İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ayy buğdaydan yayla çorbasını çoook severim bende en kısa zamanda yapayım bende baya oldu yapmayalı. Afiyet olsuın canım şimdiden...

Önce soğan rendeledim 1 tane (eşim sevmediği için yoksa doğrardım), onu biraz zeytinyağı ile kavurdum biraz sonra 1 havuç doğrayıp ekledim 10 dk kadar kavurdum orta ateşte üzerine yine kısmen küçülttüğüm brokolileri ekledim, üzerine tuz ve kararbiber ekleyip kavurmaya devam ettim az su ekledim onuda çektirdim.. Böyleydi canım çok lezzetliydi ayrıca etin yanında çok güzel gitti ve herkes yedi :)
vay ..oğluşun da yedim mi.
maşallah
ben de dün yapmıştım bu ıspanaklı pirinçli yemeği.
çocuklara da yedirdim biraz .yediler..
sebze yemiyor bizim sıpalar yaaaa

oy oy ..

2 çeşit börek mi aldın.
neli aldın ki börekleri
işte biz de sabahları güzel bi kahvaltı yapamadığımız için akşamları seviyoruz kahvaltıyı.
bi de patatesli omlet yaparım belkim
kabağı halletmen lazım evvet
börek de yaparsın güzel olur ..
biz yarın akşam yemeğe gidiyoruz . burda mesai arkadaşıma sürpriz veda yemeği yapıyoruz..haberi yok onun için hazırlandığından
güzel bir restoranda yer ayırtmışlar.
birde hediye alınacak ona..para topladık.
yarın akşam yemek derdim olmayacak inşallah.

böreklerin biri patatesli biride peynirli canım evde yaptığım sa karışık yarısı ıspanaklı yarısı da patatesli

ailece mi gideceksiniz yemeğe canım değişiklik iyidir...

vay ..oğluşun da yedim mi.
maşallah
ben de dün yapmıştım bu ıspanaklı pirinçli yemeği.
çocuklara da yedirdim biraz .yediler..
sebze yemiyor bizim sıpalar yaaaa

hımm evet canım yedi oğluşda genelde sorun çıkarmıyor yemek konusunda özellikel sebze olarak genelini yer ama bizde de baba sorunlu yemez oek sebzeyi ama bunu yediler...

hatta ne oldu biliyormusun normalde benim eşim yemekte soğan ve domates yemez evlendik evleneli şöyle ağız tadıyla melemen yiyemedim bazen kahvaltıya misafir gelirse yaparım öyle yerim yani..

Geçen yaz izmirde kahvaltı etmiştik orda sucuklu melemen yemişti benimdi bende bu haftasonu yaptım evde ikiside yediler şükür arada bir yaparım artık.

böreklerin biri patatesli biride peynirli canım evde yaptığım sa karışık yarısı ıspanaklı yarısı da patatesli

ailece mi gideceksiniz yemeğe canım değişiklik iyidir...
canım . marketten pişmiş olanlardan alıyorsun sanırım demi
sadece fırında ısıtmak gerekenlerden .
kolay oluyordur eminim. bi misafir geldiğinde falan yapılabilir aslında..acil durumlarda.
evet ailecek zelişçim.
zaten tanıyorlar eşimi daha önceki yemeklerden. iftar yemeği falan yapılmıştı yine .
çocuklar da gelecek. daha önceki yemeklerde çocuklara ayrılan özel yerlerde oynamışlardı ama bu kez gideceğimiz yeri bilmiyorum.

hımm evet canım yedi oğluşda genelde sorun çıkarmıyor yemek konusunda özellikel sebze olarak genelini yer ama bizde de baba sorunlu yemez oek sebzeyi ama bunu yediler...

hatta ne oldu biliyormusun normalde benim eşim yemekte soğan ve domates yemez evlendik evleneli şöyle ağız tadıyla melemen yiyemedim bazen kahvaltıya misafir gelirse yaparım öyle yerim yani..

