- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi 3gunlukdunya
Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?
Konu sahibi al bu da benden sana gelsin, ayrica erken ergenlik yazarsan benim ki dahil bo suru baslik var sotede
Doğduğunda bile iri bir çocuktu. Düzenli götürdüm her daim doktora. 7,5-8 arası belirtiler başladı. Ama genetik olarak uzun olduğu ve tahlilleri de normal bulunduğu için tedavi edilmedi. Ben de istemedim. 9,5 yaşında regl oldu. 10 yaş altını ne şart altında olursa olsun erken kabul ettiler, doktor ilaç fikrini bana bıraktı. Bu arada regl olduktan sonra da tedaviye başlanabiliyor, sanki hep olmadan önce tedavi varmış gibi düşünülüyor.
Doktorla ortak değerlendirdik, boy olarak zaten şu haliyle ülke standartlarında ve psikolojik olarak hazır olduğunu düşündüğümüzden ilaç kullanmadık.
Sebep yok, beslenmesine aşırı özen gösterirdim. Sırf onun için tavuk bile almıştım başka yumurta yemesin diye. Dr da herhangi bir sebep göstermedi, 8 yaşı regl dışında ger türlü belirti için normal kabul ediyorlar şu an zaten.
Kızım dört yaşına kadar hazır hiçbir şey tüketmedi. Organik yesin diye kendimiz tavuk alıp besledik, sadece onların yumurtasını yedi. Et olarak tavuk ise eve senede 3-4 kere girerdi. Patates bile kızartmadım ben çocuğa trans yağ vs diyerek. İlkokula başladıktan sonra arads bir kantinden bir şey almaya başladı. Yaşıtı kuzenimin çocuğu altı aylıkken elinde cips paketiyle otururdu, o girmedi ergenliğe benimki girdi. Doktorun spor dışında bir tavsiyesi olmadı çünkü onlar da yanlış bir şey görmediler, her şey gayet özenliydi yani.Yaşı gizli saklı değil ki açık etmiş olasınız
Açık etseniz de sanaldan birine küsecek değilim
Tavuk eti yer miydi kızınız
Abur cuburla arası nasıldı ?
Doktorun beslenme konusunda ve genel önerisi ne oldu
Şuan boy kaç
Uzama devam edıyor mu
12 yaşında oğlum var hep uzundu sınıfta
1 senedır boy uzama durdu gıbı geldı bana
156 şuan boyu doktor kontrolunde
Her sene 5-6 cm uzaması gerekiyormuş
Ergenlik belirtileri yok
Uzama olmazsa kemik ölçümü yapılacakmış
içim rahatladı okuyunca yazdığınızı.Benim büyük kızım 11 yaşında adet görmeye başladı. 1.52 boyu vardı. Şimdi 15 yaşında ve 1.70 oldu boyu. Daha da uzayacak gibi. Boyu kısa kalır durumu eskidendi galiba. Çünkü ben 15 yaşında ergenliğe girmiştim ve boyum en fazla 5-6 santim uzamıştır.1,64 te kaldım ben
9 yaştan sonra normal kızkardaş ayrıca erken ergenliğe giren erkekler daha özgüvenli olur
Ne saçma bir yorum. Yorum yapabilmemiz için öncelikle acaba oğlunuz gerçekten erken ergenliğe mi girmiş gitmemiş bilmemiz gerekiyor. Benim oğlum mesela normal sayılacak yaşta girdi ama kızım çok erken ergenliğe geçti. 11 yaşında regl olmaya başladı. Bunda ne utanılacak nede eleştirilecek bişey var .
Yıl olarak birşey demedi..ayda 1 oluyor.kemik yaşı 2 yaş büyük cikti
Vallahi bu benKızım dört yaşına kadar hazır hiçbir şey tüketmedi. Organik yesin diye kendimiz tavuk alıp besledik, sadece onların yumurtasını yedi. Et olarak tavuk ise eve senede 3-4 kere girerdi. Patates bile kızartmadım ben çocuğa trans yağ vs diyerek. İlkokula başladıktan sonra arads bir kantinden bir şey almaya başladı. Yaşıtı kuzenimin çocuğu altı aylıkken elinde cips paketiyle otururdu, o girmedi ergenliğe benimki girdi. Doktorun spor dışında bir tavsiyesi olmadı çünkü onlar da yanlış bir şey görmediler, her şey gayet özenliydi yani.
Tabi bu olanlardan sonra ben saldım artık, şu an tavuk da yiyoruz, paketli gıda da tüketiyoruz. Mutfağı laboratuvar gibi kullanıyordum da ne oldu, şimdi kendimi rahat bıraktım.
Ergenlik dedi tam şu yaş diye belirtmediKaç yaşa kadar yıllık 5-6 cm uzarlarmış ?
Ben de 40 giyiyorum hamileyken 42 olduÇok saçma ama evlendiğimde ayağım 38 numaraydı. Şu an 40Tabiki uzamadım bu süreçte ama acayip zayıf bir insandım, ilk hamilelikle kemiklerim genişledi resmen ve öylece kaldım. Kilolu da değilim ama alyansıma kadar değiştirdim kemiklerim açıldı
Şaka gibiCanımı sıkacak demedim ki onu nereden çıkardınız
Demek istediğim şey şu : bildiğim şeyi birinin ya da birilerinin bana söylemesinin bana hiç bir katkısı da faydası da olmaz .
Önemli olan Tecrübe paylaşımı .. @Aylakkadin gibi mesela
Bilmem şimdi anlatabildim mi demek istediğimi
Ayrıca ergenliğe girdi de demedim
EvetKemik yaşı için el röntgeni çekildi değil mi
Benimkide 12 yasinda birden regl olduki daha kol alti tuylenmesi yoktu memeleride minicikti boyuda 146 falandi 156 oldu simdi yas 13 ve oyle kaldiki regl oldugunda kemik yasi 1 yas geriydi simdi kapanmis kemikler arasindaki bosluk.
benim kız regl oldu bu hafta ama kemik açıklığı çok fazla.ağrıları da çok fazla dizinde.dr a götüreyim en iyisi büyümesini sormak için.sadece ortopediste götürdüm henüz
evet ortopedist söyledi.film çektirerek ve elle muayene ile anladı.zaten kemik çıkıntısı var dizinde ağrı da yapıyor.dizlik kullanacakKemik açıklığının çok fazla olduğunu ortopedist mi söyledi
Ölçümü nasıl yapılıyor
Yazılanların bir kısmını okuyabildim.erken ergenliğe girdiğini erkek çocuk için nasıl anlayabiliriz ki.Benim oğlum için kafamı karıştıran durum şu tam tersi oğlum yaşıtlarından çok uzun. 9 yaşında boyu 1.55 .. 16 yaş kıyafetleri almaya başladım. Sonradan uzamadı hep uzundu 55cm doğduSınıfta susam sokağındaki minik kuş misali dev gibi geziyor. Ben 1.72 eşim 1.85 boyunda. Tamam çocukluğumuzda biz de uzunduk ama bu kadar değil.Zaman zaman acaba bir sorun mu var niye bu kadar boyu uzadı diye düşünmeden edemiyorum.