İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

kesinlikle o düşencede bizim öğretmende ortaokula hazır göndermek

3.sınıfta fen bilgisi mi varmış, emin misin? Daha neler çıkaracaklar bakalım. sizin de maşallahı var öğretmenin ve sınıfın, demek ki sizinkiler de öğreniyorlar ki hızlı gidiyor canım.
bu sene müfredatta ilk defa 3.sınıflardan başlıcakmış fen bilgisi geçen yıl sonunda söyledi öğretmenimiz ama düzeyi 3.sınıf düzeyinde olur tabi

ortaokula başlıcak canım , herhalde 1. sınıftan itibaren eğitim başlığına en çok yazan üye benimdir, arada sizde bakıyorum, alışkanlık olmuş eğitim topiklerinde gezmek
sizin grupta çok iyi bu topikte bende sizi takip ediyordum.geçen yıl biraz daha azaldı sanki katılımlar ama yinede iyi.

Selam kızlarrr

Evet yeni bir ilk daha zavallı çocuğum benim bütün olumsuz ilkleri yaşayacak öğrenim hayatında şimdide fen bilgisi eklenmiş ee ne güzel oda olsun bakalım...

Biz haftaya ananedeyiz bütün hafta boyunca orada kalacağız oğluşla birlikte buda bir nevi tatil olacak bizim için okul öncesi son haftamız birde tabi...

Okul alışverişleri son sürat kalem, silgi vs depoluyoruz resmen geçen yıl aralarda bittikçe aldım ama o daha yorucu bu yıl mümkün olduğu kadar stok yapıyorum ki arada yeniden bir şeyler aramayayım diye hafta sonu yine ufaktan bir alışveriş daha yaparım ve bitiririz böylelikle şimdilik ihtiyaçlarımızı...

Biz o gerçeği geçen yıl sonu pikniğinde öğrenmiştiko yüzden hazırlıklıyız yani.Bende kırtasiye dolabı yaptım bi tane her türlü malzeme var karışık renkli kartonlardan silgilere kalemlere pritlere ,çizgili çizgisiz dosya kağıdı a4 aklına ne gelirse...anotomiyle ilgili sticer bile var insan vücudu iskelet yapısıyla ilgili gördüğümde muhakkak lazım olur diye almıştım.Gezegenlerin adının yazdığı resimli sticerlar bak bu sene sanırsam hepsi lazım olcak ve hazırda var...sene içinde hiç alışveriş yapmıyorumçok zevkli oluyo aradığının elinin altında olması...

bız daha baslamadık hıc okul alısverısıne :))

bu hafta sizde bu işlerle uğraşacaksınız o zaman

Bu yıl bende stoklu olmanın tadını çıkarıcam inşallahhh

Bizim bu yıl ilk defa kütüphanemiz ve çalışma masamız oldu dolayısıyla daha düzenli olacak eşyalarımız inşallah... annenin kütüphanesine sıkışmaktan kurtulacak oğluş daha düzenleyemedik yarın inşallah...

Dün akşam yeni yeni iç çamaşırları ve çoraplar aldım kırtasiye malzemesi haricinde

Ayakkabı almamız lazım ama onuda kasım gibi alırım şimdilik var çünkü acil olarak beslenme çantasına ,ihtiyacımız var bu hafta halledilmesi gereken ve bir kaç tane de lakost tişört alacağız inşallah...

ne güzel bir hevesle düzenlemek şimdi onu.Bizde pantolonlarınızı verdik terziye paçalar yapıldı dün aldım gerçi ilk günler lakost ve bermudayla gidecek ama olsun hazır olması lazım kafamız rahat etsin dimi.Bende spor ayakkabı aldım grili önlüğüde grili çünkü altına güzel uydu.çanta aldık yeni beslenmede aldık.Hazırız artık açılabilir okullar.Zeliş netten de bakabilirsin beslenme çantalarına çok güzel şeyler var...

Bizde de sanırım bu yıl 1 ve 2. sınıflarda forma zorunlu olacakmış diğerleri için sadece renk uyumu istenecekmiş diye duydum

O yüzden tişört alıcam birde Decatlanonun eşofmanları çok güzel pantolon gibi ama eşofman çokda rahat oradan alacağım bir kaç tane siyah ve lacivert renkleri var

Siz ayakkabıları nereden aldınız geçen yıl bende gri spor okul ayakkabıları almıştım çok güzeldi ama küçüldü bu yıl aynısında bir daha alıcam birde tam küçülmemiş olanlar var bir kaç ayda onları giysin diyorum malum eskimiyorlar bile aldıklarımız...

nıke metro plus mavili grili aldım çokda hoşuma gitti.tam önlük renklerimize uyuyor.Yağmurlu hava için zaten var siyah bir ayakkabımız onu giysin dediğin gibi eskimiyor.kış içinde geçen sene aldığım botlar olur sanırım zaten bottanda çok sıkılıyor benimki.

günaydın kızlarrr,
alışverişler yapılmış, dün biz de çıktı büyük kızın formalarını aldık. ufağın okuldan alınacak. A101 de kırtasiye indirimli ürünlerden aldılar, kalemdir-defterdir. O şekilde bir kısmını işlerin hallettik. Beslenme olayı nasıl olacak acaba bu yıl? Sabah da babası tutturmuş önünden harçlık mı vereceğiz artık diyor, kızım da dünden razı. Yok dedim beslenmeleri olur, kızım 3.sınıfta beslenme mi olur artık diyor, işine geldiya
sabah erkenden kahvaltı da yapmak istemezler, artık ekmek arası bişeyler mi koyacağız, bakalım ayarlanır bir şekilde.
Hafta sonu da köydeydik, yorucu ama güzel geçti, konser vardı, gittik, Gülşen gelmişti, ama ilk başlarda playback yaptı, zaten biz de durmadık, oturacak yer bile yoktu. Erken döndük.

