Davranış Bozuklukları Çocugu aşırı hareketli aktif olan anneler burda toplanalım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Hakikaten karşıdan konuşmak çok kolay, oğlum beş yaşında ve hiperaktif kural dinlemez daha doğrusu dinleyemez çünkü içindeki dürtülere engel olamaz olsa zaten yerinde durur.bu çocuklara ve annelerine çok saygı duyulmalı çünkü çok zor ama sizin anlamanızı beklemiyorum.anlamadığınız da belli hem hastalık demişsiniz hem kural bu çocuğun elinde olan bişey değil.okadar çaresiz kaldığım günler olduki hep oturup ağladım..ama o benim evladım.sizde lütfen yorum yapmadan biraz araştırın..eleştirmeyin...

Hakikaten karşıdan konuşmak çok kolay, oğlum beş yaşında ve hiperaktif kural dinlemez daha doğrusu dinleyemez çünkü içindeki dürtülere engel olamaz olsa zaten yerinde durur.bu çocuklara ve annelerine çok saygı duyulmalı çünkü çok zor ama sizin anlamanızı beklemiyorum.anlamadığınız da belli hem hastalık demişsiniz hem kural bu çocuğun elinde olan bişey değil.okadar çaresiz kaldığım günler olduki hep oturup ağladım..ama o benim evladım.sizde lütfen yorum yapmadan biraz araştırın..eleştirmeyin...

size kesinlikle katılıyorum.oğlum 7 yaşında ve nerdeyse 7 yıldır hayat benim için bir azap haline dönüştü.senelerdir uslanmasını bekliyoruz,ancak değişmediği gibi okula başlamasıyla sorunlar daha da arttı.bebekken tıpkı sizlerin anlattığı gibiydi,büyüdü hala aynı.sinirli,hırçın,iletişim kuramıyoruz bir türlü,iyi de söyleseniz anlamaz,kötü de davransanız anlamaz.ne yapacağımızı şaşırdık.aşırı hareketli,elinden gelse günün 24 saati koşacak.zaten koşuyor da.oturmak diye birşey yok.okuldan gelir,günün nasıl geçti oğlum,okulda ne yaptınız derim.cevap daima şöyle,sana ne,kes sesini,kapa çeneni.diyorumya iletişim kuramıyoruz.ailesiyle yaşının gereği sohbet eden,güzel sorular sorup cevaplar veren,anneciğim diyen,koşup boynuna sarılan,öpen çocuklara öyle imreniyorum ki anlatamam.pedagoğa da götürdük,sadece takıntılı olduğu söylendi.tedavininde yararı olmadı.şimdi 1.sınıfa başladı.ancak öğretmenimizin şikayetleri arttı.dersi dinlemediğini,başka şeylerle ilgilendiğini,arkadaşlarının saçıyla falan oynadığını söylüyor.sanırım dikkat eksikliği de var.inanın çooook zor durumdayım.artık ne yapacağımı bilmiyorum.malum pedagog,psikolog fiyatları almış başını gidiyor.kimi arasam seansına 400 tl istiyor.ah çareyi nerde bulacağımı bilsem milyarları vericem,ama doğru dürüst uzman da bulamadık.kime güvenicez bilmem.para tuzağı olmuş çoğu.allah bana ve benim gibi olanlara yardım etsin.çok zor.gelecekte beni neyin beklediğini bilmiyorum ve çok korkuyorum..

slm canım evet lütfen iletişime geçelim herkez bir bilgi paylaşsa eminim çok şey öğrenicez evet dörtçelik psikiyatrları hepsi istifa etmişler.artık bende çaresiz tıp fakültesine götürcem.tabi randevu alabilirsem.çok üzülüyorum.çocuklar hep kaçıyorlar ondan oynamıyorlar.oğlum ağlıyor tabi bende.eğer iyi bir dr bulursak lütfen iletişime geçelim.facebook varmı senin varsa eklermisin emel morkan

