Biz dün fen bilimleri için akıllı defter aldık. Öğretmen tavsiye etmiş. Matematik öğretmeni de nar test istemiş sadece kızımdan. Ondan ödev vereceğim sana demiş. Bunlar dışında sadık uygun’un tüm setini istemişti kızım. Ben almak istemedim ama babasını kandırıp aldırmış. Biz final kolejindeyiz derslerde de final yayınları kullanılıyor.Günaydın kızlar
Test kıtaplarını sormusmuydum sıze? Bu sene cıkan akıllı defterlerı gordunuz mu? Konu anlatımlı aynı defter gıbı sorular var bosluk bırakılmıs fılan fıyatları bıraz pahalı.
Bızım turkce kıtabı kalmıstı onu bugun ınt sıparıs edecegım
Biz dün fen bilimleri için akıllı defter aldık. Öğretmen tavsiye etmiş. Matematik öğretmeni de nar test istemiş sadece kızımdan. Ondan ödev vereceğim sana demiş. Bunlar dışında sadık uygun’un tüm setini istemişti kızım. Ben almak istemedim ama babasını kandırıp aldırmış. Biz final kolejindeyiz derslerde de final yayınları kullanılıyor.
Şimdilik okul iyi gidiyor da kızım sevemedi. Dün gelip ‘anne beni bu okuldan alıp senin okulunun arkasındaki devlet okuluna gönderir misiniz?’dedi. Ben de biraz daha zaman tanı kendine dedim. Bakalım neler olacak. Bugün deneme sınavları var yine. Her çarşamba deneme sınavı olayını sevmedi bizimki. Akşam öğretmeni aradı, tüm gün sınav için çok stresliydi sesini duymak istedim diye.
Günaydın, test kitabı bende arayıştaydım, dün işleyen zeka soru bankası aldım, evde yapacak, okul için öğretmenler ism veriyor aynını alıyoruz, henüz toplantı olmadı, öğretmenlerle tanışma fırsatımız olmadı. Hazır bulunuşluk sınavı oldular, sınıfta 5. okulda 39.olmuş, dikkatsizlikten bildiği ama yapmadığı 4 sorusu var. Her hafta matematik sınavı oluyorlar sanırım öğrenme durumlarını ölçüyor, sürekli ödevimiz oluyor, genel olarak mutlu gidiyor mutlu geliyor, arkadaşının biri çilli diye dalga geçiyormuş ona üzülüyor, bende sen çok güzelsin, Rabbim güzel yaratmış hiç takılma, çocuk biraz terbiye almamış sanırım, dalga geçmemesi gerektiğini aile öğretmemiş dedim, veliyi görürsem söylemeyi düşünüyorumGünaydın kızlar
Test kıtaplarını sormusmuydum sıze? Bu sene cıkan akıllı defterlerı gordunuz mu? Konu anlatımlı aynı defter gıbı sorular var bosluk bırakılmıs fılan fıyatları bıraz pahalı.
Bızım turkce kıtabı kalmıstı onu bugun ınt sıparıs edecegım
Çocukları hassas yetiştirmemiz gerekiyor, ben zaten eksiklik olduğunu düşünmüyorum ki olabilir de, oğlum gayet sevimli ve yakışıklı maşallah (her anneye yavrusu güzeldir) Peltek olan çocuk bana da sempatik ve sevimli geliyor, zıttı olduğunda dalga geçmem gerekmiyor, bu arada benimde çillerim var :)Çocuklar cok acımasız aslında bunlar hep bı ayrıcalık. Egenınde peltegı var fenada degıl bence , s ve ş de oldugu ıcın bazen ne dedıgı anlasılmıyor. Halbukı mesela r peltegı olan bırı cok sempatık gelıyor bana. Bende boyle anlamıstım ona, bunlar bızı ozel yapan seyler. Cıllerde bence kotu degıl, bende de var :)
Arkadaşlarının neredeyse tamamı yakınımızdaki bir devlet okuluna gitti. Kızımın gittiği okulda da sınıflarının neredeyse tamamı eski öğrencilerden oluşuyor. Kızımın sınıfında mesela 2 tane dışarıdan gelen öğrenci var. Demem o ki oturmuş bir düzen var ve kızım dışarıda kaldı biraz. Mesela sırada tek oturuyor neden diye sorduğumda öyle istiyorum diyor ama ben biliyorum öyle olmadığını. Oturmak isteyenleri de reddediyormuş. Kendini o ortama ait hissetmiyor hala.Ben egeyı cok fazla ozele vermek ıstedım ama ıcımı burkan bısey oldu. Maalesef egıtım esıtlıgı her alanda var Turkıyede. O kadar nezıh o kadar temız o kadar sakın bır ortamdı kı Oglum, anne bız burada pet sıseden top oynayamayız demıstı. Devlet okulunda top yasak . Bız devlette devam edıyoruz ha burada ayrımcılık yok mu var, 2 sınıf ıng agırlık sınıfı haftada 15 saat ama kalabalık 49 kısı eh derste dersıde asıyorlardır ılla kı.
