İlköğretim Yorum ve Soruları çocuğu 7. sınıfa başlayan annelerin ve öğrencilerin paylaşım alanı

hepbera

çıtır olcem:)
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
4.547
1.046
52
kızlar kimlerin çocuğu bu dönemde 7. sınıfa başlayacak?haydi bu topikte tecrübelerimizi,sıkıntılarımızı paylaşalım..

Merhabalar.Benim 7. sınıfta öğrencim yok ama fen bilgisi öğretmeniyim.Ben de bu başlığı takip edip yaşanılan sorunları görmek isterim...

hoşgeldin..bakalım zamanla neler yazılacak...bizim çocuklarımıza sbs sınavı yok..acaba velilerin içinde çocuğunu dersaneye gönderen var mı...seneye oks gibi bi sınava girecekleri söyleniyor.ben bu sene de dersaneye vermedim...ama çevremde gönderen var...

benim kızımda 7. sınıfa başladı seneye ne olacak benimde hiçbir bilgim yok bende dershaneye göndermiyorum gönderen çok kişi var arkadaşlardan...

benimde 7. sınıfa geçti oglum bende hafta içi 2gün kurs gibi bir yere verdim yeni açılan bir yer fiyatı çok uygundu egitimi nasıl bilmiyorum bir süre denerim olmazsa alırım

kızlar bana daha başarılı ve sorunsuzmuş gibi geliyor.. benimki oğlan..zaten çalışmayı pek sevmezdi...bu sene değişik halleri de var..malum ergenlik başlangıcı...bu dönem takip edeceğim..çalışıp çalışmamasına bağlı olarak 2. dönem dershaneye vermeyi düşünüyorum.ya da vermemeyi...

Sevgili Anneler !
7. sınıf dersleri 6. sınıf derslerine asla ve asla benzemez. Lisede göreceği derslerin temeli bu sınıfta başlar.
Özellikle matematik ve fen dersi için geçerli bu. Eğitim hayatımız boyunca peşimizi bırakmayan sevgili "x" ve "y" de bu sınıfta karşımıza çıkar.
Bu sınıfta Denklem kurma , oran-orantı, faktöriyel, permütasyon, üslü sayılar, daire , çokgenler .. gibi matematik konuları yer almakta.
Çocuklarınızın ileride mühendis, doktor gibi iyi bir kariyere sahip olmasını istiyorsanız şimdiden işi sıkı tutmak ve temeli hazırlamak gerekir.
Sevgi ve bilgi ile yaşamınızda kolaylıklar dilerim.

arkadaşlar merhaba,
çocuğun büyüsede sorunlar bitmiyor. benim oğlum bu sene dershaneye gidiyor ilk defa. biraz fazla disiplinli bir derhaneye verdik, çok bunalıyor. yarıyıl tatili geldi çattı artık gitmek istemiyor tatil moduna geçti iyice bahaneler uyduruyor. babası taviz vermek istemiyor ama ben çok fazla da üstüne gitme taraftarı değilim. notlarım kötü değil neden bu kadar üstüme geliyorsunuz diyor.bir de sürekli çevresindeki arkadaşlarından bahsediyor onların anneleri babaları bu kadar sıkmıyor siz neden sıkıyorsunuz diye. sınıf kapasitesi de düşük aslında.bugün telefonda resmen hüngür hüngür ağladı.ama aslında çok da iyi değil 400-420-410 puan alıyor deneme sınavlarından.karnesine 3 dersi 4 diğer hepsi beş birisi GÖRSEL SANATLAR mı ne o ders obence çok önemli bir ders değil zaten, MATEMATİĞİ hep 5 ti ama matematik hocası da bayağı disiplinli adamın en iyi notları 60-70-80 ona göre 100ve 90 lık öğrenci çok az, İNGİLİZCE dersi 4 ona biraz önem vermesi lazım onuda ben söylüyorum hep.. ama malum ergenlik falan..tabii ilk senesi dershane konusunda alışık değil çok bunalıyor. bir de deneme sınavlarına hazırlanmadan giriyor hep, yeteri özeni göstermiyor, biraz fazla çalışsa notları daha da yükselecek aslında ama ilk 5 sene hep dersler iyiydi sınavlarda falan yeteri kadar hazırlanmaz sınavlarına..bir arkadaş şey yazmış kızlar daha sorunsuz falan diye doğru ve ayrıca daha hırslılar ...

