kız daha ne olsun maşallah iyi yiyorsun, ben ekmek sadece sabah yerim mesela. Bu sıralar kızartma-börek-makarna da pek yemiyorum da, ben tatlıdan yana muzdaribim, regl dönemiydi geçen hafta saldım, bisküvidir-ceviz ezmesidir-dondurmadır yedim. Hep ondan oldu aslında biliyorum suçumu:26:aşkolsun nispet yapmıyorum canım. dediğin gibi çok sıkma kendini.
bak ben sana yediklerimi yazayım.
sabah 06:45 kahvaltı 2 veya 3 dilim ekmek
öğlen 13:30 yemek işyerinde poşette yuvarlak ekmek oluyor 1 tane ekmek
akşam 18:30 yemek kıştan beri yemek saatini değiştirmedik yaz için erken ama neyse 2 veya 3 dilim ekmek
pilav makarna kızartma yememezlik yapmam mutlaka yerim.
abur cubur çok yemem. kola içmem tercihim gazoz.
kurabiye börek varsa evde çayın yanında yerim.
işyerinde çayı boş içerim.
Günaydın canım. 3 sayfa da olsa yapmış yine. Biz henüz tatil kitabına başlayamadık.
Balkon keyfine de başlayamadık ufaklıktan dolayı. Akşam işten sonra çocukları biraz kapının önünde oynatıyorum. Sonra yemek ve uyku derken inan saat11-12 oluyor.
Günaydın canım. Malesef şimdiki çocukların tüm hayatı bilgisayar oldu.
Benim kız da 10 civarında sure biliyordu ama bazılarını unutmuş. Biz de tekrarlamaya başladık akşamları.
Her akşam yatarken okuyoruz. Çocukları sıkmadan öğretmek lazım.
Benim geçen yıl gönderdiğim yaz okulunda spor faaliyetlerinin yanında duaları da öğretiyorlardı ama bu yıl açmadılar malesef.
ah canım yaaa hepimiz aynı durumdayız, mecburen çalışıyoruz, eşim işsiz benim de çalışmasam ne yapacağız, tamamen benim maaşıma kaldık. Eşimin iyi bir işi olsaydı hiç düşünmezdim emin ol ama, çocukların eğitimi var diyorum en fazla 10 yıl yaniii ki, çok zor 10 yıl, Allah güç kuvvet versin, kocama da çok iyi bir iş versin de, biz de evde olalım değil mi.
Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Kızın neden yanaşmıyor canım, beraber yapsanız barii, yoksa gerçekten unutuyorlar, 2 kuduruk çocuk düşünemiyom, Allah yardımcın olsun.
benimkiler büyüdü barii, sana göre daha iyi durumdayım, ver ellerine bilgisayar-telefonu hiç sorun yok.
He he hep isterler zaten keyifli şeyleri ama değil mi? Keşke imkan olsa da gönderebilsek.:26:
canım Allah kolaylık güç kuvvet versin. senin ufaklık var tabi zaman nasıl geçiyor anlamıyorsundur.
günaydın kızlarrr,
akşam yoğunduk yine, biraz ettehiyyatü çalıştırdı babası, sonra eltimler geldi. Çocuklara söz vermişler bilgisayar almaya, 2 oğlu vardı, 1 laptop, bir de tablet aldık. Akşam görecektiniz sevinçlerini, Allahım çocuklarımız resmen artık hapis gibi bilgisayar başında ömür geçircekler, ne kadar da kötü aslında. onlar ilçede yaşıyorlar, o yüzden, akşam bize geldiler önce yemek yedik, sonra çarşıya gittik çocukları evde bırakıp, aldık ihtiyaçlarını hemen döndük diyesiye zaten saat 10,30 olmuştu, bir neskafe-bir karpuzdan sonra da 12 gibi kalktılar, ama o saatten sonra uykum kaçmıştı, gece 1 gibi yattım artık. Bakalım bugün biter mi
sabah da kızım anne camiye ağustosa kadar gitmesem olur mu diyerek kaldı anneannede:26::26: Ben de surelerini çabuk bitirirsen olur, derslerini ver dedim, öylece kaldı.
ben oğlana 10 tane sure ezberlettim kendim akşamları yatmadan önce okutuyorum.
kıştan beri ben okudum o tekrarladı.
bilgisayarı güle güle kullansınlar.
