• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

yatmadan kitap okuyalım biraz dedik , daha 2. sayfada kaydı gitti :KK70: bende attım kendimi buraya.eşimle oğlum çukur seyrediyor :)
demirleke oğluna başarılar.inşallah kazanır güzel olur tabii.
ingilizce devlet okullarında bu yıl var değil mi ?
bizim ritmik saymalar devam. türkçeden bi metin geliyor , altında sorular.hayat bilgisi adres bilgisine de devam.neyse ki hergün yeni konuyla gelmiyorlar :) bu gün hava çok güzeldi bahçede oynadı arkadaşlarıyla okul çıkışı.allahtan ödevi de azdı güneşi değerlendirdik.
eşim de çukur dizisine başladı. geçen hafta ama . bunca zaman kaçırdığına pişman olmuş gibiydi.
ilk izledi çünkü .
ortancayı okuldan aldıktan sonra parka geçtik. her zamankı gibi.
sonra ev.
pizza yaptım .
yenildi .
kahve yaptım ardından eşimle içtik.
çocukların yatışı geç oldu. neye takıldılar hatırlamıyorum .
büyük oğlanın fen ödevi vardı. üstünden geçtim bi tık .
siyah fon kartona takım yıldızlarını çizmişti.
isimlerini yazdım . yazısı kötü olduğundan bana yazdırdı.

2. sınıf ödevleri anlattığın gibi metin ve metin üzerine sorulardı
harf sıralaması vardı
matematikten de yine ritmik saymalar ile ilgili şeyler vardı. toplamda 3 yapraktı.

Günaydın.Dağıttım çocukları okullarına geldim , yaptım bir türk kahvesi kafa dinliyorum :) Şu geri ritmik saymalar deli etti bizi.Morpa kampüs şifrelerimiz geldi geçen hafta hala bakmadık. Orda keyifli bişeyler varsa oyunlu eğlenceli yaptırıcam bu gün zamanı kalırsa.Sizde kullanan var mı ?

Çukur'u ilk sezon ben de biraz takip ettim ama seyirci kitlesini daha çok erkeklere çevirdi zannımca sıkıldım sonradan şimdi izlemiyorum :)
Benim yazım da güzeldir.Geçen senelerde oğlumun öğretmenlerinden istek geliyordu sen yazma annen yazsın senin yazın çok kötü not kırmak zorunda kalırım yazık olur diye :) Lisede de tost kola parasına dönem ödevi yazardım laf aramızda :KK48:
Oğlumda çook performans ödevleri yaptım 100 ler aldım.Kızda hiç niyetim yok ama kendimi emekliye ayırdım çalışmıycam artık :rolleyes:

Günaydın.Dağıttım çocukları okullarına geldim , yaptım bir türk kahvesi kafa dinliyorum :) Şu geri ritmik saymalar deli etti bizi.Morpa kampüs şifrelerimiz geldi geçen hafta hala bakmadık. Orda keyifli bişeyler varsa oyunlu eğlenceli yaptırıcam bu gün zamanı kalırsa.Sizde kullanan var mı ?

Ay hayalim cocuklar okula gitsin keyif yapiyim :) yani canlarim onlar benim ama biraz keyifte hakkimiz. Morpa alicagim bende 1 2 aya bakalim.

Çukur'u ilk sezon ben de biraz takip ettim ama seyirci kitlesini daha çok erkeklere çevirdi zannımca sıkıldım sonradan şimdi izlemiyorum :)
Benim yazım da güzeldir.Geçen senelerde oğlumun öğretmenlerinden istek geliyordu sen yazma annen yazsın senin yazın çok kötü not kırmak zorunda kalırım yazık olur diye :) Lisede de tost kola parasına dönem ödevi yazardım laf aramızda :KK48:
Oğlumda çook performans ödevleri yaptım 100 ler aldım.Kızda hiç niyetim yok ama kendimi emekliye ayırdım çalışmıycam artık :rolleyes:

Bizim ogretmen performans vermiyecegim dedi. Zaten anneler yapiyor :)

afiyet olsun . resim çok şeker olmuş . sevdim .
ben morpayı geçen yıl 6. sınıf için kullandım ama çok bi faliyet yok gibi geldi çocuğu. hemen yap bitir . sonra bakakaldı. yani şöyle çok bi etkinlik , video , test yok. hepsi kısa kısa . sonraki konuyu bekliyordu çöz hadi bi şeyler dediğimde . anne bitti ki. konu ile ilgili bu kadar koymuşlar dedi.