arkadaşlar merhaba,
çocuğun büyüsede sorunlar bitmiyor. benim oğlum bu sene dershaneye gidiyor ilk defa. biraz fazla disiplinli bir derhaneye verdik, çok bunalıyor. yarıyıl tatili geldi çattı artık gitmek istemiyor tatil moduna geçti iyice bahaneler uyduruyor. babası taviz vermek istemiyor ama ben çok fazla da üstüne gitme taraftarı değilim. notlarım kötü değil neden bu kadar üstüme geliyorsunuz diyor.bir de sürekli çevresindeki arkadaşlarından bahsediyor onların anneleri babaları bu kadar sıkmıyor siz neden sıkıyorsunuz diye. sınıf kapasitesi de düşük aslında.bugün telefonda resmen hüngür hüngür ağladı.ama aslında çok da iyi değil 400-420-410 puan alıyor deneme sınavlarından.karnesine 3 dersi 4 diğer hepsi beş birisi GÖRSEL SANATLAR mı ne o ders obence çok önemli bir ders değil zaten, MATEMATİĞİ hep 5 ti ama matematik hocası da bayağı disiplinli adamın en iyi notları 60-70-80 ona göre 100ve 90 lık öğrenci çok az, İNGİLİZCE dersi 4 ona biraz önem vermesi lazım onuda ben söylüyorum hep.. ama malum ergenlik falan..tabii ilk senesi dershane konusunda alışık değil çok bunalıyor. bir de deneme sınavlarına hazırlanmadan giriyor hep, yeteri özeni göstermiyor, biraz fazla çalışsa notları daha da yükselecek aslında ama ilk 5 sene hep dersler iyiydi sınavlarda falan yeteri kadar hazırlanmaz sınavlarına..bir arkadaş şey yazmış kızlar daha sorunsuz falan diye doğru ve ayrıca daha hırslılar ...

aaaaaaa...kuzum beniiiiimmm...ağlatma annesi onu yaaaa...kıyamam ben ona...benim bulunduğum şehirde sınav koçları var.bunlar ders anlatmıyor..sadece motivasyon artırıyorlar.arkadaşlarımdan çocuklarını gönderenler oldu.artık biz karışmıyoruz ama çocuk hırslandı sanki diyorlar.çevrenizde böyle bi şey varsa deneyin derim.

konuya cvp yazılmayalı olmuş baya ben güncelliyeyim inşallah sorularıma sorunlarımıza birlikte yardımcı oluruz
benim oğlum 6.sınıfta bu sene yarım dönem dersaneye gitti 7. sınıf için dersane araştırırken kendimi herzamanki gibi kk de buldum :KK1:
malum erken kayıt dönemi
bugün körfez dersanesiyle görüştüm aslında anlattıklarıyla beni etkilediler ama biraz da tecrübeyle sabit olduğundan söylenenlere çokta fazla kapılmıyorum
küçük bir ilçedeyim ve ne yazıkki çok fazla seçeneğim yok
oğlum okadar yoğun ki bu sene ancak hafta sonu bir gün gidebildi
hafta içi etütler hafta sonu hızlı okuma kursu falan derken çocuk baya bunaldı
7.sınıfta dersane dışında çokta sıkmak istemiyorum çocuğu ama doğru mu düşünüyorum :44: bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
seviye olarak oğlum kötü değil ama çok çokta iyi değil okulu iyi bir okul seviyesi yüksek,ege bölgesinde çok iyi liselere öğrenci kazandırabilen bir okul allahtan çalışan bir çocuk benim istediğim emeğinin boşa gitmemesi bunun için elimden geleni yapmak istiyorum