aynen dediklerinize katılıyorum benim kızımda haziranda 2 yaşına girecek ama 1 dk yerinde durmuyo yaa sürekli hareket halinde oyunda kurup oynmaıyor sürekli evin içinde koşturuyo geçende su içmeye gittim mutfağa onun beşiği tv ye yakın o beşiğin kenarına basıp tv nin üzerineçıkmış aklım çıktı bide inenememiş anne anne diye bağırıyo bana allahtan inmeye çalışmadı yoksa Allah korusun saniyede çıkıcağı yere çıkıyo ben arkamı döner dönmez yaramazlık yapıyo bide çok inatçı ve sinirli ilerde düzelir diyorum ama sanmıyorum içinden gelen bişey engel olamıyor yani altını alırken bile yerinde duramıyo hemen kalkmak istiyor
üstünü değiştiremiyorum zar zor kandıra kandıra yemek yerken hep peşindeyim o kadar zorki
hareketli bi çocukla başa çıkmak Rabbim yardımcımız olsun

Off Off aynı dertlerden bende muzdaribim 2,5 yaşında yaramaz bir oğlum var şuan uyuyoda oturabiliyorum yoksa ne mümkün normalde sakin sabırlı bir insandım yani artık beni bile çileden çıkartıyo şöyle koltuğa uzanmak başını koymak ne mümkün Allah muhafaza ne bulsa kafamıza geçiriyo yaa kendine ya bize bişey yapacak diye çok korkuyorum evde banyo mutfak kilitli dolapların vitrinlerin alt çekmeceleri boş bişey koyamıyoz herşey üst taraflarda yığılmış durumda kimseye gitmek istemiyorum, yemek yemez o ayrı bi dert tabağı fırlatır halılar yemek olur daha neler neler var yazılacakta üşeniyom yazmaya...

Merhabalar, benim oğlumda 18 aylık ve burdaki bütün arkadaşlar gibi benim oğlumda hareketli. koltuklara tırmanmayı keşfettiği gün koltuktan konsola geçmiş ordanda yere düştü. son anda yetiştim yakalayamadım:(( konsolda 90 cm. yüksek yani az buz değil. kafasını çarptı. ben telaş tabi. gece 2ye kadar uyutmadım. oyuncakları duruyo ama o hiç dağıtmıyo sepetini. evde mutfakta tencereler kaşıklar çekmeceler buzdolabı bulaşık makinası vs. banyoya girdiği anda deterjan dolapları çamaşır makinası klozet kurcalakmak için koşuşturup duruyo tabi elleyebilirse ama korkuyorum. kapıları açmaya çalışıyo artık. geçen ben banyodayken kapıyı açıp içeri girdi. dolaplarda kilitler olmayan yerlerde lastikler kurdelalarla dolapların çekmecelerin hepsini kilitledim. ama o açmak için çıldırıyo. aynen benim oğlumda heryeri su yapıyo. eline bardak almasın her yer su günde en az 5 kere üstünü değiştimek zorunda kalıyorum. birde bende çok yalnızım. çalısıyordum. bebeğime bakacak kimsem yok bakıcıyada güvenemiyorum. daha küçük diye kreşede veremiyorum evde sabahtan akşama kadar patlayacağım. komsu yok arkadas yok bir kimse yok etrafta. bende kendimi çok çaresiz hissediyorum. yetemiyorum herhalde diyorum. hepimize Allah kolaylık versin inşallah. bebişlerimizede sağlık...

yerinde durması ne mumkun bazen dayanamayacak duruma geliyorum. Millet evinde dantelini vazosunu sehpadan masaya kaldırıyo tamam biz artık evin demirbaslarını korumaya calısıyoruz:2: kızım peteklerin kapaklarını, petege giden boruları duvardan söküyor:59: altını temizlerken, yemek yerken hatta uyurken bile hareket halinde:84: hicbiryere gidemiyorum gitsem oturamıyorum.. Çok zor çok yasamayan bilemez:19:

Ben oğlumun fazla enerjisine alıştım artık zaten mecburuz alışmaya bütün yazdıklarınız bizde de mevcut. 16 aylıkken beşiğinin parmaklıklarına çıkıp inmeye çalıştığı için korkuluklarını çıkardım normal yatakta yatmaya başladı. Şimdi 21 aylık sandalyeyi camın önüne götürüyor mermerin üzerinde oturuyor vb.. Yine de şükürler olsun çocukları biraz hareket edebilsin diye uğraşan bir sürü anne varken ben oğlumun hareketliliğini sorun olarak görmüyorum bile. Bende çok yoruluyorum sıkılıyorum yerimde duramıyorum ama buna şükür diyorum sağlıklı olsunda.. Benim canavar uyuyorken düştü demin o yüzden duygusallaştım biraz. Belki gece fikrim değişebilir:)

