İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

heee sen de bendensin 1.52 de benim.:KK61::KK61::KK61:

aynen öyle sanırım.
2 tane zayıfı var kesinleşen, valla verem olacam, inadına yapıyor sanki:KK62::KK62:
offff of, ömrümü yedi ömrümü.
benim yeğeniminde varmış 2 tane mat.ve fizik kurtarma yazılısı oluyomuş galiba ama dahada kazık soruyolarmış bu yazılılarda.Üstelik yeğenim evde mat.dersi alıyo özel ama okuldaki öğretmen çok cinsmiş konuları hızlı hızlı anlatıp geçiyormuş bunlar anlamadan,sınıfça şikayetçiler valla bizim gelin liseyi bir anlattı şimdiden gözüm korktu.Nap ne et lisede özel okula gönder diyor,onada nasıl can dayanır bilmem

benim yeğeniminde varmış 2 tane mat.ve fizik kurtarma yazılısı oluyomuş galiba ama dahada kazık soruyolarmış bu yazılılarda.Üstelik yeğenim evde mat.dersi alıyo özel ama okuldaki öğretmen çok cinsmiş konuları hızlı hızlı anlatıp geçiyormuş bunlar anlamadan,sınıfça şikayetçiler valla bizim gelin liseyi bir anlattı şimdiden gözüm korktu.Nap ne et lisede özel okula gönder diyor,onada nasıl can dayanır bilmem
canım fizik gerçekten lisede zordur.
ben fen çıkışlıyım.
bizim de bi fizik hocamız vardı.
inan ki öyle iğrenç anlatırdı ki. millet hep kalırdı onun dersinden.
sonra özel ders verirdi pis adam.
niyeti özel derste daha güzel anlatarak paranın ağzını kırmak.
hiç sevmiyordum onu.
ama ben de inat ettim . ilk yazılım 25 mi neydi.
2. yazılı için kitabı aldım elime.
dedim ben bunu çözcem. bu dersi geççem.
var ya 1 sayfa üzerinde 1 gün uğraştığımı bilirim anlamak için.
ama 2. yazılıda verdim sınavı.
günlerce uğraştım. ama hiç de öyle anlaşılmayacak konu değilmiş
öğretmen bilerek öyle anlatmış . işte özel ders için. arkadaşlardan özel ders alan vardı. maddi durumları iyiydi. ben alamazdım. o zaman durumumuz kötüydü zaten
fizik çok eğlenceli derstir
matematik de öyle.
öğretmende bitiyor iş. mesleğini seviyorsa güzel anlatır.
ben özel okula falan yollamayı düşünmüyorum .
devlet okulları daha iyi diye düşünüyorum bu konuda.

fadime senin şu yaptığın kek kurabiye karışımı şey nerdeydi yeniden yazsan ya..rumma mıydı neydi

işte kurtarmalar ve performanslar hepsi verildi, kimya ve tarih kesin zayıf 44 ve 42 düşüyor son. biyoloji var bir de onun 3.sü belli olmadı daha, o da büyük ihtimal zayıftır, 3 zayıf.
evet öğretmenlerin gıcık olduğu kesin zaten, matematiği de sırf işte internetten ders aldıra aldıra yükselttimya, diğer dersler için de yapacağız artık 2.dönem bişeyler.

yok kız . hiç de öyle serbest bırakacak anne değilsin sen. cin gibisin kız.
sağol canım ama demek ki, önceden bu kadar değildim diye düşünüyorum. ufağı kıskanıyor çok, şimdi bir de o başarılıya, çekemiyor, aslında hırs yapıp daha da çalışması lazım değil mi, bizimki ters hırs yapıyor sanırım.

ben fen çıkışlıyım.
hiç sevmiyordum onu.
öğretmen bilerek öyle anlatmış . işte özel ders için. arkadaşlardan özel ders alan vardı. maddi durumları iyiydi. ben alamazdım. o zaman durumumuz kötüydü zaten
matematik de öyle.
ahhh ah, ne kadar akıllı bir çocukmuşsun sen canım, keşke benim kız da akıllansa.