Geçen yaz izmirde kahvaltı etmiştik orda sucuklu melemen yemişti benimdi bende bu haftasonu yaptım evde ikiside yediler şükür arada bir yaparım artık.
Anamm ne zor kocan var zeliş.
yemek seçiyor demek ki.zaten zayıf öyle kilolu değil eşin..yemek seçtiğinden zayf kalmış demek ki.

canım . marketten pişmiş olanlardan alıyorsun sanırım demi
sadece fırında ısıtmak gerekenlerden .
kolay oluyordur eminim. bi misafir geldiğinde falan yapılabilir aslında..acil durumlarda.
evet ailecek zelişçim.
zaten tanıyorlar eşimi daha önceki yemeklerden. iftar yemeği falan yapılmıştı yine .
çocuklar da gelecek. daha önceki yemeklerde çocuklara ayrılan özel yerlerde oynamışlardı ama bu kez gideceğimiz yeri bilmiyorum.

süpermiş canım şimdiden iyi eğlenceler hem size hem çocuklara iyi gelecek eminim...

Evet canım dondurulmuş aldım a101 den aldım dün daha önce biminkini de denemiştim tepsi böreği olarak biminki çok daha güzel yani...

yaklaşık 40 dk. kadar pişiriyorsun pişmiş değil yani...

Anamm ne zor kocan var zeliş.
yemek seçiyor demek ki.zaten zayıf öyle kilolu değil eşin..yemek seçtiğinden zayf kalmış demek ki.

ne zayıfı kız adamın göbeği önden önden gidiyor :))))))))))))))

ciddiyim son yıllarda kilo aldı... Genelde et tüketmeyi sever... ızgara kızartma vs olacak hemde öyle haşlama et filan yemez

börek, pizza, pilav, makarna vs çok sever..

ama sebze genelde yemez bir kaçı dışında...

çok sağlıksız besleniyor ne yazık ki zamanla belki düzelir yan etkileri çıkmaya başladıkça şimdilik şükür genciz bir sıkıntı yok ama bunlar gelecekte hep sorun olacak...

süpermiş canım şimdiden iyi eğlenceler hem size hem çocuklara iyi gelecek eminim...

Evet canım dondurulmuş aldım a101 den aldım dün daha önce biminkini de denemiştim tepsi böreği olarak biminki çok daha güzel yani...

yaklaşık 40 dk. kadar pişiriyorsun pişmiş değil yani...
anladım zelişçim.
biminki daha güzel diyorsan onu alırız biz de..teşekkür ederim yazıyorum bir kenara

haribu yine gelmedi demi..?

ne zayıfı kız adamın göbeği önden önden gidiyor :))))))))))))))

ciddiyim son yıllarda kilo aldı... Genelde et tüketmeyi sever... ızgara kızartma vs olacak hemde öyle haşlama et filan yemez

börek, pizza, pilav, makarna vs çok sever..

ama sebze genelde yemez bir kaçı dışında...

çok sağlıksız besleniyor ne yazık ki zamanla belki düzelir yan etkileri çıkmaya başladıkça şimdilik şükür genciz bir sıkıntı yok ama bunlar gelecekte hep sorun olacak...
evet sevdiği şeyler genelde restoran yemekleri.
haşlama et bile yemiyor diyorsun.
annesi alıştıramamış mı ki.
benim eşim de yemez sebze
taze fasülye, haşlama et , haşlama tavuk vs yenir bizde.

yenmeyenler brokoli . karnıbahar, beyaz lahana, karalahana..
beyaz lahanayı sarma şeklinde bayılır yer
karnıbaharı da kızartma olarak çok sever. sarımsaklı yoğurtlu yenir

anladım zelişçim.
biminki daha güzel diyorsan onu alırız biz de..teşekkür ederim yazıyorum bir kenara

haribu yine gelmedi demi..?

evet haribu yok glmedi bugün inşallah tesr bişey yoktur

Boncuğa alıştık zaten o gelemiyor pek

evet sevdiği şeyler genelde restoran yemekleri.
haşlama et bile yemiyor diyorsun.
annesi alıştıramamış mı ki.
benim eşim de yemez sebze
taze fasülye, haşlama et , haşlama tavuk vs yenir bizde.

evet sanırım çünkü kendileride pek yemezlerdi ben yapınca yiyorlar ama sebze yemeğini

bizimkide bezelye, biber patlıcan dolması, patlıcan musakka (ama etli olacak), filan yer işte bazen bamya yer biraz...

oy oy ..

