İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Çok enteresan veli kapasiteniz var,sen onlara bakma eğer birlik olamıyorsanız tek başına git konuş önce kibar kibar çocuğun okuldan soğuduğunu anlat bu yüzden oladı dediğim gibi üst mercilere gidersin

Artık öyle yapıcam. Bir kerede hemen ben okula gitmiycem diyorsa devamlı olunca ne olucak. Allahtan ben hergün okul kapısı önünde öğretmen bekleyip , yalakalık yapan kadınları hergün görmüyorum yoksa kenin kavga ederdim bir kaçıyla. Onların ortamı çok acayip geliyor bana. Her gün sabah akşam bu öğretmenle ne konuşulur hiç anlamıyorum.

oo hemde 1.sınıfdada alıyorlar iyiymiş.Ben okul kurslarını bekliyorum bakalım kendi öğretmenimiz verdiği için açılırsa hemen ona göndericem haftasonu bu arada bir sporada yazdırmak istiyorum futbol istiyor ama bakalım önce rutin kontrollerimiz var.Kalp dr una görünücez bir de kbb bayram sonrasına bıraktım hepsini
spor da güzel olur tabii, kurs da olursa kendi öğretmeninden daha güzel, bizim okulda yok canım kurs-murs, tembel okul bizim ki:KK53:

Çok enteresan veli kapasiteniz var,sen onlara bakma eğer birlik olamıyorsanız tek başına git konuş önce kibar kibar çocuğun okuldan soğuduğunu anlat bu yüzden oladı dediğim gibi üst mercilere gidersin
songul cum..ben de arkadaşıma katılıyorum.

önce öğretmeniyle konuş..nedir sorun ..neden yapmış böyle bir şeyi..açıklaması vardır elbet..

bazen çocuklar da abartabilir mi diye düşünüyor insan..

sonra baktın öğretmen çok katı..sert çıkıyor..anlaşamadınız..o zaman müdüre git...müdürle hallet sorununu..baktın müdür de sorun çıkarıyor..

ve gerçekten çocuğuna vurmaya devam ederse Bimer e şikayet edebilirsin,,

Artık öyle yapıcam. Bir kerede hemen ben okula gitmiycem diyorsa devamlı olunca ne olucak. Allahtan ben hergün okul kapısı önünde öğretmen bekleyip , yalakalık yapan kadınları hergün görmüyorum yoksa kenin kavga ederdim bir kaçıyla. Onların ortamı çok acayip geliyor bana. Her gün sabah akşam bu öğretmenle ne konuşulur hiç anlamıyorum.
aman ne konuşulacak canım, tabii ki dediğin gibi çene çalmak, işleri güçleri mi var, vakit öldürcek yer arıyor onlar.

Biz zaman kıtlığı yaşıyoruz bazılarada nasıl zaman harcıyacaklarını bilemiyor işte,adaletin bumu dünya:mad::mad::mad:
ha hay aynen öyle, boşver biz zamanı onlardan daha verimli kullanıyoruz emin ol buna:-):-)
evdeyken insan geniş oluyor, zaman yetmemeye başlıyor, ama çalışınca öyle mi, illa ki planlı programlı olmak zorundasın, böylece herşey yolunda gidiyor.:KK66:

ha hay aynen öyle, boşver biz zamanı onlardan daha verimli kullanıyoruz emin ol buna:-):-)
evdeyken insan geniş oluyor, zaman yetmemeye başlıyor, ama çalışınca öyle mi, illa ki planlı programlı olmak zorundasın, böylece herşey yolunda gidiyor.:KK66:
Ona kesinlikle katılıyorum,bir iş yaparken asla yavaşa tahammülüm yok mesela.Bazen annemle cumartesileri pazara çıkıyorum bir tezgahın başında 10 dk.oyalanıyo onu seçiyo yok olmadı çıkarıyo başka seçiyo offff bana fenalıklar geliyo şimdiye ben alışverişi bitirip eve gelmiş yerleştirmeye başlamıştım diyorum.Yarış atı gibi hissediyorum kendimi.

Ona kesinlikle katılıyorum,bir iş yaparken asla yavaşa tahammülüm yok mesela.Bazen annemle cumartesileri pazara çıkıyorum bir tezgahın başında 10 dk.oyalanıyo onu seçiyo yok olmadı çıkarıyo başka seçiyo offff bana fenalıklar geliyo şimdiye ben alışverişi bitirip eve gelmiş yerleştirmeye başlamıştım diyorum.Yarış atı gibi hissediyorum kendimi.
evet maalesef ki öyleyiz ama ne yapalım, herşeyin bir güzelliği var, istediğimizi alıp yiyebiliyoruz, giyebiliyoruz, istediğimz yere gidebiliyoruz, daha ne olsun. koca eline bakıp da, harçlık verecek, daha zor yanii bence. Evde olmak ancak eşin çok güzel bir maaş alır, durumunz iyi olursa iyidir, istediğin gibi gezebileceksin, ama yoksa hiç çekilmez bence.

