Çocuğu Boğaziçi Bilim Kolejine Giden var mı?

Özel okullarda kimler çalışıyor genelde?? Kpss den yeterli puanı alamayan öğretmen adayları. Yeterli puanı alsa koşa koşa o beğenmediğiniz devlet okullarında koşacak olanlar.

Ya da zamanında yeterli parayi basamadigi icin kpss sorularını satin alamayanlar...
Sınavda derece yapip torpili olmadigi icin mulakatta elenenler...
Evli oldugu icin 6 yil doguda gorev yapmayı gozu yemeyenler.

Bu ulkede lise mezuniyeti ve sahte diplomayla 19 yil devlette ogrtmenlik yapip bi de yilin ogretmeni secilenler var. Yani lutfen kpss ile atanamamis ogretmenleri eksik ya da yetersiz gormeyin, ayni egitimi almis, ayni kosullari hakeden ama digerleri kadar sansli olmayanlar da var.

sahte diplomayla sadece öğretmenlik yapanlar mı var

konuya yapılacak nokta bu mesaj resmen..

KPSS'yi kazandigi icin devlete atanan ogretmenlerin alaninda cok yetkin oldugunu saniyorsaniz cok yaniliyorsunuz. Inanin o sinavin Ogretmenlik Alan Bilgisi Sinavi dedikleri sinavin bile alakasi yok. Bunu zamaninda iyi puan almis biri olarak söylüyorum.
Öğretmen işi şans işidir.
Bu arada kurumsal birkac kolej hariç çoğu kolejin arka planinda dönenleri bilseniz çocuğunuzu kapisindan gecirmezsiniz.

="Milana22, post: 53833299, member: 824411"]gecen haberlerde cikmisti
kadin bide yilin ogretmeni secilmis
rezalet
Daha rezaleti kadına yönelik iki suçlama vardı. Tekinden yeterli delil yok diyerek suçsuz bulundu. Bakalım diğeri ne olacak.

="Truman Show, post: 53834503, member: 734112"]Ben özel okulu su anlamda mantikli buluyorum devlette mevcut cok fazla. Cocugum 40 kisiyle ders dinleyecegine 15-20 kisiyle ders dinlesin daha iyi.
Her devlet okulu kırk kişi değil. Benim çocuğum ilkokul birde. Mevcut 14 kişi. Özel ya da devlet olsun. En iyi okul eve yakın olandır. Servisleri bepenmiyorum ben. En iyisi kafana yatan okulu bulup bi beş sene okula yakın taşınmak.

Ozel okul-devlet okulu kiyaslamasi yaparken biraz da ailenin kosullarina bakmak lazim.
Burdaki okullar 09:00-14:00 esim de ben de 8 de evden cikmak zorundayız, bu çocuğu okula kim birakacak, 2 de alip 5 e kadar kim bakacak, yani devlete gonderirsem bir de yardimci tutmak zorundayim, sigortasiyla falan bana özel okul maliyetine gelecek.
O zaman neden cocugumu 10-15 kisilik siniflarda, cift dil ogrenme, sosyal olanaklardan, spor faaliyetlerinden yararlanma sansi varken 40 kisilik devlet okuluna gondereyim ki?
Kizim su an bir kolejin anaokuluna gidiyor, ilkokulda oraya devam ettirmeyi istemiyorum (ilkokul binasinin fiziki olanaklarini yeterli bulmadigim icin) ama yine tercihim bir ozel okul olacak.
Cocuklar daha 5.5 yasinda ingilizce cumle kuruyor, ispanyolca temeli aliyor, bale, jimnastik, yuzme dersi goruyor, kodlama ogreniyor vs vs. Devlet okulu+bakici tercih etsem hangi bakici bunlari verecekti ki cocuguma?
Evet sabah 8 den aksam 5 bucuga kadar okulda olmasi benim de hosuma gitmiyor ama kendisi halinden memnun, demek ki bir şeyler yolunda.
Ogretmen kalitesi konusunda bolca aciklama yapilmis zaten, iyi ogretmen kpss puaniyla degerlendirilmez, cocuga ne veriyor, isini ne kadar seviyor, vicdanli mi, bunlara bakarim ben.

anasınıfından liseyi bitirene kadar tedde okudum ve ankarayı geçtim türkiyedeki hiçbir devlet okuluyla kıyaslanacağını düşünmüyorum. ilkokul biterken devlet lisesindeki öğrencinin bilmediği kadar ingilizce bilmek,ortaokul biterken native speaker derecesine gelebilmek,liseden mezun olurken 3 dil+uluslararası diploma alabilmek bence verilen bütün paraya değiyor.

devlete atanamayan öğretmen kısmına asla katılmıyorum,siz eğer tek binadan oluşan 2 yıllık okullardan bahsetmiyorsanız çoğu özel okul öğretmeni devlet okulundaki öğretmenleri cebinden çıkarıyor. tabi burada yorum yapan bazı atanamayan öğretmenlerin özel okul güzellemelerine de inanmamak lazım. :) çalıştıkları özel okulları bilmiyoruz.

konu sahibi size de önerim mektebim koleji. kardeşim ankara şubesine gidiyor,taglerde ümraniye yazmışsınız size yakın mı değil mi bilmiyorum ama biz çok memnunuz araştırın derim.

