İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

evet canım üşütmüş, dün bir de beni salak yerine koymaz mı öldüm allahım, gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
ben buna testler işaretleyip veriyorumya, yapmamak için üzerlerine biz bu konuyu yazmadık geçmiş, 4-5 tane teste böyle yapmış, oysaki konu içeriğini okusa yapacak, tepesinde Benim eşsiz yuvam yazıyor mesela görmedik demiş geçmiş. neyse bu ödev yaptı diye geçti internet başına, hasta olsalar da internet oluca iyileşirler biliyosun.
neyse bi baktım hiçbiri yapılmamış kızdım ben buna, bu sefer kıvırttı ben onları kendim işaretledim, senin verdiklerini önce yapmıştım diye, ya arkadaş bacak kadar boyuyla adam kandıracaklar, kızdım bir sürü, yalan söyleme dedim, gitti hemen babaya ağlayarak fiskos halinde babasına anlatıyo, ben yaptım da annem inanmıyor da vs.vs. diye, babası da tamam kızım yat hadi dedi buna. ben neyse babasına kaş-göz yaptım sus-karışma diye, o da bana hasta üzme diye işaret yapıyo, neyse ben de dedim ki sesli bir şekilde ''yalan söyleyen çocukları Allah görür, anne-babanın kandırabilirsin ama Allah affetmez'' dedim, babasına diyormuş gibi. etti etmedi ağlamaya başladı ama ısrarla da kendi haklıymış gibi davranyo, yarım saat ağladı ben yalan söylemiyom, şaşırdım demeye başladı. böyle işte, akşam tekrar yatarken güzelce konuştum, bana ne olursa olsun yalan söyleme dedim, bir kere yalan söyleyip güvenini yitirirsen bir daha doğruyu söyledğinde inandıramazsın vs.vs.
bakalım düzelir inşallah, ama hiç hoş değildi akşam yaptıkları.
iyi yapmışsın konuşmakla yalan söylemenin bir kurtarıcı olduğunu değil çok kötü bir şey olduğunu idrak etmeleri lazım..
sen kızarken eşininde öyle yapması sinir bozucu.biri kızarken diğeri poh poh yapmamalı..

Günaydın kızlarr,

Akşam hikaye haritası ile uğraştı oğlan ben yemekle filan uğraşırken sonra biraz İngilizce test kitabından çalıştı, bugün ingilice dersi ar geçen hafta öğrendiği sıfatları tekrar ettik.

Bu arada göbek ölçümü aldım 89 çok kötü değil mi....

Tartıldım kilom 54,5 hedefi yazmıştım zati Dilek dün tablo yaptın mı aldın mı verileri kız???

Geçmiş olsun canım kızına, ben hiç iş filan yapmadım bu akşam artık...

Top 10 derken şimdiye kadar izlediğim filmlerden mi canım lucy duydum aklımda ama izlemedim henüz.

Valla süper fikir bu aslında oğlanın badmingtonları arabanın bagajında duruyor çok seviyor oynamayı ama nerde şimdi birde kış zaman yok ki...
ingilizceden baya bir çalışıyorsunuz ne güzel..
bende aklıma geldikçe bazı kelimelerin ingilizcesini söylüyorum aklında kalsın diye..

günaydın kızlar..hayırlı cumalar..
dün matematikten bir tane fotokopimiz vardı..birazda okuma yaptık..
evde raket le top oynadık..topu ses çıkmasın diye gazeteden yaptım..kıvırdım yuvarladım ama güzel oldu..:KK45:
İyi yapmışsın canım, sessiz sessiz oynayabildiniz mi bari?
Günaydın kızlarr,

Akşam hikaye haritası ile uğraştı oğlan ben yemekle filan uğraşırken sonra biraz İngilizce test kitabından çalıştı, bugün ingilice dersi ar geçen hafta öğrendiği sıfatları tekrar ettik.
Tartıldım kilom 54,5 hedefi yazmıştım zati Dilek dün tablo yaptın mı aldın mı verileri kız???
Top 10 derken şimdiye kadar izlediğim filmlerden mi canım lucy duydum aklımda ama izlemedim henüz.
Valla süper fikir bu aslında oğlanın badmingtonları arabanın bagajında duruyor çok seviyor oynamayı ama nerde şimdi birde kış zaman yok ki...
göbek ölçün kötünün iyisi canım. ama fena yani.
evet kendi top 10 ununu merak ettim?