fadime senin şu yaptığın kek kurabiye karışımı şey nerdeydi yeniden yazsan ya..rumma mıydı neydi
rumma.org canım, dur bakayım.
http://www.rumma.org/category/yemekler/kekler/page/3/

ben fen çıkışlıyım.
hiç sevmiyordum onu.
matematik de öyle.
doğru söylüyorsun cnm iş öğretmende bitiyor zatende şimdi sistem değişti ya üniversite için lise ortalamaları baz alınıyomuş özeldede soruları çocuklara veriyorlarmış ve çocuklar iyi not alıyormuş dolayısıyla not ortalamalarıda yüksek olacağı için iyi devlet üniversitelerinede yerleşiyorlarmış dün neler anlattı bizim gelin mesela benim yeğenin arkaşı ilkokuldan beri kızın seviyesi belli hep zayıf ve düşük notlarlaydı kız zaten anadolu lisesinide kazanamadı ailesi özele verdi şimdiki notları süper diyor ama ben çocuğun kapasitesini biliyorum diyor kaç senedir bu arada benim yiğenimde dersleri çok iyiydi ilkokuldan beri özellikle matematiksel zekası iyidir buna rağmen şimdi not ortalaması düşük veüniversite için ne kadar tırmasalar boş ortalamalar düşük oldukça.Yani sistem değişmediği sürece kendini parçalayan değil parası olan iyi bir devlet üniversitesine yerleşecek cnm o yüzden ürktüm..

işte kurtarmalar ve performanslar hepsi verildi, kimya ve tarih kesin zayıf 44 ve 42 düşüyor son. biyoloji var bir de onun 3.sü belli olmadı daha, o da büyük ihtimal zayıftır, 3 zayıf.
evet öğretmenlerin gıcık olduğu kesin zaten, matematiği de sırf işte internetten ders aldıra aldıra yükselttimya, diğer dersler için de yapacağız artık 2.dönem bişeyler.

sağol canım ama demek ki, önceden bu kadar değildim diye düşünüyorum. ufağı kıskanıyor çok, şimdi bir de o başarılıya, çekemiyor, aslında hırs yapıp daha da çalışması lazım değil mi, bizimki ters hırs yapıyor sanırım.

ahhh ah, ne kadar akıllı bir çocukmuşsun sen canım, keşke benim kız da akıllansa.

rumma.org canım, dur bakayım.
http://www.rumma.org/category/yemekler/kekler/page/3/
canım aldım tarifi . bu akşam yaparım inşallah
beslenmeye 2 gündür sarellee li ekmek koyuyorum da
kendine iyi bak

doğru söylüyorsun cnm iş öğretmende bitiyor zatende şimdi sistem değişti ya üniversite için lise ortalamaları baz alınıyomuş özeldede soruları çocuklara veriyorlarmış ve çocuklar iyi not alıyormuş dolayısıyla not ortalamalarıda yüksek olacağı için iyi devlet üniversitelerinede yerleşiyorlarmış dün neler anlattı bizim gelin mesela benim yeğenin arkaşı ilkokuldan beri kızın seviyesi belli hep zayıf ve düşük notlarlaydı kız zaten anadolu lisesinide kazanamadı ailesi özele verdi şimdiki notları süper diyor ama ben çocuğun kapasitesini biliyorum diyor kaç senedir bu arada benim yiğenimde dersleri çok iyiydi ilkokuldan beri özellikle matematiksel zekası iyidir buna rağmen şimdi not ortalaması düşük veüniversite için ne kadar tırmasalar boş ortalamalar düşük oldukça.Yani sistem değişmediği sürece kendini parçalayan değil parası olan iyi bir devlet üniversitesine yerleşecek cnm o yüzden ürktüm..
canım ya.. yani haklısın . .ne diyim.

canım zaten o kadar kötüleşti ki dünya, parası olan yaşıyor, bu kadar basit, yani garibanın çocuğu ne olursa olsun.
ben de duydum o dediğini, benim arkadaşın oğlu da özeldeydi, bu sene devlete geçti, devlet çok zormuş anne diyormuş. özelde dediğin gibi sınav olacağı zaman veriyorlarmış 150 soru, bunların içinde çıkacak diyorlarmış, e haliyle yüksek notları oluyo.

canım zaten o kadar kötüleşti ki dünya, parası olan yaşıyor, bu kadar basit, yani garibanın çocuğu ne olursa olsun.
ben de duydum o dediğini, benim arkadaşın oğlu da özeldeydi, bu sene devlete geçti, devlet çok zormuş anne diyormuş. özelde dediğin gibi sınav olacağı zaman veriyorlarmış 150 soru, bunların içinde çıkacak diyorlarmış, e haliyle yüksek notları oluyo.
çok kötü ya,Allah şükür gariban değiliz çalışıyoruz yağımızla kavruluyoruz ama özelede yetiştirecek kadar olamayabiliriz sonuçta biz böyleysek gerçek garibanlar ne yapsın o kadar okumaya istekli zeki çocuklar ne yapsın hiç adaletli değil özellikle öğretmenlerin yaptığıda hiç adaletli değil çocuklar kendilerini paralıyor ne için koca bir hiççç