Kızını strese sokan sey sınavlar mı acaba? Her hafta hakketten cokmus ayda 1 fılan olsaymıs barı. Devlet okulunda da yapıyor yanı bızım sınıfa yapıyorlar ozel sınıf dıyor ogretmenlerHalbukı tam toplama sınıfı kura ıle kazandılar, emınım dıger subelerde mutlaka basarıya göre yerlestırme yapılmıstır neyse.Her unıte de 2 kere deneme yapacakmıs Fencı. Dıgerlerını henuz anlayamadık bakalım
merhaba benimlede çok dalga geçerdi okula gitmeme sebebi kadar önemli oluyor bi çil çocuk için resmen çirkinsin sen deniyormuş gibi algılıyordum bende daha sonra birgün sayıp 256 hiç unutmuyorum onlar demeden ben kendimle dalga geçmeye başlamıştım 256 tane çilim var oğlum saydım bile diyerek sonra dalga geçmeyi bırakıyorlar sen kabullenince olayıÇocukları hassas yetiştirmemiz gerekiyor, ben zaten eksiklik olduğunu düşünmüyorum ki olabilir de, oğlum gayet sevimli ve yakışıklı maşallah (her anneye yavrusu güzeldir) Peltek olan çocuk bana da sempatik ve sevimli geliyor, zıttı olduğunda dalga geçmem gerekmiyor, bu arada benimde çillerim var :)
Küçükken çok sorun ediyor insan bende ederdim üzülürdüm büyüyünce kabulleniyorsun beğenmeye başlıyorsunmerhaba benimlede çok dalga geçerdi okula gitmeme sebebi kadar önemli oluyor bi çil çocuk için resmen çirkinsin sen deniyormuş gibi algılıyordum bende daha sonra birgün sayıp 256 hiç unutmuyorum onlar demeden ben kendimle dalga geçmeye başlamıştım 256 tane çilim var oğlum saydım bile diyerek sonra dalga geçmeyi bırakıyorlar sen kabullenince olayı
Özel okula göndermeyi hiç istemedim aslında. Çocuklar ve aileler genellikle sorunlu. Aslında çoğu veliyi önceden tanıyorum, çocukları da öyle. Dışarda kurslarda birlikte vakit geçirdiler çoğuyla. Niyeyse kursta sorun etmeyen çocuklar aynı sınıfa gelince kıskandılar kızımı. Aslında bu herkes benim çpcuğumu kıskanıyor triplerini hiç sevmem ama hep bu konuda sorun yaşıyoruz. Hiç egosu olmayan bir çocuk, okulda yaşadığı sorunları bile gelip anlatmaz. Çocuklar kıskandı diye bir haftadır kalemliksiz okula gidiyordu ben de anlamıyordum nedenini.tühh ne kötü olmuş nery bence bizim sınıfta da böyle durum oldu.. diğer kızlar pek çalışkan değil sanırım
arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde sıkıntılar yaşıyor, ne cins insanlar var :/
neyse ki öğrenebilmişsin arkadaşın da iyi sormuş vallaÖzel okula göndermeyi hiç istemedim aslında. Çocuklar ve aileler genellikle sorunlu. Aslında çoğu veliyi önceden tanıyorum, çocukları da öyle. Dışarda kurslarda birlikte vakit geçirdiler çoğuyla. Niyeyse kursta sorun etmeyen çocuklar aynı sınıfa gelince kıskandılar kızımı. Aslında bu herkes benim çpcuğumu kıskanıyor triplerini hiç sevmem ama hep bu konuda sorun yaşıyoruz. Hiç egosu olmayan bir çocuk, okulda yaşadığı sorunları bile gelip anlatmaz. Çocuklar kıskandı diye bir haftadır kalemliksiz okula gidiyordu ben de anlamıyordum nedenini.
Boyle bıseye ınanmak ıstemıyorum ama sonradan devam eden bır sınıfa ayak uydurması cok zor.Kızlar çok üzgünüm ve kızgının bugün. Dün bir arkadaşım aradı. Sohpet ederken kızımı sordu okula alıştı mı diye. Ben aşılamadığını söyleyince. Ya ben sen lohusasın diye söylemedim ama başka bir arkadaşı araya koyup kızının sınıf öğretmeniyle görüştüm dedi.