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı okuyunca benim ve oğlumun geleceğini gördüm inanım
Şu an 7 aylık ama tam bir yaramaz
İnatçı sinirli öfkeli huysuz şaşırıyorum bu kadarcık şeydeki huylara
doğduğu günden beri ağlyor desem yeridir evimizde ne benim gözümğn yaşı neden oğlumun gözünğn yaşı kurudu
7 aydyr daha yeni biryerler gidiyoruz ama bir Allah bir ben biliyorum ha şimdi başlıycak ha şimdi tuturcak derken bişey anlamıyorum
ileride düzelir sakinleşirr diye düşünüren yazdıklarınızı okuyunca zorluğun daha ileridolduğunu anladım

resmen hayattan koptum
bebekleriyle gezenleri gördükçe içim sızlıyor
bide eve gelip beni bu halde görüp sankiacıyarak kınayarak bakmıyorlarmı üzüntüden kahroluyorum

bende isterdim sakin bir yavru ama rabbim bana bunu uygun görmüş

elimden bişey gelse keşke..

evlatlarınız doğduğunda benimki gibimiydi

Canım benim oğlum bebekken hiç ağlamazdı evde bebek var mı yok mu belli değildi. hatta şimdi de ağlamıyor huysuzluğu mızmızlığı yok gayet güleryüzlü iletişimi kuvvetli bir çocuk. Sorun diyebileceğim yanı fazla hareketli olmasından dolayı panik içinde yaşıyorum birşeyden korkusu olmadığı için tehlikeli durumlarla karşılaşıyoruz. Yaşları büyüdükçe sakinleşiceklerdir sıkma canını yapıcak bir şey yok onlara ayak uydurucaz mecburen kolay gelsin hepimize:)

bende şaşırdım artık napıcam ne edicem bilmiyorum. artık gezme anlayısım pusetine kızımı oturtup alışveriş merkezinde hiç oturmadan saatlerce gezmek çünkü o zaman kızım hareket etmio ya inanın kendimi saatlerce dolaşmaya ragmen dinlenmiş hissediyorum:() ev gezmelerinden nefret eder oldum hiç oturmuyoruz ben hep peşinde o yüzden ev gezmesine gitmemek için elimden geleni yapıyorum. inanıun yetemediğimi düşünüyorum ve ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. oyun grubuna baslatmayı düşünüyorum haftada 3 gün 2şer saat benimle birlikte. arkadaşlar her ikinizle de 2009 annelerinde yazışmıştık bahsetmiştim yanlızım ve cevremde kimse yok diye. ne benim ne kızımın arkadaşı yok. dışarıyada çıksak hep yanlızız. evdede yanlızız:( eşimde çok yogun hep yogun..

benimde 23 aylik bi oglum var. sagolsun onunki de ayri bi cins yaramazlik. benim pesimden ayrilmiyor, sürekli dipdibe biktim artik. sürekli oyuncak aliyorum hadi bunu begenir oynar diye ama yok! benim cocugum oyuncakla oynamayi bilmiyo oturup arabalarla oynuyorum heveslensin diye ama:( bazi bebkler daha 7 aylikken ver eline renkli bisey saatlerce oyalanir benimki hep dibimde yaramazliklari gözüme baka baka yapiyo. napcam bilmiyorum oyun grubunu bende düsündüm hani oyun oynar digerleriyle diye ama bizimki hep oyun bozan rolunde:( öf öf!!!

