Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Çocuğu ana sınıfına giden annelerin paylaşım alanı!!

Arkadaşlar Anasınıfı velileri...............ve çocuğu anasınıfına giden annelerin paylaşım alanı isimli iki başlığı birleştirdim.buradan devam edersiniz.......

Bu arada ben de dün oğlumu gittiği okuldan almak zorunda kaldım hiç istemezdim bunu.
.Gittiği okuldaki öğretmen arkadaşım ** Saatinde gelir saatinde giderim.benden fazla bir şey beklemeyin ** dedi bir toplantı sırasında.Benim gibi düşünen bir iki veli ile bunun açıklamasını yapmasını istedik

** geçici bir süre bu okulda kalacağım o sebeple sorunsuz bir yıl istiyorum.Zaten bu şartlarda eğitim veren bir okulda benim gibi bir öğretmen olduğu için teşekkür etmelisiniz** dediği anda aklımdan gittiğim Varoş diye tabir edilen bir semtteki okul ve orada insanlar geçiyordu.Tıpkı bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum der gibiydiler.ben de onları bu düşüncelerinden ötürü karşılıksız bırakmamıştım.12:30'daki ders saatime 12:00'de gelir sınıfımı hazırlar,çocukları kapıda karşılardım.gerçekten de bunlar geçti aklımdan.Bana benzemesini isteyemem biliyorum ama,,,,,,

Belki ani bir karar verdim fakat pişman olmayacağıma eminim.Okulun müdürü ile görüştüğümde başını salladı haklısınız diyerek ama sadece o kadar.Aidatları 1 gün geciktirdiğinizde evinizi arayacak kadar ilgili olabilen kişiler aynı ilginin fazlasını ki bunu hak ettiklerine inanıyorum çocukların,aynı ilgiyi gösteremediler

Biz okulda yılbaşı günü için hazırlıklar yapıyoruz. Öğretmenimizle verdiğimiz karara göre paketlerde şekerlemeler , kuruyemiş ve yiyeceklerden oluşan bir süslü
yılbaşı sepeti hazırlıyoruz. Çorap şeklinde bir sepet çok güzel olacak inşallah.
O gün okullarında kutlayacaklar. Sizler neler yapacaksınız bilgilendirirmisiniz. Bizim unuttuğumuz şeyler varsa paylaşalım... kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:

Çok özür dileyerek belirtmeliyimki; herkes öğretmen olamıyor. Evet okullarını bitirip diplomalarını alıyorlar ama öğretmenlik, sevecenlik, merhamet, yardımlaşma vs. vs. o kadar ince bir çizgi ki, o çocukları anlayabilmek onlara anne, babalarını aratmamak gerektiriyor. Nasıl öğretmenmiş o kişi öyle... hayretle okudum. Esefle kınıyorum... :çok üzgünüm:

Geçen yıl aynı sıkıntıyı bende yaşadım ve okullların kapanmasına 2 ay kala oğlumu okuldan aldım... Beni yormayın, beni sinir etmeyin veya benim gibi bir öğretmeniniz olduğu için mutlu olmalısınız gibi laflar eden bir öğretmenden!! ne bekleyebilirdim ki? Ve daha neler neler... Hiç pişman değilim bunu yaptığıma. Şuan düşünüyorum keşke daha erken alsaydım çocuğumu okuldan.

İyi ile kötü olanı ayırmak lazım.Genelleme yapmaktan kesinlikle kaçınıyorum.mesleğini seven,özenle çalışan arkadaşlarımız var.Ama işte böyle arada çıkıyor ve ben çok üzülüyorum.Celoso'cuğum sen de keşke 2 ay sebretseydin,çocuk bir karnesini alsaydı.
Ne yaptın sonra başka okula mı verdin?

yarın robinimin okulunda gösterisi var
küçük çam ağacı olup dans edecekler sanırım
çok ısrar ettim ama oğlum ser veriyo sır vermiyo
sürpriz olacakmış:1rolleyes:
dün ve bugün noel sebebiyle okullar kapalıydı
robin sabırsızlıkla yarınki gösterisini bekliyor

salı günü de çocukların sınıfına noel baba gelecek ve hediye verecekmiş
hafta başında çocuklara noel babaya mektup yazmalarını ve istedikleri şeyi yazmalarını söylemiş öğretmenleri
robin de uçak yazmış
bakalım onu da heyecanla bekliyor
bu arada ben aile birliğindeyim ve çocuklar için çok tatlı,şirin geyik çantalar alıp içlerine çikolata,şeker filan doldurduk
onları hediye edicez
ahh ahhh şimdi çocuk olmak vardıa.s.

Son düzenleme:
oğlum iki gün oldu okula gidemiyor hasta
ama yarın götürücem
o yüzden son etkinliklerden haberimiz yok bakalım bizde ne olacak

Ahhh ahhh talinciğim aynen sana katılıyorum, çok şanslılar değilmi? çocukların yapacağı kutlamalar güzel olacak anlaşılan. oğlumda bana detay anlatmadığı için ben sadece bizim yapacaklarımızı biliyorum. sınıf annesi olduğum için bugün bayağı alışveriş yaptım ve öğretmenimize teslim ettim... yarın paketleri hazırlayacaklar stajyer öğretmenlerlede beraber... (çocuklara sürpriz) a.s.
rojini öpüyorum... iyi eğlenceler diliyoruz.... oğluşlada...

işte tüm anaokulu öğrencilerine hediye edeceğimiz ve içi baston şekerlerden çikolatalara kadar tıka basa dolu olacak çantamız
çok şirin değil mi?
herkese iyi seneler diliyorum şimdidena.s.