bizde eba var . ama 2. sınıf için yok sanıyorum . şifre vs almadık okuldan .
emin değilim . ama internette çok video var . ben 2. sınıf için bunlardan yaptırmayı düşünmüyorum . daha çok küçük ve abisinde sadece ödevlerden gittik . öğretmenin aldırdığı soru bankalarından ödev verirdi . çek kopar şeklinde soru bankaları kullanmıştı. şimdi 2. sınıfa giden oğlumun öğretmeni de 4 tane soru bankası aldırdı. onlar da öyle. çek kopar şeklinde . ekstra bi şey yapmam canım ben .

abimiz okulun matematik takımına seçme sınavına girmişti. kazanmış sınavı. artık okullar arası matematik olimpiyatlarında takımda olacak nasipse. matematik öğretmenleri ile hazırlanacaklar. geçen yılki okul takımı finale kalmıştı. sona 2. olduk

hahahaha. çok güldüm yaa.a yazın güzelse ne mutlu sana . benim yazı çok özendiğimde güzel . ama genelilkle hızlı yapmaya çalıştığımdan eciş bücüştür. nedense ardımdan atlı koşturur gibi yazarım . konuşurum . yürürüm .
bu özelliğimden de nefret ederim .

oğlunda yapmışsın . artık emekli ol . kızın kendi yapar . kızlar başka zaten annesi. her işlerini kendisi yapmayı severler

Ay hayalim cocuklar okula gitsin keyif yapiyim :) yani canlarim onlar benim ama biraz keyifte hakkimiz. Morpa alicagim bende 1 2 aya bakalim.

Bizim ogretmen performans vermiyecegim dedi. Zaten anneler yapiyor :)
bizde performans var mı bilmiyorum .
büyük oğlanın ben yapmıştım evet.
zaten öğretmenler de biliyor ki performans ödevlerini anneler ya da babalar yapıyor .
çocuk için uğraştırıcı şeyler çünkü.
geçen yıl büyük oğlanın diş-çene örneğini bababsı ve ben yapmıştık .

ben morpayı geçen yıl 6. sınıf için kullandım ama çok bi faliyet yok gibi geldi çocuğu. hemen yap bitir . sonra bakakaldı. yani şöyle çok bi etkinlik , video , test yok. hepsi kısa kısa . sonraki konuyu bekliyordu çöz hadi bi şeyler dediğimde . anne bitti ki. konu ile ilgili bu kadar koymuşlar dedi.

emin değilim . ama internette çok video var . ben 2. sınıf için bunlardan yaptırmayı düşünmüyorum . daha çok küçük ve abisinde sadece ödevlerden gittik . öğretmenin aldırdığı soru bankalarından ödev verirdi . çek kopar şeklinde soru bankaları kullanmıştı. şimdi 2. sınıfa giden oğlumun öğretmeni de 4 tane soru bankası aldırdı. onlar da öyle. çek kopar şeklinde . ekstra bi şey yapmam canım ben .

abimiz okulun matematik takımına seçme sınavına girmişti. kazanmış sınavı. artık okullar arası matematik olimpiyatlarında takımda olacak nasipse. matematik öğretmenleri ile hazırlanacaklar. geçen yılki okul takımı finale kalmıştı. sona 2. olduk

Günaydın
Resimden kastın profil resmimse tanıştırayım , o bizim kedimiz Punky. Gözlüğü ben yerleştirdim telefonla.Kızımın en iyi arkadaşı olur kendisi :)
Morpa'yı ben isteyerek almadım.Okul paketinde herkese geliyor.İyi ya da kötü kullanıcaz bizde artık. Anasınıfında ve 1. sınıfta da almışlardı ama okulda kullandılar ben hiç evde açmamıştım.Geçen sene o kadar çok ödev geliyordu ki ona zaman kalmıyordu.Bu sene ödevler azaldı.Zaman kalırsa bakarız artık :)
Oğluna tebriklerimi ilet.Yolu açık olsun :KK9:
Dün bizim ingilizce ödev günümüzdü.Salı günleri sadece ing . ödevler geliyor eve.There is/ there are öğreniyorlar.Tek yaprak azıcık ödevdi hemen bitti.Bol da zamanımız kaldı ama sonrasında hiçbir şey yapamadık malesef. Kızım hala tuvaletini tutuyor.2 gün yapmayınca sancısı başladı popişinde. Çok arısı olunca da sadece mızmızlanarak günü yedi.Korkuyor yapmaya.Gece ağlayarak uyandı ve ne var ne yok boşalttı , neyse ki bu gün rahatız.
Aslında gelince tutmasa hiç sorun olmayacak ama çok korktu bir defa şimdi ikna edemiyoruz.