günaydın kızlar..hayırlı cumalar..
dün matematikten bir tane fotokopimiz vardı..birazda okuma yaptık..
evde raket le top oynadık..topu ses çıkmasın diye gazeteden yaptım..kıvırdım yuvarladım ama güzel oldu..:KK45:
biz de yapıyoruz o topu. bi de koli bantıyla etrafını geçtin mi hiç açılmaz fatmacım.
evet canım üşütmüş, dün bir de beni salak yerine koymaz mı öldüm allahım, gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
ben buna testler işaretleyip veriyorumya, yapmamak için üzerlerine biz bu konuyu yazmadık geçmiş, 4-5 tane teste böyle yapmış, oysaki konu içeriğini okusa yapacak, tepesinde Benim eşsiz yuvam yazıyor mesela görmedik demiş geçmiş. neyse bu ödev yaptı diye geçti internet başına, hasta olsalar da internet oluca iyileşirler biliyosun.
neyse bi baktım hiçbiri yapılmamış kızdım ben buna, bu sefer kıvırttı ben onları kendim işaretledim, senin verdiklerini önce yapmıştım diye, ya arkadaş bacak kadar boyuyla adam kandıracaklar, kızdım bir sürü, yalan söyleme dedim, gitti hemen babaya ağlayarak fiskos halinde babasına anlatıyo, ben yaptım da annem inanmıyor da vs.vs. diye, babası da tamam kızım yat hadi dedi buna. ben neyse babasına kaş-göz yaptım sus-karışma diye, o da bana hasta üzme diye işaret yapıyo, neyse ben de dedim ki sesli bir şekilde ''yalan söyleyen çocukları Allah görür, anne-babanın kandırabilirsin ama Allah affetmez'' dedim, babasına diyormuş gibi. etti etmedi ağlamaya başladı ama ısrarla da kendi haklıymış gibi davranyo, yarım saat ağladı ben yalan söylemiyom, şaşırdım demeye başladı. böyle işte, akşam tekrar yatarken güzelce konuştum, bana ne olursa olsun yalan söyleme dedim, bir kere yalan söyleyip güvenini yitirirsen bir daha doğruyu söyledğinde inandıramazsın vs.vs.
bakalım düzelir inşallah, ama hiç hoş değildi akşam yaptıkları.
canım geçmiş olsun. çabuk iyileşsin inşallah.
fadimecim . yalan söylemesi hiç doğru değil tabi ama bazen işine geliyor çocukların .
doğru bir şey yapmadığını bilsin .
benim oğlan bazen lafı kıvırır biraz . iyi derim tamam sen bana böyle davran ben de sana aynı şekilde davranacağım bundan sonra . verdiğim sözü tutmayacağım , yapacağım derim ama yapmayacağım .
Günaydın kızlarr,

evet canım oynayabilirsiniz aslında. güzel olur .
benden eski halimi bekleme . o zaman hemen hizaya girer .
dün türkçe testi olmuşlar 1 tane.
1 tanesi tam puan .
2. sinde 15 soruda 3 yanlış.
soruları yanlış okulumuş.
birinde demiş ki . aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı büyük hafle başlar ?
en sevdiğin yemeğin adı nedir ,
nerede doğdun
Arkadaşının kalemi ne renk
yanlış cevaplamış.

bi tanesinde
Bora kitabını , defterini süslüyordu. kelimesinde kaç tane ad vardır .
bunu bilmiyormuş yanlış cevaplamış .
bi tanesi ise çok kolay bi soruydu ama hiç hatırlamıyorum . onu da yanlış okumuş yanlış cevaplamış
evde yaptırdığım testlerde de soruyu tam okumadığnı . sorunun sonunda ne sorduğunu tam okumuyor. yani hangisi değildir yazıyorsa . o hangisidir diye cevabı işaretliyor.
neyse söyledim bakalım .

bugün türkçe sınavı varmış , hazırlanın gelin demiş öğretmeni.

yarın tatil şükür .

biz de yapıyoruz o topu. bi de koli bantıyla etrafını geçtin mi hiç açılmaz fatmacım.
fadimecim . yalan söylemesi hiç doğru değil tabi ama bazen işine geliyor çocukların .
benim oğlan bazen lafı kıvırır biraz . iyi derim tamam sen bana böyle davran ben de sana aynı şekilde davranacağım bundan sonra . verdiğim sözü tutmayacağım , yapacağım derim ama yapmayacağım .