Allah Allah neden gitmicekmiş camiye sıkıldımı ki.
3 sayfa az aslında az değil mi. gündüz bişi yapmamış çünkü her gün tembihliyorum sen yap akşam ben kontrol edeyim diye.
tamam diyor ama yapmıyor.
bende 57 den 55 olmuşum. normal de yiyorum aslında
Günaydın canım. 3 sayfa da olsa yapmış yine. Biz henüz tatil kitabına başlayamadık.
Balkon keyfine de başlayamadık ufaklıktan dolayı. Akşam işten sonra çocukları biraz kapının önünde oynatıyorum. Sonra yemek ve uyku derken inan saat11-12 oluyor.
Günaydın canım. Malesef şimdiki çocukların tüm hayatı bilgisayar oldu.
Benim kız da 10 civarında sure biliyordu ama bazılarını unutmuş. Biz de tekrarlamaya başladık akşamları.
Her akşam yatarken okuyoruz. Çocukları sıkmadan öğretmek lazım.
Benim geçen yıl gönderdiğim yaz okulunda spor faaliyetlerinin yanında duaları da öğretiyorlardı ama bu yıl açmadılar malesef.
Kızlar Günaydın,
Ya nerde bu millet,
Benim işlerim çok yoğun olmasına rağmen arada girip bi selam vermeye çalışıyorum.
Sizler nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?
Zeliş gelmiyor mu artık?
Bizim tempomuz hiç azalmadı evde. Çünkü kız yaz okuluna gidiyor ve erken kalkıyor. Ama akşam da erken yatması gerekiyor tabi yatmak istemiyor onunla mücadele ediyoruz. Oğlan hepten kudurdu, bir saniye bile yerinde durmuyor. Heryeri karıştırıyor,dağıtıyor, herşeyi eline almak istiyor. Akşam çocuklar uyuyunca ben de pert birşekilde yatıyorum.
Kız henüz bir sayfa bile test çözmedi. İlk hafta ses etmedim ama ikinci haftadayız canım sıkılıyor, unutacak birçok şeyi.
Kızlar, emekliliği falan konuşmuşsunuz, Benim pirimimin dolmasına 5 yıl var. Sonra yaşı bekliyeceğim tabi. Ama ben çalışmaktan çok sıkıldım ve yoruldum.
Ev kredimiz olmasa işten ayrılmayı bile düşündüm ama bu şimdilik mümkün görünmüyor.
Sizler neler düşünüyorsunuz yani daha kaç sene çalışmayı düşünüyorsunuz?
Ben özellikle 2.çocuktan sonra çok yoruldum canım. Evde eşim yardım etmesine rağmen hem ev hem iş çok yordu beni.
Aynen öyle canım.
Günaydın cnm,yaz geldi böyle oldu maalesef ama bende yoğun olsamda uğramaya çalışıyorum hergün.
