- 20 Eylül 2007
- 9.880
- 3.782
ay canım çarşamba günü de ben delirdim o şekilde biliyor musun? benim kız salı günü koça gitti, hani vardıya geçen yıldan,
sinir bir şekilde geldi ordan,
Ben bir daha gitmicem, etmicem, sevmiyom, ne oldu kızım diyorum, anlatmaz.
neyse sonra işte demiş ki, sen burayı sevmedin zaten, sen benim gösterdiğim yöntemleri yapmıyorsun, verimli ders çalışmıyorsun vs.vs.vs.
kadına kızmış nitekim. İyi kızm dedim ben de gitme o zaman dedim, yansın 1000 tl miz. Neyse o gün öyle geçti, çarşamba da ayakkabı istemişti, gel bakalım dedim, gelmedi yanıma, ben de eve giderken bir yerden aldım.
eve gidince bir sürü laf saydı ben böyle mi giyiyom da, hiç güzel değil de, sen kendin giy de.....
o an koptum ben kendimi kaybettim resmen, bağırdım çağırdım, sinirden mutfaytaydım tezgahı yumrukladım, bulaşıkları yıka dedim, onu da yapmamış, tabağı aldım gibi lavabonun içne çarptım.
hemen babasını aramış baba annem bana bağırıyo ne zaman gelcen diye. Eşim beni aradı, bana bağırmasın mı? gelin dedim üstüme üstüme.
almasaydın ayakkabı dior, sanki sorun ayakkabı. neyse işte öyle kötü bir gün geçirdik.
sonrasında düzelttik ama olan benim kafaya oldu, kendi kafamı yumrukladım sinirden
işte böyle, bugün sabah da babalarını kızdırmışlar, ben çöp atmaya inmiştim, o 5 dakika içinde adamı çıldırtmışlar, evden bağırış-çağırış çıktık yani
Canım ya kıyamam sana kızıın ciddi haksızlık yapmış sana... İstedikleri herşey yapılıyor sonra yaptıklarına bak.. Sen işinin gücünün arasında ayakkabısına kadar düşün o beğenmesin... Dileğe katılıyorum bence sende onu biraz süründürmelisin...
ben de sabah kalktım ve çocuklara yumurtalı ekmek yaptım.
öncesinde çorba pişirdim.
bu arada beslenmesini hazırladım.matarasını doldurdum.
ve emir mutfağa girdi.
burası ne kokuyooo diyo..
2 kere böyle bağırdı.
yumurtalı ekmek dedim..
iğrenççççççççççç dedi
öyle kızdım ki. Allah senin cezanı versin emi dedim
ben saçımı süpürge edeyim paşam beğenmesin..defol dedim ..git..
koydum önlerine ..yediler yarım yamalak
çok bozuldu emir yalnız
arabaya indik ki emir in çantası yok diyor eşim..onlar önden inmişti.
koştum yukarı çantayı almaya.
geri geldiğimde emir kem küm ediyor..işte anne hiç farkına varamamışım..özür dilerim..tırsmış da.
ters ters baktım vallahi..sanki her gün kendi eşyalarını kendi indiriyor gibi arabaya.
beslenme çantası , okul kıyafetlerinin çantası, okul çantası..bunları hep babası indirir..o kendini zor indirir arabaya..üstelik son anda hazırlanır..
dedim bundan sonra kendi eşyalarının takibini kendin yap..peki annecim diyor..bakıcıya kadar konuşmadım ikisiylede..suratsız bi şekilde bıraktım geldim
bakıcıya da 1 tane meraklı minik dergisi bıraktım..dedim ki bu dergiyi abisi gidince okuyun..sıkılmasın.
dün de bıraktım 1 tane ..öyle geri getirdik..okudunuz mi dedim ..yoook dedi..
yani abisi okula gidince bu çocuk sıkılıyor..biraz ilgilensen . hikaye falan okusan en azından . bıraktığım derginin resimlerine baksanız..ki çok renkli bi dergi..
bugün çok ağladı yine ediz..gitmiycemm diye..ilgilenilmeyince çocuk istemiyor tabi gitmek..
kadın yatıyor..ediz tv izliyor..bazen uyuyup kalıyor o derece yani.
tamam anlıyorum 8 aylık oldu
son 1 ayı var ..ama geçen bakıcı bulamadım daha dedim..
benim için iyi maddi anlamda..iyi oluyor dedi..
ee yani madem senin için iyi ..sen de azıcık sevdir kendini küççük oğlana..debelenip duruyorum sana getirebilmek için..demi yani..ben de patladım bugün.
sabah da kocam en sevdiğim parçayı açtı arabada
ben duvar gibi ..hiç konuşmadan durakta indim..ne bu beeee..nedir bu stres..yetti gariii
Canım ya şu bakıcı işini bir ayarlasan varya nasıl rahat edceksin aslında çok şanssızsın bu konuda aynı parayı azıcık ilave ile belki hem yemek tezmilik hemde çocuk bakımı olur çünkü bebek denecek kadar küçük değil ki ufaklık ah be canım inşallah allah karşına böyle birini çıkarır sende biraz kendine zaman ayırabilirsin.. İçinde bulunduğun tempo gerçekten çok ağır...
kız ben onu da yaptım hee
gülmeyin ama 16 yaşındaydım..annem ameliyat olmuştu.
ve eve bi komşu kesilmiş tavuk getirdi..kafası yok bi dek.
annem temizle bunu dedi.
ben de aldım kaynar suyu üstüne döktüm..anneannem öyle yapardı.tüylerini yolabilmek için.
tabi aşırı kokar diye deniz maskesini taktım..bi ağzım açıktı..ama burnum tıkalıydı yani..gözlerim de..
öyle uğraşa uğraşa tavuğu yoldum..içini çıkardım yenilecek hale getirdim..ama çok zor olmuştu..boğuşmuştum tavukla resmen..
Ayy kız nasıl yaptın ki sen onu ben olsam yapamazdım sanırım kafası olmayan tavuk aman Allahım...
ay aynen öyle canım, işte hata biraz da biz de sanırım, bir dediklerini 2 etmiyoz.
iyi yapmışın kız boşver, arada çalıyı göstermek lazım bunlara, yoksa dediğin gibi.
sabah benim kız da anne bu batık fincanla niye çay yaptın diyo, oysaki yeni çay dışına dökülmüş birazcık o kadar, babası da diyor ki tostun salçasını az yap bundan sonra, kendisi salçalı ister de, sabah sabah dedim afiyet olsun ters ters böyle.
sen de inşallah tez zamanda gönlüne göre bir bakıcı bulursun, kreş vardı geçen sene, bu sene kreşe yollasan yine canım?
Kadın olmak zor bu dünyada gerçekten...