Şöyle ki evimize en yakın okulda geçen sene 1. sınıf öğrencisini döven öğretmen videoları internete düştüğü, bu sene okulda silahlı çatışma çıktığı için mahallemdeki okula veremiyorum. Nasıl olsa hem bakıcı hem de servis ücreti ödeyeceksem. Ben bu bütçeyi güzel bir okula ayırmayı istiyorum. Merak etmeyin biz de parayı sokaktan toplamıyoruz. Ben çocuğumu da sokaktan toplamadım. Okulda öğrencisini döven öğretmeni her müdür bilir, buna göz yuman müdürün okuluna da girilmez. Bunu bilmiyor göremiyorsa kesinlikle okuluna girilmez. O yüzden bunu merak heves hava gibi algılayıp insanların kalbini boşuna kırmayın!!!

Öğretmen etkisi çok önemli ama artık bu o kadar basit değil. Keşke öyle olsaydı ben de özel okula dünyanın parasını akıtmak zorunda kalmasaydım.

Bu mesaj gıyabınızda herkese cevap olsun.
Ben çocuğumu anaokulu için de özel bir okula gönderdim ve hiç pişman olmadım. Çocuğum arkadaşları ile bir sorun yaşadığında bizzat ilgilenen her gün beni arayıp bilgilendiren bir öğretmeni oldu. Küçük olduğu için uyku sorunu yaşadığında okulun kapısını çalıp çocuğum için uyku alanı ve saati planlamalıyız dediğimde saygı ile karşılandım. Bunu devlet okulunda yapabilir miydim? tam gün hemşireleri olduğu için çocuğum ateşlendiğinde hastalandığında sürekli bakım altında oldu. Devlet okulunda bu yapılır mıydı?
Siz de kendi kararınızı verin.

O bahsettiğiniz hırs duygusunu eğitim hayatına bağlarsak çok yanlış olur.
Çünkü hırs insanın içindeki eksiklikten-komplekslerinden geldiği için her ortamda her alanda var. Bu hırsı yaşayanlar çocuklarını özel okula vermeseler bile etütlerle dershanelerle kurslarla çocuğunu ordan oraya çekiştirip duruyorlar. O yüzen bu eleştiriyi hiç üstüme alınmıyorum.

Yazılanların çoğuna bakamadım ama size bir ipucu niteliğinde şunu söyleyebilirim. Bir özel okulun kaliteli olup olmadığını anlamak istiyorsanız,öğretmenlerine bakın. Çocuğunuzun dersine girecek öğretmenlerin gerçekten ne bölümü mezunu olduğunu araştırın.Gerçekten bu işin eğitimini almış kişiler mi yapıyor bu işi? Rehberlik servisindeki rehber öğretmeni sorgulayın, ne mezunu, felsefe ya da sosyoloji ya da lise mezunu çalıştıran gördü bu gözler. Bir okulun en önemli yapı taşı rehberlik. PDR mezunu olması o okulun, bi nebze olsun ticari amaç gütmediğini,kaliteli eğitim anlayışında olduğu çabasını gösterir. Az para verilmiyor yıllık bu okullara, neredeyse orta seviyedeki bir özel üniversite yıllık harcı kadar ücretleri. Kaliteli eğitim aranıyorsa,sınıf mevcudundan ya da okulun materyallerinden önce, tüm gün kimler ilgileniyor yavrularımızla ilk önce buna dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.

Bir de şimdi baktım da işin devlette ve özel de çalışan öğretmen boyutundan da bahsedilmiş. Açıkçası milli eğitimden emekli, özel okulda çalışan sınıf öğretmenlerinin nasıl işten kaçmaya çalıştığını,sırf yılların tecrübesi var diye saygı da kusur etmediğiniz sürece tepenize çıkmaya çalışmaları,bir çok işlerini yeni mezun,genç öğretmenlere yıkmaya çalıştığı çabasını da gördü bu gözler. Emin olun özel okulda çalışan öğretmenlerle,devlette çalışan öğretmenlerin enerjisi ve performansı asla mukayase edilemez. Herkes mezun olur olmaz devlete atanmak ister,bir sırtımı yaslayayım garantisi. Ama şu özel okulda işini yapmaya çalışan öğretmenleri beğenmeyenlere iki çift lafım var, sanırım bu ülkenin atama sistemlerinden,şaka gibi verilen kontenjanlardan,dönen oyunlardan,liyakatlardan,mülakatlardaki haksızlıklardan,habire eğitim fakültesi açıp en sonunda mezunların hepsine iş bulamayız diyen bakanlardan haberleri yok sanırım.Ya da başka ülkede yaşıyorlar.
Devlet okullarındaki ücretli öğretmenlik kısmı da ayrı bir kanayan yara. Daha ucuza asgari ücret bile olmayan bir ücretle, adalet mezunu,işletme mezunu sınıf öğretmenliği yapıyor. Ya da özel eğitim öğretmenliği. Devlette de durum böyle. O yüzden bir önceki gönderimde dediğim gibi madem özele gönderiyorsunuz, biraz olsun öğretmenlerin ne mezunu olduğunu sorgulamak gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Aslında öğretmen seçiminin çok önemli olduğu konusunda hemfikiriz. Fakat tayinler hastalıklar vs. sebepler yüzünden buna bakarak hareket edemiyorum maalesef. Müdüre kızıp pat diye istifa eden de var, hamile kalıp, ameliyat geçirip yada tayin olup bütün yıl yerini yedek öğretmenlere bırakan da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…