Merhaba arkadaslar,benim kizim da 7. Sinif,bu sene dersaneye vermedik ancak ayda 1-2 kere degisik dersanelerin deneme sinavlarina soktuk,son iki haftadir da malum butun dersanelerin bursluluk sinavlari vardi,cocuk yaklasik 10 -12 adet sinava girdi cikti ,dusun tasin arastir referans al derken bir butik dersanede karar kildik ,hayirlisi diyoruz artik.istanbulda oturanlar bilir burda korkunc bir rekabet var,anneler cok hirsli,kimse cocuguma kiyamam falan demiyor.bugun ben acirim ama yarin hayat malesf acimayacak o yuzden simdiden cok iyi hazirlanmalari gerekir diye dusunuyorum...

Merhaba arkadaslar,benim kizim da 7. Sinif,bu sene dersaneye vermedik ancak ayda 1-2 kere degisik dersanelerin deneme sinavlarina soktuk,son iki haftadir da malum butun dersanelerin bursluluk sinavlari vardi,cocuk yaklasik 10 -12 adet sinava girdi cikti ,dusun tasin arastir referans al derken bir butik dersanede karar kildik ,hayirlisi diyoruz artik.istanbulda oturanlar bilir burda korkunc bir rekabet var,anneler cok hirsli,kimse cocuguma kiyamam falan demiyor.bugun ben acirim ama yarin hayat malesf acimayacak o yuzden simdiden cok iyi hazirlanmalari gerekir diye dusunuyorum...

ben de oğlumu dersane sınavları sokuyorum.heyecanını atsın diye düşünüyorum.geçen hafta da bi dersaneye kaydını yaptırdık.seneye gidecek inşallah..sınav olacak gibi görünüyor.okul tek başına yeterli değil malesef.dediğin gibi rekabet var.ve iyi olanlar değil..en iyi olanlar iyi okullara gidiyor..artık hırslı olmak gerekiyor..Rabbim hepimizin evlatlarına yardımcı olsun.......

Konu guncel degil ama eger ki 7.sinif velileri varsa ,burada sıkıntılarımızı paylasalim isterim hanimlar

benimki de 7, hiç bi özel okul dershane sınavına sokmadım, laylaylom bi şekilde okula gidip geliyo bakalım:KK53:

Merhaba benim kızımda bu sene 7.sınıf a gidiyor bende derhaneye vs kayıt ettirmedim henüz.Kızım derslerinde başarılı ve çalışmaya istekli ama dershaneyi istemiyor istekli olmayıncada zorlamak bana doğru gelmiyor.şimdilik evde ben çalıştırıyorum testler vs çözdürüyorum bakalım ilk dönem nasıl sonuçlar alıcaz ona göre 2.dönem etüt merkezine gidip gitmeme kararı netleşcek.Benim düşüncem mayıs gibi etüt merkezine kayıt yaptırıp teoga hazırlanması için kamp gibi göndermek ama bakalım .

merhaba arkadaşlar . benim kızımda 7. sınıf öğrencisi . sizden ricam kaynak olarak hangi kitapları kullanıyorsunuz. yada hangilerini tavsiye edersiniz. teşekkürler ...

Arkadaslar benim kızımda 7.sinis ama test cozmeyi hic sevmiyor ne yapacagimi sasirdim bana yol gosterebilirmisiniz ne yapabilirim

Arkadaslar benim kızımda 7.sinis ama test cozmeyi hic sevmiyor ne yapacagimi sasirdim bana yol gosterebilirmisiniz ne yapabilirim

hangi çocuk sever ki, kaç soru yaptırmaya çalışıyorsun, sayıyı az tutup sevdiği bi etkinliğin önüne mi koysan mesela çalışma saatini

ben teog çalışması yaptırmıyorum arkadaşlar, bazıları çocuğunu dershaneye bile yazdırmış, bişeyleri kaçırıyor muyum acaba?

X