2 çeşit börek mi aldın.
neli aldın ki börekleri
işte biz de sabahları güzel bi kahvaltı yapamadığımız için akşamları seviyoruz kahvaltıyı.
bi de patatesli omlet yaparım belkim
kabağı halletmen lazım evvet
börek de yaparsın güzel olur ..
biz yarın akşam yemeğe gidiyoruz . burda mesai arkadaşıma sürpriz veda yemeği yapıyoruz..haberi yok onun için hazırlandığından
güzel bir restoranda yer ayırtmışlar.
birde hediye alınacak ona..para topladık.
yarın akşam yemek derdim olmayacak inşallah.
hadi yarın yaşadın desene, değişiklik olacak size de iyi gelir.

rizotta
images

böyle bi şey canım.
pilav gibi ama suluca yapılıyor.
risotto . italyan yemeği.
ben ıspanaklı yaptım
iştahım kesildi çünkü yemek öncesi 1 paket cubuk kraker yedim..1 kupa da çay içtim..ondan..ama yine de yedim yemeğimi fadimem.
tok karnına hiç cazip gelmedi dilek im, bir de yabancı yemeklerine pek merak etmem açıkçası, bizim damak tadımız daha gelişkinya, onlar tembel geliyor bize nazaran.

Oh maşallah oğluşa, sebze yiyen çocuklara bayılıyorum, benim kızlar da pek yemez, hele ufak hiç yemez denecek kadar yanii, bir de tombul, kilo problemimiz var.:KK17::KK17:

evet haribu yok glmedi bugün inşallah tesr bişey yoktur

Boncuğa alıştık zaten o gelemiyor pek

evet sanırım çünkü kendileride pek yemezlerdi ben yapınca yiyorlar ama sebze yemeğini

bizimkide bezelye, biber patlıcan dolması, patlıcan musakka (ama etli olacak), filan yer işte bazen bamya yer biraz...
bu saydıkların bizde de yenir. bir de yanına enginar eklemek lazım..ona da bayılır benim koca.

bana gelince ıspanak , pırasa yemez oldu. anası pişirince yemesin de göreyim. öyle alternatif bir yemek yapmaz. ne yapıldıysa o yenirmiş.
çok şaşırmıştı ıspanak , pırasa pişirmemi istemiyor dediğimde.

bu saydıkların bizde de yenir. bir de yanına enginar eklemek lazım..ona da bayılır benim koca.

bana gelince ıspanak , pırasa yemez oldu. anası pişirince yemesin de göreyim. öyle alternatif bir yemek yapmaz. ne yapıldıysa o yenirmiş.
çok şaşırmıştı ıspanak , pırasa pişirmemi istemiyor dediğimde.

hahahaaaa seninkinin nazı sana geçiyor demek kiii

benimki nazlı büyümüş sanırsam aman onu yemiyor bu yapılsın gibi çünkü ilk evlendiğimiz zamanlar şahit oldum buna...

oy kimseler kalmadı sanki .
mesai arkadaşım da izin aldı.
işleri varmış
1 haftaya gider sanıyorum..
karısına kavuşur yakında.
yazık ya 2 senedir böyle ayrı gayrı.

slm kızlar,bugün çok yoğunum yazıp çıkıcam hemen.Cuma burda çok rahatsızlandım ben idrarımı falan yapamadım yanlarımda ağrıyordu çıktım işten dr a gittim.Enfeksiyon çıktı birde böbreklerde taş ve kum.Kumda döküyor olabilirsin dedi dr.Antibiyotik verdi.Şimdilik iyiyim şükür.Dr a gitmişken dahiliyeyede döründüm tansiyonum 16 ya 9 çıktı yüksek buldu.Ekg istedi ve bir sürü kan testi onları yaptırdım sonuçlar bugün çıktı ama iştedi yoğunluktan gidemedim bile.Yarın yada ertesi gün giderim.Haftasonum çok bebat geçti cuma eve gittimki üst kat komşumun kzı vefat etmiş 34 yaşındaydı gemcecik bekardı.İnce bağırsakta tıkanma olmuş ameliyata almışlar kurtaramamışlar.eve gidince yukarı çıktık 5 dk eşimle başsağlığına kendi ağrımı unuttum yani o derece.cumarteside cenazesi vardı işte böyle kızlar.Keyifsizim bu aralar yoğunluğum geçsin aranıza dönücem...

