Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Uzuuun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Sınavlarım başladı malum,birde araya oğluşun sınıf değişikliği girdi bayadır yazamadım.
Evet sınıfımızı değiştirdik.Oğlum artık öğretmenini sevmediğini ve onun sınıfına gitmek istemediğini söyledi.
Zaten küçük küçük sorunlarımız vardı ama sınıf değiştirecek kadar olduğunu düşünmüyorduk.
Maalesef öyle değilmiş.Sınıfımızda şiddete epey meyilli bir arkadaşı vardı.Ne kadar beraber oynamasada çocuk bir şekilde
zarar vermeye başlamıştı.İlk olarak merdivenlerden itti.Dişi dudağını patlattı.Öğretmenine söylediğinde çocuğa sadece bir daha yaparsan babanla konuşacağim demiş.Aradan iki hafta geçti.Beden eğitimi dersinde gözüne yumruk atmış.Akşam üzeri uyuyakaldı.Uyandığında göz şişmiş.Hemen doktora götürdüm.İki tane damla verdi.Bir hafta kullandık.Bu olaydada çocuğa sadece ''aferin aferin böyle devam et ''demiş.
Geldik nisan ayına babamız izinliydi.Okuldan oğluşu almış hemen beni aradı.Aşağıya in doktora gidiyoruz diye.İndim oğlum arabada ağlıyor.Çocuk yumurtalıklarına tekme atmış.Son teneffüste olmuş.Öğretmenın nöbetçi olduğu gündü sınıfa geldiğinde oğlum söylemek için yanına gidiyor.Zaten nöbetten dolayı gergin olduğu için dinlemiyor yerine geç diyor.Oğlum olayı anlatırken ben başladım ağlamaya.Anne benim gözlerimde yaş vardı,canım çok acıyordu ama gözyaşlarım akmasın diye kendimi çok sıktım.Arkadaşlarım soracaklardı ve pipim hakkında konuşmak istemedim.Öğretmenim gözümdeki yaşı gördü ama bana ne olduğunu sormadı benimde anlatmama izin vermedi diyor.Doktora gittik yumurtalık işimiş ve biraz morarmış.Yumurtalık zarı yırtılmış olabilir dedi doktor Allah a şükür birşey çıkmadı.Bu olayın ardındanda sınıfı değiştirdik.
Öğretmenle konuştuğumuzda bu çocuğu kazanmaya çalıştığını söylüyor.Peki onu kazanırken arada kaybettkleriniz dedim.Üç yıldır bu oğlumla berabersiniz dedim olumsuz birşeyini gördünüzmü?Hayır o benim örnek öğrencim diyor.Benim oğlum öğretmenini o kadar severdiki kimseye olumsuz bir şey söyletmezdi.Şu an yeni sınıfına pek alışamadı.Diğer sınıfta üç tane svdiği arkadaşı vardı sürekli onlar hakkında konuşuyor.Onları istiyor.Çok üzülüyorum haline.Ne yapacağım hiç bilmiyorum.Zaten öğretmenin son senesiydi seneye gidecekti.Öğretmenimiz gidince eski sınıfına geri dönmek istiyor.Eskiden sbahçıydı,şimdi öğlenci.Anne biraz erken gidelim çıkışta arkadaşlarımı görcem diye tutturuyor.Seneye eski sınıfıma geri gideceğim diyor.Zarar veren arkadaşına hiç yaklamayacağını ama eski arkadaşlarını özlediğini onlarla olmak istediğini söylüyor.Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar bana bir akıl verin.Diğer sınıfta sınavlarda çoğu zaman birinci olan başarılı bir çocuktu ya başarısı düşerse diye çok korkuyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın.
Psikolojik olarak en az zararla nasıl çıkacağız bu işin içinden?
Uzuuun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Sınavlarım başladı malum,birde araya oğluşun sınıf değişikliği girdi bayadır yazamadım.
Evet sınıfımızı değiştirdik.Oğlum artık öğretmenini sevmediğini ve onun sınıfına gitmek istemediğini söyledi.