günaydın kızlarr,
hayırlı cumalar:KK36::KK36:
dün bizim de kg. lı, gramlı sorular vardı. çok karışıktı, hepsini beraber yaptık. neyse anlamadığım soru yoktu da, yaptırabildim. işler daha da zorlaşacak 2.dönem, allah yardımcımız olsun.
akşam kolay pizza yaptım kızlarr, beğenerek yediler, 1 tepsi gitti. Tavsiye ederim.
bu arada 67.4 kg. olmuşum kızlar, 600 gr. gitmiş, çok şükür:KK49::KK49::KK49:

çok kötü ya,Allah şükür gariban değiliz çalışıyoruz yağımızla kavruluyoruz ama özelede yetiştirecek kadar olamayabiliriz sonuçta biz böyleysek gerçek garibanlar ne yapsın o kadar okumaya istekli zeki çocuklar ne yapsın hiç adaletli değil özellikle öğretmenlerin yaptığıda hiç adaletli değil çocuklar kendilerini paralıyor ne için koca bir hiççç
gerçekten allah herkesin yardımcısı olsun canım, bu devirde herşey daha da zor, parası olan hayatını yaşıyor, Allah işimizi-gücümüzü korusun da zor duruma düşmeyelim inşallah. İşsizlere de iş versin rabbim, eşime de inşallah.

günaydın kızlar.. hayırlı cumalar..
kapalı ve yağmurlu bir gün var bugün..
akşam malum ders çalışmadık..
mısır patlattım çay içtim tv seyrettim..

iyi akşamlar kızlar. sizi seviyorum.
yarın görüşürüz inşallah
bu güzel bir şey mi şimdi.
bence çok yanlış bir uygulama.
özel okulları ben sevmiyorum.
bileğinin hakkıyla nereye gelebiliyorsa oraya gelsin bana göre.
lise zordur. dershanelere yollamak lazım.
başka türlü tek başına olmaz . o da bir gerçek.

yani biz yetişebiliyoruz haribucum.
ama gerçekten yetişemeyenlerin çocuklarında biraz akıl varsa biraz da gelecek kaygısını taşıyorsa çok iyi yerlere gelebileceklerine inanıyorum.çevremde de görüyorum.
benim eski bakıcımın kızlarından biri çok çalışkan. diğeri orta . başarılı olan devletten aylık alıyor. belki 3 aylık veriyorlar. bi şekilde harçlığını bile çıkarıyor çocuk.
okul da kurs veriyor okul saatlerinin dışında . o şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.
bilgisayar bile yok evlerinde düşün.
öyle ödev , ders sitelerine girip ders çalışmıyorlar. ne varsa okulda yapıyorlar işte. ama iyi yerlere geleceğine eminim bu kızlardan 1 tanesinin. diğeri de açıkta kalmaz ama ikizi kadar değil.

günaydın kızlarr,
hayırlı cumalar:KK36::KK36:
dün bizim de kg. lı, gramlı sorular vardı. çok karışıktı, hepsini beraber yaptık. neyse anlamadığım soru yoktu da, yaptırabildim. işler daha da zorlaşacak 2.dönem, allah yardımcımız olsun.
akşam kolay pizza yaptım kızlarr, beğenerek yediler, 1 tepsi gitti. Tavsiye ederim.
bu arada 67.4 kg. olmuşum kızlar, 600 gr. gitmiş, çok şükür:KK49::KK49::KK49:
kuzucuk tartı konusuna geçti demek .
müfredata uygun gidiyoruz hep birlikte
pizzayı kabartma tozu ile mi yaptın canım.
neeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyy 600 gr mı gitmiş. şoklardayım . :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