slm kızlar,bugün çok yoğunum yazıp çıkıcam hemen.Cuma burda çok rahatsızlandım ben idrarımı falan yapamadım yanlarımda ağrıyordu çıktım işten dr a gittim.Enfeksiyon çıktı birde böbreklerde taş ve kum.Kumda döküyor olabilirsin dedi dr.Antibiyotik verdi.Şimdilik iyiyim şükür.Dr a gitmişken dahiliyeyede döründüm tansiyonum 16 ya 9 çıktı yüksek buldu.Ekg istedi ve bir sürü kan testi onları yaptırdım sonuçlar bugün çıktı ama iştedi yoğunluktan gidemedim bile.Yarın yada ertesi gün giderim.Haftasonum çok bebat geçti cuma eve gittimki üst kat komşumun kzı vefat etmiş 34 yaşındaydı gemcecik bekardı.İnce bağırsakta tıkanma olmuş ameliyata almışlar kurtaramamışlar.eve gidince yukarı çıktık 5 dk eşimle başsağlığına kendi ağrımı unuttum yani o derece.cumarteside cenazesi vardı işte böyle kızlar.Keyifsizim bu aralar yoğunluğum geçsin aranıza dönücem...
canım benim ..başı sağ olsun komşunuzun.
Allah korusun .
Ne olacağımızı bilmiyoruz. Rabbim ölümün de hayırlısını versin . çocuk çocuğumuzu büyütme fırsatını buluruz inşallah .

canımcım sana da geçmiş olsun. dikkat et kendine olur mu.
sonuçlarını gösterebilsen keşke. bir an evvel tedavi neyse başlardınız
ben oğluşunun kedi ile resimlerini görünce güzel bi hafta sonu geçirdiniz diye düşünmüştüm

off canım ya öncelikle çok geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. çok gençmiş yazık ateş düştüğü yeri yakıyor ailesi için ne zordur şimdi allah sabırlar versin...

sen toparla işlerini canım ama kendine de dikkat et gel yine sonraa

canım yaaa geçmiş olsun öncelikle.
Komşunun kızına da Allah rahmet eylesin, genç ölümleri daha da acı oluyor ama elden bişey gelmiyor işte, yarın ne olacağımızın hiçbir garnatisi yok. Az önce de facete bir haber okumuştum, kadın 38 yaşında yumurtalık kanseri olmuş, 3.evresinde teşhis konmuş ama çok geç olduğu için tedavi fayda sağlamamış. 5 ve 9 yaşında 2 çocuğu varmış, ölümü güzel yaşamak diye bir yazı çıkmış, hürriyet gazetesinde detaylar burda, çok fena oldum okuyunca. Allah rahmet eylesin.
http://yorungehaber.com/haber-6184-guzel_olmek_diye_bir_sey_var_iste_ben

canım yaaa geçmiş olsun öncelikle.
Komşunun kızına da Allah rahmet eylesin, genç ölümleri daha da acı oluyor ama elden bişey gelmiyor işte, yarın ne olacağımızın hiçbir garnatisi yok. Az önce de facete bir haber okumuştum, kadın 38 yaşında yumurtalık kanseri olmuş, 3.evresinde teşhis konmuş ama çok geç olduğu için tedavi fayda sağlamamış. 5 ve 9 yaşında 2 çocuğu varmış, ölümü güzel yaşamak diye bir yazı çıkmış, hürriyet gazetesinde detaylar burda, çok fena oldum okuyunca. Allah rahmet eylesin.
http://yorungehaber.com/haber-6184-guzel_olmek_diye_bir_sey_var_iste_ben
okudum fadimecim.
hayat çok zor. iki küçük çocuğunu bırakıp bile bile gitmek daha zor.biraz araştırdım vefat etmiş bile.
Allah geride kalanlara ömür versin .çocuklarına sabır versin.

X