Davranış Bozuklukları Çocugu aşırı hareketli aktif olan anneler burda toplanalım

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
allah sabır versin bize inşallah bu günleri cabuk atlatırız kalıcı olmasından korkuyorum çünkü bu hiperaktifliğin

benimde 14 aylık bir oğlum var.çok hareketli bu aya girince bide inadı çıktı.nerede zararlı şeyler var oralara gidiyor.kablolarla oynuyor ,kabloları boynuna doluyor,mutfakta dökülmedik yer kalmıyor,evin bütün odalarını dolaşıyor minder yastık ne varsa yerde.her yer dağınık.lafta anlamıyor.bende tek başına çocuk büyütüyorum.çok zor.bence dünyanın en zor işi çocuk büyütmek.peşinden koşmaktan yoruldum.sinirlerim çok yıprandı.2 gündür dayanamayıp ağlıyorum hiç bir yeri toplayamıyorum yaptığım düzelttiğim yerleri geri dağıtıyor.normalde bu kadar sabırlı biri değilim.artık ya sabır çekmekten hatim indireceğim.konyada olan arkadaşlar varsa tanışmak isterim.bide bi konuda yardımcı olabilirmisiniz buna çok ihtiyacım var.oğlum 12 aylıkken yürüdü,baba,dede,mama dışında başka kelime söylemiyor.bu kelimeleride bilinçli söylemiyor yani babasını gördüğünde baba demiyor.yemek hazırladığımda acıktığında mama demiyor.yani canı ne zaman isterse ozaman diyor.geçiyor aynanın karşısına başlıyor dede baba demeye.bide bazen bişi yap dediğimde sanki ben yokmuşum gibi hiç takmıyor tepki vermiyor. sizce normalmi bu durum bi uzmana gitmem gerekirmi.yardımcı olun lütfen :buğra_bebek:

evet canım mart annesiyim 28 mart... genelde nisan annelerine yazıyordum.. ne zaman istersen tanısabiliriz. ben öğretmenim ama en geç 2 de evde oluyorum..istersen haftasonuda uyar bana... hatta eşlerde tanışmalı bence ne dersin?
En kısa zamanda gorusmelıyız bence. Esıme de bahsettım bız once tanısalım sonra eslerımızıde tanıstıralım kızlarda kaynasır cok guzel olur basımızda aynı bocekler var halden anlarız;) ben calısmıyorum bana her vakıt uyar opuyoruz kızımla ikimiz sizi

allah sabır versin bize inşallah bu günleri cabuk atlatırız kalıcı olmasından korkuyorum çünkü bu hiperaktifliğin

ne bıleyım buyudukce aklı erdıkce sankı bıraz laftan anlıyo gıbı ama hareketlerde bı yavaslama yok. Bı toplum ıcıne gırdıgımızde mekanda baska cocuk varsa oynuyo onlarla ben bıraz rahat edıyorum belkıde bıkac ay oyun grubuna gıttık onun etkısıdır kıs dolayısıyla ara verdık cok memnundum kendı kendıne yada baska cocuklarla oynamayı ogrendı. Gerekırse yazın falan gıdıcem ınsallah duzelırler hep boyle gıtmez oyle temennı edıyorum

benimde 14 aylık bir oğlum var.çok hareketli bu aya girince bide inadı çıktı.nerede zararlı şeyler var oralara gidiyor.kablolarla oynuyor ,kabloları boynuna doluyor,mutfakta dökülmedik yer kalmıyor,evin bütün odalarını dolaşıyor minder yastık ne varsa yerde.her yer dağınık.lafta anlamıyor.bende tek başına çocuk büyütüyorum.çok zor.bence dünyanın en zor işi çocuk büyütmek.peşinden koşmaktan yoruldum.sinirlerim çok yıprandı.2 gündür dayanamayıp ağlıyorum hiç bir yeri toplayamıyorum yaptığım düzelttiğim yerleri geri dağıtıyor.normalde bu kadar sabırlı biri değilim.artık ya sabır çekmekten hatim indireceğim.konyada olan arkadaşlar varsa tanışmak isterim.bide bi konuda yardımcı olabilirmisiniz buna çok ihtiyacım var.oğlum 12 aylıkken yürüdü,baba,dede,mama dışında başka kelime söylemiyor.bu kelimeleride bilinçli söylemiyor yani babasını gördüğünde baba demiyor.yemek hazırladığımda acıktığında mama demiyor.yani canı ne zaman isterse ozaman diyor.geçiyor aynanın karşısına başlıyor dede baba demeye.bide bazen bişi yap dediğimde sanki ben yokmuşum gibi hiç takmıyor tepki vermiyor. sizce normalmi bu durum bi uzmana gitmem gerekirmi.yardımcı olun lütfen :buğra_bebek:

canım bebegının konusma ve hareket yonunden bence anormal bi durumu yok ınadı da gayet normal bızde de var. Benım kızımda bılınclı olarak sadece anne dıyo dert etme bazı cocuk gec konusur. Bı anormallıgı olan cocuk onca yaramazlıgı nasıl akıl etsın korkma hıc

3.5 yaşında oğlum ve çok çok hareketli. Dün akşam üşenmeyip saydım. Arka odadan salona 20 kere gitti geldi koşarak. Durmak bilmiyor. Beni de oturtmuyor. Sürekli bir şeyler istiyor, yanına çağırıyor ve oyun oynuyoruz çok sık ama oyun başladı mı bitmek bilmiyor. Önceleri bu beni biraz yoruyordu. Çünkü başka işlerim de var ve bana yardım edecek kimse yok. K.validem yakınımda ama ona çok sık bırakmak istemiyorum. Bıraktığım zaman 180 derece değişim yaşayıp geliyor. İştahı kesiliyor, sürekli abur cubur istiyor, sinirli ve asabi oluyor vs. Yani klasik şımartılan çocuk halleri. E tabi bu kez herşey bana kalıyor ama artık alıştım sanırım. Sabahtan herşeyimi yapıyorum gün içinde ona fazla zaman ayırmaya çalışıyorum. Çok sosyal bir çocuk. Sürekli olarak dışarı çıkmak ve oyun oynamak istiyor. Akşam neyseki bebekliğinden bu yana alıştırdım 9'da uyuyor ve ben nereye yatıp dinleneceğimi bilemiyorum. Neyse ki tek çocukta tüm enerjimi ve ilgimi ona harcıyorum.

Benim oğlum da geç konuştu ama şimdi öyle güzel cümleler kuruyor ve öyle güzel muhabbet ediyor ki bazen hayret ediyorum ve çevremizdekileri çok şaşırtıyor kurduğu cümlelerle. Geç konuşması sorun değil eğer sizin söylediklerinizi anlıyorsa. Öncelikli olan ilk önce sizin dediklerinizi anlaması. Konuşma elbette ki olacaktır. Hatta biraz sussa keşke diyeceksiniz içinizden :)

Son düzenleme:
İlk basta Allah butun annelere sabır versın
Anne degılıma ma cok yakın bır dostumuzun oglunu okur gıbı oldum satırlarda
Bir saniye yerınde durmuyor
100kusur ekran lcd yı devıren cekmecelerı kıran duvarlara kumanda fırlatıp elıne gelen herseyı ortaya sacan sınırlenınce kendını yere atan tam bır afacan arkadasımın 16 aylık oglu :S
GErcekden cok zor bır durum
kız bıze gelmeye cekınıyor hatta hıcbır yere gıtmıyor
ama ben hep gelmesını ıstıyorum cunku kızada yazık kendını hayattan sogutmak olmaz.
Bır arkadasımız yazmıs sımarıklık su bu
ne yazıkkı basına gelen bılmıyor
ben gorunce anladım
Ama sıze bır tanıdıgımızın hıkayesını anlatmak ıstıyorum .
Aynen boyle bır oglu vardı tabı ozaman cocuk 1.5 yasındaymıs ben tanıdıgımız kısıyı oglu 5 yasındayken tanıdım suan 7 yasında
Cocuk tam bır hıperaktıf durduk yere cıglık atan herseyı kıran doken baska cocuklara vuran vs. En sonunda annesı bunu pedagog a goturuyorkı bulundugumuz yerde yok unıversıte hastanesıne goturup profesore gosterıyor kı bunun maddı bedelıde baya agırmıs :S
Ama gel zaman gıt zaman doktor buna kres onerıyor ve hepo sosyallessın dıyor
sureklı kres sonra anaokulu derken suan cocuk uslu akıllı zekı ve bır okadarda kıbar bır beyfendı oldu :3:
Sakın benı yanlıs anlamayın ben sadece tanıdıgımın basından gecenlerı anlattımkı belkı yardımcı olur dıye
bu arada hıperaktıflık tanısı sanırım 3 yasından oncede konulamıyor.

