• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Sabahları okulumuzda hareketli müzikler eşliğinde sabah sporu yapılıyor.Okulun dışına kadar müzik taştığından sokakta okula gelen hemen herkes dans ede ede giriyor okula :) Uykular açıldı , hoplaya zıplaya güne başladık.Bu gün bir de tiyatro ekibi geliyor.Şenlikli bir gün olacak miniklerimize.
Türkçede bir ordan bir burdan ödevler geliyor.Dün noktalama işaretleri yerleştirdi , ondan önceki gün eş anlamlı zıt anlamlılardı ödev.Nerdeler tam bilemiyorum.Matematik eldeli eldeli topluyoruz güzelce.Hayat bilgisi saldım çayıra .. takip bile etmiyorum ne yalan söyleyim :) Bazen veliler de salıyor kendini :işsiz::-)

Kızım fena değil ama rahatsızlığı devam ediyor.Her gün tuvalete çıkıyor ama öncesinde birkaç saat ağrısı oluyor ve ağlayarak yapıyor.Bu haftasonunu atlatalım geçmezse ultrason çektirip bağırsaklarına ve yollarına baktırıcam.Aslında bu gün götürecektim ama tiyatroyu kaçırmak istemedi.Ben iyiyim sağol.Onların iyi olduğu kadar biz de iyiyiz ne diyim.

Sabahları okulumuzda hareketli müzikler eşliğinde sabah sporu yapılıyor.Okulun dışına kadar müzik taştığından sokakta okula gelen hemen herkes dans ede ede giriyor okula :) Uykular açıldı , hoplaya zıplaya güne başladık.Bu gün bir de tiyatro ekibi geliyor.Şenlikli bir gün olacak miniklerimize.
Türkçede bir ordan bir burdan ödevler geliyor.Dün noktalama işaretleri yerleştirdi , ondan önceki gün eş anlamlı zıt anlamlılardı ödev.Nerdeler tam bilemiyorum.Matematik eldeli eldeli topluyoruz güzelce.Hayat bilgisi saldım çayıra .. takip bile etmiyorum ne yalan söyleyim :) Bazen veliler de salıyor kendini :işsiz::-)
oh oh . ne güzel okulunuz .
harikaymış vallahi.
tiyatro bize de geliyor arada. bazen sinema günleri oluyor . okulun sineması , tiyatro için sahnesi vs var . okul kendi getiriyor filmi. ve para topluyor .mısır veriyor ücretsiz vs . güzel oluyor .

Markete gidip geldim iki arada.Hayat ne kadar pahalı oldu :KK57: Hiçbişey almazsan 200 lira bırakıyorsun :olamaz: Allah sonumuzu hayretsin.Asgari ücretle geçinenlere yardım etsin ben hala alışamadım bu pahalılığa :olamaz:
Ne güzelmiş sizin okulunuz da.Şimdiki çocuklar şanslı , bizim zamanımızda yoktu herhalde ben hiç hatırlamıyorum okula tiyatro gelsin sinema izleyelim.Bizim yeşil tahtalarımız ve bol tebeşir tozlarımız vardı sadece :)

Markete gidip geldim iki arada.Hayat ne kadar pahalı oldu :KK57: Hiçbişey almazsan 200 lira bırakıyorsun :olamaz: Allah sonumuzu hayretsin.Asgari ücretle geçinenlere yardım etsin ben hala alışamadım bu pahalılığa :olamaz:
Ne güzelmiş sizin okulunuz da.Şimdiki çocuklar şanslı , bizim zamanımızda yoktu herhalde ben hiç hatırlamıyorum okula tiyatro gelsin sinema izleyelim.Bizim yeşil tahtalarımız ve bol tebeşir tozlarımız vardı sadece :)
aynı . kantin de yoktu. bi tek simit gelirdi okulumuza.

Türkçeden noktalama işaretlerini yerleştirme vardı.Matematik 100 tane eldeli toplama ve bi sayfa yuvarlama vs soru kağıdı.Hayat bilgisini hatırlamıyorum ama bi sayfa bişey vardı :) İngilizce are - is - any - some - from içerikli boşluk doldurma tarzı çalışmalar vardı.
Matematik 100 tane toplama çıldırttı bizi yalnız.Bazılarını ben söyledim o yazdı.Valla çoktu yap yap bitmedi fenalık geldi arkadaş :D

Evet abartmışlar bence de.Bunun dışında morpadan da ingilizce bölüm testleri vardı ama yapmadık :)

Evet abartmışlar bence de.Bunun dışında morpadan da ingilizce bölüm testleri vardı ama yapmadık :)
benim oğlan da cep telefonumdan test çözmeye başladı ara ara . kendisi istiyor .

öğretmenimiz bu hafta raporlu. yok .
okula göndermiyoruz .
her gün tüm soru bankalarından 1 er sayfa yapsınlar yazmış vatsaptann.
öyle gidiyoruz . bakıcıda kalıyor . bazen babası alıp dükkana götürüyor .
dün kedi kısırlaştırması yapmışlar benim oğlan kedinin bacağını tutmuş biraz . :KK53:

dün yaptık ödev .
karışık 6 rakamı büyükten küçcüğe sıralama yaptık .
hayat bilgisi yol tarifi yaptık .
türkçe ise parçca okuduk ve sorularını cevpladık.
bu akşam da yine 1 er sayfa koparıp yaparız inşallah

benim oğlan da cep telefonumdan test çözmeye başladı ara ara . kendisi istiyor .

