• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Çocuğu ana sınıfına giden annelerin paylaşım alanı!!

Alıştırma dönemi çarşambaya alınmış, kızım hergün gün sayıyordu dün başlaycaktık güya hazırlandık kaldık son anda biraz ağladı filan okula gitmeyi çok istiyo şimdiden çok istekli, inşeallah eğitim hayatının sonuna kadarda öyle olur

Arkadaşlar benim oğlum da 3 yaşında ve dün anaokuluna başladık.Alıştırma haftasındayız biz de.Bayramdan sonra 24/09/2009 da eğitim başlayacak.Bu hafta sabah 08:00 den 10:30'a kadar 2,5 saat kalıyoruz.Haftaya 13:00' e kadar okulda olacaklar.Bakalım haftaya 5 saat kalmaya nasıl alışacak?
2 gündür alışacak gibi gözlemledim.Sadece bugün birkaç arkadaşıyla oyuncak paylaşamama problemi yaşadık.gamyoncuiremsuOnu da zamanla öğrenecektir.Öğretmeninin yardımıyla tabii...
Öğretmenini şimdilik sevdim.Bakalım zaman gösterecek daha çok yeniyiz.:uhm:

oğlumu götürdüm sabah 8 -16:00 saatleri okulda olcak ama bu 2 gün 12:30 da almamızı istediler

BENİM OĞLUM BUSENE İLK GİDİCEK HADIMKÖYDE OTURUYORUM YENİ TAŞINDIM HENÜZ DAH ABAŞLAMADI BENDE KORKUYORUM ALIŞICAKMI DİYE PAZARTESİVELLİ OLCAK BAKALIM:hulya::Saruboceq:

Kızlar nerelerdesiniz hadi buyrun buraya beraber görüşelim çocuklarımızın okulları nasıl gidiyor neler

öğreniyorlar nerelerde zorlanıyorlar hep birlikte paylaşalım.Çok sessiz kalmış bu topik.

oğlum saat 13.30 a kadar okulda kalıyor.10 .30 da yemek arası var
pazartesi peynir simit süt
sali cikolatalı ekmek süt
çarşamba kek kraker meyva suyu
perşembe pide ayran
cuma poğaca kurabiye meyva suyu

şuana kadar birsürü şarkı öğrendi boyamalar yapıyorlar ve 1 sayısını öğrendiler .bakalım nasıl gidicek bu sene.

oğlum saat 13.30 a kadar okulda kalıyor.10 .30 da yemek arası var
pazartesi peynir simit süt
sali cikolatalı ekmek süt
çarşamba kek kraker meyva suyu
perşembe pide ayran
cuma poğaca kurabiye meyva suyu

şuana kadar birsürü şarkı öğrendi boyamalar yapıyorlar ve 1 sayısını öğrendiler .bakalım nasıl gidicek bu sene.

Bu senenizin kıymetini bilin 1 'e başlayınca hem davranış hem dersler herşey değişiyor çocukta... bilgilendirmeee olsun sizlere benim oğlum bu yıl 1 'inci sınıf... mafoldumben

benım kızım 6 yasında gecen senede anaokuluna gıttı ılk basta bıraz zorlandık ama cabuk alıstı erken vermenın faydasını cok gordum tavsıye ederım

benim oglum ana okununa iki yil gitti burda mecbur
ve 4 yasini 4 ay gecmistiki basladi.sansliydim ana okulu evimin bahcesindeydi.tenefüse falan ciktiklarinda cocugumu izleye biliyordum.
bir yilimiz gecti.iki ögretmen vardi bir erkek bir de kadin. kadin gecn sakin cocuklara davranis sekli baya güzeldi.
ikinci senemizde kadin ögretmen degisti ve yerine baska 55 yaslarinda kadin geldi.cok sert ve sinir hastasi.erkek ögretmen de cok serti ikinci sene 20 cocuk oldu ve baya bir kabalasti erkek ögretmen
ben iki defa bir cocugun yakasina sarilip bagirdigini cocugu sastigini yakaladim.o coocukta yugoslavdi ögretmenler isvicreli.cok oldum.ertesi gün yine ayni cocugun yakasina sarilmis evim 5 katta olasina ragmen öyle bir ciglik atiyor ki adam düsünün o coocugun psikolajisini.
baktim benim oglan ikinci sene gitmek istemiyor ana okuluna bir mana veremiyordum niye böyle yapiyor diye ama adamin o sekilde davrandigini görünce.tamam dedim.ögretmeni uyarmak istedim.beyim hayir dedi.cünki yabancisin burda hic bir hakkini savunamazsin.savundurmazlar.
ikinci sene her gün agliyarak olgumu gönderdim.:(((
burda istedigin yere veremezsin hangi ana okulu sana yakinsa mutlak orasi olcak devlet seciyor cünki.
baktim kizim ana okulu yasina geldi bu yil oglum birinci sinifa basladi.ayni okula verdiler.beyimle kavga ettim.burasi olmuycak ne etcem etcem burasi olmuycak.o sekilde davranan piskopatlara kizimi teslim etmem.ikna ettim ve bas ana okulu müdüründen ranvevu aldik.
durumu anlattim.köpek köpegi isirir mi??
bizi vermesine baska okula verdiler.ama o adam hala isini yapiyor.
cocougun ilk okul deneyimi cok önemli.benim oglum yeni yeni atlatti cocugumun psikolojisi bozulmustu o ana okulunda cok dikkat edin.ögretmenleri hep ilerden süzün cocuklara nasil davraniyorlar diye.

benim kızımda anasınıfına gidiyo.şimdilik istekli görünüyo bir sorun yok gibi
inşallah böyle devam eder

Benim 2 minnoşum da (2-4.5 yaş) ana okuluna gidiyor. Sabahları elele servise biniyorl:1hug:ar
Büyük olanı 3 yaşında verdim. 2 ayda zor alıştı. Küçüğü 2 yaşında verdim alışma dönemi bile orada kalmama gerek kalmadı. Hiç sıkıntı olmadı. Şahsen çok memnununm ve anaokulunun çocuklara çaok şey kattığına inanıyorum. Ana okulu ararken çok büyük ve kalabalık olmamasına dikkat ettim, Bir de eve yakın olmasına. Ayrıca öğretmenlerin de deneyimli olması beni etkilemişti doğrusu.