Biz zaman kıtlığı yaşıyoruz bazılarada nasıl zaman harcıyacaklarını bilemiyor işte,adaletin bumu dünya:mad::mad::mad:
aman ne konuşulacak canım, tabii ki dediğin gibi çene çalmak, işleri güçleri mi var, vakit öldürcek yer arıyor onlar.
sonunaaaaaaaaaaaaaa kadar katılıyorum zaman yetmiyor bize..Allahım güç kuvvet versin ne diyim..

günaydın canım..
oğluşu yemekten sonra yatırmışsın yemeği kaçta yediniz ki..
birde ne kutladınız merak ettim.

Akşam 9 gibi yedik canım yemeğimizi uyku saatimiz ise 10 zaten. gerçi oğlan okuldan dönünce yiyor zaten 3 gibi yemek akşam sadece salata, yoğurt yedi sonrasında da pasta yedi zaten... Akşam geç gittiğimizden yemek saatlerimiz pek normal değil aslında farkındayım ama elden bişeyde gelmiyor.

Dün akşam nefis bir kabak yemeği yaptım bugün eve gidince de ondan yer artık akşam yine benimle salata yoğurt yer :)))

Günaydın cnm,bizimkide dün teyzesiyle bitirmişti ödevlerini teyzeside akşam bizde kaldı bu sabahta sınıfa ablam bırakmış pek rahattık yani.Hayırdır ne kutlaması?

Yıldönümü canım...

pazartesi oğlanı okula bıraktığımda belediyeden bir bayan vardı etüt için form getirmiş.bilgi evleri var burda. öğlen çıkışta oraya bırakılacak yemeklerini yedirecekler sonrada ödevlerini yaptırcaklar akşam üstü de çocuklar alınacak. çok güzel bişi ama kim getirip götürecek oğlanı.

ayy çok güzelmiş aslında tam çalışan anneler için aslında bizim orada da gördüm bilgi evleri yazıları ama hiç ilgilenmedim gerçi biz okuldan geç çıkıyoruz ama ortaokulda yarım gün olursa düşünülebilir

bizim burda arkadaş verdi, 1, sınıf çocuğunu, önce dersleri yaptırıyorlarmış, sonrasında da ingilizce olsun, matematik olsun ders anlatıyorlarmış. 425 tl veriyor, kahvaltı ve öğle yemeği de var, çok güzel bişey bence, çalışan anneler için, ama çocuklar da hep ders başında sıkılırlarsa onu bilemem.

katılıyorum benim hoşuma gitti siz anlatınca...

Yapıyomuş biliyor velilerde. Ama bizim veliler bi alem. Öğretmen diyor ki diğer sınıflardan şikayet geliyor çok ses yapıyorsunuz ders işliyemiyoruz diye, kadında çocuklara sert davranıyormuş, bizim velilerde pohpohluyor siz sertliği elinizden bırakmayın diye. Yani zannetmiyorum bir iki kişiden başka kimse ağzını açıp tek kelime etmez. Yalakalık yapar ancak onlar.

Canım sen İstanbulun neresindesin

bizde de veliler öğretmenin ağzına bakıyor adam kendini öve öve bitiremiyor velilerde alkış tutuyor...

oo hemde 1.sınıfdada alıyorlar iyiymiş.Ben okul kurslarını bekliyorum bakalım kendi öğretmenimiz verdiği için açılırsa hemen ona göndericem haftasonu bu arada bir sporada yazdırmak istiyorum futbol istiyor ama bakalım önce rutin kontrollerimiz var.Kalp dr una görünücez bir de kbb bayram sonrasına bıraktım hepsini

basketbola devam etmiyormusunuz canım geçen yıl gidiyorduya

bende ayarlıyorum haftasonlarımızı bu aralar

Akşam 9 gibi yedik canım yemeğimizi uyku saatimiz ise 10 zaten. gerçi oğlan okuldan dönünce yiyor zaten 3 gibi yemek akşam sadece salata, yoğurt yedi sonrasında da pasta yedi zaten... Akşam geç gittiğimizden yemek saatlerimiz pek normal değil aslında farkındayım ama elden bişeyde gelmiyor.