Zaten küçük küçük sorunlarımız vardı ama sınıf değiştirecek kadar olduğunu düşünmüyorduk.
Maalesef öyle değilmiş.Sınıfımızda şiddete epey meyilli bir arkadaşı vardı.Ne kadar beraber oynamasada çocuk bir şekilde
zarar vermeye başlamıştı.İlk olarak merdivenlerden itti.Dişi dudağını patlattı.Öğretmenine söylediğinde çocuğa sadece bir daha yaparsan babanla konuşacağim demiş.Aradan iki hafta geçti.Beden eğitimi dersinde gözüne yumruk atmış.Akşam üzeri uyuyakaldı.Uyandığında göz şişmiş.Hemen doktora götürdüm.İki tane damla verdi.Bir hafta kullandık.Bu olaydada çocuğa sadece ''aferin aferin böyle devam et ''demiş.
Geldik nisan ayına babamız izinliydi.Okuldan oğluşu almış hemen beni aradı.Aşağıya in doktora gidiyoruz diye.İndim oğlum arabada ağlıyor.Çocuk yumurtalıklarına tekme atmış.Son teneffüste olmuş.Öğretmenın nöbetçi olduğu gündü sınıfa geldiğinde oğlum söylemek için yanına gidiyor.Zaten nöbetten dolayı gergin olduğu için dinlemiyor yerine geç diyor.Oğlum olayı anlatırken ben başladım ağlamaya.Anne benim gözlerimde yaş vardı,canım çok acıyordu ama gözyaşlarım akmasın diye kendimi çok sıktım.Arkadaşlarım soracaklardı ve pipim hakkında konuşmak istemedim.Öğretmenim gözümdeki yaşı gördü ama bana ne olduğunu sormadı benimde anlatmama izin vermedi diyor.Doktora gittik yumurtalık işimiş ve biraz morarmış.Yumurtalık zarı yırtılmış olabilir dedi doktor Allah a şükür birşey çıkmadı.Bu olayın ardındanda sınıfı değiştirdik.
Öğretmenle konuştuğumuzda bu çocuğu kazanmaya çalıştığını söylüyor.Peki onu kazanırken arada kaybettkleriniz dedim.Üç yıldır bu oğlumla berabersiniz dedim olumsuz birşeyini gördünüzmü?Hayır o benim örnek öğrencim diyor.Benim oğlum öğretmenini o kadar severdiki kimseye olumsuz bir şey söyletmezdi.Şu an yeni sınıfına pek alışamadı.Diğer sınıfta üç tane svdiği arkadaşı vardı sürekli onlar hakkında konuşuyor.Onları istiyor.Çok üzülüyorum haline.Ne yapacağım hiç bilmiyorum.Zaten öğretmenin son senesiydi seneye gidecekti.Öğretmenimiz gidince eski sınıfına geri dönmek istiyor.Eskiden sbahçıydı,şimdi öğlenci.Anne biraz erken gidelim çıkışta arkadaşlarımı görcem diye tutturuyor.Seneye eski sınıfıma geri gideceğim diyor.Zarar veren arkadaşına hiç yaklamayacağını ama eski arkadaşlarını özlediğini onlarla olmak istediğini söylüyor.Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar bana bir akıl verin.Diğer sınıfta sınavlarda çoğu zaman birinci olan başarılı bir çocuktu ya başarısı düşerse diye çok korkuyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın.