1 tanesi tam puan .
nerede doğdun
yanlış cevaplamış.

bi tanesinde
bi tanesi ise çok kolay bi soruydu ama hiç hatırlamıyorum . onu da yanlış okumuş yanlış cevaplamış
evde yaptırdığım testlerde de soruyu tam okumadığnı . sorunun sonunda ne sorduğunu tam okumuyor. yani hangisi değildir yazıyorsa . o hangisidir diye cevabı işaretliyor.
neyse söyledim bakalım .

yarın tatil şükür .
ah canım yaaa, niye böyle oldu bu çocuklar, sıkıldılar mı okuldan? benimki de eve gelen türkçe ödevleri baştan savma yapıyor hep. böyle okuma sorunları var değil mi, hiç uğraşısaları yok.

1 tanesi tam puan .
nerede doğdun
yanlış cevaplamış.

bi tanesinde
neyse söyledim bakalım .

yarın tatil şükür .
aa olmaz mı hiç öyle koli bantlı topumuz kocaman kocaman yapıp duruyor..
olabilir o kadar yanlış ama.o sırada sıkılmıştır yanlış okumuştur.

ah canım yaaa, niye böyle oldu bu çocuklar, sıkıldılar mı okuldan? benimki de eve gelen türkçe ödevleri baştan savma yapıyor hep. böyle okuma sorunları var değil mi, hiç uğraşısaları yok.
canım ara ara olacak . hep rayında gidecek değil demek ki.
yani yapacak bi şey de yok . söyledim ben . dikkat et diye.
tamam anne dedi.
aa olmaz mı hiç öyle koli bantlı topumuz kocaman kocaman yapıp duruyor..
olabilir o kadar yanlış ama.o sırada sıkılmıştır yanlış okumuştur.
evet canım . doğrusunu söyledin
arada olur onlar.
aslında soruları yanlış okuduğu nadir görülmüştür . ama bi rahatlık geldi çocuğa belki. yapmak istemedi.
o zaman da bunaltmamak lazım galiba. söyledim sadece . "sen yaparsın , sorular sizin yaş grubunuza göre ayarlanmış. yapamayacağın soruyu sormazlar size. soruları güzel okuyup rahat rahat cevaplarsın biliyorum seni "dedim . azıcık gaz verdim . çıktım evden.

evet sessiz oldu. topunla oynasaydık yere düştükçe tak tak ses çıkacaktı.
bizde emir in bebekliğinden kalma kumaş top var .
içi silikon dolu . yastık içi gibi .
onunla oynuyorlar akşamları genelde. ama ortalıklarda yok şu ara. bi yere girmiştir kesin

Selam yeniden kızlar ancak bitti toplantı,

İyi yapmışsın canım, sessiz sessiz oynayabildiniz mi bari?
göbek ölçün kötünün iyisi canım. ama fena yani.
evet kendi top 10 ununu merak ettim?

Tamam canım bir sonraki mesajda aklıma gelen ilk 10 filmi yazacağım, iyi olanları yani...

1 tanesi tam puan .
nerede doğdun
yanlış cevaplamış.

bi tanesinde
neyse söyledim bakalım .

yarın tatil şükür .

Aferin oğluşuna olur bazen böyle...

Dün akşam biz de biraz çalıştık bu isim sıfat konusuna okuldan hiç bu konuları işlendiğine dair sinyal gelmedi hatta sordum oğluş hayır yapmadık dedi. Ben kısaca isim nedir sıfat nedir anlattım. Sonra cümleler kurup isimleri sıfatları bulmasını istedim. Gece yatarken kitap okudum ve ara ara durup bu cümlede sıfat hangisi, isim hangisi diye sordum hoşuna bile gitti...

Tatile az kaldı canım az kaldı hem onlar hem biz biraz nefes alıcaz...

bizde emir in bebekliğinden kalma kumaş top var .
içi silikon dolu . yastık içi gibi .
onunla oynuyorlar akşamları genelde. ama ortalıklarda yok şu ara. bi yere girmiştir kesin

Bizde de tamamı sünger bir top vardı ama sanırım başkasına verdik biz onu...