Dün akşam nefis bir kabak yemeği yaptım bugün eve gidince de ondan yer artık akşam yine benimle salata yoğurt yer :)))

Yıldönümü canım...

ayy çok güzelmiş aslında tam çalışan anneler için aslında bizim orada da gördüm bilgi evleri yazıları ama hiç ilgilenmedim gerçi biz okuldan geç çıkıyoruz ama ortaokulda yarım gün olursa düşünülebilir

bizde de veliler öğretmenin ağzına bakıyor adam kendini öve öve bitiremiyor velilerde alkış tutuyor...

zeliş kız hani kartların resimlerini atacaktın buraya.
hani hani :KK53::KK53:

evlilik yıl dönümünüz müydü..??

ne güzelll..

benim eşimin yarın doğum günü..ama ona bi şey almadım..almayı düşünmedim hiç..alsam mı bi şey..eskidik bee...:KK22::KK22::KK22:

zeliş senin oğluşun kabak yemeği falan yiyor mu?
benim oğlanlar ağzına koymaz..asla yemez..

akşam salata ve yoğurt ona az gelmez mi..yanında bi şey istemez mi oğluşun..

:KK57:

ne güzelll..

benim eşimin yarın doğum günü..ama ona bi şey almadım..almayı düşünmedim hiç..alsam mı bi şey..eskidik bee...:KK22::KK22::KK22:

bence küçükde olsa bişeyler canım yada yap :KK22::KK22::KK22::KK22:

evet canım evlilik yıldönümümüzdü ahh ahhh eskitmeyelim arkadaşım yaaa hele doğum günü atlamamak laızm bence

kartlar hazır buraya atamadım çünkü bütün aile fertlerinin resmi var kızzzz

face yükleyim dedim ona da içim el vermedi

ne bilim ne yapsam acaba pc de var resimlerini koydumda işte yükleyemedim

okul dönüşü 3-4 gibi yediği için aslında hiç yemek istemiyor akşam çünkü dedesi arada ceviz meyve filanda veriyor ama yinede be yerken onada veriyorum hafif hafif hem sebze yemiş oluyor

evet kabağı ve bir çok sebzeyi severek yer benimki babası gibi değil :)))) dün akşam yine ıspanak sordu bulamamıştım hastasonu markette inşallah bu hafta alırım dedimki hatırlar oğlum bana markette tamamm mı dedim

hemen anne market listesi yapalım diyor saat olmuş 10 düşün, git yat dedim aklımıza yazalım şimdilik :KK70::KK70::KK70:

bence küçükde olsa bişeyler canım yada yap :KK22::KK22::KK22::KK22:

evet canım evlilik yıldönümümüzdü ahh ahhh eskitmeyelim arkadaşım yaaa hele doğum günü atlamamak laızm bence

kartlar hazır buraya atamadım çünkü bütün aile fertlerinin resmi var kızzzz

face yükleyim dedim ona da içim el vermedi

ne bilim ne yapsam acaba pc de var resimlerini koydumda işte yükleyemedim

okul dönüşü 3-4 gibi yediği için aslında hiç yemek istemiyor akşam çünkü dedesi arada ceviz meyve filanda veriyor ama yinede be yerken onada veriyorum hafif hafif hem sebze yemiş oluyor

evet kabağı ve bir çok sebzeyi severek yer benimki babası gibi değil :)))) dün akşam yine ıspanak sordu bulamamıştım hastasonu markette inşallah bu hafta alırım dedimki hatırlar oğlum bana markette tamamm mı dedim

hemen anne market listesi yapalım diyor saat olmuş 10 düşün, git yat dedim aklımıza yazalım şimdilik :KK70::KK70::KK70:
ahahahah..bayıldım senin oğlana ya..sebze yiyor..bi de ispanak soruyor..ne şanslısın bu yönden zeliş..çok güzel..
ben her akşam ya da her gün akşama ne yapsam da çocuklar da yese diye düşünüyorum inan ki..çok uyuz benim çocuklar..
sebzeyi ağızlarına sürmüyorlar biliyor musun..
kuru baklagilleri yerler ..kurufasulye nohut yer emir.mercimek falan.
ama sebze yok..heee bi tek taze fasulye yiyor..o da yeni yeni..
o kadar.

olsun canım yükleyemediysen zorlama kendini..şartlar uygun değilse yorulma..

yapayım demi bi şeyler..ne yapsam özel bi şey..

sürpriz deyip de..heheheheh:KK45::KK45::KK45:

evlilik yıldönümümüz de 12 ekim de..o da yakın..:KK53:

ahahahah..bayıldım senin oğlana ya..sebze yiyor..bi de ispanak soruyor..ne şanslısın bu yönden zeliş..çok güzel..
ben her akşam ya da her gün akşama ne yapsam da çocuklar da yese diye düşünüyorum inan ki..çok uyuz benim çocuklar..
sebzeyi ağızlarına sürmüyorlar biliyor musun..
kuru baklagilleri yerler ..kurufasulye nohut yer emir.mercimek falan.
ama sebze yok..heee bi tek taze fasulye yiyor..o da yeni yeni..
o kadar.