Benim oğlum hem hareketli hemde aşırı sinirli. Bağırma sesi karşı binalardan duyuluyor.bazen komşular evde çocuğu boğuyormusunuz niye bukadar bağırıyor diyorlar.anlayanlar anlıyor ama anlamayanlar uzaktan ayıplıyor.bir çocuk daha büyüttüm 15 yaşında şimdi.ufak oğlum 4 yaşında ve abisi gibi uysal değil.yetiştirmeyle ilgisi yok galiba. Ne yaparsam yapayım memmun edemiyorum. Ailece depresyona girdik.ben çareyi psikolojik tedavide buldum. çünkü sinirdenn çıldırmak üzere idim.psikolojik tedavi görüyorum.çünkü çocukla insan içine çıkamaz olduk.evde bunalıma girdim. çevrem okadar genişki ama kimselere gidemiyorsun böyle bir çoçukla.

o kadar zorki surekli hareket halinde uc noktalarda gezinen bi cocuk buyutmek ustelik tek basına kimsenin yardımı olmadan. Baskaları anlatıyo suraya gittik soyle yaptık soyle boyle bana inanılmaz geliyo. Artık fotografta bi arkadasın evını bile gorsem ev hakkında planlar yapıyorken buluyorum kendımı. Bu ev benim olsa sunu kaldırırdım kızım kesın suraya çıkardı suraya girerdi sunu kırardı diye. Hicbiryere gidemiyorum ne pusette ne kucakta ne yerde duruyo. Birinin evine gidince kendi haline bırakamıyorum hep pesinden kosma geregi duyuyorum rahat edemiyorum. Dusunun biz ailece bi eve misafirlige gidiyoruz herkes salonda oturuyo ben kızımla evi dolasıyorum. Herkes oturuyo kızım yemek masasının ustunde oturuyo.. Bende hep tepelere cıkmayı severdim anlatılanlara gore bende boylemisım kardesımde asırı hareketliydı.sanırım birazda genetık bızımkı. Dogdugundan hatta karnımdan beri hareket halinde olan bir cocuk. Su nisan ayı bi gelsin oyun grubuna baslıycaz. Of of artık anlatmayada yazmayada usandım..:58:

merhaba arkadaşlar 2,5 yaşında bir kızım var..beni delirtme seviyesine getirdi..7 aylık doğdu kızım zaten çok zorlu bi süreçten geçtik.hastaneler vs..şimdi bi inat bi sinirlilik sanki kocaman bi insan var karşımda.uyku inadımız başladı şimdide uykusu var sağa sola çarpıyor yinede uyumuyo.hani sessiz sakin dursa bırak biyere düşer bayılır dicem ama yok siniri beşe katlanıyor..kreş meselesinden bahsetmi arkadaş orayada gönderdim.Allah için bütün gün koşuşturmaktan enerjisini baya atıyodu.daha sakindi ama küçük çocuk sürekli hasta oluyodu.mecburen kreşdende aldık.arkadaş yok apartmanda yada çevremde kızımın yaşında ölece başbaşa kaldık..amöa ben artık çok sabırlı değilim bende onunla inatlaşmaya başladım.bu şekilde olunca kızım daha kötü
oldu..bana tavsiye verin ne yapıyım daha sabırlı olabilmek için sizin taktikleriniz neler..Allah hepimize dsabır çocuklarımıza sağlık ve sakinlik versin..çocuklarımızla bizlerde iyi iletişim kuracağımız günler gelir inşallah :92::92::74:

