günaydın herkese
ödevlerimizi eşim kontrol etti.
ben ediz ile ilgilendim
1 hafta önce akılli tv de bi korkunç sahne görmüş.
ondan sonra bizim oğlan wc ye bile gitmiyor . odadan odaya geçmiyor. 4 yaşında daha.
sonra bakıcımızın kızı pc de zombi oyunu oynarken izlemiş. çok korkmuş 3 gün önce
artık dün ben mutfaktaydım. babası da emir i almaya gitmişti.
wc den nasıl çığlıklar geliyor.sanki biri var da onu boğazlıyor
koştum. korkmuş
yattık akşam uyumadı 1 saat.
gözlerini kırpmıyor.
korkusundan . sanki kapatınca bi şey olcak.
gece hep yanımda yatıyor zaten o gün bügün.
yatağına koysam da geliyor gece.
uyku tutmadı beni gece.
sinirlerim bozuldu.
durduk yere çocuk bağımlı oldu bana. bir de aşırı korkusu yüzünden çok üzüldüm .
büyükten çok çektim. sıra küçükte . korku yüzünden
sabah bakıcımıza söyledim .
akılli tv yi sildim kanal listesinden. minikaa go yu da
bir de cartoonn nitwork sildim diye.
sen de izletme evinde dedim.
tamam dedi
onun kızı da akıllı tv izliyormuş. emir söylemişti.
yani dedim artık gece yanında yatsam bile güvende hissetmiyor kendini .
evde yanında biz varken bile güvensiz oluyor . saklanıyor . koru beni diye.
çok sinirlerim bozuk bu konuda
bir de yemek konusunda çok ısrar ediyormuş ediz e .
yemek yemiyor diye.
dün öğlen masaya oturmuş abisiyle.
ediz gergin tabi yemek istemiyor ya. abisine hareket yapmış . 2,5 hareketi. hani şu 3 tane parmakla yapılan.
emir de hemen teyzeye söylemiş .
teyze de ediz in eline tuz dökmüş,,ceza anlamında her halde. emir e çok da kızdım. sanki kimden öğrendi bu hareketi. ( emir den öğrendi) kendin yapmıyormuş gibi onu mu şikayet ettin. ama anne diyor. dedim bi daha kardeşini küçümsersen, ona ters davranırsan, durduk yere şikayetler edersen aynı tavrı ben sana göstereceğim. benden iyi niyet bekleme sen de . tamam anne diyor . bakalım dedim .
kadın günah diyormuş ediz e . yemeğini ye bitir diye bir de. .
ki yaşı günah ı algılamaya uygun değil, üstelik ben onu Allah ile korkutmak istemiyorum. Allah çocukları sever diye bilsin isterim. ama ona daha bu konularda hiç konuşmadım. daha çok küçük
neyse dedim ki sabah . ediz yemek yemek istemezse . zorlama. biz ona hep olumlu yaklaşıyoruz. abisine de öyle.
ama diyor içim rahat etmiyor. aç kalıyor.
dedim kahvaltıyı 8 de yapsa öğlen 1 ya da 1.30 a kadar bekle yiyecektir illa ki. tamam dedi ama . bilemiyorum.
çok hırçınlaştı dedim. gerçekten . çocukla ne kadar iddialaşırsan o kadar ters tepiyor . ona da söyledim.
çünkü gece uykum kaçınca söylemek zorunda hissettim kendimi.
o da anlayacağını anladı bence. söylerken azıcık yüzüne bakmamaya çalıştım. çıkmak üzereydim. kaban giyiyordum botlarımı giymeye çalışıyordum. eğer yüzüne bakarak söyleseydim zaten kötü bir ifadem olurdu. tutamıyorum böyle konuşurken kendimi yüzüme yansıtıyorum.