olsun canım yükleyemediysen zorlama kendini..şartlar uygun değilse yorulma..

yapayım demi bi şeyler..ne yapsam özel bi şey..

sürpriz deyip de..heheheheh:KK45::KK45::KK45:

evlilik yıldönümümüz de 12 ekim de..o da yakın..:KK53:

seninkilerde yer canım merak etme alışırlar zamanla, kartlara daha evde bakamadık biliyormusun belki akşam oğluş çalışırken çekerim resimlerine öyle atarım ama dediğin gibi yaptım zaten önde resimler altlarında ingilizce ifade parantez içinde türkçe okunuşları ve arka sayfada da türkçe anlamları yazıyor....

evet sürpriz bişeyler yapabilirsin ne severse onu yap mesela güzel bir masa yada çocuklar yattıktan sonra güzel bir sohbet ortamı birlikte içilecek içeceklerle gayet güzel olur...

Yıldönümü canım...

basket istemedi bu sene futbol istiyor onuda bulmak zor arastiricam

ne güzelll..

Canım benimkide kabak ağzına surmezdi dün bendede kabak vardı Kıymalı Salçalı yapmıştım bayıla bayıla yedi anne hiç kabak tadı yok diyor birde kabakları para para doğranmıştim büyüktü yani üstüne yoğurtla bir güzel yedi.brokoli çorbası bayılıyorum benimki onuda yaptım çıkmış brokoli

takip ettğim bir uzmanın yazısı çok beğendim paylaşmak istedim silerle de...

BAŞARININ VE MUTLULUĞUN SIRRI
• Zeka;
- Beynin ve ruhun tüm fonksiyonlarının toplamı olarak bilinir.
- İnsan vücudunun en hızlı gelişen organı “beyin”dir....
• Öyle ki;
- 3 yaşındaki çocuk beyni: Lise çağındakinden 2 kat daha aktiftir.
- 5 yaşındaki çocuğun beyni, son nokta olan 1360 gramdır.
- 6 yaş çocuğun beyni, 40 yaşındaki insan beyni gibidir.
• 0-6 yaş arasında insan:
- Ömrü boyunca ona gereken kazanımların neredeyse % 65 ini edinir.
- İşte,
- Bu açıdan, bebeklik ve ilk çocukluk çağı;
insan yaşamının en kritik evresidir.
• Bu evrenin en çok işe yaradığı alan,
- Çocuğun:
1- Duygusal gelişimi ve,
2- Öğrenme merakıdır.
• Her ikisi de;
- İnsan ömrü süresince:
- Okul ve eğitim yaşamını,
- Eş ve aile geçimini,
- Çoluk-çocuğu ile sağlıklı iletişimini, doğrudan etkiler.
• Çocuklar;
- 0-6 yaş arasında, fiziksel ve duygusal açıdan,
çok hızlı bir gelişim kaydederler.
• Günümüzde;
- Okulda, ve aile ortamında, çocuğun yaşamı hakkında,
en çok önem verilen:
- Çocuğun, IQ su, yani akademik zekası ve psikomotor gelişimidir.
- Özellikle ülkemizde;
1- Çocuğun duygusal gelişimine ,
2- İç dinamiklerinin sağlıklı çalışmasına, yeterince önem verilmemektedir.
• Verilmezse verilmesin, demeyin işte.
- Çünkü çocuk;
- Bilgili ama; bencil,
- Eğitimli ama; asosyal,
- Diplomalı ama; çevresi ile sağlıklı iletişim kuramayan,
- Üniversite mezunu olup camide din görevlisi ama;
görev bölgesindeki esnafları işyerlerinde,
halkı evlerinde ziyaret edemeyecek kadar halktan kopuk,
- Öğretmen ama;
öğrencilerinin söküğünü dikemeyecek kadar duyarsız,
öğrencilerinin ailelerini her dönem ziyaret edemeyecek kadar vurdumduymaz,
- Baba ama; çocuklarının ruh dünyalarına yabancı,
- İşveren ama; işgörenlerinin nefretini çeken,
- Amir ama; memurlarının hassasiyetinden habersiz…
biri olarak yetişebilir.

Canım benimkide kabak ağzına surmezdi dün bendede kabak vardı Kıymalı Salçalı yapmıştım bayıla bayıla yedi anne hiç kabak tadı yok diyor birde kabakları para para doğranmıştim büyüktü yani üstüne yoğurtla bir güzel yedi.brokoli çorbası bayılıyorum benimki onuda yaptım çıkmış brokoli
maşallah canım, benimkiler de yemez, kabaktır-ıspanaktır. Ahhh ah evde çoktandır sebze pişmiyor nerdeyse. Kış da geliyor, bundan sonra artık bol bol sebze çıkar.

X