ergenlik dediğimiz şeyde 6 ay bile fark ediyor. Yaşayan anneler diye sormuş ama benimki 9 seninki 9,5 yaşında girdiyse bile büyük fark oluyor arada. Ya da çocuğun psikolojisi de çok önemli. Biz mesela doktorumuzla uzun uzun çocuğun psikolojik durumunu, yaşadığı ve ilerde yaşayacaklarını kaldırıp kaldıramayacağını da konuştuk. Değerlendirilmesi gereken o kadar çok şey var ki bu konuda. Yaş sorduk diye kabahatli çıktık
Çok üzüldüm yaşadıklarınız için. Eskiden anne babalar bu konularda çok bilinçli değildi gerçekten. Ben regl olduğumda 12 yaşındaydım ama gerçekten bilmiyordum ne olduğunu. Anneme söylediğimde beni bir güzel azarlamıştı nerden çıktı bu şimdi diye. İlk sütyenimi o yaşlarda halam almıştı böyle gezme sen artık diyerek. Maalesef benim annem de cahil bir kadındı.Yazdıklarınızı gorunce kendi çocukluğum aklima geldi. Boyum yaşıtlarımdan neredeyse 1 kafa uzundu , 10 yasimda regl oldum. Memelerim kiyafetlerimden belli oluyor diye dışarı cikmak istemiyordum. Çok zor zamanlar yaşadım. Doktora bile gitmedik bununla ilgili.
Size , çocuğunuz için en iyisini aradığınız için ben teşekkür ederim. Boyle bilincli aileler gormek cok guzel. Keske benim ailem de böyle olsaydı
Valla saskinimHayir gerekli görmedi. Goguslerde değişiklik varsa dikkate alınır tuylenme 5-9 yaş arası çoğu cocukta görülür dendi.