Kızım bu yıl anaokuluna başladı.ılk başta alışmakta tabikide zorluk çekti fakat artık seve seve okuluna gidiyor.Derslerini seviyor.Arkadaşlarıyla iyi anlaşıyor.Bu durum her anne gibi benide mutlu ediyor.Kucağımda uyuyan bebeğim şimdi büyüdü de okula gidiyor : ))) Umarım okulu her zaman sever : )

benım kızımda 2 senedır anaokuluna gıdıyor ılkbasta gecen sene zorluk cıkarmıstı bıraz busene gayet ıyı ıyıkı gecen senede gondermısım cok faydasını gordum ama seneye napcaz bılmem benı cok korkutuyor hem kardes gelıyor hem agır dersler el yazısı olması bıraz daha zorlastırdı sankı cocukları

merhaba arkasdaşlar benimde bir kızım var 6 yaşında anasınıfına gidiyor.2 yıl kreşe gitmişti belki o yüzden anasınıfına alışmasında zorluk çekmedik ama son bir aydır kardeşi olacağını bildiği için çok hassaslaştı ne yapacağımı şaşırdım öğretmenide herşeye ağlıyor diyor okulda inşallah atlatırız.opuyorumnanaktan

Merhaba arkadaslar
uzun bir ara oldu
nasilsiniz ?
cocuklar nasil ?
bu sene yine burda kaldik
Turkiye'ye donusumuzu erteledik
1 Eylul gunu oglum (Selim Mert ) anasinifina basladi
ilk deneyimi degil biliyorsunuz o yuzden zorluk cekmiyoruz :nazar:
Turkiye 'de acilmadi sanirim
Ozel okula verdik burdaki devlet okullari bizi tatmin etmedi
umarim hersey cok guzel olur
simdiden tum miniklerin egitim- ogretim hayirli olsun a.s.

Bizim okul, ana sınıfları için milli eğitime bir para ödenmesi gerek dedi. bu miktarın da b u yıl 360 tl olduğunu söyledi. ama ben araştırdım, böyle ödenmesi zorunlu bir paraya rastlayamadım. bu konuda bilsi olan var mı?

verdikleri hesap, okulun hesap numarası. ama bu paranın onlarla alakası olmadığını, milli eğitime gönderildiğini söylüyorlar.

Benim kuşum da bu sene başlıyor ayın 13ünde başlıyormuş devlet anaokulları..
Bakalım napıcaz..

Benim kızım 2006 kasım doğumlu geçen hafta özel bir anaokuluna yazdırdım,eylül sonu başlayacakboshayallersmileTüm yaz hayaller kurdu benim yavrum,sorular sordu okulda ne yapacaklarıyla alakalı.Nasıl bir istek ve heves vardı.Gelin görün ki kayıt olacağı sabah okulu hem gezsin hem öğretmeniyle bir ön tanışma yapsın diye hazırlarken kıyametler koptu bizdemafoldumbenBen vazgeçtim isteemiyorum ordan korkuyorum diye ortalığı inletti resemnbilmiyorumkismileBen de ağlamamak için onla kendimi zor tuttum:sm_confused:senağlamaOyun parkına gidicez diye evden çıktık,babam ben ve kızım okula varınca durumu açıkladık.Hiç ses çıkarmadı.Biz kaydını yaptırırken,okulun sahibiyle uzun uzun sohbet ederken o öğretmeniyle oyun odasına çıktı,diğer çocuklarla tanıştı.Tam giderken de bu defa gitmeyeyim biraz daha arkadaşlarımla oynayayım ne olur diye gözleri doldukaydirigubbakcemile3Şu çocuklar alemler:umursamaz:boshayallersmile

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum...

Bu konuda neler söyleyeceksiniz çok merak ediyorum...

Henüz 1 yaşında bir çocuğum var...
Geçenlerde 0-3 yaş bir bakım evi buldum...
Fakat bu diğerlerinden farklı...
Ona sadece bakım evi denemez sanırım aynı zamanda bir dil okulu gibi birazda...
"çocuğunuzun 2 ana dili birden olsun" diyorlar...
Sadece İngiliz çocuk bakıcıları getirmişler onlar bakıyormuş çocuklara....
Ninniler bile İngilizce imiş, Bir nevii sabah çocuğu İngiltere'ye bırakıp akşam alıyorsunuz gibi...
Gerçi oldukça da lüks bir yer ve pahalı açıkçası...
Lakin çocuğun herkesden farklı olarak, avantajlı bir şekilde, 2 anadil bilerek hayata başlaması vaadi beni çok etkiledi açıkçası...
Eğer doğru ise dil öğrenmek için ileriki yaşlarında uğraşması gerekmeyecek...
Ama yinede bilemiyorum... Fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var...
Lütfen esirgemeyin... Teşekkür ederim...

Back