benimde 2 yaşını 3 ay geçen bi kızım var yeni doğduğunda kolikti akşam üstü 6 da bi başlıyordu ağlamaya 11 veya 12 ye kadar bağırıyordu çok zorlanmıştım kimseye gidemedim bu yüzden çok bunalmıştım tabi büyüdükçe o geçti kendi yaramazlıkları başladı
çok meraklı ortalığı karıştıran özellikle başkasına gittiğimizde çekmeceleri dolapları karıştırmak istiyor izin vermiyorum ağlamaya başlıyor sürekli peşinde geziyorum atlıyor zıplıyor süreklli zıplamayı çok seviyor koltuk tepesinde korkuyorum düşcek biyerine bişey olcak diye oyuncaklarıyla oyanamasını bilmiyor kız dediğin alır bebeğini oynar yok bunda öyle bişey nerde boğuşulcak yer var orada erkek çocuğu gibi babasından mı kaynaklanıyor bilmem birazda o öyle oynatıyor onu
yemek yememiz problem zaten hiç acıkmaz vermesen bişe acıktım dememz ama çok hırçınlık yapar
aslında çok yaramaz diyemicem ama çocuk işte yerinde durmuyor sadece arkadaşlarımın kızları gibi değil biraz erkek çocuğu gibi olmasından bunalıp yoruluyorum kız çocukları gibi olmasını beklediğim için heralde
allah kolaylık versin hepimize çocuk büyütmek çok zormuş bide 2. sı geliyor şimdi naparım bilmiyorum

Epeyce gerde kalmis konum.. Kizim artik 3 yasini gecti ve biz dun cocuk noroloji uzmanina gittik hiperaktivitenin bir on basamagi dedi dr. Hiperaktivite var fakat bu yasta hiperaktivite denmiyordedi. Cocuk psikiyatrisine yonlendirdi. Matematiksel zekayi gelistirici puzzle, eslestirme oyunlari vb herseyi ve ayrica tv bilgisayar falanda yasak. 9 yasinda daha rahatlayacak dedi ama daha 6 yil var dedim:27: kreste tM gune gectik. Bu ikimizede iyi gelecek biliyorum.. Ne kadar zor yasamayan bilemez gercekten..:50:

ben de üst kat komşumun çocuğundan muzdaribim.oğlancık 4 yaşlarında ve buz devri çizgi filmine adeta kitlenmiş.bize geldiklerinde emreder tarzda bana buz devrini aç diyor.o kadar hırçın ve gözü kara bir şekilde söylüyor ki,Allah annesine sabır versin diyorum.gecenin bir vakti kendi evlerinde halay horon karışımı tepinmesi de cabası.biz de onunla dansediyoruz :)

bir tanenin peşinde koşmak ne kadar kolaydır :) ben ne yapıyım aynı anda hertarafa tırmanmaya çalışan 16 aylık ikiz kızlarım var :) tekbaşımayım 10 dakika bile bakanım yok. üstelk aşırı yorucu bir tempo olup gece uykuları da düzene girmediği için onlar yatınca benim de uyumam gerekiyor yoksa perişan bir halde hiç bir şey yapamıyorum. her işimi çocuklar ayaktayken yapmam gerekiyor. kendime göre çözümler geliştirdim. mesela koltukları ters çevirdim. üstlerine tırmanamıyorlar, sehpaları süsleri vs. hep kaldırdım. odanın birini tamamen boşalttım sadece oyuncaklar var. mutfaktayken veya iş yaparken en azından içim rahat tırmanacakları şeyler olmadığı için. başka da çözüm aklıma gelmedi. televizyonla da henüz tanıştırmadım kızlarımı :) sanırım bir yıl daha böyle gideriz sonra da o anki durumlarına göre çözümler üretiriz. anneler güçlüdür herşeyin üstesinden gelir :) >Allah hepimizin yardımcısı olsun hanımlar

benimde oğlum 17 aylık ve çok hareketli.dağıtmaktan,dökmekten çok araştırmaya ve koşuşturmaya çok meraklı.ama ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim.onunla gurur duyuyorum hatta.bu onların zeki olduklarını gösterir.