Günaydın
Resimden kastın profil resmimse tanıştırayım , o bizim kedimiz Punky. Gözlüğü ben yerleştirdim telefonla.Kızımın en iyi arkadaşı olur kendisi :)
Morpa'yı ben isteyerek almadım.Okul paketinde herkese geliyor.İyi ya da kötü kullanıcaz bizde artık. Anasınıfında ve 1. sınıfta da almışlardı ama okulda kullandılar ben hiç evde açmamıştım.Geçen sene o kadar çok ödev geliyordu ki ona zaman kalmıyordu.Bu sene ödevler azaldı.Zaman kalırsa bakarız artık :)
Dün bizim ingilizce ödev günümüzdü.Salı günleri sadece ing . ödevler geliyor eve.There is/ there are öğreniyorlar.Tek yaprak azıcık ödevdi hemen bitti.Bol da zamanımız kaldı ama sonrasında hiçbir şey yapamadık malesef. Kızım hala tuvaletini tutuyor.2 gün yapmayınca sancısı başladı popişinde. Çok arısı olunca da sadece mızmızlanarak günü yedi.Korkuyor yapmaya.Gece ağlayarak uyandı ve ne var ne yok boşalttı , neyse ki bu gün rahatız.
Aslında gelince tutmasa hiç sorun olmayacak ama çok korktu bir defa şimdi ikna edemiyoruz.
sizin kediniz miydi. çok şeker . punky
eşim veteriner . kediler ile anlaşamıyor yalnız . sürekli tırmık içinde geliyor eve

hahahaha. çok güldüm yaa.a yazın güzelse ne mutlu sana . benim yazı çok özendiğimde güzel . ama genelilkle hızlı yapmaya çalıştığımdan eciş bücüştür. nedense ardımdan atlı koşturur gibi yazarım . konuşurum . yürürüm .
bu özelliğimden de nefret ederim .

oğlunda yapmışsın . artık emekli ol . kızın kendi yapar . kızlar başka zaten annesi. her işlerini kendisi yapmayı severler

Evet kızda gerek kalmayacak zaten o da annesine çekmiş :) Yazı çizim iyi. Abimiz hala çöp adam çizerken kızımın detaycı çizimleri yüzümüzü aydınlatıyor.

sizin kediniz miydi. çok şeker . punky
eşim veteriner . kediler ile anlaşamıyor yalnız . sürekli tırmık içinde geliyor eve

Evet bizim kedimiz.Daha doğrusu kızımın.Tam bir hayvan aşığı kızım özellikle de kedi.Ama 2 yaş civarı dışarıda gördüğü böcekleri bile eline alır ay ne tatlı diye severdi o derece :) Sokakta kedi tırmalasın , benim hatam korkuttum onu ondan tırmaladı yazık diye kediye üzülürdü şapşiğim :) Şimdi onsuz nefes alamıyor desem yeridir.Tatile gidince bile ertesi günü eve gidelim özledim diye tutturuyor.Ben evde istemiyordum aslında ama aşkına engel olamadım normal üstü bişey bu sevgi , mecbur beraber yaşıyoruz onun hatrına :)

Oglunu tebrik ederim . Basarilari daim olsun :)

Morpada, ben test var zannediyordum , asil onun icin alicaktim. İnternette gezinmeyi seviyor , severek yapar diye.

Günaydın
Arkadasim sen morpayi kullaniyorsun , test var mi nasil ? Anlatabilir misin.

Kizin video cizgi film izlemeyi seviyorsa , sabah kahvaltidan sonra teli eline ver otursun tuvalete. Bir dene bence .her gun otursun biraz. Olaki bir kabizlik durumunda oyle yapiyorum. Yiyecekler ayri bu da psikolojik olarak rahatlatiyor , gibi geliyor bana .

Arkadasim sen morpayi kullaniyorsun , test var mi nasil ? Anlatabilir misin.

Kizin video cizgi film izlemeyi seviyorsa , sabah kahvaltidan sonra teli eline ver otursun tuvalete. Bir dene bence .her gun otursun biraz. Olaki bir kabizlik durumunda oyle yapiyorum. Yiyecekler ayri bu da psikolojik olarak rahatlatiyor , gibi geliyor bana .
test var canim .15 soruluk falan. 2. sinif icin uygun. ileri siniflar icin yetersiz

morpa aslinda eba ya benziyor. vodeolar var.test var . öyle.

test var canim .15 soruluk falan. 2. sinif icin uygun. ileri siniflar icin yetersiz
Bir denemek istiyorum. Zaten 2. Sinif kisa eglenceli bir tekrar olsun diye.

Alip almama konusunda kararsizim . 1, 2 ay gecsin hem biraz zorlassin konular .suan test kitabindan hafta sonu test cozduruyorum.

Bir denemek istiyorum. Zaten 2. Sinif kisa eglenceli bir tekrar olsun diye.

