iyiyiz . aynı bizim de .Burdayiz canim okul aynen gidiyor. Bu aralar derslerini kendi yapiyor . Degisik bir sey yok . Sizde ne var ne yok :)
hahahah.Merhaba.Ben de buralardayım :) Hala kızımın poposal durumuyla uğraşıyorum.Dersler hakkında çok bir fikrim yok.Zira çalışmaya ve ödev yapmaya ara verdik rahatsızlıklarımız sebebiyle.Az önce 4 gün sonunda yaptı.İlaç yardımıyla.. Ancak farkettim ki ilacı verir vermez , içtim artık kolay yaparım düşüncesiyle yaptı tuvaletini.Zira ilacın etki göstermesi 5-6 saat sürüyor.Yarından itibaren ilaç veriyorum diye pekmez - zeytinyağ vs bi karışım yapıp ilaç şişesinden ilaç diyerek vericem. Bakalım durum gerçekten psikolojik miEğer sorunsuz acımadan yaparsa yine (ki yaptıktan sonra acımadı diyor) birkaç gün deneyeceğim.Kafamda deli planlar...
canım öyle şaşkınım ki anlatamam . senin kız çok cadı.Merhaba ,
Anlatan çocuk annesi olmak daha kolay sanki .Şanslıyım ki ikisi de ne oldu ne bitti düzenli rapor ediyorlarHiiiç bişeyi kaçırmıyorum.Yapı meselesi.
Psikolojik durumlar yüzünden çoook uğraştırdı kızım.Neler gelemedi ki başımıza.Görmüyordu bir ara.Kitabı gözüne sokmadan okuyamıyordu.Bulanık görüyorum şikayetleri eklendi bir ara.Hatta ve hatta gözleri çapak yaptı.. Doktora götürdüm hemen.Eyvah ! Bi iyice muayene etti doktor.Makinelerle de baktı.Tamamen psikolojikmiş.Gözlük takan arkadaşlarına özenmiş.Gözlük reçete edicem dedi.Numarasız.Aldık.Hem bir değil tam iki tane :) Neymiş pembe alırsa erkek arkadaşları beğenmezmiş , mavi alırsa kızİki gün taktı ve hemeeen iyileşti berbat durumdaki gözlerimiz.
Bu hafta da başka bir psikolojik olay geldi başımıza.Dikkat eksikliği ve dürtüsellik için Brainfit eğitimi alan kızım çok faydasını gördü.Sihirli değnek dokunmuş gibiydi.Davranışları normalleşti , hırçınlığı kayboldu.Dikkati arttı.Çok mutluyuduk , okulda bile farkedildi mucizevi değişim.Ne var ki 2-3 hafta önce eğitimimiz bitti.Biter bitmez de eski kızım geri geldi.Eksiği var fazlası yok sorunlarıyla.Çıldıracak gibi oldum.Aile içi huzurumuz kalmadı.Hemen koştum doktoraMeğer aşılan yolun geri dönüşü söz konusu olamazmış.Meğer kızım eğitimin bitmesini istemediği için alt beyin etkisiyle farkında olmadan tepki veriyormuş bu bitiş durumuna.Sonra eğitimin 2. kuruna devam etmeye karar verdik.Çok mutlu oldu ve inanır mısınız bir anda düzelmiş hali geri geldi.Artık devamlı ağlayıp zırlayıp kızacağımız hareketler yapmıyor.Derslerini dikkatli dinliyor ve çabalıyor.Eski mülayim çocuk geri geldi.Oturup mantık çerçevesinde konuşabiliyoruz ve yaklaşımlarımıza çok olumlu yapıcı tepkiler veriyor.Delirmemek elde değil.O kadar zor bir çocuk ki
Velhasıl bize pahalıya mal olacak ama varsın olsun o hali dayanılacak gibi değil diyoruz.Bu paket çok daha kapsamlı bir paketmiş.İçinde matematik mantığı kavratma , hızlı okuma ve okuduğunu anlama , hafızayı uzatma yöntemleri gibi eğitimleri de varmış.En azından faydası olacak .Bu arada bu brainfit eğitimini dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olmayan normal çocuklar da alıyor.Performans arttırma adına.Bir araştırmanızı tavsiye ederim.
Okulda matematikten problem çözmelerdeler. Türkçe ve hayat bilgisi valla ben de bilmiyorum.Veriliyor birşeyler yapıyorlar işte.Esas canımı sıkan ingilizce.Müfredat ingilizcesinde hiç sıkıntı yok.Tam 2. sınıfa hitap ediyor bence.Ama diğer ingilizce dersleri çok ağır.Kızım çok zorlanıyor gramerde.Hem gramer hem bir sürü değişik kelime var her ünitede.Kendini yetersiz ve başarısız hissettiriyor.Ne yapıcaz bu durumu bilmiyorum.Öğretmeninden birebir talep ettim ama ne kadar işe yarar bilmem çok hızlı ve yoğun ilerliyor.