Hayır Deryas'cığım hiçbir okula vermedim. Şuan 1. sınıfa gidiyor gayet başarılı ve uyumlu. Öğretmenimizde çok tatlı. Bu yıl hepimizinde okul ve öğretmen tarafından rahat :)

işte tüm anaokulu öğrencilerine hediye edeceğimiz ve içi baston şekerlerden çikolatalara kadar tıka basa dolu olacak çantamız
çok şirin değil mi?

Harikaaaaaaa çok beğendimmmmm..... hihoyyyt

sağol terlik'cim
gösteri sonrası çocuklara bu çantalar dağıtılınca,hele ki içinde çikolata şeker olduğunuı gördüklerinde bayıldılar bu geyik çantalara
bugün robinimin gösterisi oldu
çok mutlu ve kendiyle çok guruluydu
gözlerinin içi gülüyordu
tabi ben de çocuğumla guru duydum

yüce rabbim herkese yaşatsın çocuğunun böyle günlerini inşallaha.s.

çok şirin değil mi?

Çocuk olmak vardı sanırım şimdi çok güzel bir çalışma bua.s.

pardon filiz hanım cocouğuna avuc dolusu para verdim anaokuluna gidiceksin mi desin o anne yani?bunu gercekten sizin mantığınız alıor ise saygı duyuyrm,yoksa olumlu yaptırımlar mı uygulamalı anne....

:smiley-cool:
pardon filiz hanım cocouğuna avuc dolusu para verdim anaokuluna gidiceksin mi desin o anne yani?bunu gercekten sizin mantığınız alıor ise saygı duyuyrm,yoksa olumlu yaptırımlar mı uygulamalı anne....

Öncelikle ;** paramız yok,bu çok pahalı,buna şu kadar para verdim ,dünya kadar para harcadım ve benzeri para kelimelerini içeren cümleleri çocuğunuzun yanında sıklıkla kullanmamanızı öneririm, evet biz insanlar için para bir araç ama asla amaç olmamalı ,çocuk dünyası bunu anlamakta zorluk çekecek ve ileride para konusunda ya çok savurgan ya da aşırı tutumlu olabilecek bir yapıya sahip olabiliyor.
Okula gitmek istememesinin sebepleri araştırılırsa öğretmeni ile konuşulursa sorun hallolacaktır bence.Hayatının baharında a.s anne babasının sevgi dolu kucağından ayrılan ve bir kurallar bütününün olduğu dünyaya adım atan çocuklar bir anda karnım ağrıyor,başım ağrıyor demeye başlıyor ilei derecede sorun olanlar da var tabii.bunlar için de destek şart.yönlendirici kelimelerle etkinliklerle okulu sevdirebilirsiniz ..** keşke benim de senin gibi güzel bir öğretmenim olsaydı,keşke benimde senin kadar çok arkadaşım olsaydı.ben de okula gitsem ...............yapardım çok eğlenceli olurdu değil mi ? ** gibia.s.

Yazdıklarını okuyunca o kadar beğendimki, oğlunla ne kadar gurur duyduğunu onu ne kadar sevdiğini anlayabiliyorum. Bende oğlumun gösterisi olduğunda aynı duyguları yaşamıştım (ama bir yandan elimde mendil salya sümük durumları senağlamabu mutluluktan gerçi ama hiç dayanamıyorum ona fark ettirmeden)
Dilerim oğlun ve tüm çocuklarımız her zaman sağlıklı mutlu ve başarılı günler geçirirler. Bizlere ve ülkemize övünç kaynağı olurlar... a.s.kaydirigubbakcemile5

Öncelikle doğru bir karar verdiğin kanısına bende katılıyorum eğitmenin kişiliği çok önemli onlar çocuklarımızın modelleri... Bende kızımı okuldan aldım enson acılı ketçap faciası yaşadık okulda ve kızım kurdeşen çıkardı acıya alerjiden bu kadar sorumsuz (daha önceki tavırllarıda biliyorsunuz) bir insanın çocuğuma zarardan başka birşey vermeyeceği kanısındayım çocuğum 1 haftadır testler tahliller okula gitmedi arayan soran yok pes yani diyerek son noktayı beynimde koydum pazarteside müdürle konuşup resmen sonuçlandıracağım. Artık gözüm de korktu başka okulda düşünemiyorum ilkokul için de iyi bir araştırma yapıp öyle vereceğim. Allah çocuklarımızı iyilerle karşılaştırsın görevini madden değil manen yapan insanlarla karşılaştırsın. Sevgilerle....a.s.

Yarın için ne gibi hazırlıklar yaptığınızı öğrenmek isterim yada isteriz... diğer velilerdende bilgilenmek isteyenler olabilir...
Oğlumun okulunda öğlen yemeklerinden sonra kutlama yapacaklar ağaç süslemişler biz velilerde evden yiyecekler göndereceğiz...
Ben sınıfannesi olduğum için şekerlemeler, çikolatalar , bisküilerden oluşan bir büyükçe çorap şeklinde hediye paketi hazırladık...
Oğlumla arkadaşları için hediyeler aldık... yarın paylaşacak arkadaşlarıyla bende çocuklar için kurabiye yapacağım çocuk resimli...
işte bu şekilde kutlamayı düşünüyoruz...

Merhaba arkadaslar bugun oglusum bana cok guzel bir yilbasi karti yapmis :)kendi elleriyle (yerim o ellerini Selim Mert'im :asigim:)

Yarin icin oglusumun ogretmeni ile yaptigimiz isbirligi sonucunda tum okulu sinemaya goturecegiz ...madagaskar 2 var gosterimde :)
Cocuklar cok eglenecek :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…