Zeliş yok evet,o yoğunda olsa uğrardı mutlaka ama neden yok bilmiyorum...Faceden mesaj atarım bugün ona :) emeklilik hepimizin hayali sanırım..benimde primime 3 yıl var ama yaştan 15 yıl var ne kadar daha çalışırım bilmiyorum ama tek bildiğim sıkıldığım,yorulduğum..umarım 1-2 seneye erken emeklilik gibi bişey çıkarırlar yaşı bekliyenler için yoksa halimiz harap.Çocuklar büyüdükçe ihtiyaçlarıda büyüyor mecburen çalışıcaz :)
sağol canım, aynen öyle. Ama dün görecektin ufak kızımı, masum masum bir bakıyor, onlar tablet oynarken, bizim laptop var, bir de kendi cep telefonlarımızdan oynuyor, geldi bana hemen ne kadara aldınız diye soruyor? onlar para biriktirmişler biliyor musun, anneleri işte bilgisayardan da şu kadar borcunuz kaldı dedi, maşallah kuzular da hep biriktirmişler, 500 tl civarı para olmuş, işlerine geldi mi nasıl birikiyor para. 2 gün sonra eminim benim ufak da tablet demeye başlayacak, çünkü emsallerinin hep var, görümcemin oğlanın var, 2.sınıfa geçti, akşamki eltimin oğlu da 2.sınıfa geçti, haliyle garibim o da isteyecek. Belki biraz daha ilerleyen dönemlerde alırız. Dili dönüyor çok şükür, akşam ettehhiyat çalıştı, bugün bakalım verebilecek mi?Günaydın cnm,güle güle kullansınlar cicilerini.Tatilde çocuklarda ne yapsın gün uzun 1-2 test çözdükten sonra sıkılıyorlar oyuun oynamak istiyorlar onlarda haklı ama tabi hepsi kararınca olmalı.Benimkide kapattırmasam kapatmaz sabaha kadar oynar tabletle eminim...Nasıl dualara dili dönüyormu ezberler nasıl gidiyor?
Aynen canım hep aynı durumdayız maalesef.Ben özellikle 2.çocuktan sonra çok yoruldum canım. Evde eşim yardım etmesine rağmen hem ev hem iş çok yordu beni.
Aynen öyle canım.
Ay keşke diyeceğim ama yok öyle bir şey gündem de maalesef. Allah kocalarımıza güzel güzel işler versin de, kendi isteğimizle ayrılalım inşallah.Günaydın cnm,yaz geldi böyle oldu maalesef ama bende yoğun olsamda uğramaya çalışıyorum hergün.
Zeliş yok evet,o yoğunda olsa uğrardı mutlaka ama neden yok bilmiyorum...Faceden mesaj atarım bugün ona :) emeklilik hepimizin hayali sanırım..benimde primime 3 yıl var ama yaştan 15 yıl var ne kadar daha çalışırım bilmiyorum ama tek bildiğim sıkıldığım,yorulduğum..umarım 1-2 seneye erken emeklilik gibi bişey çıkarırlar yaşı bekliyenler için yoksa halimiz harap.Çocuklar büyüdükçe ihtiyaçlarıda büyüyor mecburen çalışıcaz :)
He hehe doğa üstü mü, kız aslında 1 le 2 çok farketmiyor ki, 1.çocuk 2.ciye yardım ediyor, ne bileyim benim öyleydi, ilkindeki kadar zorlanmadım yani.2 çocukla çalışanları çok takdir etmişimdir cnm,ben sizleri doğa üstü bir varlık gibi görüyorum.Ben düşününce o gücü kendimde bulamıyorum,bak düşünürken bile diyorum dikkat edersen
2 çocukla çalışanları çok takdir etmişimdir cnm,ben sizleri doğa üstü bir varlık gibi görüyorum.Ben düşününce o gücü kendimde bulamıyorum,bak düşünürken bile diyorum dikkat edersen
sağol canım, aynen öyle. Ama dün görecektin ufak kızımı, masum masum bir bakıyor, onlar tablet oynarken, bizim laptop var, bir de kendi cep telefonlarımızdan oynuyor, geldi bana hemen ne kadara aldınız diye soruyor? onlar para biriktirmişler biliyor musun, anneleri işte bilgisayardan da şu kadar borcunuz kaldı dedi, maşallah kuzular da hep biriktirmişler, 500 tl civarı para olmuş, işlerine geldi mi nasıl birikiyor para. 2 gün sonra eminim benim ufak da tablet demeye başlayacak, çünkü emsallerinin hep var, görümcemin oğlanın var, 2.sınıfa geçti, akşamki eltimin oğlu da 2.sınıfa geçti, haliyle garibim o da isteyecek. Belki biraz daha ilerleyen dönemlerde alırız. Dili dönüyor çok şükür, akşam ettehhiyat çalıştı, bugün bakalım verebilecek mi?