Faidime canım şöyle bir düşünüp yazmak istiyorum akılma gelen ve mutlaka izlenmesi gerektiğini düşündüğüm filmleri. Ama çokda eskilere örn. Titaniğe kadar da gitmeyeceğim yani :KK70:

Koku
Göl evi
Prestij
Başlangıç
Sahtekar
Akıl oyunları
Yeşil yol
Joe Black
Hayat Güzeldir
Akıl Defteri
Milyoner
Umudunu Kaybetme
Kanlı Elmas
Sıkıysa Yakala

Ama bunlar önem sırasına göre yazmadım aklıma gelenleri direk yazdım canım...

Faidime canım şöyle bir düşünüp yazmak istiyorum akılma gelen ve mutlaka izlenmesi gerektiğini düşündüğüm filmleri. Ama çokda eskilere örn. Titaniğe kadar da gitmeyeceğim yani :KK70:

Koku
Göl evi
Prestij
Başlangıç
Sahtekar
Akıl oyunları
Yeşil yol
Joe Black
Hayat Güzeldir
Akıl Defteri
Milyoner
Umudunu Kaybetme
Kanlı Elmas
Sıkıysa Yakala

Ama bunlar önem sırasına göre yazmadım aklıma gelenleri direk yazdım canım...
kız ben önem sırasına göre istemiştim ama, en beğendiklerin en başta olacak şekilde yanii. mutlaka izlemen gereken 1.film,
2.film gibi anladın mı bu şekilde olmaz mı?

Tamam canım bir sonraki mesajda aklıma gelen ilk 10 filmi yazacağım, iyi olanları yani...
Dün akşam biz de biraz çalıştık bu isim sıfat konusuna okuldan hiç bu konuları işlendiğine dair sinyal gelmedi hatta sordum oğluş hayır yapmadık dedi. Ben kısaca isim nedir sıfat nedir anlattım. Sonra cümleler kurup isimleri sıfatları bulmasını istedim. Gece yatarken kitap okudum ve ara ara durup bu cümlede sıfat hangisi, isim hangisi diye sordum hoşuna bile gitti...
iyi yapmışsınız canım, biz takviye etmezsek unutup gidiyorlar.
aynen tatil gelsin artık yaaaa.

şu an top 1-2-3 i söyleyebilir misin? accık bakınayım da. acilinden istiyorum:KK45::KK45::KK45:

Aslında hemen hemen hepsine birbirine yakın sınıflandırma verebilirim ama bak şöyle yapalım. 3 tane söyleyeyeim birbirinden farklı olsun sen üçüne bak şimdilik.

Joe Black
Milyoner
Sahtekar

iyi yapmışsın canım .
sıfatları görmüşlerdi bizim çocuklar 1 dönemin başlarında sanırım.
ad konusunda da özel adlar ve cins adları işliyorlar ama daha yeni o

günaydın kızlar
eşim ardahan da
yarın akşam geliyor inşallah
biz çocuklarla cumartesi çarşıya indik
sınıf kütüphanesi için söz verdiğim levent serisinden aldım
çocuklarla gezdik
eve döndük. banyo yaptırdım
akşam olmuştu zaten
ödevlerin yarısını yaptı
pazar günü kahvaltı.
evi süpür sil. kalebodur aralarını sildim..beyaz sabun ve sünger çok güzel çıkarıyor yine kalebodur aralarındaki kirleri
onlarla uğraştım.
yemek , kek , çamaşır derken öğlenden sonra oldu.
çocuklar illa bisiklet sürcez dedi.
onlarla 2 saat çıktık .
eve geldik yine yemek , ütü derken çok yorucu oldu dün
bu sabah da kemik suyuna patates yemeği yaptım bakalım yerler mi
patates kızarttım küp küp. bakıcımıza da içine yumurta kırarsın dedim . çıktım saat 06 .55 de
durakta çok bekledim tabi. 2. vasıta için
ama hava lodostu . hiç üşümedim. Allah kolaylığını veriyor gerçekten.
siz neler neler yaptınız .
zeliş sen gittin mi tiyatroya .
haribu seni de gördüm facede
ne güzel o gülen ağız. çok yakışmış:KK45::KK45::KK45:

X