İlköğretim Yorum ve Soruları Cocugu bu sene 1. Sinifa baslayacak olan veliler

Sarkis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2017
28
6
39
Merhaba. 2011 eylul dogumlu oglum bu sene 1. Sinifa baslayacak. Onumuzde sayili gunler kaldi ve ben cok heyecanliyim Burada paylasim yapip birbirimizden cok sey ogrenebiliriz diye dusunuyorum Umarim hepimizin cocugu iyi ogretmenlerle karsilasirr

Merhaba hayirli olsun benim oğlumda başlayacak bu sene ama ben çok kaygiliyim okulumuz hemen dibimizde sınıf mevcudu çok fazla 45 kişi olacağını söylüyorlar başka okula nakilde vermiyorlar napcagimizi şaşırdık

Merhaba keske daha oncesinden ikamet degisikligi yapsaydiniz Yada calisiyorsaniz calistiginiz yerin yakinlarindaki okula yada babasinin isyerinin yakinlarindaki okula kayit yaptirabiliyosunuz yasal olarak. Isterseniz googledan bi arastirin daha da gec olmadan. Umarim hayirlisi olur oglunuz icin

Merhaba , benimde oğlum başlayacak inşallah p.tesi oryantasyon a ama nasıl heyecanlı ve kaygılıyım anlatamam :KK43:
DÜşündükçe minicikler daha annelik duygularım ağır basıyor , tüm duyguları birarada yaşıyor gibiyim. Üstelik anaokuluna da gitti ama ilkoğul daha farklı bir macera.
Birde p.tesi okula kaçta gideceğimizde sormayı unuttum :KK43:

bizde kasim 2011 liyiz basliyoruz birde 3 aylik bir bebisimiz var Allah yardimcimiz olsun ... mutlulukla hatirlayacaklari ilkokul hayatlari olsun...

Merhaba. Oryantasyon nasil gidiyo kizlar, cocuklariniz ne durumda? Bizde cok sukur aglama filan yok daha once anaokuluna gittigi icin sanirim. Bizim oryantasyon 1 11 bucuk saat oluyor gunde. Sizin nasil, siniflariniz kac kisilik? Acayip degisik duygular yasiyoruz

Merhaba. Oryantasyon nasil gidiyo kizlar, cocuklariniz ne durumda? Bizde cok sukur aglama filan yok daha once anaokuluna gittigi icin sanirim. Bizim oryantasyon 1 11 bucuk saat oluyor gunde. Sizin nasil, siniflariniz kac kisilik? Acayip degisik duygular yasiyoruz

Bizde de bir sıkıntı yok şükür bizimde 1 saat üç gün gitmeyecekler öğretmenlerin müfredat seminerleri varmış

Merhaba hanımlar, çoğunuz 11 eylül de başlamış okula. Bizim okul bugün başladı. Bir haftanız nasıldı. Alıştınız mı?

Kaynak dergi , fasikül aldınızmı hanımlar? Hangi yayınevi acaba?
Bizden çalışkan yayınevi nin dergileri istendi. Fiyat konusunda da 50 tl dendi.
Ödevlerimiz bile başladı ... Çocuğumdan çok ben heyecanlı ve tecrübesizim.

Merhaba bizden 50 tl toplandi kaynak kitap icin hangi kitap alinacak bilgi verilmedi,elimize gecince bilgi veririm.
Bizim ogretmen odev vermeyi sevmiyorum, onun yerine tiyatroya sinemaya gidin daha iyi dedi suan icin bi skinti yok bizde masallah, hep boyle devam eder insallah

Merhaba bizden 50 tl toplandi kaynak kitap icin hangi kitap alinacak bilgi verilmedi,elimize gecince bilgi veririm.
Bizim ogretmen odev vermeyi sevmiyorum, onun yerine tiyatroya sinemaya gidin daha iyi dedi suan icin bi skinti yok bizde masallah, hep boyle devam eder insallah
Bizdeki kaynak , çalışkan yayınlarının. Her harf için dergi yapılmış , çizgi çalışmaları küçük oyunlarla öğretme amaçlanmış. Maşallah bizim öğrtmende ilk günden 5 sayfa ödev verdi :halay::halay:

Kizlar merhaba . Benim de oglum.birinci sinifa basladi iki haftadir gidiyor. Okulla ilgili hic bi problemimiz yok. Ama ben fazla panigim heycanliyim soylemi olacak boylemi olacak. Kesik cizgiyle basladilar. 3 gundur odevlerimiz oluyor. Nasil olacak bilmiyorum 2 yasinda kizim ve defter kitap krizi oluyor. Sizlerde durumlar nasil.

Kizlar merhaba . Benim de oglum.birinci sinifa basladi iki haftadir gidiyor. Okulla ilgili hic bi problemimiz yok. Ama ben fazla panigim heycanliyim soylemi olacak boylemi olacak. Kesik cizgiyle basladilar. 3 gundur odevlerimiz oluyor. Nasil olacak bilmiyorum 2 yasinda kizim ve defter kitap krizi oluyor. Sizlerde durumlar nasil.
Aynenn bizim evde aynı durumda. İki yaşında oğlumla ödev zamanlarında ağlama krizleriyle geçiyor :) başka defterde kabul etmiyor, illede abisininkiler olacak... Sizin gibi benimde ilk oğlum,ilk heyecanım yaşayarak öğreneceğiz . İnşallah güzel geçer hepimiz için...

