oyy kızlar bilmiyorum çıktığında morali çok bozuktu ,bikaç soruyu yapamamış sorular kolaymış ama zaman yetmemiş (tabi kitap okumayınca yavaş okuyor) ,suratı beş karış geldi,uzman bile farketti hiçbir çocuk tamamını yetiştiremiyor falan dedi,siz zaten üstün olduğunuz için burdasınız vazgeçmeyin buraya gelemeseniz de dedi
velilere uzman öğretmen konuşuyor o ara nasıl olacağını falan anlatıyor,çok zor görünüyor,üstünlerin üstünlerini alacağız dedi,isterse ıqsu 150 olsun,160 olan varsa onu alacaklar yani,sılanın o kadar olduğunu sanmıyorum,mesela çocuk görsel zekalı diyelim sadece görselinin üstün olması yetmiyormuş her alanda üstünlük arıyorlarmış,yani tüm alanlarda kendini göstermesi bekleniyor,5 alan varmış galiba ölçtükleri,daha önce dediğim gibi üstün çocuk her dersi anlarmış zaten sıla gibi ilgilenmeme anlamama durumu varsa kesinlikle bir öğrenme bozukluğu olurmuş ,böyle çocukların % 25inde olurmuş bu,yine klasik hassas olma beğenilme kabul görme durumları ,çocuğa istediğini verin,geri çekilmesine izin vermeyin falan fişman ,ama rehberlikçi tekrar söyledi hala psiyatriste gidemiyoruz test sonuçlarını beklicez dayanacaksınız dedi,sılanın özelliklerine göre ben onun geçeceğini düşünüyorum dedi,
sölediklerine göre yapılırsa güzel gelişmeler olacakmış,kanun hazırlanmış aralıkta kabul edilmesi bekleniyormuş ama mebdeki atamalar falan uzatmış,kabul edilirse üstün olan ama bilseme giremeyen çocuklar için belli okullarda sınıflar açılacak normal okullar içinde orda eğitim göreceklermiş özel öğretmenlerden,şuanda ankara ve karabük üniversitesinde çocuklar için bölümler açılmış üstün çocukları 13-14 yaşında kabul ediyorlarmış,diğer üniversitelerde de açılacakmış,bu özel sınıflar oralara öğrenci yetiştirecekmiş,buraya giremezse de heba olmayacak falan dedi ama bura türkiye bakalım nolcak
sonuç ocak sonu gibi,geçerse son zeka testi (sılanın sorunlarını da belirleyecek test) nisanda, geçemezse bunu zaten artık kendi yolumuza bakıcaz ,işte böle durum