günaydın herkese
ödevlerimizi eşim kontrol etti.
ben ediz ile ilgilendim
1 hafta önce akılli tv de bi korkunç sahne görmüş.
ondan sonra bizim oğlan wc ye bile gitmiyor . odadan odaya geçmiyor. 4 yaşında daha.
sonra bakıcımızın kızı pc de zombi oyunu oynarken izlemiş. çok korkmuş 3 gün önce
artık dün ben mutfaktaydım. babası da emir i almaya gitmişti.
wc den nasıl çığlıklar geliyor.sanki biri var da onu boğazlıyor
koştum. korkmuş
yattık akşam uyumadı 1 saat.
gözlerini kırpmıyor.
korkusundan . sanki kapatınca bi şey olcak.
gece hep yanımda yatıyor zaten o gün bügün.
yatağına koysam da geliyor gece.
uyku tutmadı beni gece.
sinirlerim bozuldu.
durduk yere çocuk bağımlı oldu bana. bir de aşırı korkusu yüzünden çok üzüldüm .
büyükten çok çektim. sıra küçükte . korku yüzünden
sabah bakıcımıza söyledim .
akılli tv yi sildim kanal listesinden. minikaa go yu da
bir de cartoonn nitwork sildim diye.
sen de izletme evinde dedim.
tamam dedi
onun kızı da akıllı tv izliyormuş. emir söylemişti.
yani dedim artık gece yanında yatsam bile güvende hissetmiyor kendini .
evde yanında biz varken bile güvensiz oluyor . saklanıyor . koru beni diye.
çok sinirlerim bozuk bu konuda
bir de yemek konusunda çok ısrar ediyormuş ediz e .
yemek yemiyor diye.
dün öğlen masaya oturmuş abisiyle.
ediz gergin tabi yemek istemiyor ya. abisine hareket yapmış . 2,5 hareketi. hani şu 3 tane parmakla yapılan.

emir de hemen teyzeye söylemiş .
teyze de ediz in eline tuz dökmüş,,ceza anlamında her halde. emir e çok da kızdım. sanki kimden öğrendi bu hareketi. ( emir den öğrendi) kendin yapmıyormuş gibi onu mu şikayet ettin. ama anne diyor. dedim bi daha kardeşini küçümsersen, ona ters davranırsan, durduk yere şikayetler edersen aynı tavrı ben sana göstereceğim. benden iyi niyet bekleme sen de . tamam anne diyor . bakalım dedim .
kadın günah diyormuş ediz e . yemeğini ye bitir diye bir de. .
ki yaşı günah ı algılamaya uygun değil, üstelik ben onu Allah ile korkutmak istemiyorum. Allah çocukları sever diye bilsin isterim. ama ona daha bu konularda hiç konuşmadım. daha çok küçük
neyse dedim ki sabah . ediz yemek yemek istemezse . zorlama. biz ona hep olumlu yaklaşıyoruz. abisine de öyle.
ama diyor içim rahat etmiyor. aç kalıyor.
dedim kahvaltıyı 8 de yapsa öğlen 1 ya da 1.30 a kadar bekle yiyecektir illa ki. tamam dedi ama . bilemiyorum.
çok hırçınlaştı dedim. gerçekten . çocukla ne kadar iddialaşırsan o kadar ters tepiyor . ona da söyledim.
çünkü gece uykum kaçınca söylemek zorunda hissettim kendimi.
o da anlayacağını anladı bence. söylerken azıcık yüzüne bakmamaya çalıştım. çıkmak üzereydim. kaban giyiyordum botlarımı giymeye çalışıyordum. eğer yüzüne bakarak söyleseydim zaten kötü bir ifadem olurdu. tutamıyorum böyle konuşurken kendimi yüzüme yansıtıyorum. :KK12:

iyi akşamlar kızlar. sizi seviyorum.
yarın görüşürüz inşallah

bu güzel bir şey mi şimdi.
bence çok yanlış bir uygulama.
özel okulları ben sevmiyorum.
bileğinin hakkıyla nereye gelebiliyorsa oraya gelsin bana göre.
lise zordur. dershanelere yollamak lazım.
başka türlü tek başına olmaz . o da bir gerçek.
bence de güzel değil tabiii, sonuçta üniversite sınavında nasıl başarılı olacaklar, orası da tuhaf yaniii? hazıra alışınca, üniversite sınavını kazanmak kolay mı sanki?

kuzucuk tartı konusuna geçti demek .
müfredata uygun gidiyoruz hep birlikte
pizzayı kabartma tozu ile mi yaptın canım.
neeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyy 600 gr mı gitmiş. şoklardayım . :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
evet canım, hep beraber ilerliyoruz konularda.
pizzayı kabartma tozu ile yaptım canım, 3 fincan un-1 yumurta-kabartma tozu-tuz-1,5 fincan yoğurt ile yoğuruyorsun, üstüne salça-sarımsak-yağ ve kekikli sos sürüyom, üstüne de istediğim malzemeler.

evet canım 600 gr. ama ölçülere baktım, henüz kıpırdama yok, inşallah ölçüler de değişir tez zamanda.

X