Oooo ne çok anlatmışımDevam edeyim mi Sıkmadım inşallah
ne diyorsun .Valla öyle , bizi parmağında oynatıyor.Ailece boncuk gibi ipe dizdi diyebilirim.Sadece bizi de değil girdiği ortamda çok kişiyi.Restorana gitse garsonları pervane ettirir etrafında hatta nerde kaldı benim yemeğim diye mutfağa şefe kadar uzanır.Hastanede ameliyata girmek üzere olan doktoru kendi muayenesi için aşağı indirdiğini bilirim :) Öyle böyle değil sosyal yanımız.Şeytan tüyümüz de yerinde , bıcır bıcırlığımız da.Sevimliliğiyle yaptıramayacağı yok.Okulda sorunsuz öğrenci.Dikkat eksikliği dışında arkadaşlarıyla ya da öğretmenleriyle ilgili hiç sorunu yok.Kurallara uyan sorunsuz sevilen sosyal dışa dönük bir öğrenci.Ama gel gör ki evde bize kök söktürüyor. Shrek'teki Fiona gibi.Gece başka gündüz başka misali.Evdeki maceralarımızı anlattığımda öğretmenlerinin gözleri pörtlüyor bu o çocuk mu diyeNeyse ki aldığı eğitim biraz dizginliyor onu.Yoksa ailece çekiniriz kendisinden
Bir defasında hiç unutmam bunun yine poposu acıyor doktorda sıra bekliyoruz.Tam bizim sıramız gelmişken pazarlamacılar daldı içeri.İlaç firmalarından gelenler.Kapı yarı açık bizimkinin gözler içerde.Biz yine mi bekleyeceğiz çocuğun ağrısı var diye yakınırken bu daldı içeri langırs diye.Doktor teyze benim sıram gelmişti ve benim durumum çok acil canım acıyor daha fazla bekleyemem.Bu abiler dışarı çıksın benim muayene olmam lazım dedi.Adamlar gülümseyip sevdiler bunu ve dışarı çıktılar.Biz de arkasından çekine sıkıla girdik içeri.Doktora yediği içtiğinden ağrıyan yerlerine kadar kakasının katılık seviyesinden yaptığı diyete kadar anlattı.Muayenesini oldu.Yetmezmiş gibi oyuncak ayısını muayene ettirdi.Çekmecenizde abur cubur var mı diye sorup bir de şeker kaptı çıktı dışarı :)
5 lere kadar evet ama çarpım tablosu değil de ritmik sayma olarak öğrendiler sene başında.Carpma tablosunu biliyorlar mi ezbere sizinkiler
Bizimde ritmik sayma seklinde ogrendiler . Sora sora biraz hizlandi ,ama tam ezber sayilmazCarpma tablosunu biliyorlar mi ezbere sizinkiler
nasılsın . ödevler ne olarak geliyor .Bizimde ritmik sayma seklinde ogrendiler . Sora sora biraz hizlandi ,ama tam ezber sayilmaz
nasılsın . ödevler ne olarak geliyor .
dün akşam ödevler
benim 58 liram var .
arkadaşımın benden 8 lira fazla parası var
ikimizin parasının toplamı?
böyle böyle sorular vardı.
türkçe de .
4 kelime veriyor . anlamlı bi çümle oluşturulduğunda 3. kelime hangisidir
zıt anlamlı sorular vardı . eşleştirildiğinde hangisi dışarıda kalır gibi.
siz de aynı konularda mısınız .
Gunaydin . Allah sifa versin kizina ins. Kiyamam cok uzuldum. Hastalik cok zor. Bize basit geliyor ama yapsa aciyor ,yapmasa olmaz . İns en kisa zamanda iyilesir ,kurtulur .Günaydın.Bizimkiler de 5 lere kadar ritmik sayma şeklinde öğrendiler.Kızım 4 leri tam ezberlemedi ama saya saya idare ediyor :)
Dün hayat bilgisi ödevimiz vardı.Enerjilerin kullanımıyla alakalı.Elektrik tasarrufu su tasarrufu ... Benimki okurken satarruf satarruf derken yıkıldık gülmekten de ordan kalmış aklımda.Bir de matematik ödevimiz vardı.Alışverişle ilgili problemler.
Türkçeden de kelimeleri sıralayıp düzgün cümle yapıyoruz.Hangisi cümledir hangisi değildir.demirleke biz sizinle aynı gidiyoruz bu ara konularda.
Ödevleri inceledim ama yaptıramadım.Bi hayat bilgisini yaptık.Sonra ağrısı arttı.Bütün gece acıyor acıyor diye zıpladı benim kız.Gözünün yaşıyla ağlıyorBugün de öğlende alıp tekrar çocuk cerrahına götürücem.20 gün sonra gel demişti ne yapacaksa yapsın bitsin artık
Teşekkür ederim.Çocuk iki aydır makarna pilav patates havuç ve hamur işine ekmeğe hasret.Yine de düzelmedi.Benim psikolojik taktik de işe yaramadı , ardından ilaç verdim o da işe yaramadı zatenGunaydin . Allah sifa versin kizina ins. Kiyamam cok uzuldum. Hastalik cok zor. Bize basit geliyor ama yapsa aciyor ,yapmasa olmaz . İns en kisa zamanda iyilesir ,kurtulur .
ya doktordan da korkmuyor mu . psikolojik olarak bunu aşabileceğini nasıl anlatmak lazım .Günaydın.Bizimkiler de 5 lere kadar ritmik sayma şeklinde öğrendiler.Kızım 4 leri tam ezberlemedi ama saya saya idare ediyor :)
Dün hayat bilgisi ödevimiz vardı.Enerjilerin kullanımıyla alakalı.Elektrik tasarrufu su tasarrufu ... Benimki okurken satarruf satarruf derken yıkıldık gülmekten de ordan kalmış aklımda.Bir de matematik ödevimiz vardı.Alışverişle ilgili problemler.
Türkçeden de kelimeleri sıralayıp düzgün cümle yapıyoruz.Hangisi cümledir hangisi değildir.demirleke biz sizinle aynı gidiyoruz bu ara konularda.
Ödevleri inceledim ama yaptıramadım.Bi hayat bilgisini yaptık.Sonra ağrısı arttı.Bütün gece acıyor acıyor diye zıpladı benim kız.Gözünün yaşıyla ağlıyorBugün de öğlende alıp tekrar çocuk cerrahına götürücem.20 gün sonra gel demişti ne yapacaksa yapsın bitsin artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?