• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Teşekkür ederim.Çocuk iki aydır makarna pilav patates havuç ve hamur işine ekmeğe hasret.Yine de düzelmedi.Benim psikolojik taktik de işe yaramadı , ardından ilaç verdim o da işe yaramadı zaten :KK43: Bakalım doktor ne diyecek.
hayret bi şey . ilaç da işe yaramamış . bu noktada ne yapılabilir . doktor daha iyi bilir tabi.
randevu sonrasi bize de haber ver .
geçmiş olsun şimdiden .

İyiyim cnim sen nasilsin :)

Aynen bizde problemler yapiyoruz ,icinde toplama cikarma olan .
Turkce , konu veriyor altinda sorulari . Zit, es anlamli kelimeler ile ilgili sorular . Dedigin gibi hangisi disarida kalir . Ayni gidiyoruz yani.
kız öksürüyordu .
babası dün doktora götürdü.
antibiyotik vermiş . burun spreyi vermiş . iburommin mi ne onu vermiş
baktım baktım . öksürük için bi şey yok . gece uyutmadıydı bizi . sabah götürür müsün demiştim eşime.
neyse . dün akşam kız yine çok öksürüyor .
yattı . nefes alması da sıkıntılı. boğuk bi nefes
eşimle takıştık . nasıl doktor bu . söylemedin mi gece öksürükten uyumadı diye . niye saçma sapan ilaç yazdı kadın .
evde ventoolin vardı . 1 kaşık verdim . nefes alması düzeldi. en azından sık sık nefes alma azaldı. normale döndü.
ama hala öksürük var .
yolladım eşimi git asiist al diye. o büyük kurtarıcımız . balgam atmada , öksürügü rahatlatmada.
doğal bi de ilaç . içerik tamamen organik . kaz tüyü , ördük tüyü mü ne içeriği.

1 kaşık verdim . kız rahatladı.
ve gece uyudu şükür .
kocam da haklı olduğumu görmüştür bence.
sabah herkesten önce ben evden çıkıyorum . ama rahat uyuduk günlerdir ilk kez . önceki gecelerden huysuzluğu vardı. misafirlerimin olduğu gün kalabalıktan etkilendi sanıyorum . gece sürekli ağladı. falan . küçük çocuklu olmak zor . o da büyüycek inşallah . :süslü::süslü:

kız öksürüyordu .
babası dün doktora götürdü.
antibiyotik vermiş . burun spreyi vermiş . iburommin mi ne onu vermiş
baktım baktım . öksürük için bi şey yok . gece uyutmadıydı bizi . sabah götürür müsün demiştim eşime.
neyse . dün akşam kız yine çok öksürüyor .
yattı . nefes alması da sıkıntılı. boğuk bi nefes
eşimle takıştık . nasıl doktor bu . söylemedin mi gece öksürükten uyumadı diye . niye saçma sapan ilaç yazdı kadın .
evde ventoolin vardı . 1 kaşık verdim . nefes alması düzeldi. en azından sık sık nefes alma azaldı. normale döndü.
ama hala öksürük var .
yolladım eşimi git asiist al diye. o büyük kurtarıcımız . balgam atmada , öksürügü rahatlatmada.
doğal bi de ilaç . içerik tamamen organik . kaz tüyü , ördük tüyü mü ne içeriği.

1 kaşık verdim . kız rahatladı.
ve gece uyudu şükür .
kocam da haklı olduğumu görmüştür bence.
sabah herkesten önce ben evden çıkıyorum . ama rahat uyuduk günlerdir ilk kez . önceki gecelerden huysuzluğu vardı. misafirlerimin olduğu gün kalabalıktan etkilendi sanıyorum . gece sürekli ağladı. falan . küçük çocuklu olmak zor . o da büyüycek inşallah . :süslü::süslü:
Gecmis olsun sanada arkadasim.

Benim bildigim ventolin ve asisst zararli. İnternette dr kadir tugcuyu takip ediyorum. Onun yazilarindan ogrendigim ogrendigim kadariyla.
Biz oksuruk oldugunda sivi alimini arttiriyoruz.sonra ihlamur bal ,limon. Dinlenme . 1 hafta suruyor . Bazen kusarak atiyor,balgamini. Birde hafif siddetli sirta vurma . soguk alginligi ilaci kullanmiyoruz ,kullanilirsa cigere indiriyormus. Yillardir bu sekilde yapiyoruz, hic cigere inmedi.

Kizim kucukken ,bu durumu bilmiyorken hep sogukalginligi ilaci verirdim. Ve dr cigere inmis , antibiyotik baslatirdi.

Bu sekilde ailecek devam ediyoruz . En azindan kadir tugcunun yazilarini okumani tavsiye ederim.

Gecmis olsun sanada arkadasim.

Benim bildigim ventolin ve asisst zararli. İnternette dr kadir tugcuyu takip ediyorum. Onun yazilarindan ogrendigim ogrendigim kadariyla.
Biz oksuruk oldugunda sivi alimini arttiriyoruz.sonra ihlamur bal ,limon. Dinlenme . 1 hafta suruyor . Bazen kusarak atiyor,balgamini. Birde hafif siddetli sirta vurma . soguk alginligi ilaci kullanmiyoruz ,kullanilirsa cigere indiriyormus. Yillardir bu sekilde yapiyoruz, hic cigere inmedi.

Kizim kucukken ,bu durumu bilmiyorken hep sogukalginligi ilaci verirdim. Ve dr cigere inmis , antibiyotik baslatirdi.