Benim oğlum da 2buçuk yaşında,zaten asabi,sabırsız bir insanım :( ama son zamanlarda iyice çıldırma noktasına geldim onun yaramazlıklarından :( evde iş yapmaya korkar oldum çünkü kaşla göz arasında mutlaka iş çevirir. özellikle benim elektrik süpürgesi yaptığım anları kolluyor tilki :) hem etrafa zarar verir hem de kendine zarar vericek tehlikeli işlere kalkışır.geçen gün wc ye gittiğim bir anda telefon ve internetin kablosunu ek yerinden koparmış,baya teller dışarda, televizyonun kumandasını bozmuş ,5+1 ses sisteminin bütün kablolarını söküp,kabinleri sağa sola atmış.2-3 dk içinde yaptıkları bunlar.televizyonun arkasında ki soketi çıkartıp yamultur,sağda solda bardak,su görmesin alır laminantın,koltukların üzerine boca eder.bugün en az 3-4 kere yerlere su döktü.yine bugün ben evi süpürürken buzdolabını açıp,1 kutu domates suyu,1 paket meyva suyu ve 1 sürahi suyu,hepsini mutfak halısının üzerine dökmüş,ellerini ayaklarını sokmuş içine sonrada evde gezmeye çıkmış,bana ellerini gösteriyor ''anne baaak''diye,oturdum ağladım sinirden :( banyo dolabını kendi üzerine devirdi geçenlerde,o yüzden banyo kapısı hep kilitli. tv sehpasının tekerleklerini söktük,tv nin 4 tarafına L şeklinde menteşeler yerleştirdik,sağlam dursun,üzerine devirmesin diye,tırmanmaya çalışıyo çünkü.pencereleri açabiliyor diye tepeden çengel taktık hepsine. boyu 92 cm,pencereler daha yüksek ama ayaklarını duvara dayayarak çıkabiliyor hepsine,mutfak tezgahının üzerine çıkıyor,Allahım daha ne sayayım,şimdilik aklıma gelenler bunlar .Allah'ım sabır versin yaramaz çocuk annelerine ,evlatlarımızın yokluğunu da göstermesin ama birazcık akıllanıp uslansalar :( çok yıpratıcı oluyo çünkü sempatiksalakcinni

bu yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum...

benimde oğlum 17 aylık ve çok hareketli.dağıtmaktan,dökmekten çok araştırmaya ve koşuşturmaya çok meraklı.ama ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim.onunla gurur duyuyorum hatta.bu onların zeki olduklarını gösterir.

katiliyorum size
oglumda 22 aylik
asiri hareketli gorenleri sasirtacak derecede
fransada yasiyorum apartman dairesinde oturuyorum
kisin oyun evine gidiyorduk gunde 2 saat orda yasitlarindan daha aktif ve becerikli her goren bu bebek kasif olacak diyor
girmedigi delik sokulamadigi koltuk alti perde arkasi yok
ev gezmelerini biraktik biz ve bir nebze rahatladik
gidecek olursak yasitlari olan birilerine gitmeyi tercih ediyorum
ve hava biraz guzel olursa solugu parkta aliyoruz
temiz hava iyi geliyor
beraber kosuyoruz top oynuyoruz mesela dun aksama kadar kum havuzundaydik
her aktiviteyi beraber yapiyoruz
onu buyutmek gercekten cok buyuk bi zevk
eminim cok zeki bir insan olucak
bence arkadaslar cocuklarinizla gurur duyun .. biz gelecegin kasiflerini yetistiriyoruz
birde rabbime binlerce kez sukrediyorum iyiki saglikli yuruyup gezip kosup yaramazlik yapabilen bir bebek verdigi icin ...

birde ben ogluma cok is veriyorum oyalansin diye
camasir asilacaksa beraber asiyoruz o bana uzatiyor ben asiyorum eger biraz oyalanirsam anne hadi al diye kiziyor :)
bekle annecim bitmedi diyorum tamam diyor hem beklemeyi hem is yapmayi ogreniyor hemde dibimden ayrilmamis oluyor
onlarin istedikleri hep bizimle olmak yanimizdan ayrilmamak her olayimiza her isimize dahil olmak
inanin ilkin cok bocaladim bende
ne yapacagimi sasirdim oturup agladigim zamanlar oldu
sonra uzulmeyi birakip zevk almaya baktim
mesela bulasik makinesinide beraber bosaltiyoruz
o kadar hosuna gidiyorki makinedeki herseyi tek tek cikartip bana uzatiyor bende dolaplara yerlestiriyorum
5 dakikada bitecek is 15 dakikada bitiyor
ama onun mutlulugunu gormek herseye degiyor
bir daha asla bu yaslarda olmayacaklar kizlar
o kadar cabuk buyuyorlarki bir gun bakicaz kocaman adamlar olacaklar insallah
o yuzden zevk ala ala tadini cikarta cikarta buyutun meleklerinizi .. her anlarina sahit olarak sinirlenmeden sabirla sevgiyle buyutun ..

Back