herşeyi isteyem yaramaz kizim var istediği seyi vermeyice kıyaamet kopuyo daha 15 aylık istediğini yaptırıyo bana nasıl yaklaşmam lazım bilemiyorum bazen istediğini yapmalımıyım yoksa kıriz geçirmesine izin vermelimiyim.

32 aylık yanı 2,5 yaşında ki oglumu sıze anlatsam heralde benı cok ıyı anlarsınız
bazı yazıları okuyabıldım .. ancak ee malum kısıtlı zamanlarımız var ..
cunku bızım cocuklarımız cok ozel cocuklar..

oglumun yaptıklarından ılerıde bahsederım .. ama ınanın 47 kılolarda gezıyorum ne gecem var ne gunduzum
banada cogu anlattıgım kışı ay ne var butun cocuklar yaramazdır butun cocuklar hareketlıdır dıyor
ama evıme geldıklerınde yada evlerıne gıttıgımde fıkırlerı anında degısıyor
daha gecen gun arkadasımın evınde vazosunu kırdı ... evı altını ustune getırdı
bıçak priz elektrık kabloları demıyor ...
sureklı eve ve kendıne zarar getırıcek ışler peşınde
ve muhakakk bır sonrakı hedefı vardır..
elındne tehlıkelı bıseyı alayım mesela sıvı sabunu dokup yalamaya calısırken mani oldugumda hemen başka zarar verıcı şeye yonelıyor
aslaa konuşmaktan bagırmaktan hatta bı kac kerede vurmuşlugum vardır asla anlamadı....
bana deniz asla ıkıncıyı şuanda duşunme dıyorlar.. mahfolmuşşsun sen
bu senın yaşadıgın hayatmı .. Allah sana kolaylık versın Allah sana sabır versın .. bunları sureklı duyar oldum...
ama o bnm canımın içi... herşeyım nefesım..
hepımızın cocukları oyledır tabıkı.. araştırıpp buldugunuz sonucları paylaşmayı cok sterım..
daha uysal soz dınleyen cocuk nasıl yapabılırız bu haylazları :)

bu arada oglum 5 aylıkken koltuktan ınmeye calısıyordu
ılk adımını 1,5 ayllıkken attı kollarımda tutuyordum yatagın uzerınde yurudu :53:
ve 8 aylıkken o gune kadar hıc emeklemeyen yerlerde surunmeyen cocugum bırden yerden kakltı ve
koşar adım dıger koltuga yurudu..

bırde şu var ben dagıtmasına asla kızmam.. benım tek derdım kendıne eve ve bıze zarar vermesı
sureklı benı cımdıklıyor sureklı babasını yoluyor
ama cunun yanında cok zekı bır cocuk.. ıngılızce bılıyor sayıları alfabeyı renklerı tum araba markalarını
tum trafık tabelalarının anlamını bılır.
ve bunları kendısı ısteyerek ogrendı..
şimdide annecım karnında kardeşim buyusun adıda lara deniz olsun dıyor :)))
kendı adı aral deniz :)
bu arada cok erken konuştu karşına gecenlerı hayrete duşuyor kurdugu cumlelerle
bız psıkologa gıdıcez ama ılac verme taraftarı degılım bılemıyorum ne yapıcam
sınırlerım harap ben bıtık durumdayım...