Bu sekilde ailecek devam ediyoruz . En azindan kadir tugcunun yazilarini okumani tavsiye ederim.
biz normalde ilaç kullanmıyoruz . kurusoğan ve bal ile dediğin gibi başka başka şeylerle yapıyoruz .
ama bu kez nefes problemi vardı.
bu ilaçların etkileri illa vardır . ama çocuğun o an nefes alabilmesi ve rahatlaması daha önemli ise o zaman kullanmak gerekli.
yoksa öksürük az az vardı. 3 gün bi şekilde kendimiz idare etmek istedik . evdeki mamalarla. içeceklerle. buna rağmen arttı.
nefes alamaması açıkcası beni korkuttu.
Allah korusun .
3 yaşını geçti ve ilk kez antibiyotik kullanıyor . dün babası götürünce yazmış doktor . hadi bi bildiği vardır dedim . çünkü kolayla yazmıyorlar antibiotik .
ki doktora da götürmem çocukları. sanıyorum kız yilda 1 kez gidiyor doktora. evde kendimiz hallediyoruz şükür . Allah dermansız dert vermesin .
sağ ol canım . dün bi kaç video izledim . bazı yöntemlerle doktor bi şeyler yapıyor çocuklara . sanıyorum balgam söktürüyordu. izlemeyedim kapattım vallahi. çocukları boğazlıyor vs . anneler ses etmiyor . bilinçli demek aileler ama ben yaptırmazdım. çocuğa o korkuyu yaşatmak istemezdim .
izlememişsindir muhtemelen. moralim düştü dün izleyince zaten .

Geçmiş olsun size de.Biz şimdi geldik doktordan.Biz yönlendiriyoruz da bazı doktorlar mesleklerini icra edebiliyorlar neyse ki . Şimdiye kadar hep kakasını yumuşatıcı diyet ve ilaçlar verdiler gönderdiler .Bu 3. doktor ve 5. götürüşümdü. Ya zaten bu çocuğun kakası sert değil başka bir sorun var tuvalete gitmediğinde de ağlıyor canım acıyor diye dedim.Bağırsağına mı bakacaksınız çıkışına mı ... :( Sonunda makattan öyle göz ucuyla değil , detaylı muayene yapıldı.İçlere doğru iyice bakıldı. İçerde kötü durumda bir çatlak görüldü.Artık ne olduğunu biliyoruz çok şükür.Yara olmasına bile sevindik diyebilirim ne olduğunu bilmemiz yetti. 2.5 ay oldu ya biri de işini hakkıyla yapsın.Kaka yumuşatmanın dışında yaraya müdahale yapılacak artık.Çok mutluyuz.

Bizimde ritmik sayma şeklinde ogrendiler ritmik saymayı biliyor fakat carpma tablosu seklind3 sorunca bilemiyor carpma işlemini yapmak için çarpım tablosunu ezberlemek gerek

Cevremdeki insanlar ben ilac vermedikce zorla ilac verdirmeye calisiyor. Bende tecrubemle bazi hastaliklarin ilacsiz dda gecebilecegini ogrenince herkese tavsiye ediyorum.
Her hastalik kendince degerlendirilmeli zaten. Yoksa yerine gore bende antibiyotik vs kullanirim :)

Bir kere sehir disindaydik .kizim kizim hastalandi ,kan tahlili vs yapildi. Bir suru ilac verildi. Tekrar ertesi gune kontrole cagirildik. Ben bu dr msj attim. Sayesinde hicbirini kullanmadik ilaclarin. Kan tahliline gore yorum yapti. Basit soguk alginligi iste. Neredeyse istanbula donucektik .
7 civari yildir bu dr takip ediyorum .yerine gore soru soruyorum. Cok faydalandim. İsyiyorumki herkes faydalansin. Gecmis olsun sizede.

Geçmiş olsun size de.Biz şimdi geldik doktordan.Biz yönlendiriyoruz da bazı doktorlar mesleklerini icra edebiliyorlar neyse ki . Şimdiye kadar hep kakasını yumuşatıcı diyet ve ilaçlar verdiler gönderdiler .Bu 3. doktor ve 5. götürüşümdü. Ya zaten bu çocuğun kakası sert değil başka bir sorun var tuvalete gitmediğinde de ağlıyor canım acıyor diye dedim.Bağırsağına mı bakacaksınız çıkışına mı ... :KK43: Sonunda makattan öyle göz ucuyla değil , detaylı muayene yapıldı.İçlere doğru iyice bakıldı. İçerde kötü durumda bir çatlak görüldü.Artık ne olduğunu biliyoruz çok şükür.Yara olmasına bile sevindik diyebilirim ne olduğunu bilmemiz yetti. 2.5 ay oldu ya biri de işini hakkıyla yapsın.Kaka yumuşatmanın dışında yaraya müdahale yapılacak artık.Çok mutluyuz.
Cok sevindim canim allah sifa versin.

çok geçmiş olsun . artık sıkıntısı biter . çok şükür .
yazık çocuk baya yoruldu .

hayırlı akşamlar.
burada cocuklara bilgisardan kare kodlu oyun açtığını okumuştum.hatırlayan varsa sitenin ismini yazabilir mi

Merhaba arkadaşlar benimde kızım busene 2.sınıfa gidiyor matematik dersine kendini veremiyo problem çözmede zorlanıyor bapcam bilmiyorum siZin önerilerini varmı yada benim gibi çocuğu matematikte zorlanan varmı

bizde carpma işleminde yiz problemde yapıyoruz siz neler yapıyorsunuz

Back