günaydın canımcım okul hazırlıkları tam hız desene, beslenme işi bizde de muallak...

benimde hafta sonum iki günde AVM lerde geçti alışveriş için. Oğlana diyorum ki anneciğim nolur sanki okulun yemekhanesinde yemek yesen bak her gün farklı farklı yemekler oluyor diyorum. Hayır diyor ben beslenme götüreceğim diyor sıpa...

Eksik bitmiyor sanki aldıkça alıyoruz hala eksik var :))))

Bu hafta ananedeyiz cuma akşamına kadar, sabah oğluşu bırakıp geldim... Burda sabah hava fenaydı hemde ne fena, arbada görüş mesafesi 1 metreye düştüğü oldu o kadar fena bir yağmur vardı. Bir ara araba çamura saplandı sandım önümde bir araba kalmıştı Allahtan kolay atlattım çok şükür işteyim hava da açtı bakalım...

çok geçmiş olsun canım benim, ben de korkarım o havalarda araba kullanmaktan. Bizim de cumartesi fena yağmur yağmış burada, ama biz görmedik, köye gitmiştikya.

Bitiremedin mi demek alışverişleri, bizim de ayakkabı alınacak daha. Ne yapalım yavaş yavaş hallederiz. Beslenme işi problem ever, bakalım bir düzene koyarız elbette. Annenlerle kendi eviniz uzak mı da, annenlerde kalıyorsunuz peki?

Cumartesi geçen yılki ayakkabılarını çıkardım 3 ayakkabı 2 bot yepyeni daha ama hiçbiri olmuyor sıkıyor ayağını 1 tane okul ayakkabısı aldım bu hafta ama yetmeyecek tabi ama şimdilik yeter dedim durduk yere her yerden masraf çıkıyor.

Okullar açılmadan diş kontrolüne götüreyim dedim hafta sonu küçük bir kırık varmış bir dişinde oraya dolgu yaptırdık birde ilk defa duydum klor uygulaması yaptılar çürümeyi engellemek içinmiş işte bu masraflar hiç yoktu benim hesabımda :)))))

Annemler bana 30 km mesafede canım ama bu hafta kayınvalidemler memlekete gittiği için mecburen oğlanı annemlere getirdim akşamları da onun yanına giderim ancak hafta sonu eve döneceğiz bu sebeple çünkü işyerimde annemin evine nerdeyse 30 km her gün git gel o yol çekilmez. Babamız evde yalnız kalacak bu hafta...

HIMMM anladım canım, annene hasret giderirsin hem de iyi olmuş boşver.
Ayakkabı olayı da öyle dediğin gibi ayak numaraları değişiyor, heryıl yenisini almak durumunda kalıyoruz.
Diş için de florür yapıyorlar canım, biz de yaptırdık ama diş hastanesinde ücret ödemedik biz. Neyse canım sağlık olsun da, masraflar ödenir geçer.

Ben ilk defa duydum biliyormusun bu uygulamayı aa ne güzel sizde ücretsiz yaptırmışsınız aman dikkat etmek lazım dişler çok önemli malum ömür boyu lazım...

Ahh canım son bir hafta ondan sonra başlayacağız yine maratona Allah yardımcımız olsun...

evet canım lazım, bizim dolgu 3-4 tane oldu. Devlette yaptırmıştık, sonra apse yaptılar biliyor musun, çok üzüldüm, özele götürdük, tekrar aynı dişi 250 tl ödedik kanal tedavisi yaptılar. Süt dişlerine çok iyi bakmalıyız ki, ana dişleri sağlam çıksın. Baksana benim büyükte de ne kadar uğraştık, diş ameliyatı oldu, yok plak takıldı, çocuğum bir senedir ağzının içinde damağında kocaman teller, çok zor yaaa, konuşması anlaşılmıyor, artık çıkarsalar da, dişin üzerine takılan telleri taksala, o da rahatlayacak. Dili dönmüyor, doğru dürüst yiyip içemiyor, şubat ayında taktılardı nerdeyse 1 yıl olacak.

Ayyy o maraton şimdiden sardı beni sorma, allah yardımcımız olsun. Bir de burdaki arkadaş çıkacağım diye tutturusa, ayvayı yedim. İşlerimiz çok yoğun, tek başıma hem onun işi de bana kalırsa, kalkamam altından. Çocuklarına bakıcı bulmak yerine işten çıkacak, eşi bakıcı istemiyormuş, önce kayınvalidesi birlikte oturuyordu, onlar gitti, 3 çocuk var, onun da işi zor ya bakalım. anlayacağın bayağı karışık bir dönemden geçiyoruz.
Haaa asıl konuyu geçiyordum, bizim kızın öğretmeni değişmiş biliyor musun, kadın istememiş sabahçı olmayı, ya ne kadar üzüldüm anlatamam, inşallah çocukların durumunu olumsuz etkilemez bu olay, mutlaka etkilenecekler de çabuk atlatırlar ve umarım yeni gelen öğretmen de iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…