Otizm değil komut alır, göz teması var , evde gayet sosyalOtizm olabilir mi
Evet otizm olmadigini düşünüyorum bende çünkü göz teması var, ismine bakar, evde sosyal, mesela yüksek ses müzikten rahatsız olmaz tam tersi hoşuna gider dans eder gibi vb.Otizm olduğunu düşünmüyorum. Benim oğlum da 3 yaşında yüksek sesten hiç hoşlanmıyor çünkü pandemi bebeği doğduğundan beri hep sakin, insanlardan uzaktık bu sene daha kalabalığız..
Kreş iyi gelecektir.. Tam zamanı 8 - 10 kişilik bir sınıfa sakin, sevgi dolu bir öğretmeni olsun. Yaş grubuyla aktivitelerle güzel anlar yaşayacağına , uyumuna destek olacağını düşünüyorum.
Bende onu düşünüyorum zaten terapiye ondan başladım ama ona da göturemediğimiz için çok üzgünüm gerçekten umudum oydu. Oyun grubuna gidiyordu o kadar hafta baya gitti ona rağmen alışmadi ağlaya ağlaya duruyordu en son aldık artıkDuyu bütünleme bozukluğu olabilir mi acaba? Sizinle iletişimi, dil gelişimi nasıl? Evde ne yapıyor gün içinde nelerle ilgileniyor
Otizm zor teşhis edilir. Birden fazla durum gözlemlemiş olmanız lazım.Evet otizm olmadigini düşünüyorum bende çünkü göz teması var, ismine bakar, evde sosyal, mesela yüksek ses müzikten rahatsız olmaz tam tersi hoşuna gider dans eder gibi vb.
Aile dizimi gibi şeylere inanmıyorum ama en kotu denerim nasıl yapılacak?Merhaba Pinkyy
Aşırı kontrolcü bir birey olabilir misin?
İfadelerinden tespitim böyle.
terapi almalısın.
Eft aile dizini de olabilir.
Sen rahatlayınca bebiş düzelir hemen.
Kolaylıklar diliyorum.
Mesela otizm olsa ne bileyim 1 yaşından beri bile belki anlardım bir yerde diye düşünüyorum. Bu huyu büyüdükçe aklı ermeye başladıkça çıktıOtizm zor teşhis edilir. Birden fazla durum gözlemlemiş olmanız lazım.
Dediğim gibi kreş iyi gelecektir. Bunun yanında artık algısı yüksek yanında bu durumu ima bile etmemelisiniz. İlginizi üzerinde tutma çabası bile gösteriyor olabilir..
Duyu bütünleme bozukluğu da yok..Bende onu düşünüyorum zaten terapiye ondan başladım ama ona da görmediğimiz için çok üzgünüm gerçekten umudum oydu. Oyun grubuna gidiyordu o kadar hafta baya gitti ona rağmen alışmadi ağlaya ağlaya duruyordu en son aldık artık
Duyu bütünleme olmadığını neyden dolayi dediniz pekiDuyu bütünleme bozukluğu da yok..
3 yaş çok küçük hemen alışmasını beklemeyin. Önce haftada 1 gün 40 dk ile başlayın sonra 3 gün 40 ile devam edin o sevdikçe saati öğretmeni ile arttırın.
Aslında 2 - 2,5 - 3 yaş civarı anne bağımlılığı yükseliyor pik yapıyor özellikle 2 yaşına kadar sizi emmişse..Mesela otizm olsa ne bileyim 1 yaşından beri bile belki anlardım bir yerde diye düşünüyorum. Bu huyu büyüdükçe aklı ermeye başladıkça çıktı
Ay umarım ya, zaten hiç çocuk gormeden büyüdü nerdeyse. Pandemide sadece bizi görüyordu zaten, dışarıda da sürekli gezdiririz ama hiçbir çocukla gidip oynamaz mesela sosyalleşmek hep kendisi ya da bizden birini istiyor oynarkenAslında 2 - 2,5 - 3 yaş civarı anne bağımlılığı yükseliyor pik yapıyor özellikle 2 yaşına kadar sizi emmişse..
zamanla ve size doydukça bağımlılığı azalacak. Her çocuk bir değil. Bir de bu çocuklar Pandemi de doğdular inanın bunların hepsi etkili düzelecek mutlaka.
Aslında sosyal, dans eden, sese karşı ve durumlara tepkisiz değil.. Her dönem bir moda ortaya çıkar duyu bütünleme vs. İnsanların kafaları karıştırılırDuyu bütünleme olmadığını neyden dolayi dediniz peki
Ama bu yaşlar daha sosyal olmaz benmerkezcidir seneye ve okul öncesi dönemi sosyalleşmesine çok şaşıracaksınız.Ay umarım ya, zaten hiç çocuk gormeden büyüdü nerdeyse. Pandemide sadece bizi görüyordu zaten, dışarıda da sürekli gezdiririz ama hiçbir çocukla gidip oynamaz mesela sosyalleşmek hep kendisi ya da bizden birini istiyor oynarken