Meğerse kızımın sınıfındaki kızlar ilk 2 hafta kızımla dalga geçmişler. ‘İnek misin sen? Aramıza bir inek gelmiş? Niye geldin ki sen? Vs
Sonra kızımın kalemlerini, defterlerini kıskanan bir çocuğun velisi, beni tanımasına rağmen beni aramak yerine başka birilerine benim mesai arkadaşımı aratmış. Nerden alıyorlar kortasiye malzemelerini diye.
Dün de ödev dağıtılırken, dağıtımı yapan çocuk herkese verip kızımı atlamış. Sonra elimde kalan kağıtları buruşturup çöpe atmış.
Kızlar benim kızım akıllı bir çocuk. Çok iyi bir sporcu. 5 senedir piyano çalıyor ve son derece de sosyal. Hemen dikkat çeker. Kızımın gelmesi diğer çocuklardan çok velileri rahatsız etti bence.
Var ama diğer sınıfta tanıdığım birkaç çocuk var ki o çocuklar varken ders işlemek imkansız. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktan da korkuyorum.neyse ki öğrenebilmişsin arkadaşın da iyi sormuş valla
yavrum aferin kızına maşallahh.. umursamayacak o zaman.. sınıf değişme ihtimali var mı?
Yok zaten kızıma da dedim ondan değerli değil ya okul ücreti ödendi ama yemişim ücretini. Alırım ve hemen devlet okuluna veririm ama sorun şu ki gitmek istediği okulun müdürü bilsem’li çocuklara karşı ön yargılı. Geçen sene tanışıp konuştum kendisiyle kesinlikle göndermeyin bu okula dedi, hatta mümkünse kendisi gibi çocuklarla yatılı okusun dedi. Sanki fikir istemişiz gibi.Boyle bıseye ınanmak ıstemıyorum ama sonradan devam eden bır sınıfa ayak uydurması cok zor.
Okuldan almayı dusunmezmısın.
Devlet okulunda her cocuk sıradan, her cocuk aynı. Evet kımısının ayakkabısı kalıtelı ama mesela kımse ozenmesın dıye beslenmesıne köfte asla koymayan velıler var.
Inan cocuk daha mutlu olacaksa alıver.
Kızın bunlardan hıc bahsetmedı mı sana?
zaten sorun çocuklarda değil velilerde.veliler çok hırslı.hep en iyisi en başarılısı en mükemmeli benim çocuğum olsun hırsı yarışı var.çocuklardan çok veliler yarışıyorlar.çocuğunuz zeki başarılı bir çocuk olunca veliler sınıfın gözdesi en başarılısı olacak kıskançlığıyla yaklaşıyorlar.Çocuğun defterlerine kadar biliyorlar.ben oğlumun okuluna daha Salı gittim sınıfına değil veli görüşme odasında danışman öğretmeni ve fen öğretmeniyle görüştüm.onlarda çok sakin sessiz mülayim zeki ama göstermesini sevmeyen bilen ama hiç hırsı olmayan saygılı bir çocuk dediler.Zerre kadar hırsı yok vicdanlı merhametli.Kızlar çok üzgünüm ve kızgının bugün. Dün bir arkadaşım aradı. Sohpet ederken kızımı sordu okula alıştı mı diye. Ben aşılamadığını söyleyince. Ya ben sen lohusasın diye söylemedim ama başka bir arkadaşı araya koyup kızının sınıf öğretmeniyle görüştüm dedi.
Meğerse kızımın sınıfındaki kızlar ilk 2 hafta kızımla dalga geçmişler. ‘İnek misin sen? Aramıza bir inek gelmiş? Niye geldin ki sen? Vs
Sonra kızımın kalemlerini, defterlerini kıskanan bir çocuğun velisi, beni tanımasına rağmen beni aramak yerine başka birilerine benim mesai arkadaşımı aratmış. Nerden alıyorlar kortasiye malzemelerini diye.
Dün de ödev dağıtılırken, dağıtımı yapan çocuk herkese verip kızımı atlamış. Sonra elimde kalan kağıtları buruşturup çöpe atmış.
Kızlar benim kızım akıllı bir çocuk. Çok iyi bir sporcu. 5 senedir piyano çalıyor ve son derece de sosyal. Hemen dikkat çeker. Kızımın gelmesi diğer çocuklardan çok velileri rahatsız etti bence.