gül yanlız değilsin bizdede aynı sorun var bizim öğretmenimizde 2 yanlışı başarılı bulmuyor ara karnede bile türkçeyi komple iyi olarak işaretlemiş Ayrıca benim oğlum resimde süper ama ne hikmetse görsel sanatları bile iyi işaretlemiş birde okulda her sınıftan bir çocuk seçmişler resim için benim oğlumu seçtiği halde yinede iyi işaretlemiş çok enteresan....
Ayrıca benimde geçen hafta moralim çok bozuktu oğlum deneme sınavından gerçektende çok başarısız olmuş matematiği yetiştirememiş ben hepsini yaptı zannederken o 6 dan sonrasını yapamamış tabi hayat bilg.türkçe ne kadar çok doğru olsada matematiğin öyle olması almış başını götürmüş.....Tanıdık bir öğretmen arkadaşım var onunla konuştuk bizdeydi hafta sonu girdikleri deneme sınavından daha zor bir deneme sınavı getirmiş onlardan 1 er yanlış çıkardı ama sınıfta neden böyle bu çocuk çözemiyorum çok isteksiz ve öğretmeni sevmiyor[/QUOTE
silayı sizin bi de meldanın öğretmenine göndericem kafayı yesinler bi =))
evet vallahi kızlar şimdiden bizimki çok sahiplendi kardeşine işallah doğduktan sonra da böyle devam eder
geçengün öğretmeni de çok fazla üstüne gitmeyin dedikten sonra ben de valla oğluma soruyroum artık
oğlum test çözücekmisin vereyimmi diye canı o an çözmek istiyorsa yapıyor çok fazla zorlamıyorum insan bazen farkında olmadan çocuğun üstüne çok gidiyor allaha şükür zaten zeki biizm çocukalrımız biz üstlerine gittikçe zorladıkça onlar daha çok kendilerini çekiyolar soğuyorlar o eksiklikleri biraz da biz yaratıyoruz kafamızda chess ay onun çocuğu şunu yapıyor bunu yapıyor şu notu alış bu notu almış iş te yok bilmem nereye gidiyormuş falan filan diyerek hep kendi çocuğumuzun bir tarafları eksik miş gibi görüyoruz valla bazen babasına hak vermiyoda değilim hep der bana sıkma çocuğu o kadar üstüne gitme zaten bizim çocuğumuz akıllı okucağı varsa okur ama istemzse sen ne kadar zorlasan da yapmaz der haklı adam
ay valla şimdiki zamane öğretmenleri çocukalrı yarış atı falan zannediyolar heralde ne bu ya böyle 2 soru ne demek yani bu çocuk 18 soru yapsa ne olur 20 soru yapsa ne olur
hem söyleyiş tarzına da bakarmısınız hiç bir eğitmene yakışacak bir uslüp değil yani ben hep diyorum bu şimdiki öğretmenler sanki hiç çocuk psikolojisi görmemişler geçen bizim öğretmenle konuşurken diyorum ayberk çok üzülmüş 1 soru yapamadım 98 aldım diye öğretmen gülüyor bana ben ayberkin nasıl bir çocuk olduğunu biliyorum hiç üzülmesin herzaman tam yapıyor soruları bu sferde 1 tane eksik olsun ne oalacak diyor
ya kızlra siizn öğretmenleriniz kaç yaşında, acaba yaşla mı alakalı diye düşünmeye başladım, öğretmenlerin 2 yanlışa bile çok kötü demesi
bizim hoca bizimkileri mezun edince emekli olcak, bir kere bile sınav test yapmadı, sıralama yapmadı, tembel çalışkan ayrımı yapmadı, çalışanın elması kızarmadı, yani rekabet yaratacak, başarı sıralamasına neden olcak hiç bir şey yapmadı, yani ben bu durumdan şikayetçi falan değilim yanlış anlaşılmasın durum değerlendirmesi yapıyorum sadece de, acaba neden bunların hiç birini yapmadı, çocukların psikolojisini düşündüğü için mi, yoksa başka sebeblerden mi
sizlerin öğretmenleri 40 geçkin değil sanırım, yani öyle tahmin ediyorum
bu çok doğru onların da tepesinde müdür var müfettiş var veliler var herkese hesap vermek zorundalar sınıf başarı ortalaması var tutturmak zorundalar çocuğa çevreye okul şartlarına bakmıyorlar sen yapacaksın diyorlar öğretmene ama çocukta ailede yoksa öğretmen napsın anlamıyorum ki kafadan not verip yüksek mi göstersin öğretmenler daha mı iyi olacak o zaman
eskiler artık herşeyi sindirmiş müfettişe de lafını veriyor sicildi cezaydı derdi de yok o yüzden daha rahatlar tabi
hay ağzına sağlık öğretmeninin deminki lafımı geri aldım zamane öğretmeni dedğim için
sen de sinir olma arkadaşım ne yaparsan yap bu yaşta bu çocuk hep aynı dikkatsizlikleri yapıyor bizde de aynı sorun var ben parçalaıyodum kendimi oğlum niye yanlış okuyosun bildiğin soruyo yanlış yapıyosun diye ama yine yapıyor değişen bişey yok hem kendi kendine sinir oluyosun hemde çocuğu dersten soğutuyosun onu da strese sokuyosun öyle olunca ben mesela dikkat ediyorum biraz sinirli olarak bir cevap vereyim ya da ders çalıştırayım çocuk yapacağı şeyi bile unutuyo ya da yanlış yapıyo
işte bizim evde tam olarak yaşadığımız sorun bu, daha da ters etki ediyor böyle davranışlar
merhaba hanımlar. daha önce yazmıştım bi kere. koruyucu annelik yaptığım bir kızım var. ikinci sınıfta. bende burayı okuyorum sürekli. sizler neler yaşıyosunuz diye bakıyorum fikir almış oluyorum.
dün kızıma öğretmeni öğlen yemeğini yememiş diye kızmış. daha yeni anlattı bana çok kızdım öğretmene çok. kızım gayet düzenli yer yemeğini. öyle alıştırdık çünkü. ama okulda biri kusmuş öğle öncesi. çocuğun da midesi bulanmış yiyememiş öğlen. kızmak da ne demek sebebini bile sormadan. yarın gidip yönetimle görüşcem. ben çok iyi bir okul olduğu için oraya yolluyorum. onlar böyle basit bişey için nedenini bile sormadan kızsınlar. olur mu hiç. korkmuş çocuk
bunu öğretmene de sılaya da sürekli söylüyorum konuşurak anlatın derdinizi sen neden kızdığını söyle sen de neden böyle davrandığını ama sıla dinlemiyor başka yere bakıyor öğretmen diyor tekrar söylüyorum beni dinlese sıla okula bile göndermicem