Son düzenleme:
benim oğlum 3 yaşında kreşe gidiyor ve hergün şikayet masanın üstüne çıkıyormuş oyuncakları fırlatıyormuş işi gücü yaramazlık yapmak bugün evi yakacaktı az kalsın fırının düğmesini açmış içinde tost makinesi vardı tutuşmuş heryer duman is oldu ben o isleri silerken fortmantodan bot çizme ne varsa salona taşımış saniye durmuyor uyuyunca nefes alıyoruz eşimle 2 çift sohpet edemiyoruz markete gidip alışveriş yapmak sa tam bir kabus bazen eşime diyorum beni şöyle bıraksalar günlerce uyusam sakin bir odada dinlensem ne iyi olacak:25:

hahahah koptum arkadasım yaa
aynı aral.. sureklı fırını benden habersız gıdıp açıyor . ocagın elektrıklı kısmının dugmesını cevırıp acıyor
fırın ısınırken elını ıcıne sokuyor :))
ve asla beno yaptıklarını duzeltırken sılerken yada kapatırken yada ona kızarken durmaz.. dınlemez
heöen bı sonrakı hedefıne koşar mesela gecen gun dıgıturk kutusunun uzerınde babasının şıpıdık terlıklerını buldum :)))
portmano ztn kabusum. tv unıtesı ve tv de
koskoca tv yı ıtekleyıp duşurmeye calıyor onundekı dugmelerı saklıyan kapagını kırdı :S

hunı takıp dolaşıcam yakında :)

çok yorulmuşum kızlar ben artık dün bunu daha ii anladım. kızım 2 yaşında ve 2 senedir dün ilk defa benden baska biri kızımı uyuttu altını degiştirdi. hastayım burda yanlızım ailemden komsu yada arkadaş kimse yok annemi çagırdım şehir dışından kardeşimle geldiler bi kaç günlüğüne. dün kardeşime bıraktım o da dr a gitmemk için. hem bronşit hem farenjit hem sinuzit olmusum dr bol bol dinlen dedi kahkaha attım benmi dedim ne mümkün. dr giderken yolda bebekj çantası puset ve kızım olmadan yürümek o kadar ii geldi ki anlatamam. hastanede beklerken oturuyoruz anneme dedim düşün kızım olsa şimdi burda kosuyoduk bi an boslukta hissettim kendimi. herkes çocugu kırmasın diye vazolarını biblolarını kaldırır bi kızım evin demirbaşlarına zarar vermesin diye önlemler alıyoruz. petege giden sıcaksu borusunu söktü mesela kombinin dogalgaz vanasında sarkınıp tarzan oluyo.... anlatmama gerek bile yok yasıyosunuz zaten siz tüm bunları. ama gercektende herkesin dediği gibi her çocuk yaramaz hepsi aynı sözüne inanmıyorum bizimkiler gercekten farklı. biryere gidemiyorum gittiğim yerden kendimi eve atmak için adeta koşuyorum. ciddi anlamda yoruldum. seneye en azında haftanın 3 günü krese vermek istiyorum yarımşar gün. 2 yıldır ilk defa eşimle bugün kızımı anneme bırakıp dısarı çıkıcaz. sinemayamı yemegemi gezmeye mi gitsek karar veremiyorum. bikaç saate herşeyi sıgdırmak hatta özgür kuslar gibi uçmak istiyorum. aallah bize yardım etsin.:66: çok zor çok:58:

Benim de oğlum 2007 doğumlu yukarıda anlatılan yaramazlıkların tamamı hatta daha fazlasını yapıyor hiç nefes alamıyorum o varken yemek yapamıyorum kızgın tavaya anne ben patatesleri atıcam diye mızmızlanıyor, bütün gün elinde tamir aletleri biryerleri sökmek kırmak bozmakla uğraşıyor elinden alınca gidip daha zararlı birşeyler buluyor mesala çakmağı alıp yorganın altında yakmaya çalışıyor bana babasına etraftaki herkese vurabiliyor siz farkında değilken arkadan gelip kafanıza o an elinde olan ne varsa atabiliyor.çözüm ne ben de bilmiyorum ama dr götürmek istemiyorum ilaç vb verir diye korkuyorum gerçekten çok çaresiz kaldım Allah yardım etsin hepimize

