Çocuğu Erken Ergenliğe Girenler

Yaşına göre boyu da kilosu da fazla mıydı hep

Yok düzelmedi ya, nadiren geniş kalıplı ayakkabılarda 39, ama çoğunlukla 40 giyiyorum. Napalım canımız sağ olsun

Benim de 8 yaşın içinde kızım var ter kokusunda değişme ve genital bölgede çok çok hafif tuylenme var. Doktor bunlar kiz çocuklarında tek basına ergenlik belirtisi degil takip edilmeli demişti.

Çok geçmiş olsun. Çok iyi sabitlemek gerekiyor barfiksi. Genelde koridorda 2 kapı üstünde destekleyerek veya ek sabitleme halkası monte ederek yapıyorlar.

Çocuğun ; konuyla bire bir ilgisi var diye sadece yaşı sorulduğunda ; verilen yanıt çok kaba olmuş.

Halbuki doktorlar bu durumda sadece yaş değil : boy , kilo , genital tüylenme , ailr bireyleri bilgileri , yaşanılan iklim , beslenme gibi çok daha fazla soru soruyorlar.

Konu sahibinin sakındığı yaştan daha fazla detayı , başka üyelere sorması da mantıksız olmuş.

Siz paylaşmazken diğerleri neden paylaşsın?

Konuya yazan tüm üyelere : aklında soru işareti olan başka annelerle ; yakınları için endişelenen bekarlarla tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Benim de 22 Mart'ta 9 yaşına girecek bir kızım var. Meme de sertlik hissettim. Genital bölge ve koltuk altında tüylenme yok. Boyu ve kilosu yaşıtlarına göre ortalamada.
Doktora götürdüm. Ultrason yapıldı, meme büyümesi başlamış denildi. Hormonlara bakıldı,normaldi.
Doktor sıkıntılı bir durum olmadığını söyledi. Sizce başka bir doktora da götüreyim mi

3 ayda 1 takıpte olması gerek demedi mi
başka bir doktora da götüreyim mi

Yazdıklarınızı gorunce kendi çocukluğum aklima geldi. Boyum yaşıtlarımdan neredeyse 1 kafa uzundu , 10 yasimda regl oldum. Memelerim kiyafetlerimden belli oluyor diye dışarı cikmak istemiyordum. Çok zor zamanlar yaşadım. Doktora bile gitmedik bununla ilgili.
Size , çocuğunuz için en iyisini aradığınız için ben teşekkür ederim. Boyle bilincli aileler gormek cok guzel. Keske benim ailem de böyle olsaydı

Çok üzüldüm yaşadıklarınız için. Eskiden anne babalar bu konularda çok bilinçli değildi gerçekten. Ben regl olduğumda 12 yaşındaydım ama gerçekten bilmiyordum ne olduğunu. Anneme söylediğimde beni bir güzel azarlamıştı nerden çıktı bu şimdi diye. İlk sütyenimi o yaşlarda halam almıştı böyle gezme sen artık diyerek. Maalesef benim annem de cahil bir kadındı.
Şu an sizin de çok bilinçli bir anne olduğunuza ya da olacağınıza eminim. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…