Psikolojik olarak en az zararla nasıl çıkacağız bu işin içinden?
belki haftasonu o çocukları çağırıp evde oyun oynayacakları bir ortam yaratabilirsin
maşallah öğretmeninizin hiç umrunda olmamış oğlunun psikolojisi, gelmiş gitmiş o manyak öğrencinin psikolojisini düşünmüş, acaba o çocuğun babasıda mı zorba ondan mı korktu öğretmen
ne bileyim gül açıkcası sınıf değiştirmek değilde okul değiştirmek bana daha iyi bi çözüm gibi geliyo bu durumlarda
aklıma gelen başka bi şey yeni arkadaşlarını eve davet edebilirsiniz, yeni arkadaşlarıyla kankalık kurabilmesi için destek olabilirsiniz, yakında doğumgünü varsa, bi pastanede doğumgünü partisi belki
arkadaşından sürekli fiziksel şiddet görüyor, hastanelere gidecek kadar, bu şiddet öğretmeni tarafından önemsenilmiyor??? umarım yaşayacağı tek sıkıntı arkadaşlarını özlemek olur, açıkcası sınıftan alınca öğretmenin tepkisini merak ettim, muhtemelen yine umursamamıştır. Halbuki ilkokulda öğretmen ne kadar önemli, çocuklar için en güvenilir insan ana-baba ve öğretmeni o yaşta
çok sancılı bir dönem..inşallah kolay atlatırsınız..sınıftan sevdiği arkadşlarıyla kursa gidiyor benim oğlum, iyi geliyor sanki ona..
gül100 öncelikle geçmiş olsun..öğretmen çocuk kazanmak istiyor ama diğerlerini göz ardı edip dengeyi tutturamıyor bazen..takip etmişsen okumuşsundur biz de 18 Martta okul değiştirdik öğretmen yüzünden..ilk hafta zor geçti benim içinde, oğlum içinde..şimdi biraz daha iyi ama ara ara yine kriz yaşıyoruz..bir de eski sınıfında farklı duygular beslediği bir kız arkadaşı vardı, artık bu duygunun adı ne bilmiyorum ama ondan kopması çok zor geldi..her konuda anlaşıp birbirlerini tamamlıyorlardı..Yeni okulunda böyle bir arkadaşlığı yakalaması çok zor..Neyseki haftasonları aynı kurstalar da görüşüyorlar..Ders başarısına gelince ben de koktum ama çok şükür korktuğum giibi olmadı. Bu okulunda da öğretmenin gözüne girmeyi başarmış, gayet iyi bahsediyor öğretmeni..inanırmısın ben de çok etkilendim, hala çocuğumun gözünün içine bakıp ne hissettiğini anlamaya çalışıyorum çünkü onun mutsuz olmasını istemiyorum.hata mı yaptım acaba diye sorup duruyorum kendime..
Böyle sorunlu çocukların kazanılması gerekiyormuş.Sanırım biraz dişli olan veliler kazanıyor bizim sınıfta.Çocuğun babasıda bildiğimiz kabadayı bir tip.Her sorunda konuştuğumuz halde hiçbir çözüm üretemedi,üretemedik.Yeni arkadaşlarıyla iletişim kurmuyor,istemiyor.Varsa yoksa eski arkadaşları.Sürekli onlardan bahsediyor.Haftasonu eski arkadaşlarından birini davet etmiş.Çocuk annesiyle geldi.Gittikten sonra söylediği şey anne keşke benim sihirli bir gücüm olsaydı zamanı geriye alsaydım arkadaşımla tekrar oynasaydım.Gidicekleri zaman tekrar geriye alsaydım.O benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biri.
Okula bile sadece onların çıkış saatınde onları 5 dk görebilmek için gidiyor nerdeyse.
Çocuğumun bu halini görmek beni öyle üzüyorki anlatamam.İnanın ağlayarak yazıyorum.
Chess cim gerçekten hiç önemsemedi biliyormusun.Oğlum okula girerken görmüş konuşmuş.En son Türkiye geneli bir sınav olmuşlardı.Onun sonucunu vermiş.Birinci oldun tebrik ederim demiş.Gittiğin sınıfta beni temsil ediyorsun ordada böyle başarılı olmanı istiyorum demiş.Okadar.
Benim oğlum çok sıcakkanlı bir çocuk değildir.Eskiden en sevdiğim annem babam derdi.Sonra öğretmenini eklemeye başladı.Şu an öğretmeni hakkında konuşmak bile istemiyor.
