Çocuğu Erken Ergenliğe Girenler

🙏🙏😍😍insallah dediğiniz gibi olur
Eşimin yeğeni çölyak hastası idi.belki o sebeple belki başka sebeple çok kısaydı.hatta orta sona giderken kimse inanmazdı .2, sınıf 3, sınıf sanırlardı..o kadar kısa yani..erkek cocuklari ergenlige girence uzar ya lisede uzadı.simdi de 165_175 aradi bir boyu var..

Eşimin yeğeni çölyak hastası idi.belki o sebeple belki başka sebeple çok kısaydı.hatta orta sona giderken kimse inanmazdı .2, sınıf 3, sınıf sanırlardı..o kadar kısa yani..erkek cocuklari ergenlige girence uzar ya lisede uzadı.simdi de 165_175 aradi bir boyu var..
Her yıl düzenli uzarken birden uzamasının durması benı endişelendırdı
Oğlum sınıfta her zaman en uzunlardaydı
Geçen sene sanki hiç uzamadı
Hep kısa olsa genetik fılan derdım
Testler fılan da yapıldı onlarda bir sorun çıkmadı
Doktor 3 ay gözlemleyelim dedi
Argivit adında bir takviye de verdi
Uzama gercekleşmediyse kemik ölçümü yapılacak bakalım merak ediyorum bende nasıl olacak

Uzama gercekleşmediyse kemik ölçümü yapılacak bakalım merak ediyorum bende nasıl olacak
Ben her ay boyunu olcuyorum.argivit bende aldım.bakalim ise yarayacakmi

Normal şartlarda oyle olmali kendim en kisa cubuğu seçmeyi basardigim için bilemiyorum cocuk nolur zaten cocuk yaparim da tipi halalarina, kv ye benzer diye cok korkuyorum. 😂 Eşim onlara benzemiyor tip olarak. Cocuk yok derde bak 😂😂😂
Genelde kv ve görümcelerini sevmeyenlerin çocukları tıpatıp benziyor :KK53:

Deli ya koptum kfj<bfndfnff
o 10 11 yaşındaki veletler benim ayak numarama bile gülüyorlar ama.ben de siz daha ders çalışmayın bakıyımmmm ammannnn kitap da okumayın zahmet olur işe alan bile olmaz sizi böyle giderseniz deyip intikamımı alıyorummmm ha ha ha. :KK45:

o 10 11 yaşındaki veletler benim ayak numarama bile gülüyorlar ama.ben de siz daha ders çalışmayın bakıyımmmm ammannnn kitap da okumayın zahmet olur işe alan bile olmaz sizi böyle giderseniz deyip intikamımı alıyorummmm ha ha ha. :KK45:
Küçük galiba ayak numaranız.. en iyisi küçük olması.kolay ayakkabı bulunuyor.. benimki 39 du şimdi 40 oldu..ayakkabı bulamıyorum...kalıplar mi küçük nedir...buldugumda da begensemde beğenmesemde alıyorum mecburen..

Küçük galiba ayak numaranız.. en iyisi küçük olması.kolay ayakkabı bulunuyor.. benimki 39 du şimdi 40 oldu..ayakkabı bulamıyorum...kalıplar mi küçük nedir...buldugumda da begensemde beğenmesemde alıyorum mecburen..
sporda 36 ama abiye türü topuklu türünde 35.5. spor kolay bulunuyor ama topukluda netten 36 alıyorum büyük geliyor hep.35.5 yapan marka da az.40 numara bulunamıyor mu şaştım.oysa çok kadının ayağı 40 numara artık.gençler hele büyük ayaklı

sporda 36 ama abiye türü topuklu türünde 35.5. spor kolay bulunuyor ama topukluda netten 36 alıyorum büyük geliyor hep.35.5 yapan marka da az.40 numara bulunamıyor mu şaştım.oysa çok kadının ayağı 40 numara artık.gençler hele büyük ayaklı
Bulunuyor da 37-38 gibi durmuyor
Görsel 38 numara çok güzel
Alıyorsun 40 palet gibi duruyor

Var ama benim ayağım girmiyor ki..biraz taraklı...dar uzun olsa sorun olmayacak..

Doğduğunda bile iri bir çocuktu. Düzenli götürdüm her daim doktora. 7,5-8 arası belirtiler başladı. Ama genetik olarak uzun olduğu ve tahlilleri de normal bulunduğu için tedavi edilmedi. Ben de istemedim. 9,5 yaşında regl oldu. 10 yaş altını ne şart altında olursa olsun erken kabul ettiler, doktor ilaç fikrini bana bıraktı. Bu arada regl olduktan sonra da tedaviye başlanabiliyor, sanki hep olmadan önce tedavi varmış gibi düşünülüyor.
Doktorla ortak değerlendirdik, boy olarak zaten şu haliyle ülke standartlarında ve psikolojik olarak hazır olduğunu düşündüğümüzden ilaç kullanmadık.
Sebep yok, beslenmesine aşırı özen gösterirdim. Sırf onun için tavuk bile almıştım başka yumurta yemesin diye. Dr da herhangi bir sebep göstermedi, 8 yaşı regl dışında ger türlü belirti için normal kabul ediyorlar şu an zaten.
anladım, çok geçmiş olsun.
özellikle tavuk çok suçlanıyor, eşim de (16 yaşında ergenlige girmiş) biz de tavuğu çocukken cok yiyorduk diyor, ben de önlem için ne yapmalıyım bilememistim.

35.5 da kötü duruyor abiyede.minicik bir ayakkabı .en ideali 37 no kadında onlar şanslı
Deri bir bot beğendim.hafif topuklu ..41 numara anca oldu..sonra alırım dedim.o da bitti..ne sitede ne mağazada yok..böyle şanssızim iste..halbuki 38 olsa sorun olmayacak..

biz de baba 1.80 ben 157 çocuk regl oldu bu hafta boyu taş çatlasa 148 dir.uzamazsa ya diye bend e endişelendim.
Benimkide 12 yasinda birden regl olduki daha kol alti tuylenmesi yoktu memeleride minicikti boyuda 146 falandi 156 oldu simdi yas 13 ve oyle kaldiki regl oldugunda kemik yasi 1 yas geriydi simdi kapanmis kemikler arasindaki bosluk.

Argivit cpk istah acar, cok kilo yapar, kilo problemi varsa dikkat

Benimkide 12 yasinda birden regl olduki daha kol alti tuylenmesi yoktu memeleride minicikti boyuda 146 falandi 156 oldu simdi yas 13 ve oyle kaldiki regl oldugunda kemik yasi 1 yas geriydi simdi kapanmis kemikler arasindaki bosluk.
Uzar belki daha biraz, doktor ne dedi kemik kapaninca bitiyomuymus olay? Ben de 12 yasinda o boyla regli oldum, sonra pek uzamadim maalesef, belki spora falan yonlendirselerdi farkli olurdu, bence vazgecmeyin.

X