Aynen canım hep aynı durumdayız maalesef.
Ay keşke diyeceğim ama yok öyle bir şey gündem de maalesef. Allah kocalarımıza güzel güzel işler versin de, kendi isteğimizle ayrılalım inşallah.
He hehe doğa üstü mü, kız aslında 1 le 2 çok farketmiyor ki, 1.çocuk 2.ciye yardım ediyor, ne bileyim benim öyleydi, ilkindeki kadar zorlanmadım yani.
Biz de aynı durumdan almıştık sömestir de tableti. Bizim kız dışında herkes de vardı.
Ben de senin tersine 1.de hiç zorlanmadım ama 2. beni çok yordu. Çok hareketli ve meraklı bir çocuk.Onun hızına yetişemiyorum.
Canım ya, güldürdün beni. Sen de pirimin dolduktan sonra emekliliği beklerken yaparsın belki:)
benim de prim doldu yılıma çok az kaldı ama yaş beklicem.Kızlar Günaydın,
Ya nerde bu millet,
Benim işlerim çok yoğun olmasına rağmen arada girip bi selam vermeye çalışıyorum.
Sizler nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?
Zeliş gelmiyor mu artık?
Bizim tempomuz hiç azalmadı evde. Çünkü kız yaz okuluna gidiyor ve erken kalkıyor. Ama akşam da erken yatması gerekiyor tabi yatmak istemiyor onunla mücadele ediyoruz. Oğlan hepten kudurdu, bir saniye bile yerinde durmuyor. Heryeri karıştırıyor,dağıtıyor, herşeyi eline almak istiyor. Akşam çocuklar uyuyunca ben de pert birşekilde yatıyorum.
Kız henüz bir sayfa bile test çözmedi. İlk hafta ses etmedim ama ikinci haftadayız canım sıkılıyor, unutacak birçok şeyi.
Kızlar, emekliliği falan konuşmuşsunuz, Benim pirimimin dolmasına 5 yıl var. Sonra yaşı bekliyeceğim tabi. Ama ben çalışmaktan çok sıkıldım ve yoruldum.
Ev kredimiz olmasa işten ayrılmayı bile düşündüm ama bu şimdilik mümkün görünmüyor.
Sizler neler düşünüyorsunuz yani daha kaç sene çalışmayı düşünüyorsunuz?
ya ne yapacaksın, çocuklar da haklı yani bir yerde.
Benim 1.cide çok zordu gerçekten, gece uykularım falan hiç yoktu sayesinde, gece bir uyanırdı, dikerdi gözlerini, uyut uyutabilirsen artık, ama 2.maşallahı vardı. Demek ki çocuktan çocuğa değişiyor.27:
Yeşim sen yap 2.ciyi bak seninki uslu olur, çıtı pıtı bir kızın olur bakarsın, istemez miydin cicş ciciş giydiresin onu
kız olacağını bilsem beklemem belkide ne bileyim ya bi tarafım istiyor,sonra bi tarafım oda mantığım devreye giriyor,annem bakamaz hasta kayınvalidem keza öyle uzakta benimde primlerimin dolmasına 3 sene kalmış şurda ortada kaldım yani böyle,hayırlısı ya :26::26:
benim ikisi de doldu, sadece yaş bekliyorumbenim de prim doldu yılıma çok az kaldı ama yaş beklicem.
çocuklar büyüyor bakalım nasip kaç sene daha çalışırım.
he emekli çocuğu dimi yarı emekli çocuğu,du bakalım zaman ne gösterecek..Zaman diye diye 40 olucam zaten
kız olacağını bilsem beklemem belkide ne bileyim ya bi tarafım istiyor,sonra bi tarafım oda mantığım devreye giriyor,annem bakamaz hasta kayınvalidem keza öyle uzakta benimde primlerimin dolmasına 3 sene kalmış şurda ortada kaldım yani böyle,hayırlısı ya :26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?