Böyle sorunlu çocukların kazanılması gerekiyormuş.Sanırım biraz dişli olan veliler kazanıyor bizim sınıfta.Çocuğun babasıda bildiğimiz kabadayı bir tip.Her sorunda konuştuğumuz halde hiçbir çözüm üretemedi,üretemedik.Yeni arkadaşlarıyla iletişim kurmuyor,istemiyor.Varsa yoksa eski arkadaşları.Sürekli onlardan bahsediyor.Haftasonu eski arkadaşlarından birini davet etmiş.Çocuk annesiyle geldi.Gittikten sonra söylediği şey anne keşke benim sihirli bir gücüm olsaydı zamanı geriye alsaydım arkadaşımla tekrar oynasaydım.Gidicekleri zaman tekrar geriye alsaydım.O benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biri.
Okula bile sadece onların çıkış saatınde onları 5 dk görebilmek için gidiyor nerdeyse.
Çocuğumun bu halini görmek beni öyle üzüyorki anlatamam.İnanın ağlayarak yazıyorum.
Chess cim gerçekten hiç önemsemedi biliyormusun.Oğlum okula girerken görmüş konuşmuş.En son Türkiye geneli bir sınav olmuşlardı.Onun sonucunu vermiş.Birinci oldun tebrik ederim demiş.Gittiğin sınıfta beni temsil ediyorsun ordada böyle başarılı olmanı istiyorum demiş.Okadar.
Benim oğlum çok sıcakkanlı bir çocuk değildir.Eskiden en sevdiğim annem babam derdi.Sonra öğretmenini eklemeye başladı.Şu an öğretmeni hakkında konuşmak bile istemiyor.
aynen tahmin ettiğim gibi işte, bu kadar şiddeti bi çocuk nereden öğreniyo olabilir, tabii ki babasından öğreniyo, çocuklar arasındaki orman kanunları büyükler içinde değişmiyor malesef, keşke her seferinde rapor alıp belgeleyip öğretmeni şikayet etseydiniz, çünkü nöbetçi olduğu gün o mesuldu o olaydan, en azından ordan bişey çıkardı, herkesin yaptığı yanına kar kalıyo ya, insan en çok buna ifrit oluyo. Daha önce böyle şeyler yazmış biri değilim, tüm öğretmenler aynı değerlere sahip olmuyo malesef ve bizimde çocuklarımızdan kıymetlimiz yok
üzülme canım daha yeni olduğundan böyle tepki veriyor olabilir, zaten 2 ay kaldı, belkide son bir kaç hafta göndermeyebilirsin karneden sonra, zaten araya yaz tatili girince daha iyi olacaktır.
umarım seneye gidince sınıf dağılırda bi kaç arkadaşı oğlunun sınıfına düşer
aynı duyguları ben de yaşadım, yaşamaya devam ediyorum.. oğlum akşam ağlıyor, uyuyur, sabah daha iyi oluyor ama benim o gecem, ertesi günüm zehir oluyor..artık geç tabi söylemesi ama okul değişikliği düşünmediniz mi? böyle aynı okulda daha da zor olabilir, bizimki umudunu kaybetti en azından..ortaokulda buluşursunuz diyorum, öyle teselli etmeyeçalışıyorum hoşona gidiyor..
aynen tahmin ettiğim gibi işte, bu kadar şiddeti bi çocuk nereden öğreniyo olabilir, tabii ki babasından öğreniyo, çocuklar arasındaki orman kanunları büyükler içinde değişmiyor malesef, keşke her seferinde rapor alıp belgeleyip öğretmeni şikayet etseydiniz, çünkü nöbetçi olduğu gün o mesuldu o olaydan, en azından ordan bişey çıkardı, herkesin yaptığı yanına kar kalıyo ya, insan en çok buna ifrit oluyo. Daha önce böyle şeyler yazmış biri değilim, tüm öğretmenler aynı değerlere sahip olmuyo malesef ve bizimde çocuklarımızdan kıymetlimiz yok
üzülme canım daha yeni olduğundan böyle tepki veriyor olabilir, zaten 2 ay kaldı, belkide son bir kaç hafta göndermeyebilirsin karneden sonra, zaten araya yaz tatili girince daha iyi olacaktır.