Alip almama konusunda kararsizim . 1, 2 ay gecsin hem biraz zorlassin konular .suan test kitabindan hafta sonu test cozduruyorum.
okulda zaten morpa açıyor öğretmenler . hem okulda görüp hem evde aynısını görmek istemeyebilir .
şu an bildiğim kadarıyla yine morpadan gidiyor öğretmenler . büyük oğlanda hep morpa açtılar . ya da eba. ikisini de açıyorlar okulda. ders işlerken .
2. sınıfta aynı .
yani hem okulda görecek . hem evde. ve aynı şeyler oluyor diye söylemişti geçen yıl oğlum . morpa aldığımızda. okuldaki aynı şeyler anne. çok sıkıcı diye .
öğrenci girişi ayrı öğretmen girişi ayrı morpa da ama aynı videolar . testler de aynı mı bilmiyorum ama testleri de çözüyorlar okulda.

o yüzden sen şu an bence çok yüklenme.
aldığın zaman isteyeceksin ki açsın ilgilensin çözsün .
düşün taşın öyle karar ver .

ben küçük oğlana bi şey almadım .
tüm derslerin olduğu bi soru bankası var. daha onu ellemedik . hafta sonları ona bakmayı planlıyorum . ama ödevler maşallah yoğun geliyor . ve onları yapınca başka şey yapmak istemiyor. kardeşleri ile oynamak istiyor.
bu hafta amcası ve yengesi geliyor. 2 yıllık evliler . çocuk yok . ama çok severler onları.
bu hafta zaten ödev hariç test çözülmez bizde.

Günaydın
Morpa'ya dün baktık.Daha çok etkinlikler ve konu anlatımları var.Test az.Seçim bana kalmış olsaydı almazdım diye düşünüyorum çok gerekli değil çok da beğenmedim.Ben de ödev dışında çok bişey yaptırmıyorum.Zamanı da kalmıyor zaten.Kitap okuma konusunda istekli değil sadece ona üzülüyorum.Hayır demiyor hep erteliyor.Onun müsait olduğu zaman da bana uymuyor bir denk getiremedik.Ben yanına oturup gözle takip etmezsem okumak istemiyor.

okulda zaten morpa açıyor öğretmenler . hem okulda görüp hem evde aynısını görmek istemeyebilir .
şu an bildiğim kadarıyla yine morpadan gidiyor öğretmenler . büyük oğlanda hep morpa açtılar . ya da eba. ikisini de açıyorlar okulda. ders işlerken .
2. sınıfta aynı .
yani hem okulda görecek . hem evde. ve aynı şeyler oluyor diye söylemişti geçen yıl oğlum . morpa aldığımızda. okuldaki aynı şeyler anne. çok sıkıcı diye .
öğrenci girişi ayrı öğretmen girişi ayrı morpa da ama aynı videolar . testler de aynı mı bilmiyorum ama testleri de çözüyorlar okulda.

o yüzden sen şu an bence çok yüklenme.
aldığın zaman isteyeceksin ki açsın ilgilensin çözsün .
düşün taşın öyle karar ver .

ben küçük oğlana bi şey almadım .
tüm derslerin olduğu bi soru bankası var. daha onu ellemedik . hafta sonları ona bakmayı planlıyorum . ama ödevler maşallah yoğun geliyor . ve onları yapınca başka şey yapmak istemiyor. kardeşleri ile oynamak istiyor.
bu hafta amcası ve yengesi geliyor. 2 yıllık evliler . çocuk yok . ama çok severler onları.
bu hafta zaten ödev hariç test çözülmez bizde.
Acele etmiyim o zaman . Ya zaten masallah dersi kavramasi guzel . Tekrar olarak eglenceli olsun diye dusunmustum.normal kitaptan gidelim o zaman simdilik.

Mental up var , play store da ondan kullanan var mi aranizda.

Dün ilk defa eve kitap geldi.Hep fotokopi şeklindeydi ödevlerimiz.Kitaplarının hepsi okulda.Türkçe soru bankasıymış gelen.Baktım iki test çözmüşler.Biri tam , birinde iki yanlışı vardı.Ve yine yanlışları olumsuzunu soran sorulardan.Hangi değildir tarzında sorularda çok dikkat eksikliği oluyor.Konuştum onunla.Bilmesen ve bu sebeple yanlış yapsan hiç önemli değil , öğrenirsin dedim.Ama dikkatli okumadığın için yanlış yaptığında üzülüyorum.Yazık olmuş bu iki soruya, bak kandırabilmiş seni ...Nasıl yani dedi :KK45:Bu sorular çocukları kandırmaya çalışıyor dikkatli okumazsan soru kandırır seni ve o kazanır, uyanık olmalısın ki kazanan sen olasın dedim :KK48: Hoşuna gitti. Şapşik çocukları kandıran cingöz sorular :KK53: Görür onlar günlerini :sinirli: :KK70:Anne olmak çok zor.Daha ne senaryolar yazıcaz bakalım :cool: :KK68::KK68:

Back