Merhaba.Benim kızım da bu sene 1. sınıfa başladı. Oryantasyon haftası da ilk haftamız da iyi geçti şükür.Bu hafta birer yaprak ödevlerimiz bile oldu.
Kitaplarımızı okul seçti ve hepsi şimdilik okulda kalıyor.Sadece kaplamak için eve alabildik.Aklımda kalan Arı yayınları'nın seti vardı ve gerçekten güzel bir setti.Bir de Morpa Kampüs kullanıcaz. Matematik için fasiküller vardı ama yayın evini hatırlamıyorum.Eve geldikçe paylaşırım :)
Tüm mini mini birlerimizin ilk senelerinin mutlu ve başarılı geçmesini dilerim :)

Ya kizlar moralim cok bozuldu. Ogretmen aradi bugun oglunuz anaokuluna gitti mi dedi. Evet 2 sene dedim. Ama oglunuz kalemi yanlis tutuyor, sinifta eline pecete koyarak tutturmaya calisiyorum dedi. Sok oldum. Tutus sekline hic bakmamisiz,yaziyo mu yaziyo sonucta diye. Anaokulunda da bisey dememislerdi hic,evde siz calistirin dedi. Bnm cok canim skildi yaa,aksam bi sayfa gondermis eve, sadece duz cizgi cekme, kalemi dogru tutturmak istedim bi ton agladi ve ben cok uzuldum

Ya kizlar moralim cok bozuldu. Ogretmen aradi bugun oglunuz anaokuluna gitti mi dedi. Evet 2 sene dedim. Ama oglunuz kalemi yanlis tutuyor, sinifta eline pecete koyarak tutturmaya calisiyorum dedi. Sok oldum. Tutus sekline hic bakmamisiz,yaziyo mu yaziyo sonucta diye. Anaokulunda da bisey dememislerdi hic,evde siz calistirin dedi. Bnm cok canim skildi yaa,aksam bi sayfa gondermis eve, sadece duz cizgi cekme, kalemi dogru tutturmak istedim bi ton agladi ve ben cok uzuldum
Olabilir canım bu dönemde , ben okul başlamadan birkaç alıştırma yapmıştım.
Youtube da açıklayıp örnek verecek çok video var , ordan yardkm almıştım bende.
Çok üstüne gitmeyin , oğluma kalem tutturana kadar bende yanlış tuttuğumun farkında değildim. Annem hep uyarırdı küçükken ama nasıl alışırsa öyle gidiyor... :KK66:
Doğru tutsun diye çabalamalarındaki amaç ; elleri daha fazla yorulmasın diye. Diğer türlü tutunca el kol kasları çok daha fazla yorulur dedi öğretmenimiz.
Kolay gelsin. Bu sene maceralar bizi bekliyor :)

Uzulmeyin bugun ogretmenimiz banada dedi kalemi yanlis tutuyor cabuk yorulur ben anlattim sizde evde dikkat edin diye. Evdede bir iki kez uyardim ama odevini dogru kalem tutarak yaptik sanirim.birkac gunde oturur duzen

Üzülmeyin bence de.Bu konuda tecrübem yok ama kalemi değişik tutan yakınlarım var ve gayet güzel yazıyorlar.Çocuklar henüz çok yeniler düzeltirler biraz üstüne düşünce.Değiştirmeseler de sorun olmaz gibi geliyor bana.Benim kızımda solak.Defteri çok yamuk tutuyor ve yazarken kolunu üstten kıvırıyor.Bütün solaklar böyle mi yazıyor bilmiyorum ama kızım gayet güzel yazabiliyor bu şekilde.Öğretmenimizden bir uyarı da gelmedi.Dün durum bildirimi için aradı.Başlarda çok yavaşmış , sürekli hadi Duru diye uyarıyormuş.Ama bugün çok hızlıydı sorun yok dedi :)
İlk haftalar alışma süreci olacak bunlar sıkmayın canınızı.
Bir de ilk ciddi hafta sonumuz olacak ve gelecek ödevleri çok merak ediyorum :)

Saolun kizlar,iki sayfa cizgi calismasi odevi vermis bugun ogretmen. Bugun hic yaptirmiycam.elinden tutup dogru sekli gostermeme de izin vermiyo. Ama daha sakin yaklasicam yarin. Gercekten zor gunler bizi bekliyo sanirim.

Hepimize kolay gelsin.Bize de birkaç sayfa ödev vermişler.Nokta birleştirerek resim çizimi ,altında üstünde tarzı sorular ve çizgiler Haftasonu ödevlerini cumartesileri yaptırmayı planlıyorum inşallah pazara sarkmaz Bu arada okulun psikoloğu kızıma dikkat eksikliği için Osman Abalı'nın setini aldırmıştı.Arada onu yapıcaz.Tavsiye ederim size de.Liseye kadar her yaş grubu için var diye biliyorum.Faydası olduğu söyleniyor.

X