Çocuğu Erken Ergenliğe Girenler

Cüce mi acaba diye korktular ama cüce de degil.
Bilmiyorum gerçi.
Umarım uzamaya devam eder, çok kafasına takıyor çocuk :KK43:

Kafasına takmamaya çalışsa ,
Spor özellikle basket oynasa , süt içse , zıplasa , ip atlasa , her gün duş alsa , bunlar biraz daha uzamasını sağlayabilir

Doğduğunda bile iri bir çocuktu. Düzenli götürdüm her daim doktora. 7,5-8 arası belirtiler başladı. Ama genetik olarak uzun olduğu ve tahlilleri de normal bulunduğu için tedavi edilmedi. Ben de istemedim. 9,5 yaşında regl oldu. 10 yaş altını ne şart altında olursa olsun erken kabul ettiler, doktor ilaç fikrini bana bıraktı. Bu arada regl olduktan sonra da tedaviye başlanabiliyor, sanki hep olmadan önce tedavi varmış gibi düşünülüyor.
Doktorla ortak değerlendirdik, boy olarak zaten şu haliyle ülke standartlarında ve psikolojik olarak hazır olduğunu düşündüğümüzden ilaç kullanmadık.
Sebep yok, beslenmesine aşırı özen gösterirdim. Sırf onun için tavuk bile almıştım başka yumurta yemesin diye. Dr da herhangi bir sebep göstermedi, 8 yaşı regl dışında ger türlü belirti için normal kabul ediyorlar şu an zaten.
Şuan boy kaç
Uzama devam edıyor mu
12 yaşında oğlum var hep uzundu sınıfta
1 senedır boy uzama durdu gıbı geldı bana
156 şuan boyu doktor kontrolunde
Her sene 5-6 cm uzaması gerekiyormuş
Ergenlik belirtileri yok
Uzama olmazsa kemik ölçümü yapılacakmış

Doğduğunda bile iri bir çocuktu. Düzenli götürdüm her daim doktora. 7,5-8 arası belirtiler başladı. Ama genetik olarak uzun olduğu ve tahlilleri de normal bulunduğu için tedavi edilmedi. Ben de istemedim. 9,5 yaşında regl oldu. 10 yaş altını ne şart altında olursa olsun erken kabul ettiler, doktor ilaç fikrini bana bıraktı. Bu arada regl olduktan sonra da tedaviye başlanabiliyor, sanki hep olmadan önce tedavi varmış gibi düşünülüyor.
Doktorla ortak değerlendirdik, boy olarak zaten şu haliyle ülke standartlarında ve psikolojik olarak hazır olduğunu düşündüğümüzden ilaç kullanmadık.
Sebep yok, beslenmesine aşırı özen gösterirdim. Sırf onun için tavuk bile almıştım başka yumurta yemesin diye. Dr da herhangi bir sebep göstermedi, 8 yaşı regl dışında ger türlü belirti için normal kabul ediyorlar şu an zaten.
Esra boyu kaç kızının ?
Şuan kaç yasında

Şuan boy kaç
Uzama devam edıyor mu
12 yaşında oğlum var hep uzundu sınıfta
1 senedır boy uzama durdu gıbı geldı bana
156 şuan boyu doktor kontrolunde
Her sene 5-6 cm uzaması gerekiyormuş
Ergenlik belirtileri yok
Uzama olmazsa kemik ölçümü yapılacakmış
Iyi degil mi boyu zaten? Bana iyi gibi geldi 😐

Hep tavuk deniliyor..eltim hep tavuk alır. Çok tavuk yerler..hatta kızı da iştahsız ve çok abur cubur yer..hiç sağlıklı beslenmez desem yeridir..kızı 10 yaşında.. çok zayıf.. hiç ergenliğe girecek gibi durmuyor
Bende tavuk almam..paketli gıda az yedirmeye çalışırım..sonuçta çocuk çikolata istiyor işte.. dikkat ediyorum ama 1 yildir erken ergenlik belirtileri gösterdiği için iğneye başladık.. genetik sanirim

Şu konuda belki de en yoğun araştırma yapmış, durumu bizzat yaşamış bir insan olarak o kadar mesaj yazdım. Konu sahibi zinhar muhatap olmuyor. İstediğinin ne olduğunu gerçekten anlayamadım.
Erken Ergenlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuyu terk ediyorum:KK55::KK55:

Sizin gördüğüm mesajlarınıza cevap yazdım .
Mesaj yazarken bildirim geliyor mesaj sırası karışıyor , gözden kaçanlar oluyor . Ya da en azından bende öyle oluyor

Iyi degil mi boyu zaten? Bana iyi gibi geldi 😐
Evet iyi ama hani her yaş ölçüm yapılır ya gecen sene pandemiden gitmedık
Büyüme hızına göre şuan 160 üzeri olması gerekiyormuş 1 sene hiç uzamamış yada çok az uzamış
Ve sınıftan da anlayabılıyorum uzun oğlum ortalama hatta kısalar arasına girmiş

Hep tavuk deniliyor..eltim hep tavuk alır. Çok tavuk yerler..hatta kızı da iştahsız ve çok abur cubur yer..hiç sağlıklı beslenmez desem yeridir..kızı 10 yaşında.. çok zayıf.. hiç ergenliğe girecek gibi durmuyor
Bende tavuk almam..paketli gıda az yedirmeye çalışırım..sonuçta çocuk çikolata istiyor işte.. dikkat ediyorum ama 1 yildir erken ergenlik belirtileri gösterdiği için iğneye başladık.. genetik sanirim

Kaç yıl iğne kullanacakmış
Ayda 1 mi oluyor
Kemik yaşı normalin üstünde mi

Evet iyi ama hani her yaş ölçüm yapılır ya gecen sene pandemiden gitmedık
Büyüme hızına göre şuan 160 üzeri olması gerekiyormuş 1 sene hiç uzamamış yada çok az uzamış
Ve sınıftan da anlayabılıyorum uzun oğlum ortalama hatta kısalar arasına girmiş
Pandemi de hic spor da yapamadi ki cocuklar, o da bi kayip bence

Oğlumun yaşını söylesem “aa evet oğlun erken ergenliğe girmiş” tarzı bir yorumdan başka bir şey yazılabilir mi ki ? Benim istediğim bu değil .
Bu durumu yaşayan annelerin tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum .
Ne saçma bir yorum. Yorum yapabilmemiz için öncelikle acaba oğlunuz gerçekten erken ergenliğe mi girmiş gitmemiş bilmemiz gerekiyor. Benim oğlum mesela normal sayılacak yaşta girdi ama kızım çok erken ergenliğe geçti. 11 yaşında regl olmaya başladı. Bunda ne utanılacak nede eleştirilecek bişey var .

X