Çocuğu Boğaziçi Bilim Kolejine Giden var mı?

var ya simdi benzer birsey yazicaktim
yahu kime ne onu anlayamadim
bu nasil bir nefrettir ? kime ne benim cocugumu nereye gonderdigimden

Sosyoloji mezunuyum. Neredeyse çoğu sınıf arkadaşım atanamayinca 6 ay formasyon alıp ismi duyulduk ozel okullarda rehber öğretmenligi falan yapmaya başladılar (hem de asgari ücretle)
Ayni şekilde henüz atanamamis pek çok eğitim fakülteli arkadaşım da özel okullarda öğretmen. Hatta Ocak atamalarında iki arkadaşım atandı, pat diye bırakıp gitmek durumunda kaldılar sınıf öğretmenliği yaptigi cocuklari.
Arkadaş cevremde bu ve buna benzer onlarca örnek var. Aileler daha kaliteli olsun diye gönderiyorlar ama okullar en iyi öğretmeni değil en ucuza çalışacak öğretmeni arıyorlar.
Bunu da bir araştırın derim.
Hee devlet okullarınin da pek farkı yok. İstatistik mezunu arkadaşım (formasyon bile almadan) büyük bir şehrin merkezi bir okulunda birinci sınıflar okuttu-sozlesmeli öğretmen olarak.
İki yıllık adalet mezunu arkadaşımın sınıfına kaynaştırma öğrencisi (cam hastalığına sahip-ozel ilgiye muhtaç) çocuk vermişler...
Mesela
Eğitim cidden rezalet durumda.
Üniversiteden cok yakın bir arkadaşım da icanadolunun küçük bir ilçesinde sözleşmeli öğretmendi (formasyonsuz) . Bir gün onu aradım. Uzun uzun konuştuk, işini falan anlattı...konuşmanın yirminci dakikasında 'ne bitmez teneffüsünüz varmış ya' dedim. Yok kız, dersteyim. Deftere yazı geciriyorlar' demişti. Yani derste telefonla konuşmuş.
Böyle birşey olabilir mi?? Ayrıca daha güzel bir iş bulunca o da çocukları ortada bırakıp gitmişti. Allah bilir kim gelmiştir onun yerine...
Bu devirde okula çocuk göndermek de büyük bir sıkıntı . Tüm annelere kolay gelsin...

+1000

Burada özel okulları gömmenin manası ne anlamadım.
Şahsım adına çocuğumun iyi bir geleceği olması adına tercihim bu yönde yoksa milyarderim param çok olayı değil.
Kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum yeri geliyor.
Devleti de tecrübe ettim.Bu sistemde çocuğumun devlette yitip gideceğini düşünüp özele aldım.
Devlette lise 3. Sınıfa giden yakınımın oğlunun 1 ay boyunca kimya öğretmeni yoktu mesela ki gittiği lisede teog puanlamasında ilk 3 sıradaydı.Şimdi koskoca devlet bir kimya öğretmeni atayamazmıydı?
Dönem ortasında özele aldı mecburen

Konu yorum yapan arkadaşlar muhtemelen çocuklarınız daha küçük
Sistemin içine girince ne demek olduğunu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum

Aslında algı tam tersi halk arasında.

Bastıracaklar parayı alacaklar notu...
oyle ozel okul var mi bilmiyorum
bizim okul acaip disiplinli mesela
benim oglan bazen bunalinca anne biliyo musun devlet okulunda hayat cok kolaymis diyor
ilkokulda bile acaip sıkıyorlar cocuklari , bana bile bazen frnalik geliyor
gecen bi sinavdan 85 almisti , mudur yardimcisiyla konisuyodum ona soyledim himm fena diil daha xok calismali dedi
belki benim yasadigim yer boyledir bilemiyorum ama burda kimse parayla okul gecemiyor ve ogretmenler essek gibi calisiyor ne geceleri var ne gunduzleri

aynen katılıyorum.. benim oğlum 6. sınıfta özel okulda okuyor ve Türkçe den 85 aldı diye öğretmeni "okul ortalamasının altında ama gelecek sınavda kurtarır" dedi.. ben devlet okulu mezunuyum, fen öğretmenime "tüp bebek nedir" dedim diye konu dışı soru diye zayıf vermişti bana :) bizim ülkede "bilmiyorum" en zor söylenen kelime malum, hıncını benden almıştı..

bu arada özel okulda yüklenildiği konusuna katılmıyorum.. devir teknoloji devri, evet yeri gelecek yüklenilecek de.. oğlum yazılım dersi alıyor okuldan ve geçen hafta kendi küçük oyununu yazdı.. eğer geri kalırsak bir ömür başkalarının yaptığı 5 liralık ürüne 50000 lira vermeye devam ederiz.. sonuna kadar kaliteli özel okulları destekliyorum...

Öyle canım tamamen katılıyorum. Dışardan o gözle bakıyorlar onu demeye çalıştım.

Benimki 1.sınıf daha, kuzeni devlet okulu 1.sınıf.

Yeğenim çatır çatır okurken bizimki okuyamıyordu mantığını çözememişti ilk zamanlar.
Bi düşündüm onlar sadece okuma yazma öğreniyor bizimki 12 saat İngilizce+ 2 ayda bir proje sunumu + diğer ekstra dersler.

Bilgi çok fazla naparsan yap yetişilmiyor hızına maalesef. Ayarını tutturabilmek lazım.

kesinlikle katiliyorum sana
kodlama dersinde robot yapiyor bizimkiler
teknoloji cagindayiz ve ozel okullar gayet guzel ayak uydurmus durumda , keske devlet okullarinda da olsa bu dersler

ayrica ben olaya sadece ders olarak bakmiyorum , cocuklara sorgulamayi , dusunmeyi , sorumluluk sahibi olmayi da ogretiyorlar
ben ilkokuldayken mudurun kapisinin onunden gecemezdik korkudan ama benim 9 yasindaki sipam mudurun kapisini calip iceri girip derdini sikayetini anlatiyor ve karsisinda onu can kulagiyla dinleyip destek olacagini soyleyen bir mudur var

arada bu kadar fark varken tum imkanimi zorlayip ozele gonderiyorum cocugumu ve bir kere bile pisman olmadim , cok yonlu , sosyal , vizyon sahibi , cagin gerektirdigi sekilde dusunen ve davranan bir cocugum var

her cocugun gelisimi farkli , o yuzden ben hic takilmamistim ne zaman okuyup yazdigina ve dedigin gibi ozelde tonla ders var , ilk sene zor oluyor cocuklarin adaptasyonu acisindan

Aslında algı tam tersi halk arasında.

Bastıracaklar parayı alacaklar notu...
Özelde istekler bitmez devlet öylemi rahat ohh akşam saatin belli özelde haftasonu veli toplantıları var mesela ben iyi öğrensin isterim çocuğumdan geri dönüşü almam önemli öğretmen uğraşmalı emek sarfetmeli bunu görneliyim
Devlet rahat adamın umurundamı ben anlatırım çıkarım bitti

Hımm pardon ben veli açısından diyorsun sandım
Katılıyorum sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…