umarım seneye gidince sınıf dağılırda bi kaç arkadaşı oğlunun sınıfına düşer
gül100 ben de anlamıyorum..yeni okulunda üç, dört çocuk sıkıştırıp dövmüş benim oğlanı..dövenlerden birtaneside, çete başı çocuğa soruyormuş devam edeyim mi diye, flütle kafasına vurmuşlar..çocuklarda oğlumun 2 katı zaten..benimkinin anlattığına göre yakalamacalık oynarken dalmışlar hepsi..şimdi ben ne yapmalıyım bilmiyorum..çocuk tabiki kavga edecekler ama bir kişinin üzerine bu kadar çocuğun çullanması..en fenasıda flüt..yine suçluluk duygusu içersindeyim, yapmasaydım, etmeseydim diye, oğum anlatırken yüreğim acıdı, çok ağlamış..oğlum öğretmenin birdaha yapmayın dediğini söyledi..sınıftan başka bir arkadaşı da öğretmenin çok kızdığını, ceza verdiğini yapan çocuklara..ama hiçbiri benim yaşadığım duyguları hafifletmez..oğlumsa o çocuklarla hiç birşey olmamış gibi oynuyormuş dün, çocuk işte kincide değildirki..Maalesef okul değişikliği yapamadık.Yapsaydıkta zaten hemen yan okul ilkokul oldu yine görecekti arkadaşlarını.
Ben hiç anlamıyorum meroza bizim tek suçumuz sorunlu olan bu çocukların dişine göre çocuk yetiştirmemek mi?
Aman oğlum kimseyle kavga etme,sakın kimseye vurma diyerek yetiştirdik.Herkeside kendimiz gibi yetiştiriyor zannettik.
Biz doğru olanı yaptık ama zarar gören yine biz olduk.
Şuan o çocuk gücü yettiğine böyle yapıyor.Yarın büyüyecek ortalık kötü diklenecek birine, ya bıçaklalanacak,ya vurulacak,ya geri dönüşü olmayan bir şey gelecek başına.Bunu görmek çok mu zor ,ailesi bunu nasıl düşünemiyor anlayamıyorum.
Burda üç yıldır yazışıyoruz.Ben hep öğretmenimizin ne kadar iyi olduğunu söylemişimdir.Taki bu seneye kadar, gideceğim diye sınıfı boşladı,umursamaz,ne zaman görsem bezgin,mutsuz,suratsız bir adam oldu. Bunun suçlusu çocuklar değilki gideceksede son güne kadar görevini layıkıyla yapmalıydı.Ama yapmadı.
gül100 ben de anlamıyorum..yeni okulunda üç, dört çocuk sıkıştırıp dövmüş benim oğlanı..dövenlerden birtaneside, çete başı çocuğa soruyormuş devam edeyim mi diye, flütle kafasına vurmuşlar..çocuklarda oğlumun 2 katı zaten..benimkinin anlattığına göre yakalamacalık oynarken dalmışlar hepsi..şimdi ben ne yapmalıyım bilmiyorum..çocuk tabiki kavga edecekler ama bir kişinin üzerine bu kadar çocuğun çullanması..en fenasıda flüt..yine suçluluk duygusu içersindeyim, yapmasaydım, etmeseydim diye, oğum anlatırken yüreğim acıdı, çok ağlamış..oğlum öğretmenin birdaha yapmayın dediğini söyledi..sınıftan başka bir arkadaşı da öğretmenin çok kızdığını, ceza verdiğini yapan çocuklara..ama hiçbiri benim yaşadığım duyguları hafifletmez..oğlumsa o çocuklarla hiç birşey olmamış gibi oynuyormuş dün, çocuk işte kincide değildirki..