öğretmenimiz bu hafta raporlu. yok .
okula göndermiyoruz .
her gün tüm soru bankalarından 1 er sayfa yapsınlar yazmış vatsaptann.
öyle gidiyoruz . bakıcıda kalıyor . bazen babası alıp dükkana götürüyor .
dün kedi kısırlaştırması yapmışlar benim oğlan kedinin bacağını tutmuş biraz . :KK53:

dün yaptık ödev .
karışık 6 rakamı büyükten küçcüğe sıralama yaptık .
hayat bilgisi yol tarifi yaptık .
türkçe ise parçca okuduk ve sorularını cevpladık.
bu akşam da yine 1 er sayfa koparıp yaparız inşallah

Merhaba arkadasim epeydir ugramiyorum buuraya . Biz yol tarifini 1 2 hafta once yaptik sanirim . Suan ne yapaiyorlar bilmiyorum. Turkcede noktalama isaretleri yapiyorlar. Matematikte eldeli toplama ya 1 hafta oldu geceli.
Ben evde test cozdurmeye calisiyorum , istemiyor. Yapiyor ama isteksiz . Canim sikiliyor.

Ama derslerde sorunu yok , ogretmen deneme yapmis. Hepsi dogru masallah.

Cok sikilmiyorumda yani . Bana bile cok zevkli geliyor, neden istemiyor.

Merhaba arkadasim epeydir ugramiyorum buuraya . Biz yol tarifini 1 2 hafta once yaptik sanirim . Suan ne yapaiyorlar bilmiyorum. Turkcede noktalama isaretleri yapiyorlar. Matematikte eldeli toplama ya 1 hafta oldu geceli.
Ben evde test cozdurmeye calisiyorum , istemiyor. Yapiyor ama isteksiz . Canim sikiliyor.

evet yol tarifi 3-4 hafta önce yapıldı. ama test kitabında kopardık . işte sırayla koparın yapın demiş öğretmen 1 hafta yok ya. boş durmasınlar test kitabından koparıp yapsınlar demiş . ben de öyle yaptım . belki çözülmemiş sayfa kalmıştı. bazen atlıyor öyle sayfa numaraları veriyor ama işte bilemedim . kopardım yaptırdım.

en son cumleyi anlamadım . bana mı yazdın ki. neyi neden istemiyor , diye sordun bilemedim .

evet yol tarifi 3-4 hafta önce yapıldı. ama test kitabında kopardık . işte sırayla koparın yapın demiş öğretmen 1 hafta yok ya. boş durmasınlar test kitabından koparıp yapsınlar demiş . ben de öyle yaptım . belki çözülmemiş sayfa kalmıştı. bazen atlıyor öyle sayfa numaraları veriyor ama işte bilemedim . kopardım yaptırdım.
Bende test kitabindan bazen geriye yonelik yapmadigi sayfalari yaptiriyorum. Belkide ondan sikiliyor. Odev degil degil bu ,biliyorum bunlari diyor

en son cumleyi anlamadım . bana mı yazdın ki. neyi neden istemiyor , diye sordun bilemedim .
Yani kizimin test cozmek istememe sebebini dusunuyorum. Bu sabah biraz kizdirdi beni.
YouTube dan saatlerce video izleyebilir. Ama yarim saat okul harici dersi ,istemeyerek yapiyor.

Bende test kitabindan bazen geriye yonelik yapmadigi sayfalari yaptiriyorum. Belkide ondan sikiliyor. Odev degil degil bu ,biliyorum bunlari diyor
bazen atlıyor . farkediyorum .
ama açıkcası koparıp da yaptırmıyordum .
bence sıkma canım .
öğretmen atlamış ise zaten senin bi yaptırma durumun olmaz diye düşünüyorum .
zaten yeterince okulda da yapıyorlar konu ile ilgili fotokopi vs . boş durmuyorlar .
haklı . bildiği şeyleri sürekli yaptırdığımda büyük oğlandan biliyorum . çok problemli anne oluyorsun . takıntılı davranışların yüzünden . ben o duruma düşmüştüm . kendimi öyle hissetmiştim .

Yani kizimin test cozmek istememe sebebini dusunuyorum. Bu sabah biraz kizdirdi beni.
YouTube dan saatlerce video izleyebilir. Ama yarim saat okul harici dersi ,istemeyerek yapiyor.
olabilir . ben okul harici ders yaptırmıyorum .
sen de yaptırma bence.
ama youtube den de video izlemesine izin verme. izin yok deme de . interneti kapatabilirsin . ya da onun anlamayacağı şekilde internete erişimi yok edebilirsin . kasıtlı yaptığını anlamazsa sorun olmaz .
niye böyle olmuş diye kısa bi araştırma yaparsın . hiç anlamıyorum . merkezde sorun var galiba , diyebilirsin . ben öyle yapıyorum .

olabilir . ben okul harici ders yaptırmıyorum .
sen de yaptırma bence.
ama youtube den de video izlemesine izin verme. izin yok deme de . interneti kapatabilirsin . ya da onun anlamayacağı şekilde internete erişimi yok edebilirsin . kasıtlı yaptığını anlamazsa sorun olmaz .
niye böyle olmuş diye kısa bi araştırma yaparsın . hiç anlamıyorum . merkezde sorun var galiba , diyebilirsin . ben öyle yapıyorum .
Okulda genelde 1 fotokopi geliyor. Onu cok cabuk yapıyor. Bir suru suru vakti var. Boluyorum zamani. Biraz kitap okuyor. Biraz oyun , biraz video . Ee biraz da test diyorum .orda istemiyor .
Test kitabini ,sadece hafta sonu yaptıriyim en iyisi. Oyle daha iyi olur sanirim .

Back