aynen arkadasım tamır setı var kocaman ama gercek tornavıda gercek matkapla oynamak ıstıyor bazen tornavıde kontrol kalemı verıyorum elıne ama bende tutuyorumda evdekı abuk subuk seylerı tamır edıyoruz.. sonjra unutturuyorum ve hemen kaldırıyorum

merhaba benim kızım 2.5 yaşında sizleri okadar iyi anlıyorumki benim kızım 1 yaşına girdiğizaman başladı benzer şeyleri yaşamaya ben kesinlikle bir çocuğun yaramaz diye evekapanım sadece anneyle vakıt geçirmesi çok kötü belli bir çizelge yaptım kızım vebana sabah uyanır uyanmaz güzel bir kahvaltı sonrasında onu nelern mutlu edecegini duşunur veuyku saatı gelenekadar dolu dolu eyleniriz örneğin birlikte parka çıkardık1 saat eylendiktensonra eve gelip resim yapardık genelde belli belirsiz şeyler oluyor du yaptıkları fakat buonu inanılmaz mutlu ediyordu sonrası duş ve uyku yaklaşık 2 saat kadar uyuyordu bende osaat içinde yapılması gereken şeyleri yapıyordum söyleyecegim odurki çocuklarınızla nekadar işiniz olursa olsun bi kenara bırakın bebeginizle kaliteli vakit geçirin mümkün olduğu kadar çocukların oldugu yerlere götürün park,eglence merkezleri,tiyatro,müze gezileri inanın anlamaz demeyin inanıyorum farkedeceksiniz çocugunuzdakıdeğişikliği çocugunuz mutlu olunca inanın sizler daha çok mutlu olacaksınız kızım duru şuan biryuvayagidiyor ve inanılmaz kendıne guvenen ve sağlambir kız neolursa olsun çocuklarınıza zamanınızın buyuk bir bölumunu ayırın inanın mutlu olacaksınız sevgiler

Benimde 3 yasinda bir oglum var ve cok yaramaz artik ne yapacagimi bilmiyorum. ona yapma diyince o hep yapiyor. latfan anlamiyor beni cok üzüyor. hergün agliyorum inanirmisiniz. hele sabahlari hic uyunmak bile istemiyorum yemek yedirirken cok zorlaniyorum bir yandan yiyiyor bir yandanda masanin üstüne cikmaya calisiyor cok hareketli. gücüm kalmadi kafayi yemek üzereyim :( :( :(

benim 9 yaşında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan bi oğlum var:52: biz 1 senedir tedavi görüyoruz ben fark edip babaya kabul ettirene kadar 2yıl geçti 2.sınıfta fark ettim aslında çocuk bağırıyodu davranışlarıyla fakat biz duymadık onun çığlıklarını oda bende çok yıprandık çok ilerlemiş hastalığımız eğer çocuğunuzda bi farklılık hissediyorsanız hemen iyi bir doktora götürün ilaçdan korkmayın eğer ihtiyacı varsa verir doktor yada sizin nasıl davranmanız gerektiği hakkında yol gösterir erken teşhis hayat kurtarır bunu unutmayın benden size tavsiye

slm arkadaşlar benim oğlumda 5 yaşında ama bebekliğinden beri full enerji ve ben bunun farkında olamama rağmen etrafımızdaki büyüklülerin dmeleriyele hep sustuk ama bir farklılık var benim oğlumda ve ben bunun farkındayım,dyrduğu yerde duramaz dursada eli ayağı oynar algılama problemi yok ama dikkat eksikliği var adapte olamıyor.ben onunla hiçbir yere gidemiyorum gitsemde bin pişman oluyorum çünkü her insan anlayışlı değil hiperaktivitenin bir hastalık olduğunu bile bilmiyorlar.hep yaramazlık olarak nitelendiriliyor.artık benimde psikolojim bozuldu..söz dinlemiyor.BURSA DA oturuyorum eğer iyi bir dr bilen varsa ne olur yazsın..özeller deçok pahalı görüşme başına 180,200 tl istiyorlar.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ARKADAŞLAR GERÇEKTEN ÇOK ZOR..

Back