- 24 Eylül 2020
- 966
- 680
- 53
- 36
- Konu Sahibi hindistancevizli
-
Montessoru tarzı bir yer nasıl oluyor acaba?Benimkini bakici bakiyor ama cok güvenilir bir abla ve cocujlari cok seviyor cocuklarda mutlu arkadasimin iki yasinda krese basladi montesori tarzi bir yer biraz pahali ama ogretmen oldugu icin donmesi gerekiyordu onun ogluda cok mutlu bir sorun yasamadilar bazen gitmek istemiyormus ama daha kucuk yani normal durumlar
Merhaba, kreşte bez konusu ve sonrasındaki tuvalet eğitimi nasıl oldu peki? Ve kreşin sosyal gelişimlerine olumlu-olumsuz etkileri nasıldı?İlk çocuğumda çok toydum. Ben 4,5 aylık başladım. Annem baktım 19 aya kadar sonra kreş bakıcı kreş derken çok zorlandık. İkinci çocukta 11 aylık direkt kreşe başlattım şu an 33 aylık aynı kreşe devam. Seneye anaokuluna başlatacağım. MaşAllah kafam çok rahat.
Kreşe verdim, ilkokula başlayan kadar da kreşe devam etti.Günaydınlar hanımlar. İyisinizdir inşallah, ben öyle böyle…
Başlıktan da anlaşıldığı gibi çocuğu 2 yaşında olup (sütten kesilmiş kızım) çalışan anneler çocuğunuza kim baktı? Mesela kimse bakmadı, şunu yaptım, şuraya yolladım, şöyle oldu diyeniniz var mı? Kayınvalide, anne, dadı hariç, akrabadan şu kimse baktı değilde kreş vb. bir yerlere yolladınız mı onu merak ediyorum. Ya da çalışma hayatına ne zaman geri döndünüz? Çocuğunuz okula başlayınca mı?
Ben kızım 20 aylıkken başladım işe. 2 ay annemden gelip bakmasını istedim, sonra 2 ayda kayınvalidemden istedim. Tam 23 ay dolduğunda kayın validem ve kayın babam yarım gün kreşe götürüp 1/ ay oryantasyon yaptılar. 24 aylık olduğunda Sabah 7:30 dan akşam 19:40 civarına kadar kreşteydi kuzum.Günaydınlar hanımlar. İyisinizdir inşallah, ben öyle böyle…
Başlıktan da anlaşıldığı gibi çocuğu 2 yaşında olup (sütten kesilmiş kızım) çalışan anneler çocuğunuza kim baktı? Mesela kimse bakmadı, şunu yaptım, şuraya yolladım, şöyle oldu diyeniniz var mı? Kayınvalide, anne, dadı hariç, akrabadan şu kimse baktı değilde kreş vb. bir yerlere yolladınız mı onu merak ediyorum. Ya da çalışma hayatına ne zaman geri döndünüz? Çocuğunuz okula başlayınca mı?
Merak ettim mesleğiniz nedir?Ben oğlumu 2,5 aylıkken bakıcıya bıraktım, çalışmaya döndüm. Oğlum 14 aylıkken kızıma hamile kaldım, 18 aylıkken kreşe başlattım. Kızımı 28 günlükken aynı bakıcımıza bırakıp çalışmaya geri döndüm. Oğlumu 30 aylık olana kadar kızımla beraber emzirdim. Kızım 17 aylıkken hastalanıp ilaç kullanmam gerekince emzirmeye ara vermem gerekti. 1 ay sonrasında kızım emmeyi unutunca memeden kesmiş oldum.. Pandemi araya girince kızımın okula başlaması gecikti ama sanırım 2 yaş 4 aylık falandı kreşe başladığında.
Çocuğunuz 2 yaşına gelmiş, sizin için en mantıklısı okula yazdırmak. Ancak muhakkak acil durumlarda bırakabileceğiniz birileri olsun, çünkü okula başladıklarında çok hastalanıyorlar. İzin almak vs sorun olabilir.
Dış ticaret uzmanıyım. Kendi ofisim olduğu için uzun bi izin yapma sürem söz konusu olamadı ne yazık ki :)Merak ettim mesleğiniz nedir?
Merhaba. Kızım 11 aylık başladı kreşe. 9 aylık yürümüştü zaten. 6-7 aylık konuşmaya başlamıştı anne gibi belirgin kelimeleri vardı. Kreşe başlayınca hamakla uyumayı bıraktı. Sonra emziği bıraktırdık.. Öğretmeni açıyordu altını mahremiyet için.Tuvalete cuma günü başladım ben akşam. Cumartesi kaçırdı. Pazar öğrendi. Kreşte de 2 gün kakayı altına yapmış ama çişe gitmiş hep. Sonra onu da bitirdi. MaşAllah kendini çok güzel ifade ediyor her şeyi ayrıntısıyla anlatıyor. Şu an 33 aylık.Merhaba, kreşte bez konusu ve sonrasındaki tuvalet eğitimi nasıl oldu peki? Ve kreşin sosyal gelişimlerine olumlu-olumsuz etkileri nasıldı?
Ben de kreş düşünüyorum 15 aylık bebeğim. Çok tedirginim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?